מטרה לתרגול

neophile

New member
מטרה לתרגול

האם יש מטרה לתרגול שלי ? האם מטרה היא נחוצה ?

התשובה המיידית של כל מי שתופס את עצמו כ"מבין במדיטציה" היא לומר שלא צריך שום מטרה , שמטרה באה מהמיינד ושכל מה שצריך זה להוות את מה שאנחנו כבר .

אם בהמשך לזה אני אשאל אם אפשר לקחת את "להוות את מה שאנחנו כבר" בתור מטרה - אז התשובה תהיה לא מהדהד מסיבות שאין צורך לפרט אותן .

אבל עדיין יש תקווה ... אולי אי אפשר לקחת בתור מטרה את ההוויה עצמה כי זה הכי אנטי-טזה לno-mind אבל אולי כן אפשר לקחת מטרות אחרות שאיתן המיינד ישרת תפקיד מועיל שאכן יובילו אותנו להוויה באופן עקיף ואם נחשוב על זה נגיע למסקנה שאין כל דרך אחרת מלבד אותן דרכים עקיפות .

לעבוד במנטאליות של דרכים עקיפות זה שונה לחלוטין מעבודה במנטאליות של דרכים ישירות שלרוב נידונה לכישלון .

למשל התבוננות עצמית זה סוג של תרגול עקיף מפני שזה מתחיל מהמיינד , מאיזה שהיא החלטה לתרגל את ההתבוננות הזאת . והרבה פעמים נגלה שגם אחרי שהגענו להחלטה כזאת אנחנו לא מצליחים לצאת מהמיינד שזאת התבוננות רבת ערך שיש להוקיר ולהעריך ואז יכולה להשאל שאלה נוספת .. מה בנו מתבונן בזה שגם אחרי שהגענו להחלטה להתבונן עדיין לא הצלחנו להמלט מהמיינד ?

רגעים שכאלה תמיד ילוו במאבק פנימי בין השינה לעירות ובייחוד ברגעים האלה כדאי לשאול - מה היא המטרה שלי ?
ולהתבונן

מה בי מתוח? מה אני מרגיש ? לא לפחד להכנס לתוך השינה , להיות מודע לה ולהיבטים התפקודיים השונים שלה - לאופן שבו אנחנו חושבים , לאופן שבו אנחנו חשים .
התבוננות רבת ערך במיוחד שהבחנתי בה היא האופן שבו התפקודים משבשים את הפעילות אחד של השני .

*סביב מה התפקודים שלנו פועלים ? מי מפעיל אותם ? תחת איזה תנאים הם יכולים לפעול בהרמוניה ?

הצבת מטרה וחתירה אליה

היא למיטב הבנתי מהמיומנויות היותר חשובות שאדם יכול לרכוש.
מעט מאד אנשים כיום יודעים כיצד לעשות זאת - זהו ידע נדיר.

לכן המכניזם שלהם מגשים ביעילות מדהימה, שלל מטרות שהם מעולם לא הציבו במודע וכלל אינם רוצים בהן.
ומאידך, מתעלם לחלוטין משלל הכוונות ויעדים שהם דווקא היו מאד רוצים להיות מושפעים מהם.

אדם המצוייד במיומנות זו, לעומת מי שלא, דומה לאדם הנוסע בשלווה במכונית פאר מצויידת היטב, לעומת הולך-רגל הנשרך בדרכים בחוסר-כל ומתוך מאבק מתמיד. בהמשלה זו יש יתרונות פוטנציאליים גם להולך-הרגל, כגון חיזוק האופי והחישול הפנימי שהוא עשוי לזכות בהם כתוצאה ממסעו, אולם בנמשל (במציאות) אין יתרון מובנה בלהיות משולל מיומנות-בסיס מופלאה זו.

התעוררות, לעומת זאת, היא משהו אחר לגמרי, אשר תהום מפרידה בינו לבין מרבית האנשים; ואולי קיר בלתי-חדיר כלל.
"קיר" אשר עשוי מדמיון, מבּוּרוּת ומשלל תוכנות מנטליות חוסמות ואוטמות, ממשפחת "השדים", שאינן מותירות כל סיכוי.
מי שיודע להגשים (לאפשר הגשמת) מטרות באמת, יכול אם רצונו בכך להגשים (לאפשר הגשמת) הפיכתו לער יותר ויותר.

neophile

New member
מעניין שאתה מציג את זה באופן נפרד

בהתייחסות שלי לא חשבתי על זה בנפרד וגם לא ממש התכוונתי להגשמת מטרות ואפילו לא להצבת מטרות במובן ההישגי הרגיל אלה התייחסתי לשאלה - מה היא המטרה שלי בתרגול ?
&nbsp
התבוננות בתנאים מייטיבים יכולה להיות מטרה אחת .
יכולה להיות גם התבוננות בתנאים יותר קשים עם יותר תגובות מכאניות בהתחלפות גבוה יותר .
&nbsp
למשל אני יכול לקחת כמטרה - להתמקד בתחושת הנשימה , שזה אומר לקחת את ההתבוננות בנשימה בתור מטרה ואז לנטרל את כל התגובות האחרות .
&nbsp
מטרה יכולה להיות גם לתרגל תרגיל מסויים של צ'י גונג שדורש תנועה מסוג מסויים ושאסור לעשות בו בכלל תנועות מסוג אחר שצריך לנטרל .
&nbsp
חשוב לציין שבכל המקרים האלה יש פידבק מיידי להאם אני עומד במטרה או סוטה ממנה - פידבק שיכול לשמש כשעון מעורר
&nbsp
אפשר גם לקחת רצף של מטרות , זה לא עקרוני . מה שעקרוני זה שתהיה לי במחשבה מטרה שכזאת ושאני אנטרל את יתר התגובות שעלולות לקחת אותי להזדהות ..
ובמידה ואני נרדם ונכנס להזדהות ושוקע לחלוטין במכאניות - השאלה הזאת של מה המטרה שלי ? יכולה להעיר אותי למצבי
&nbsp
&nbsp
לכאורה המחשבה היא חסרת כוח אבל למעשה יש לה את הכוח היחידי שאנחנו יכולים להשתמש בו
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
צ׳יפס

בכל פעם שנכניס תפוח אדמה לשמן עמוק, נקבל צ׳יפס.
לפעמים סוג השמן משתנה, הכלי שבתוכו מתבצע התהליך יכול להשתנות, וגם זמן התהליך לפעמים מתקצר או מתארך, אבל בסופו של דבר, נקבל תפ״א מטוגן.
כך גם האדם, כל עוד ימצא הוא תחת חוקים מסויימים, תמיד יקבל את אותה תוצאה בשינויים קלים.
ע״י הצבת מטרות קטנות אנו יכולים לפרוץ מסגרות וחוקים החלים עלינו כל חיינו.

sheketz

New member
המטרה כמו נקודת המוצא הם חלק מהדרך כפי שאנו תופשים אותה

הם אינם דברים חיצוניים לנו, כמו מקום או מאורע, אלא מה שפנימי לנו
זה מה שמניע אותנו. גם אם זה נדמה לנו שזה דבר חיצוני.
אם נצליח לראות מעבר לדברים החיצוניים הללו אל מה שמניע אותנו, נייטיב
ללכת או שנגלה שאנחנו כבר שם .

למעלה