מטפלת מעשנת?

רחלילי

New member
מטפלת מעשנת?

שואלת עבור חברה שלאחר חיפושים מצאה והכניסה את הילד למשפחתון השבוע (הילד בן 10 חודשים) . היום הריחה מהבגד של המטפלת ריח סיגריות, שאלה ןההיא אכן מסתבר מעשנת (החברה שכחה לשאול זאת מראש) פעמיים ביום, בחצר. הבית של המטפלת מאוורר ורק מהבגד שלה יש ריח. החברה עצמה ובן זוגה לא מעשנים, היא מתבאסת מהעניין. החברה שואלת מה הייתם אתם עושים במצב כזה, והאם מוגזם לבקש מהמטפלת להחליף חולצה אחרי עישון. (אני לא יכולה לענות לה, חשוב לי לשמוע מכן דיעות והצעות מה לעשות)

המטפלת של נעה מעשנת

ידענו את זה מלכתחילה. אנחנו יודעים שהיא נמנעת מלעשן בבית ולכל היותר מעשנת בגינה כשנעה משחקת. במכלול החסרונות למול היתרונות ההחלטה שלנו הייתה לקחת אותה וזו החלטה שהתבררה כחכמה במיוחד לאור מערכת היחסים בינה לבין נעה ולאור ההשקעה המדהימה שלה בנעה.

האמת, אני אישית לא הייתי שמה

את הילד אצל מטפלת שמעשנת! וכן הייתי מבקשת ממנה להחליף את החולצה, אין שום סיבה שילד יסבול מהריח של הסיגריות!

אותי מפחיד הקטע של מוות בעריסה

אבל אני לא יודעת עד כמה זה רלוונטי לילד בן 10 חודשים. בתור מי שמעשנת בעצמה, מדי פעם, ותמיד רק בשטח פתוח, נשמע לי קצת מוזר שעישון כזה גרם לסירחון מורגש בבגדים של המטפלת ... בד"כ סירחון בבגדים נובע מעישון רב יותר ובחללים סגורים יותר. ולשאלתך, אם זה אכן מצטמצם ל- 2 סיגריות בחוץ, רחוק מהילדים אז נראה לי בסדר. רק שתבדוק החברה שלך אם לא מדובר ביותר מזה...

איך זה קשור?

אפשר לשאול מה הקשר בין מוות בעריסה לעישון של מישהו שלייד התינוק? חשבתי שמוות בעריסה מכונה כך כי אין שום סיבה ברורה למוות... (שואלת לגמרי ברצינות) ואני לא הייתי משאירה את הילד שלי אצל מטפלת שמעשנת, אבל מצד שני, גם לא הייתי משאירה אותו אצל מטפלת עם טעויות מין ומספר, כך שאני קיצונית. מצד שלישי, אין לי שום ילד להתפאר בו, כך שאולי כדאי להמתין כמה שנים עד לתשובות יותר קונקרטיות...

הוכח קשר סטטיסטי בין הגורמים האלה

(כמו גם קשר בין מוות בעריסה לילדים ששכבו על הבטן, ילדים לא יונקים וילדים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך), גם אם הסיבה המדויקת לא ידועה.

shiribiri78

New member
SIDS ועישון

SIDS- sudden infant death syndrome: תסמונת הכוללת מוות פתאומי של תינוק, ללא גורם חד משמעי (כגון מחלה/ זיהום/ חפץ זר וכו').ההשערה הרווחת כיום היא כי המוות בעריסה נגרם כתוצאה מהפסקות נשימה פתאומיות. סיבת המוות היא הפסקה פתאומית בפעולת הלב. הגורמים למוות בעריסה אינם ידועים למרות אלפי מחקרים שהתבצעו ב-40 השנים האחרונות. אין גורם שניתן לזהות כגורם המוות או שניתן לזהותו ועל פיו לנבא איזה תינוק נמצא בסיכון גבוה. אין אפשרות למנוע מוות עריסה כיון שאיננו יודעים מה הגורם ולא ניתן לזהות תינוקת בסיכון, אך ניתן למנוע גורמי הסיכון שזוהו במחקרים אפידמיולוגים מקיפים בעולם ובכך להפחית הסיכון למוות עריסה. שני דברים חשובים שיש להקפיד עליהם: השכבה על הגב ואי-עישון ליד התינוק.
שכיבה על הבטן: מ-1998 ההנחיה היא להשכיב על הגב בלבד בזמן שינה (השכבה על הצד מעלה הסיכון למוות עריסה פי שתיים בהשוואה להשכבה על הגב).בעולם המערבי ירדה השכיחות ירדה משניים ל-1000 לידות חי ל-0.7 ל-1000 לידות חי, בעקבות ההנחיה להשכיב תינוקות על הגב. בארץ, כיוון שלא מבצעים נתיחות לאחר המוות, אין שעור מדויק אלא הערכה הגורסת שבין 50 ל-60 תינוקות מתים מדי שנה מוות פתאומי בלתי מוסבר שיכול להתאים לאבחנה של מוות בעריסה (בארה"ב מתים כ-3,000 תינוקות בשנה).
לאחר ביטול השכיבה על הגב כגורם סיכון על ידי השכבת תינוקות על הבטן, גורם הסיכון העיקרי היום הוא עישון האם בזמן ההריון ולאחר הלידה. סכנת עישון פסיבי היא גורם שצריך וניתן למנוע ובכך להפחית הסיכון למוות עריסה.לאחרונה התגלה כי רוב מכריע של התינוקות שמתו מהתסמונת - היו בנים להורים מעשנים.
מאז גילוי ממצאים אלה, יצאו רופאים בהנחיות חד-משמעיות להורים: להשכיב את הילדים על הגב, להימנע מעישון ולאוורר את החדר בו שוהים הילדים. ואכן, מאז שפורסו הנחייות אלו, פחתה התסמונת ביותר מ - 50%. נראה שהשכיבה על הגב, מאפשרת פתיחה של מעברי הנשימה ומונעת מהתינוק לשאוף בחזרה את הגזים שהוא פולט. ייתכן גם שהשכיבה על הבטן, עם הפנים או הלחי כלפי המזרון, גורמת לתינוק להתחפר בתוך המזרון או הכר ומקשה עליו לנשום בעת מצוקה. אז מדוע העישון מסוכן? למרות מחקרים רבים שמצאו אחוז גבוה של ילדים להורים מעשנים בין קורבנות התסמונת, אין הסבר ברור לקשר בין העישון והתסמונת. ההשערות: העישון משבש את פעולת הרצפטורים שמחלקים הוראות למוח, או פוגע בדרכי הנשימה של התינוק.במחקר שנערך בשיתוף המכון לרפואה משפטית נמצאה במיתרי הקול בגרונם של תינוקות שנחשפו לעישון ומתו מהתסמונת תמונה פתולוגית זהה לזו שנמצאה בקרב מעשנים כבדים בני 40. בעת מצוקה, ייתכן שמיתרי הקול נסגרים בלי יכולת להיפתח, האוויר לא מגיע לריאות, והתינוק לא מסוגל להשמיע קולות מצוקה. זהו. רק בריאות

לפני כמה זמן קראתי מאמר בעיתון

שמצאו את הפגם המולד שגורם למוות בעריסה, ומדובר בחוסר של איזשהו הורמון במוח. אני לא זוכרת את הפרטים, אבל מה שקורה בפועל הוא שההורמון הזה אמור לזהות מצב של חוסר חמצן במוח, ואמור לגרום לתינוק לשנות תנוחה או להזיז את עצמו כדי להמשיך לנשום. שכל הפרטים מבולבלים ואני לא ממש זוכרת מה בדיוק חסר אצל התינוק, אבל מה שבוודאות אני זוכרת מהמאמר שמדובר בפגם מולד שלא ניתן לזהות.

f a i r y1

New member
לא יודעת לגבי מטפלות

אבל אני כמעשנת, אחרי סיגריה ולפני שאני נוגעת באחיינית שלי, אני רוחצת ידיים, מצחצחת שיניים ומחליפה חולצה. לא משום טעם בריאותי, (אם כי אני יודעת שיש כאלה) סתם מהמחשבה שאני רוצה להרגיש לה נעים, להבדיל מלהרגיש לה מסריחה. אני מניחה שכאמא הייתי רוצה שמטפלת או כל אדם אחר שיש לו מגע עם הילד שלי, ינהג כפי שאני נוהגת עם האחיינית שלי, כך שהרעיון לבקש מהמטפלת להחליף חולצה (ובהחלט הייתי מוסיפה גם לרחוץ ידיים ולצחצח שיניים/ללעוס מסטיק) בכלל לא נראה לי מוגזם.

אופירהק

New member
אני מאמינה

שאני לא אשאיר את התינוקת עם מטפלת מעשנת. זה במיוחד אחרי שראיתי לפני כמה ימים מטפלת שהלכה עם עגלה שעליה הולבש הסלקל (הילד ישב מולה ובמצב די גבוה) והיא מעשנת לה בכיף סיגריה תוך כדי הליכה
ממש החזקתי את עצמי בשביל לא להגיד כלום. אני לא יודעת אם זה יעזור שתגידו לה להחליף חולצה, כי הילד בכל מקרה שם ואי אפשר לעקוב אחריה כל הזמן, כך שלא תוכלו לדעת באמת.

פ א ב

New member
לי זה היה מפריע. מטפלת שטיפלה

בתאומות שגדלו בשנה הראשונה עם בני שיקרה לאמא ואמרה לה שהיא לא מעשנת בעוד שהיא כן עישנה.

dana nama

New member
לי זה היה מפריע

ואם היא באמת מעשנת רק פעמיים אז זה לא כזה נורא לבקש ממנה שתחליף חולצה .. היום בדיוק היתה אצלי יועצת הנקה והיא אמרה לי שכדאי שאם מישהו שמעשן יהיה ליד הילדון ויחזיק אותו אז כדאי באמת שישטוף ידיים לפני והכי חשוב זה לשים חיתול בד או משהו כזה כי הניקוטין נספג לחולצה אז לא כדאי שהילדון יהיה חשוף לזה

נעמומית

New member
לי זה לא היה מפריע...

אבל אני מעשנת... אם המטפלת מקפידה לא לעשן ליד הילד נראה לי שזה בסדר. אבל זו רק דעתי.

פ א ב

New member
בפועל זה לא מתאפשר ומעשנים לידו/בקרבתו

ומדברים על כך שגם אבא שמעשן במרפסת מכניס את חלקיקי העישון באמצעות בגדיו, שערו וכו'.

מה זה "לא מתאפשר"?

עובדה שאצלנו זה מתאפשר. עישון - רק בגינה ובמרחק מה ממנה. במובנים רבים אם רוצים להימנע מכל הרעות החולות האלו על חשבון כל דבר אחר אולי כדאי באמת לא לתת לילד לצאת לשניה מהחדר שלו, כי בחוץ יש זיהומים לא פשוטים בכלל.

פ א ב

New member
סנאית, תגובתך היתה צפויה לאור

מה שכתבתי בהודעתי אבל...אני ציטטתי מה שקראתי ועדין בטוחה שעדיף לילד לבלות בחצר מלאה חיידקים שיחזקו אותו בטווח ארוך, מאשר לספוג באופן פאסיבי עישון.

למעלה