מטפי כיבוי אש לבית
בשוק יש היצע רחב של סוגי מטפי כיבוי...ממטפי אבקה ועד למטפי מגנזים כשבדרך יש את ההלון, CO, קצף וכו.... לשימוש ביתי מתאים ומומלץ מטפה האבקה לעומת ההלון או הCO. ראשית מבחינת מחיר, מטפה האבקה יותר זול לרכישה ויותר זול לטיפול ואחזקה (רענון כל שנה למטפה אבקה עולה כמה עשרות שקלים, מטפה גז יעלה יותר משמעותית) מטפי הלון וCO אינם מומלצים ואף מסוכנים לשימוש בתוך בית, הן בגלל הרעילות של הגז והן מהסיבה שהCO למשל נפלט מהמטפה בטמפ' של 70- מעלות בערך מעבר לרעילות שלו. אני במהלך החיים שלי הפעלתי מאות מטפי כיבוי כשעוד הייתי כבאי מתנדב בשרותי הכבאות וגם בשרותי הכבאות משתמשים לרוב במטפי אבקה אלא אם יש צורך מחייב בשטח לשימוש במטפה הלון או CO למרות שמטפה האבקה מלכלך בצורה היסטרית ועלול לגרום נזק נוסף יש לו את היתרון שהוא אינו רעיל (האבקה לצורך העניין היא סודה לשתיה שטחנו למצב שיהיה כמו אבקה ולכן יש מעין טעם חמצמץ לאויר לאחר שהוא מופעל) והוא המפטה המתאים והמומלץ ביותר לשימוש ביתי.... בינינו, אם תישרף לך הטלויזיה את במילא תזרקי אותה לפח אחר כך אז מה זה משנה עם איזה מטפה תשתמשי? לגבי הגודל של המטפה, חשוב לציין שאת המטפה מומלץ להתאים ליושבי הבית, אם בבית יש ילדים (שכן! גם אותם צריך להדריך כיצד להפעיל את המטפה אם צריך, גם במחיר פריקתו בחצר ותשלום המילוי שלו מחדש)יש צורך במטפה קטן (3 ק"ג) או במטפה עם צינור עזר שמאפשר הנחת המטפה על הרצפה והתזה באמצעות הצינור. מטפה 3 ק"ג הוא מטפה עם זמן פעולה קצר מאוד של כ10 שניות עד כמה שזכור לי, לשריפה שתיתפס בזמן ממש עם רגע ההתחלה זה מספיק בהחלט, יכולת ההשנקה של המטפים הללו היא טובה מאוד, מעבר לזה יש צורך במטפה גדול יותר או במקרה הרע באמת בסיוע של כבאים. חשוב מאוד להזכיר כמה עניינים שאסור להניח עליהם את הדעת, במקרה שסיר או מחבת עם שמן התחילו לבעור בשום פנים ואופן לא להסלין אבקה מהמטפה לתוך הסיר, הלחץ יתיז את כל השמן הבוער החוצה, יצא לי להתקל בהמון מקרים של הפעלה לא נכונה שגרמה לאנשים לשרוף לעצמם את הבית שלא במתכוון אלא בגלל חוסר ידע אם סיר עם שמן בוער, הפתרון היחידי הוא לסגור את הגז ופשוט להניח מכסה על הסיר, האש תכבה לבד, לא מים, לא מטפה ולא היסטריה. ושלא נצטרך אף פעם!