מטען חורג

Namespace

New member
מטען חורג ../images/Emo73.gif

אני: שלום הרב, אנחנו רוצים להכניס את הבן לת"ת X, אולי אתה יכול לעזור? הרב: אממ.. מצטער, הת"ת הזה מקבל רק בני אברכים. אתה עובד. אני: אולי בכל זאת הרב יש סיכוי? הרי הרב מכיר אותנו. הרב: תראה, אמנם אני בוועד ההורים, ואפילו שייך לחבורת המייסדים של הת"ת, אבל עזוב, לא בשבילכם אני: הרב לא יכול לעשות כלום? הרב: פעם קיבלו גם בנים של אנשים עובדים והיה להם צרות. לא רוצים לשבור את הסטטוס קוו של המקום. אני: אז מה הרב מציע לעשות? הרב: וותר על המקום הזה, קח אותו לת"ת אחר. נסה עוד מקומות. אם לא יילך אז ננסה לעשות משהוא. אולי נכניס אותך כמטען חורג. רציתי לנצל במה מכובדת זו על מנת לומר תודה רבה לכב' הרב הגאון על כל הטרחה והנכונות להכניס את הבן שלי כמטען חורג.

Namespace

New member
סליחה, לאיפה הבן שלך רשום?

תיכון ת``א? גימנסיה הרצליה? אם כבר ת`ת, לפחות שיהיה נורמאלי, לא של ארחי פרחי. יש לך אי אלו תובנות שונות?

ג נ ו ב

New member
התובנות שלי בנושא זה

א. לא בהכרח התת עם השם היותר טוב הינו כזה. דווקא תת שיש לו שם פחות טוב, מתאמץ להשקיע בכל הדברים. (מניסיון אישי, יש לי ילדים ב2 תת, אחד עם שם טוב והשני לא, ואני הרבה יותר מאשר מרוצה מהתת ה``פחות טוב`` מכל הבחינות). ב. תמיד בתת של בני אברכים, הבן שלך יהיה הבן של זה שעובד.... כמובן עד שיגיע לישיבה, ובפורים החברים שלו יידעו טוב מאוד אל מי להגיע לאסוף כסף.... ג. תמיד, אבל תמיד, אתה תרגיש לא רצוי שם. אם באסיפות הורים וכאלה. ד. אני מעדיף לשלוח את הילד שלי למקום שילמדו אותו קודם להתייחס נורמלי לבני אדם כבני אדם ולא לפי צבע גוף / חולצה. כי למרות שהם מחנכים ש``דרך ארץ קדמה לתורה``, הם כנראה מתכוונים לכביש 6 שהוא קודם למירון.... פירקתי. סורי.

Namespace

New member
מסכים עם כל מילה

אבל כיוון שאני לא יכול לדעת בבירור איזה מקום יהיה לו הכי טוב, אני מחפש מקום עם שם טוב. כסף ממני הם ממש, *לא* יקבלו. עדיף להוציא את הכסף במסעדה ולא בשביל איזה רב עם זקן ארוך שעם הכסף יוציא נגדי מחר פשקווילים. לתרום כסף לעניים זה דבר שאנחנו בהחלט עושים, ונמשיך לעשות. לא בשביל מאעכרים משועממים. אני מוגע לעניין בנושא בני אברכים, מה לעשות שמקום שמקבל כל אחד, מגיעים לשם גם (גם, לא רק!) תלמידים ברבריים וכו'. במקום עם שם טוב יש תלמידים בעלי אופי יותר עדין. ככה אני לפחות רוצה להאמין.

mik504

New member
הי קצת נסחפת ,לא?

מחיידער של אברייכים ועד גימנסיה הרצליה יש קצת דרך,, אתה אנוס ואני לא מאמין שאתה הולך להכניס את הילד שלך לחיידער.. מנסיון שלי לא רק שהוא יגדל ללא השכלה מינימלית הם גם מצומצמים שכלית או אינטילגנטית יחסית לילדיי בי"ס אז בבקשה לטובתו שלא תעשה לו את מה שעשו לך תגיד אתה לא רוצה שהוא ילמד בישיבה תיכונית וכשייצא לדרך לפחות יהיה לו בסיס קל עם בגרות מליאה כדי לבחור את דרכו מתוך רוגע ולא לחץ ורגשי נחיתות??????

Namespace

New member
הוא אכן הולך להיכנס לת"ת. זה הכיוון בנתיים

אני לא יכול לרשום אותו כרגע למקום בעל אופי שונה. הוא יגדל עם השכלה מצויינת, בנוסף למה שהוא ייקבל בת"ת, הוא יקבל השכלה נוספת והשקפה יותר נכונה מאבא ואמא שלו. ד"א, לי לא עשו את העוול הזה, אני למדתי בממ"ד וחט"ב ואח"כ נשרפנו ליק"ט
ובלי שום קשר, יש לי הרבה חברים בוגרי ישיבות שממלאים את היכלי התורה בקרייה האקדמית אונו, ובחברות הייטק נחשבות. זה לא סוף העולם.

אולי בגלל שלמדת בממד אתה לא מרגיש את החשיבות

אני מכירה כל כך הרבה חרדים (אמיתיים, לא אנוסים) שמקללים את ההחלטה של הוריהם לא לשלוח אותם למקום נורמלי. זה מאוד לא פשוט לגרום לילד שלומד בחיידר לבני אברכים בלבד, לרכוש השכלה נוספת. בחיידר הוא יקבל את הרושם שלימודי חול והמורים המלמדים אותם ממש לא חשובים (בלשון עדינה). מי ערב לך שתצליח לשכנע אותו שהם כן חשובים? תחשוב על ילד שחוזר הביתה בשעות אחה"צ המאוחרות ובמקום קצת חופש, אבא שלו דוחף לו מתמטיקה ואנגלית ואולי גם מעט מעט מדעים. נכון שיש הרבה בוגרי ישיבות בקריה האקדמית אונו, אבל נח לך לקבוע לילד את עתידו? אולי הוא מתאים דווקא לרפואה או להנדסת חשמל? אולי הוא יעדיף לקבל תואר מאוניברסיטה נחשבת? אני לא מנסה להגיד שאסור לשלוח לחיידרים. אני מודעת שפעמים רבות קיימים אילוצים שונים ומשונים המחייבים זאת. אבל נראה לי שצריך לשים לב לכך שחיידר זה פתרון רע ואולי כדאי לחפש את הרע במיעוטו.

Namespace

New member
אשמח להבהרה:

אמרת: "...אבל נראה לי שצריך לשים לב לכך שחיידר זה פתרון רע ואולי כדאי לחפש את הרע במיעוטו." מהו הרע במיעוטו בת"ת? משהוא לבני שבאבניקים? משהוא שפרוץ לכל מאן דבעי? בד"כ המקומות הסגורים יותר איכות האנשים שם היא יותר גבוהה. זו האפשרות הכי טובה שיש לי כרגע. אני רוצה להבהיר משהוא: אני אולי לא כמו רובכם, במובן מסויים אני *כן* מאמין. אולי מאמין באלוקים באופן שונה משהוא מהחרדי המצוי, ושונה ממה שמלמדים בת"ת. במידה והבן שלי יחליט להיות רב גדול אני אתמוך בו. גם במידה ויירצה לעשות משהוא שונה, תמיד יקבל את התמיכה שלי. בנתיים אני מוכן לכך שיילך לת"ת. רק אני מקווה שלא יחדירו לו שנאה לאבא שלו שמפרנס אותו ואת המלמדים שלו על שלא "זכה" להיות אברך ועובד במקום בזוי ומשוקץ עם האינטרנט הטמא. בכל אופן, המצב לגמרי לא אידיאלי

רותם 36

New member
אבל מה בקשר ללימודים אחרים ?

לפי מה שהבנתי זה מה שניסו לשאול אותך. מה בקשר ללימודי היסטוריה , מתימטיקה, אנגלית מדעים? את זה מלמדים בת"ת ? אני מקבלת מה שאתה אומר -אבל נניח שהוא לא ירצה להפוך לרב אלא ללכת לאוניברסיטה או לעבוד "בעולם החילוני" . איזו התחלה תהיה לו? הוא יתחיל ממינוס כי אפילו בגרות נורמלית לא תהיה לו

Namespace

New member
מסכים.. יהיה לו עיכוב מסויים במצב שכזה

אבל האם יש משהוא שאני יכול (פרקטית, לא תיאורטית) לעשות כרגע? הוא ייקבל חוגי העשרה. נמצא את הדרך. ברור שהוא לא ייקבל העשרה ברמת לימודי תיכון, אבל נק' פתיחה - תהיה לו.

חוגי העשרה ללא בסיס כזריית קמצוץ מלח לסיר ענק

אם לילדים שלך אין כשרון שפות, אזי השלמת אנגלית דרך חוגים נידונה לכישלון. הם לא יאהבו את החוג, ולא יהיה להם תמריץ מחייב. בבית ספר לומדים אנגלית כי זה מחייב ואין ברירה אחרת. בנוסף, אנגלית הנלמדת בבי"ס היא חלקית בלבד, ואת הידע הרחב והשפה העשירה מקבלים מסרטים. בחיידר אסור באיסור מוחלט לראות סרטים, בשונה מבתי ספר.

Namespace

New member
אני ואשתי נדבר איתם בבית כהשלמה

אני עצמי הייתי בחוגים, וזה לא נכון שזה לא אפקטיבי. זה אפקטיבי בהחלט. למדתי אנגלית שנתיים בחוג כשהייתי קטן, המשכתי עד כיתה ח', והיום האנגלית שלי הרבה מעל הממוצע הכללי. למדתי גם פסנתר 5 שנים, לולי הישיבה שגדעה את החוג הזה היום הייתי שולט הרבה יותר טוב, אבל גם היום, האצבעות רצות על הפסנתר. החוג היחיד שלא הצלחתי בו היה קראטה. להרביץ מכות לא הולך לי, מה לעשות...
קיצר, חוגים משפיעים ומוסיפים בהחלט

נראה לי שפיספסת את הנקודה

כמובן שחוגים אפקטיביים. אתה רצית ללכת לחוג, החברים שלך לא צחקו עליך כי למדת אנגלית. הילד שלך יילך לחוג - לא כי הוא רוצה, אלא כי אבאמא רוצים. במצב כזה, החוג כמעט ואינו אפקטיבי. לצערי, אני מדברת מניסיון.

גבעון 1

New member
לגבי הקארטה

יש פה מדריך כושר א' א',(אם תפנה אקשר ביניכם) חגורה שחורה בקארטה .... ילמד אותך את כל הכללים תמורת סכום סימלי(ואם אין לך, אז אולי הוא יוותר כי כסף זה לא ביג דיל בשבילו) ואז אם טיפת, כישרון . תוכל לפרק ליריב את הצורה לגורמים(כולל משמרת הצניעות) מומלץ גם לבנות(אני לא יודע אם הוא מוכן להעביר, התגוננות לנשים)...

למעלה