מטעמי השבת שלי

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
מטעמי השבת שלי

גלידת פסיפלורה מתוך ששת מתוקים בראוניז שוקולד גבינה מספר השוקולד גלילות תמרים על פי מתכון של מדינת ישראל ריבת חבושים - כמות זהה של סוכר ופרי ו-2 כפות מיץ לימון עוגת דבש של אמא של הרברונן ובהתפחה לחם של אמירה לניסוי אבן השמוט. מתכון גלילות תמרים: מילוי בממרח תמרים. 3 רולדות מתכון של מדינת ישראל[ 300 גרם אבקת שקדים - אפשר לטחון בבית שקדים 300 גרם קמח תופח 500 גרם קמח רגיל 2 שקיות אבקת אפיה 10 טיפות מי זהר (בקבוקון קטן - חומר מרוכז) 200 גרם מרגרינה מזולה 1/2 כוס שמן קנולה 3/4 כוס סוכר 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים 2 חלמונים אופן ההכנה במיקסר לעבד את הסוכר עם המרגרינה והשמן עד שהסוכר נמס. להוסיף בהדרגה את שאר החומרים להוציא את הבצק מהקערה לעטוף בניילון ולהכניס למקרר ל-1/2 שעה. לאחר קירור, לפתוח עלה דק מאוד (אין צורך לקמח משטח עבודה, למרוח במלית הרצויה את כל העלה לגלגל לרולדה ולהדק היטב לחתוך את הרולדה באלכסון במרווח של בערך 2 ס"מ להניח על נייר אפייה לחמם את התנור , אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה קלה. אין צורך למרוח את העוגיות בציפוי ביצה.

ak5

New member
עוגת דבש של אמא של הרברונן

מתכון 6 ביצים כוס סוכר כוס תה כהה קר רבע כוס שמן כפית קינמון קצת ציפורן טחונה (למי שאוהב) 2 וחצי כוסות קמח אסם תופח חצי כפית סודה לשתיה 3 כפות גדושות דבש מקציפים החלבונים עם הסוכר כל יתר החומרים: מערבבים בנפרד מקפלים הקצף תבנית 28 חום בינוני בערך 35 דקות (לבדוק בקיסם) מכבים, אחרי 5 דקות פותחים הדלת, אחרי 10 דקות נוספות מוציאים העוגה כשמתקררת: לשפוך מעל, כף אחרי כף, את הסירופ מקור:אמא של הרב רונן

ak5

New member
בראוניז שוקולד גבינה

מתכון מספר השוקולד חומרים 180 גרם שוקולד מריר קצוץ 180 גרם חמאה 1 1/2 כוסות (300 גרם) סוכר 1 כפית תמצית וניל 3 ביצים 1/2 כוס (75 גרם) קמח 1/2 כוס (75 גרם) קקאו 1/2 כפית מלח לשכבת הגבינה-שוקולד לבן: 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה 150 גרם שוקולד לבן 1 1/2 מיכלים (375 גרם) גבינה לבנה 9% 1/4 כוס (50 גרם) סוכר 3 ביצים 2 כפות (15 גרם) קמח לשכבת הפירורים: 1 כוס (140 גרם) קמח 1/3 כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות תבנית מלבנית 33X33 ס"מ אופן ההכנה מכינים את שכבת הבראוניז: 1. מחממים תנור ל180- מעלות. 2. ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל. 3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 4. מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים כדקה במרץ, עד שמתקבלת בלילה חלקה ומבריקה.5. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות, עד שפני השטח מאבדים את הברק ונוצר קרום דק למעלה. מוציאים מהתנור ומניחים לבראוניז להצטנן מעט עד שמכינים את שכבת הגבינה. מכינים את שכבת הגבינה-שוקולד לבן: 6. מנמיכים את חום התנור ל160- מעלות. 7. ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן. 8. מערבבים גבינה, סוכר וביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד. מוסיפים קמח וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. 10. יוצקים בעדינות את התערובת על שכבת הבראוניז ואופים 10 דקות. בינתיים מכינים את הפירורים. מכינים את שכבת הפירורים: 11. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בהפעלות קצרות (פולסים). 12. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים בעדינות את הפירורים על שכבת הגבינה. 13. מחזירים לתנור ואופים 35 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה כמעט יציבה. 14. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר. מגישים קר או בטמפרטורת החדר. גיוון: אם תאפו את הבראוניז בתבנית עגולה (בקוטר 24 ס"מ), תקבלו עוגה חגיגית. במקום פירורים, כדאי לצפות אותה לאחר האפייה בגנאש שוקולד לבן (150 גרם שוקולד לבן מומס עם 50 מ"ל שמנת מתוקה). זמני האפייה במקרה כזה מתארכים ב10-5- דקות.

chanit

New member
תודה על ההשקעה והשיתוף, הכל נראה

טעים מאוד, מאוד !!

Rebeccan

New member
../images/Emo99.gif איזה יופי הכל

אפשר מתכון לריבת החבושים ... ממש עושה חשק להכין (למרות שעוד לא קניתי חבושים העונה .. לא היו יפים בסופר) פרינצסה
בגן הפרחים

ak5

New member
מתכון לריבת חבושים

אותה כמות של חבושים וסוכר ו-2 כפות מיץ לימון. אני מנקה את חהושים. מבשל עד לריכוך ואחר כך מקלף ומסיר הגרעינים והליבה. לאחר מכן בישול רגיל של הפרי כשהוא חתוך לחתיכות קטנות עד למרקם הרצוי.

ak5

New member
לחם של אמירה על אבן השמוט

מתכון: לחם אמירה רכיבים: 1 כף שמרים יבשים 1 כפית סוכר 500 מ"ל מים פושרים 600 גר' קמח ללחם 200 גר' קמח מלא 1 כף שטוחה מלח 3 כפות שמן זית אופן הכנה: בקערה לשים את המים הסוכר והשמרים ולערבב קלות, לתת לתסוס 5 דקות, ולהוסיף בהדרגה את הקמחים, מלח ושמן, ללוש היטב עד שמתקבל בצק חלק ורך...(להוסיף קמח/מים בהתאם לצורך... ּלהעביר לקערה משומנת, לעטוף בנילון נצמד..ולהניח לתפוח במקום חמים נטול רוחות... ֻשהכפיל את נפחו(בין שעה לשעתיים), להוריד את הנפח ע"י לישה קלה..ולהתפיח שוב כחצי שעה. ּלחלק הבצק ל-3..ליצור כיכרות, לפזר עליהן בעזרת מסננת קמח, ליצור חריצים בעזרת סכין חד מאד ולהניח לתפוח עוד כ-30 דקות. ֱבינתיים לחמם תנור לחום גבוה(250 מעלות), למי יש להכניס לפני החימום אבן אפיה ....או לחילופין תבנית אחרת שתתחם עם התנור. ּלהעביר בזהירות את הככרות לאבן..או התבנית.. ּלזרוק על קרקעית התנור 4-5 קוביות קרח.. ּלאפות כ-15 בחום הגבוה...להנמיך את החום ל-200 ולהמשיך לאפות עד שפני הככר משחימים.. ּלהוציא..לצנן על רשת..להמתין לפחות 20 דקות..

ak5

New member
זה אמור לתת ללחם, פיתות ופיצות

הרגשה של טבון. היא מגבירה את החום של התנור וסופחת לחות. בהזדמנות אצלם אותה.

yifatushc

New member
הכל נראה מדהים וטעיםםםם!! ../images/Emo3.gif וואו

איזה יופי של דברים!
ושאלה לגבי עוגת הדבש של אמא של הרברונן: אני מתכננת להכין גם אותה (בנוסף למפורסמת של פירגוש
) לקראת החג. האם היא עסיסית ורטובה? האם יש לך רעיון כיצד אני יכולה להפוך אותה לממש כהה? תודה וישר כוח, יפעת

ak5

New member
היא עסיסית ורטובה. זו פונקציה של

כמות רוטב הסוכר שאת מרטיבה את העוגה והאם זה נרטב בצורה הומוגנית. הכהות היא פועל יוצא של צבע חום. הייתי מוסיף אולי עוד כף דבש, תה יותר כהה ואולי שימוש בסוכר חום כחלק מכמות הסוכר. שווה לנסות לפני שמגישים לאורחים

yifatushc

New member
בהחלט אנסה אותה, ולגבי הצבע...

אולי באמת איישם את הטיפים האלה... תה ממש כהה, אולי סוכר חום. כשאכין אתן דיווחים.
תודה! יפעת

pirge

New member
../images/Emo51.gif פתחת לי את התיאבון.איזה

מטעמים. צילומים מגרים.

nicki3

New member
אק, אם אלה מטעמי השבת, אז

אני לא יכולה אפילו לדמיין מה תכין לחג.....כיף לאלו שנהנים מזה!

למעלה