מטחנה ידנית

יונה ג

New member
מטחנה ידנית

שבת שלום. אני בד"כ,אורח לרגע בפורום זה. אני זוכר, בהיותי ילד קטן,את אימי טוחנת קפה במטחנה ידנית. האם טחינה מסוג זה,מאפשרת קבלת קפה באיכות טובה, מעצם טיבעה?

גוניש

New member
תלוי לאיזו מטרה

צורות הכנה שונות דורשות טחינה שונה. באספרסו למשל צריך טחינה כמה שיותר אחידה. קפה מבושל לעומת זאת לא דורש טחינה אחידה במיוחד. העובדה שהמטחנה ידנית לא משנה. מה שמשנה זה אם אפשר לכוון את עובי הטחינהוהאם היא טוחנת אחיד. גוני.

בדיוק כמו שאמר קודמי: תלוי לאיזה צורך.

רוב המטחנות הידניות שאני היכרתי מתאימות יותר בכיוון של רהיט-נוי אסתטי לַמִטבח מאשר למכונת אספרסו. הן לא מַגיעות לרמת-טחינה של תורכי או קרוב לתורכי (לפחות ממה שאני ראיתי), ועיקר הבעייה שלהן הוא טחינה לא אחידה. לקפה מבושל הן כּן מתאימות, אבל בַּמחיר שהן עולות (פחות-או-יותר) אפשר להשיג מטחנת תבלינים חשמלית פשוטה, שתעשה את העבודה מהר יותר וּבפחות מאמץ. אז שוּב זאת בעיקר שאלה של יופי.

myronj

New member
מטחנה ידנית- טובה גם לאספרדו

אני טוחן עם מטחנה ידנית של חברת ZASSENHAUS ( שכנראה חזרה לייצר)...והיא טוחנה ברמה טובה גם לאספרסו. מטיבעה, מטחנה ידנית סבירה טובה ממטחנות תבלינים- בעלות סכיון מסתובב... הסכין המסתובב לא טוחן, אבל מרסק בצורה מאד לא אחידה- והוא גם גורם להתחממות חלק נכבד מן הגרגירים. המעבר ממטחנת סכין הייתה מעבר משמעותי מאד עבורי.

למעלה