מטומטמים בע"מ

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
מי שהולך לישון עם ילדים

שלא יתפלא שהוא קם בבוקר עם במבה באוזניים (לא המצאה שלי). או בקיצור, אל תשחקו עם חרבות.

ואללה איזה מורה דפוק...../images/Emo46.gif

לא מספיק פצעת את החניך שלך אתה מתנהג כאלו כלום לא קרה ואפילו נותן לו גב.... יניב

זה סרטון חשוב

כי הלקח כה ברור כך הוא מחפש כבוד במקום של הדיוטות. מפנה הגב לתלמידו כי הקהל חשוב מאוד בעידן של "מופעים" בולעי זכוכית וסכינים. בטלויזיה אתה "עוד איטם" ומחר זה יעבור עדיף שעה ריצה ביער אחרי "עורבים" בשעות החום.

amir_aikido

New member
מורה דפוק בהחלט

גם לא יודע לחתוך בחרב, גם חותך את התלמידים שלו בהדגמה מטופשת לחלוטין שאין מאחוריה כלום שאותה הוא תכנן ואח"כ הוא עוד מתנהג כאילו הוא לא בעסק
השם ישמור אמיר

שאלוהים ישמור אותנו ../images/Emo5.gif

מה עבר למורה הזה בראש כשהוא תכנן את ההדגמה הקרקסנית הזו? מחר הוא בטח יבקש מתלמידיו לשים תפוח על הראש וינסה לפגוע בו עם חץ וקשת (או עם אקדח), או לעמוד עם ידיים פרושות לצדדים צמוד לקיר ואז יטיל סכינים מסביבו וינסה לא לפגוע יותר מדי קשה בתלמיד (כדי שישארו לו תלמידים גם להדגמות הבאות). כל הקטע הזה של לעשות הדגמות עם כלי נשק אמיתיים (סכינים, חרבות, כלי נשק חמים) על אנשים ממש לא ברור לי. לנפנף בחרבות באויר ולפרוק אנשים מסכינים אמיתיות (כאלה שחותכות, לא סכיני תירגול שנראות כמו הדבר האמיתי אבל לא חדות ולא חותכות) בהדגמה לא מראה על יכולות גבוהות (תן למישהו שאתה לא מכיר ולא מתאמן איתך לתקוף אותך עם סכין אמיתית, ואז נראה אם תצליח לפרוק אותו בלי שריטה). לכל מי שחושב שלהתאמן בעבודה עם חרב זה עניין רוחני כי חרב היא אמצעי להארה רוחנית ותו לא, אז הסרט הזה נותן נקודה נוספת למבט: חרב חותכת בשר, קוטעת איברים ומוציאה שפריצים של דם ממי שנפגע ממנה, בדיוק כמו כל כלי להב אחר. רן.

דו קרב

New member
זה לא העניין. העיניין הוא שהתלמיד

מפקיר את צווארו, שהוא נותן אמון עיוור במורהו. האם זה לא צעד אחד יותר מידי ? לא חשוב מי המורה, חשוב מי אתה.

גם נכון

עניין האמון העיוור דומה למה שרואים אצל תלמידים שנופלים לרצפה בגלל שקיבלו מכת אנרגיה מהמורה שלהם ממרחק מטר ללא מגע, בעוד שעל אנשים מהיישוב שאינם תלמידים של אותו מורה, הטכניקה הזו לא עובדת משום מה...

ש מים

New member
מי התלמיד ומי המורה../images/Emo35.gif

לי דווקא נראה שהבחור שעליו מבוצע התרגיל הוא "גיבור ההדגמה", הוא זה שמנסה להציג את יכולותיו והוא זה שאמור להוכיח את עמידותו. לכן הוא האשם, הוא הדפוק, הוא המורה אולי, ואין לו את מי להאשים.

לא נראה לי: גם הקריינות טוענת הפוך

שזה שמדגים, כלומר זה שדופק עם הפטיש וחותך עם החרב הוא המורה בעל דרגה גבוהה (זמן 0-15 שניות):
"...he is the master. he is a 9th degree black belt"​
רן.

ש מים

New member
אהה.. ../images/Emo98.gif

זהו, שאני ראיתי רק את הסרטון ולא שמעתי (במחשב שבו ראיתי את הסרט אין כרטיס קול).

קוזושי

New member
מה שמראה

שלא כל מורה שיש לו מעריצים עוורים באמת שוה את זה, ולא כל מי שמתהדר בדרגת דאן 9 חייב להיות ברמה גבוהה לשם כך...

או שגם בעל דרגה דאן 9 הוא אנושי

שיכול לעשות שטויות ולטעות. אני זוכר שראיתי הדגמת קרב מגע עם סכין אמיתית
ביורוספורט בפסטיבל א"ל, שגרמה לפציעות ולשפריצים של דם תוך כדי ההדגמה
.

דו קרב

New member
אני דווקא חושב שהפשלה היא באובדן

הריכוז של המאמן. התנועה לייצוב שעשה התלמיד, והלחץ של הקהל (פסיכולוגי) השפיעו על המורה וזו כבר בעייה רצינית יותר שהוא לא עצר באדום.

זו הפשלה השניה, הוספת חטא על פשע

הראשונה היא בזה שבכלל מעמידים תלמיד בכזה מצב מסוכן. אפשר היה לשים את האובייקט לחיתוך לא על גוף אדם חי, אלא על מצע רך אחר, לחתוך באיבחה אחת, ואז להראות את המצע עליו עמד האובייקט לקהל אם הוא נפגע או לא. כנ"ל עם ההדגמה הלא ברורה עם הפטיש. רק היה חסר שהוא יכסה את העיניים במטפחת שחורה לפני החיתוך, ויביא נמרים שיקפצו דרך חישוקי אש ברקע.

amir_aikido

New member
עצם ההדגמה היא מטומטמת

אני לא מבין גדול בחרב, ועדיין, עצם ההדגמה היא מטומטמת, וצורת העבודה של המורה הזה עם החרב היתה עלובה ביותר
, דומה יותר לטכניקת חיתוך במטבח מאשר לעבודת חרב, וזה עוד לפני שרואים את התוצאות
הסוג היחיד של הדגמות חיתוך שמקובל בעבודת חרב רצינית הוא טמאשיגירי - חיתוך של במבוק/מזרון מגולגל. יש שישלבו את החיתוך עם עבודת השאיי (שליפה) ובכך יראו סוג תרגול מסויים שרלבנטי לסוג עבודה זו, אחרים ברמה גבוהה ידגימו זרימה עם החרב ועבודה רכה כשהם חותכים הלוך וחזור. הדגמות של חיתוך ירקות הן סרות טעם במקרה הטוב והדגמות של חיתוך על אנשים הן שיא של טמטום עוד לפני שקוראת תאונה
אמיר

zoti

New member
ההדגמה ממש לא מטומטמת

אם הוא מדגים איך להכין סלט ערבי קצוץ דק, דק.
מעבר לזה, כמובן שאני מסכים איתך. לא מבין את הטעם בהדגמות האלו. אפילו נראה שהיד של הבחור הראשון התפרקה כשהוא היכה בה עם הפטיש. דביל המורה ודביל התלמיד שמסכים שיעשו לו כאלה דברים.

למעלה