מטוטלת

DANIT S

New member
מטוטלת

הדבר הראשון... מישהו בבקשה יכול להסביר לי קצת על השימוש במטוטלת, למה לפעמים התשובות נכונות ולפעמים לא, איך מפעילים אותה...

Swicca

New member
שלום ....

... זה הולך ככה פחות או יותר כשאתה מפעיל את המטוטלת ואתה חושב על התשובה שאתה רוצה לקבל המטוטלת תשתף פעולה ותגיד לך מה שאתה רוצה לשמוע ולא את התשובה הנכונה באמת ... אז בעצם מה שאני מנסה להסביר לך הוא שכשאתה שואל את המטוטלת תנסה שלא לחשוב על כלום בכלל רק להתרכז בשאלה ולחכות לתשובה שהמטוטלת תגיד לך ... כי עם תרצה שהתשובה תהיה למשל כן המטוטלת תגיד שכן וזה לא תמיד יהיה נכון ! עוד משהו בנושא?

ChArMinG bOy

New member
כדי לבדוק את אמיתות התשובה אפשר...

אפשר גם אחרי שאתה שואל את המטוטלת את השאלה (וכמו שאמרו לפניי, לא להתרכז ב"מה תהיה התשובה" כי המטוטלת תזוז לפי מה שאתה רוצה), לשאול את המטוטלת "האם זו האמת?" וכך תדע... אני משתמש בשיטה הזאת כבר הרבה זמן וזה עובד יופי :)

jbu

New member
עשיתי את זה

אבל לרוב אני גם מקווה שמה שהוא אמר לך זה נכון, אבל הפסקתי עם זה מזמן.

baa

New member
ניתן לבנות מטוטלת או שצריך לקנות?

אני משערת שניתן לבנות אחת, נכון? מישהו יודע איך? אם צריך מחומרים מסוימים?

Swicca

New member
כן ברור ....

... את יכולה סתם לקשור משהו לחוט למרות ששמעתי שעדיף שזה יהיה קריסטל בקצה החוט או משהו ממתכת שיעבוד יותר טוב (אבל רק בנינו ... כנראה שמי שאמר לי את זה לא ממש מבריק.... גאד דמט זאת כולה מטוטלת :p )

baa

New member
אפשר עוד פרטים בבקשה?

אני צריכה להחזיק את המטוטלת או לחבר אותה לאנשהו, לכתוב על שני דפים "כן" ו"לא"? אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל...

Swicca

New member
אמממ....

... לוקחים דף מציירים עליו מין צלב כזה ואז על קו אחד שלו (נגיד לרוחב) רושמים כן משני צידי הקו ובקו של גובה לא משני צידיו ... ואז כשאתה מחזיק את המטוטלת מעל ואתה מנדנד אותה מצד לצד על הלא (למשל ) אתה צריך לאגיד לעצמך שזה לא (אתה קובע לעצמך בתת מודע שכששואלים שאלה והתשובה היא לא למשל אז שזה מה שהמטוטלת תעשה ולאן היא תתנדנד) ואותו דבר עם הכן ... ואז לנסות לא לחשוב על כלום (נדה .. שום דבר ^_^) ואז לנדנד את המטוטלת בצורה מעגלית מסביב לצלב (כביכול הצורה פשוט דומה) ולשאול את השאלה ! ... עוד משהו ?

כרמית.

New member
ניתן למצוא בספרות וגם באינטרנט

דוגמאות מורכבות הרבה יותר. אפשר פשוט לחפש בגוגל ולהדפיס. מילת מפתח: pendulum

THE gray

New member
המטוטלת

עצמה חייבת להיות עם אבן בקצה או שאפשר כל מיני אביזרים אחרים?

כרמית.

New member
אביזרים מסורתיים למטוטלת

קריסטל קוורץ, אבני חן, מפתח, טבעת, חלוק נחל עם חור במרכז (טבעי, ניתן למצוא על גדות נחלים), צדף, אגוז, בלוט, גלעין, דיסקת מתכת חרוטה, דיסקת עץ חרוטה. עם זאת, בימינו מחברים כמעט הכל למטוטלת וכבר ראיתי אנשים שהשתמשו בברגים או בטבעות מתכת של אינסטלטורים מחוברים לחוט כמטוטלת.

jock

New member
כן, באמת רציתי לשאול...

צריך חוט מיוחד למטוטלת? או שאפשר כל דבר?

כרמית.

New member
הכי חשוב שזה יהיה חוט חזק ויציב

עבה מספיק כדי להחזיק את כובד המשקולת אבל לא עבה מדי - כדי לאפשר תנועה חופשית של המטוטלת. החוטים המסורתיים הם בדרך כלל שרשרת מתכת פשוטה (כמו לתכשיטים, עשויה כסף או מתכת אחרת) או לחוט שעשוי משי. אפשר להשיג בכל חנות למלאכת יד. אבל שוב, כמו שהמשקולת יכולה להיות דיסקית אינסטלטורים או בורג תעשייתי, כך גם תוכל להשתמש בכל חוט שתרצה, כל עוד הוא מחזיק את המשקולת בצורה מאוזנת ומאפשר תנועה חופשית. בהצלחה.

למעלה