מטבע מוזר של שקל !

python 4

New member
דורון אנא שים לב לתקנון הפורום -

סעיף 15, תת-סעיף ג': "בכל הודעה שכוללת בתוכנה את המילים "פוטנציאלי חימזור" יש לשים את האייקון
בכותרת". כמעט חטפתי התקף נוסטלגיה. זה לא זה עם משוואת נרנסט, משהו כזה?

doroni10

New member
../images/Emo18.gif- תגובות כימיות ../images/Emo8.gif

גם למשוואת נרנסט קשר לפוטנציאלי חימזור. אבל על מנת לפשט את העניין ולא להכניס אנשים לחרדת יתר (ובכלל לחרדות..) בנוסף לדבריו של broadaxe, אנסה להסביר את אשר ארע למטבע מסכן זה. מתכות, במצב ה- 0 שלהם נמצאות במצב המתכתי כפי שאנו מכירים אותם, אולם מתכות יכולות לקבל או למסור אלקטרונים, גם כתרכובות שונות- ואז להפוך ליונים. חלקכם יתפלא אולי שמלח שולחני למשל הוא תרכובת בין יון מתכת (נתרן בד"כ, אם כי אנו לעיתים אוכלים גם מלחי אשלגן) לבין יון נגדי - כלור. כמובן שבמצב זה אין המתכת מבריקה ונוצצת כפי שאנו מכירים אותה.. פה רצוי לציין שמתכות שונות נוטות למסור או לקבל אלקטרונים ב"רצון" שונה אלו מאלו- וניתן לסדר את המתכות (ועוד חומרים) בסדר שיאפיין את "רצונם" לקבל או למסור אלקטרונים- כך שאחת תרצה להיות מתכת כפי שאנו מכירים, והשניה תעדיף להיות בתור יון לעומתה. כמובן שסגסוגות (או נתכים) של מספר מתכות יכילו את כל הכוחות הללו ורצונותיהן השונות של המתכות להיות במצב כזה או אחר, כך שאם נכניס מטבע כמו המטבע כאן המכיל ניקל ונחושת לתמיסה שיכולה למשל לגרום להם (ברצון) לאבד אלקטרונים, הרי המתכת שמעדיפה יותר למסור אלקטרונים (כאן ניקל) תמסור אותם בשמחה לאותו חומר (אני מניח שמדובר בחומצה היפוכלורית או משהו דומה לכך) כך שהיא פשוט- תתמוסס ישירות לתוך אותה חומצה כשהיא משאירה את הנחושת גלויה לעין בצבעה המקורי. עכשיו שערי בנפשך שניתן לקחת כלי מדוד ולמלא בו את אותה חומצה (או אותו חומר שיעודד להמיס את הניקל בעיקר) לגובה שיתאים בדיוק לחצי מגובה המטבע. כל שנותר לעשות הוא לטבול את המטבע בזהירות בתמיסה, ולהשאירו שם זמן מה ולהוציאו לאחר אותה תגובה שהמיסה את הניקל, ואז המטבע שלנו יראה בדיוק כפי שנראה המטבע המוצג. מקווה שעכשיו הכל ברור- ואם לא.. הסברים ציוריים ינתנו ברצון במפגש הבא עלינו לטובה
דורון,

rafi696

New member
לא נכון !

אני מצטער לאכזב אותך ,אבל כבעל המטבע יש פרט שלא כל כך הגיוני בתאוריה שלך : המסגרת של המטבע שזהו החלק הרחב ביותר במטבע היא בצבע כסוף בשני צדדיה (גם בצד המוזהב) כך שהמשפט "כלי מדוד ולמלא בו את אותה חומצה (או אותו חומר שיעודד להמיס את הניקל בעיקר) לגובה שיתאים בדיוק לחצי מגובה המטבע" לא ממש מתאים לעניין !!!

® רן

New member
בדיוק להיפך

זה מוכיח את הטענה. המטבע שכב על משטח (או בתוך כלי) עם חומר כימי כלשהו. השוליים המוגבהים של המטבע נחו על ריצפת הכלי ולכן לא נחשפו לחומר (הם נגעו רק בריצפת הכלי). מצד שני, פניו של המטבע (שהם שקועים יחסית לשוליים) כן נחשפו - החומר נלכד בין השוליים לבין פני המטבע. כשהרימו אותו התקבל האפקט שאתה רואה.

תמיר1991

New member
אתה מתוכח על כימיה עם ד"ר לכימיה../images/Emo35.gif

יש פיתרון אחד - תגיע איתו למפגש, ואז הכל יהיה ברור! תמיר.

® רן

New member
רק למען הסר ספק -

מי שפה דוקטורים/דוקטורנטים לכימיה זה דורון וירון. ההשכלה שלי בכימיה נגמרה בכיתה י' בערך.

תמיר1991

New member
אני יודע, דורון הוא הדוקטור.

אבל גם אתה נשמע אוטוריטה לא קטנה! תמיר.

® רן

New member
לא בכימיה

בכימיה אני לא מתיימר להבין. אבל קראתי כל מה שיכלתי למצוא בספרים ובאינטרנט על איך מטביעים מטבעות - בגלל שזה קשור לתחום האיסוף שלי.

תמיר1991

New member
אז בכימיה של מטבעות,

או שאני לא יודע. אני עדיין לומד "מדעים". מה שכן, אתה נשמע טוב בזה ומבין בזה. תמיר.

doroni10

New member
אני עדין לא דוקטור- עוד כמה זמן

בכל אופן, התיאוריה בכלל לא פגומה- בתחילה חשבתי שגם מצידי המטבע יש את אותו ה"צבע" השונה- כאן אותה התיאוריה יכולה להתלבש בדיוק- כאשר רק החלק הקדמי של המטבע הוא זה שבא במגע עם התמיסה. אם אתה טוען שגם המסגרת המוגבהת איננה "צבועה" הרי שכפי שאמרו לפני- היא נחה לה על משטח ללא מגע עם התמיסה הממיסה ולכן רק החלק שהיה במגע עם התמיסה הוא זה שנפגע וצבעו השתנה.

rachelea

New member
ולהשלמת תיאור ניסי הכימיה...

זוכרים ששאלתי כיצד ניתן לנקות כלי כסף שכוסו בקורוזיה? ובכן, קיבלתי עיצה, עקרונה דומה לתיאורו של דורון: להעמיד/להשכיב את כלי הכסף על נייר אלומיניום. להכניס לכלי ובו מים ומלח. בשל הריאקציה הנוצרת בין המתכות והמלח, אמורה הקורוזיה להעלם. מאחר ועיצה זו ניתנה רק לאחרונה (בארוחת החג), טרם קיבלתי דיווח האם התוצאות המקוות התקבלו. כמו כן, עיצה למי שמבקש לנקות כלי כסף: להניחם במי חומץ (מהסוג הזול ביותר שנמצא בשוק). ולגבי סיפור כלי הכסף (יש סיפור!!!), טרם בשל הזמן לספרו. יבוא יום והסיפור יובא במלואו.

הוא מתחמצן.....

כמו הרבה מתכות...... אבל על מנת לנקות כלי כסף........אפשר להשיג קצת אמוניום (למי שמסוגל לשרוד את הריח) ולנקות איתו ואז לשפשף את הכלי בסודה. יוצא נקי ומבריק ביותר.

למעלה