מטבע מוזר של שקל !

rafi696

New member
מטבע מוזר של שקל !

המטבע הוא רגיל לחלוטין מבחינת גודלו וצורתו והמוזר בו שצד אחד שלו הוא בצבע זהב ! לפי מצבו אפשר לראות שאפילו ניסו לגרד אותו בכדי לבדוק את פשר הצבע המוזר...ורואים בברור שזה לא צבע אלא דפקת אמיתי של ייצור !!!

תמיר1991

New member
זה אמיתי?!?

אם כן, זו יכולה להיות תוספת נהדרה לאוספו של רן
תמיר.

doroni10

New member
על מנת שיהיה צבע שונה

יש צורך בהרכב חומרים שונה. מוזר מאד- על אחת כמה וכמה כאשר אתה אומר שזה לא נראה צבע על פניו. דורון,

® רן

New member
לא נראה לי

בלתי אפשרי להכין אסימון משתי מתכות בצורה הזו. מה שנראה לי זה שצד אחד נטבל באיזה חומר שצבע אותו בצבע הזה. בכל מקרה, שקילה פשוטה יכולה להגיד הרבה.

broadaxe

New member
רן, האם מטבע 'שקל' עשוי מסגסוגת

נחושת-ניקל? אם יש נחושת בנתך והמטבע שכב, נניח, בתמיסה לניקוי אסלות, נוצרת ריאקציה כימית שמשנה את צבע המתכת לפי היסוד הדומיננטי שבה. ראיתי חנוכייה מדגם ידוע, עשוייה ביציקת פליז כבדה, שלצורך הסרת האוקסיד שהיה עליה, נטבלה בחומצה דלילה. לאחר הטיפול החנוכייה יצאה בצבע אדום בהיר בוהק...

powo

New member
רן מה ידוע לך

על מטבעות פלסטין בערכים 1 מיל 2 מיל 5 מיל 10 מיל שנת 1947 תודה

® רן

New member
מטבעות 1947

שנתון 1947 הוטבע ע"י הממשלה הבריטית אולם הושמד כמעט כולו לאחר החלטת החלוקה של האו"ם. במקור, המטבעות הוטבעו בכמויות הבאות: - 1 מיל: 2,880,000 - 2 מיל: 480,000 - 5 מיל: 1,000,000 - 10 מיל: 1,000,000 לא הוטבעו 20, 50 או 100 מיל של אותה שנה. ככל הידוע, ל British Museum בלונדון ול Ashmolean Museum באוקספורד יש סטים שלמים (סט אחד בכל מוזיאון) של המטבעות הללו. בנוסף, קיימים בידיים פרטיות 5 מטבעות של 1 מיל, מטבע אחד של שני מיל ומטבע אחד של 5 מיל. מטבע אחד של 1 מיל נמכר ב 2002 במכירה פומבית של רוזנבלום בארה"ב תמורת $10,000. חוץ ממכירות פרטיות בין אספנים, שעליהן אין לי אינפורמציה (אולי רוזן יוכל להרחיב?), הפעם הקודמת שמטבע כזה עלה למכירה פומבית ציבורית היה רק ב 1981. מעניין לציין שגם אז הוא נמכר תמורת $10,000, כלומר ריאלית ערכו ירד מאוד עם השנים. המקור לאינפורמציה הוא ספרו המעולה של Howard M. Berlin: The Coins and Banknotes of Palestine Under the British Mandate, 1927–1947

powo

New member
זאת אומרת

שאני יכול להיות רגוע .ואין לי כל צאנס לצרפם אלי.בהחלט סיפור מעניין.

ב ר ו ן

New member
כשהייתי ילד

לפני כ20 שנה , אני זוכר שהיה לי מטבע 5 מיל 1947 שמצאתי ליד הבית... שיחקתי איתו ולא ראיתי אותו מאז.. חבל...

doroni10

New member
הסבר מתקבל על הדעת -כימי

ובמבחן הזמן, אותו איזור יראה כתמים ירוקים/אדומים הנובעים מקורוזיה מואצת בניגוד לשאר חלקי המטבע. דורון,

doroni10

New member
ליילנד- ראי הסבר כימי מתאים למעלה,

אפילו בדקתי את פוטנציאלי החימזור של התגובות על מנת לאשר את האפשרות הסבירה ביותר הזו. דורון,

../images/Emo10.gif אני מה זה גרועה בכימיה

לא הבנתי כלום. תשבתי על אפשרות שזה היה מונח על איזה משטח עם חומר מסויים שגרם למטבע לריאקציה בשטח בו הוא נגע
שוב אני מאוד גרועה בכימיה, אז הסברים בהתאם

למעלה