מטבעות - תחזוקה

elcool

New member
אז למה לא להרחיב?

מה עם "אוסף העולם!"? מכל מדינה לאסוף: שטרות, מטבעות, בולים, מחמ"פים, כרטיסי ביקור, בובות, טלכרדים, שקיות, מפתחות של מלונות, שנל"לים, גרזנים וחרבות, סמלים צבאיים, מדליות, דגמי מכוניות, תקליטים, פומפיות, אבק, מדפסות סיכות, נייר טואלט וכו'... (שכחתי מישהו?)

שלום שלום

ברוך הבא למועדון אספני שטרות העולם. האוסף שלי מסודר לפי יבשות ובתוך כל יבשת בערך לפי החלוקה הגאוגרפית. סידור לפי האלף בית הוא בעייתי לטעמי מכיוון שיש מס' רב של מדינות ששינו את שמן (בורמה
מיינמר) ומדינות שאוחדו (גרינלנד
דנמרק, הוואי
ארה"ב וכו'). הסבר לרשימה המצורפת: עמודה 1: שם המדינה עמודה 2: האם המדינה עדיין מנפיקה שטרות עמודה 3: האם יש לי שטר ממדינה זו עמודה 4: לאיזו יבשת שייכת המדינה ע"י לחיצה על החץ ליד כותרת העמודה ניתן לבחור חלק מהרשומות (מדינות באסיה וכד').

powo

New member
אודי המון תודות

באם והיה ואוכל למצוא שטרות שחסר לך השמח לעזור.היום אני כבר יודע שאת זנזיבר.זה משימה כמעט בילתי אפשרית.

האספן

New member
מנצל"ש שטרות עיראקים

מחפש שטרות מעיראק,גם ישנים(של סדאם,ולפניו.) וגם חדשים(אחרי המילחמה..)

yblumann

New member
שטרות של עירק בלונדון,

אחרי המלחמה , שוק השטרות בלונדון ממש הוצף בשטרות מעירק! Yoram

powo

New member
גלעד .גיימס ידידי

לא אין לי אותו.אבל יש לי שטר עירקי אחר.אם תמונה של סאדם.אבל אני ממש לא בטוח בשטר והסיבה שהוא נראה לי משום מה כמו זיוף.

elcool

New member
וואו! אתר מדהים!

(ולא שאני אספן שטרות או משהו, אבל אני מוצא אותו מאד מעניין)

powo

New member
אחלה מכניס אותו

במידי למעודפים תודה גימס.דרך אגב שלח לי את הכתובת שלך במסר. יש לי קצת חומר עבורך.

דובושכ

New member
אתר נהדר!!!

אומנם אני לא אוסף שטרות, אך יש לי כמה בודדים מהעולם להחלפה (לא במצב MINT).

powo

New member
דובוש השמח

לשמוע מאיזה מדינות יש לך להחלפה תודה

ashmash

New member
ואם כבר הזכרתם

כשנסעתי לי בדרכים באפריקה, פגשתי בחור שוודי חביב, התיידדנו ובשלב מסויים בשיחתנו הארוכה (בכל זאת, הייתה נסיעה ארוכה), הוא סיפר לי שאח שלו אוסף שטרות מכל העולם וביקש לראות את הכסף הישראלי. הוצאתי כמה שטרות ומטבעות שהיו ברשותי, הוא מאוד התלהב ורצה לקנות ממני שטר של עשרים שקל בשביל אח שלו. התחלתי להמיר בראש, איכשהו אמרתי לו סכום שהיה שווה בערך חמישים שקלים (הכפלתי במקום לחלק, קורה), הוא כבר בא לתת לי את הכסף, אז חישבתי שוב ליתר ביטחון, כי בכל זאת, לא היה לי נעים לקחת ממנו חמישים שקלים בעבור שטר של משה שרת... בסוף הבנתי שטעיתי, אז נתתי לו את השטר במתנה, בכל זאת, מדובר רק בעשרים ש"ח, בטיול שעלה קצת יותר...

powo

New member
חייב להראות.

ההחלפה הכי טוב שלי.נתתי תמורתו סביבון(סליחה רחל)שמח עד השמיים

ashmash

New member
אז גם אני חייב להראות.

פעם איזה סיני אחד שלח לי סריקה כדי לדעת אם זה שטר צפון קוריאני או דרום קוריאני, כי הוא לא ידע (והוא סיני, זה אמור להיות דומה, הכל סינית :)

elcool

New member
הבנין שם מזכיר לי את הכנסת

אחרי שעשו לה המון אפגריידים ושידרוגים..
(מישהו מכיר את המשחק heroes שאפשר לבנות בניינים ואז לשדרג אותם?) בכל מקרה, אז מה זה בסוף? הצפון או הדרום?

ashmash

New member
צפוןן קוריאה כמובן

על פי הדגל שמתנוסס על הבניין (ניתן לראות בתמונה יותר גדולה שנשלחה אליי שמדובר בדגל הצפון), על פי המבנה וגם על פי העובדה שלא כתוב באנגלית או כל שפה זרה.

uhg14

New member
כותבים סינית וקוריאנית בצורה שונה

סינית וקוראנית כותבים בסימנים שונים לגמרי - קוריאנית הקווים יותר ישרים

למעלה