מטבעות - תחזוקה

ashmash

New member
מטבעות - תחזוקה

מה הדרך הטובה ביותר לשמור על אוסף, מטבעות ישנים? באילו חומרים כדאי להבריק? כיצד ניתן לנקות מטבעות במצב גרוע, מבלי לשרוט אותם?

ashmash

New member
תודה

ולא מדובר במטבעות בעלי ערך רב, בעיקר מטבעות ישראלים ישנים שנפגעו מאכסנה בחוץ ותנאי מזג האוויר הישראלי הלא סימפטי - גשם ושמש...

נצלו"ש - מדינה חדשה באוסף: גרינלנד

שלום, היום צרפתי מדינה נוספת לאוסף: גרינלנד. גרינלנד הנפיקה שטרות מתחילת המאה ה-19 ועד ל 1953, השנה בה הצטרפה/אוחדה עם דנמרק. השטר הוא משנת 1953 בערך של 5 קרונר. בסה"כ יש לי באוסף שטרות מ226 מדינות שונות ועדיין חסרים לי שטרות מ59 מדינות נוספות.

דובושכ

New member
דובים

איני אוסף שטרות, אך הייתי שמח לצרף שטר זה לאוסף בולי הדובים שלי. יש לי כמה שטרות מהעולם להחלפה. האם יש עוד שטרות בעולם עליהם יש דובים?

powo

New member
שלום אודי

באם לא איכפת לך העתקתי את הרעיון שלך. והתחלתי לאוסף שטרות מהעולם. לאחר פחות מחודש אני עומד על שישים מדינות.וכעט השאלות.הסידור שלך הוא לפי האלף בית.לפי יבשות.ואני רוצה גם לצרף מטבע לכל שטר.ונראה לאן נתגלגל.שלחת לי פעם מדינות שחסר לך האם אתה יכול לשלוח שוב.

python 4

New member
אברהם, אודי, צץ לי רעיון נחמד

מה דעתכם על שילוב של אוסף שטרות ובולים? הרעיון שלי הוא לעשות שטרות מירב - לקחת שטרות (שלא צריך לאוסף) ולהדביק עליהם בולים שקשורים לנושא השטר, למשל להדביק בולים של הרצל על השטר של הרצל (שקל אחד, אאל"ט), ככה מסביב (או רק אחד בפינה). אפשר לחשוב על רעיונות נוספים. מה דעתכם? מטופש?

../images/Emo5.gif

למה שלא ניקח שטר ונדביק עליו בול וגם סביבון ומודעה של וודקה אבסולוט וכמה בובות ודגם של טנק ומחזיק מפתחות ומטבע (רצוי עם טעות הטבעה) ונשל"ל ומלחיה ותקליט וקטבוק וכרטיס אוטובוס ונעשה לנו יופי של פריט מירב. ולענינינו: התמונה המצ"ב לקוחה מהקטלוג של אהרוני.

דוגמא לבול שהפך לשטר

בשנת 1920, חוף השנהב הדביקה בולים על קרטון והוסיפה הדפסה: "Valeur d'echange and value" והנ"ל שימשו כשטרות. ושאלה לאספני הבולים: השטרות הנ"ל במצב חדש שווים כ60 דולר. כמה שווים הבולים לפני ההדפסה? (סקוט 45,47,52).

תמיר1991

New member
איזה מגניב!!!

באמת, כמה הבולים המקוריים שווים? ומה הגודל שלהם? תמיר.

elcool

New member
א"ב לפי יבשות?

איפה אתה מוצא יבשת באות ב'?

powo

New member
חשבתי אל זה

ולאחר דיון מעמיק עם עצמי הרעיון נפל מפני שחששתי מסחף בנושא.ובצורך לצרף דברים נוספים.

למעלה