מחשבות

softy

New member
מחשבות

הגענו לגיל ארבעים ומשהו, כמה זמן אנחנו כבר נשואים? חמש עשרה שמונה עשרה שנים בערך. הילדים כבר גדולים, לא מצטרפים אלינו יותר, נשארנו שנינו את ואני. עכשיו נשאר לנו רק לברר מה לעזאזל אנחנו עוד עושים ביחד? הרי כאשר התחתנו, לא ידענו לאן יתפתחו הדברים, הינו עסוקים בלשרוד, הינו עסוקים בלהוליד ילדים ולגדלם, הינו גם תאווי בשרים, לא חיפשנו רוחניות, לא היה זמן. ועכשיו נשארנו שנינו, אני מתבונן בך ואת נשארת אותו הדבר, תמיד עסוקה בכל מני מטלות, תמיד דואגת לכל מיני דברים ארציים ותמיד מדברת על צורכי הבית והילדים. ואני, אני בכלל לא אתך, אני נודד לי במחשבותי למחוזות רחוקים, אני חי בעולם אחר, עולם שבניתי לי בתוך ראשי, אין לך מושג שהעולם הזה קיים, אני גם לא יכול לספר לך על קיומו, כי הרי לא תביני, את הרי לא יודעת שיש עולמות כאלו. כן, פתחנו פער שלא ניתן לגישור, לעולם לא תביני איך אפשר לנדוד במחשבות, את הרי אישה רציונלית, את תמיד יודעת מה טוב עבורי, מה טוב בשביל הילדים, את תמיד עם שתי הרגלים על הקרקע, חייבת להרגיש את המוצקות של האדמה. ואני, אני, חושב וחושב וממלא את עולמי במחשבות, לא יותר מזה, רק מחשבות! כך אני אוסף מחשבות ועורם אותן אחת על גבי השניה, לאט לאט במשך כל שנות נישואינו הספקתי לאסוף מספיק מחשבות שאוכל לרצף בהן את שביל הבריחה. סופטי

viviti

New member
דרך ללא מוצא?

לאו דווקא... אולי אם תנסה לקחת חלק מהמטלות הארציות של זוגתך ותנסה לשתף אותה בהגיגים. ו.. במקום לבנות נתיב בריחה תנסה ליצור שביל שהולכים בו יחד. אולי - יש סיכוי.. אולי ?

ניראה לך שהיא לא...

פרייאר..........ניראה לך שלה אין עולמות משלה... גם לה יש מחשבות והגיגים ודמיון היא לא משתפת אותך כי גם אתה עצמאי בשטח אגב....... בשביל לברוח לא צריך שביל מרוצף. אפשר לקום וללכת. כל היתר זה סיפורי סבתא. הרי כולנו יודעים.

כתבת דבר כואב מאד, סופטי

אולי גם לה עולמות דמיון נסתרים? אולי גם היא עוצמת עיניים דומעות וחולמת הרים וטירות ומרחבים ואהבה? אולי היא הייתה מוותרת על הידיעה על מה הכי טוב בשבילכם ומעדיפה לדעת במיוחד מה הכי טוב בשבילה? אבל החובה לא מאפשרת לה לומר זאת? אולי פשוט תדבר איתה ויחד תגשימו דברים? אחרי כל כך הרבה שנים כשהילדים לא בבית לומר: היית פה וטוב שהיית הייתי זקוק באמת למבשלת-כובסת-מארגנת וגם לאשה למלא את צרכי אבל עכשיו אני לא כבול יכול למצוא אחרות אולי זו האמירה הכי נוראית? השימוש באחר כבחפץ? עשה לי רע לקרוא אבל לא רק בגללך רואה את זה הרבה מסביב תקשורת - מילת מפתח כדי להראות לעצמנו שאנו יכולים

כמה עצוב...

שאין לך שום מושג, קלוש אפילו, על עולמה הפנימי של אשתך... אולי שווה להתחיל לברר את זה? אולי תגלה דברים שאפילו אתה לא ידעת?! רשפים בתהיה.

softy

New member
האמת?

אני אישית חושב שלחשוב זה טוב, אני לגמרי לא בטוח שהייתי רוצה להפקיד את המחשבות שלי בידיים שלה, המחשבות שלי, הן אלו שלוקחות אותי למקומות, שאילולי הן לעולם לא הייתי מגיע לשם. ועד שתוקם משטרת מחשבות, אני אמשיך לצבור ולערום לי מחשבות, ככה אבא שלי אמר לי פעם, בני, תמיד תשים לך בצד מחשבות לבנות לימים שחורים. וכך אני עושה. סופטי

אש לי

New member
ואני....לא יכולתי יותר

עולם המחשבות התפרץ בתוכי כמו גלים המכים על סילעי החוף היכה בקירות מוחי ולחץ,לפעמים כאב ולא יכולתי עוד להישאר בעולם הפנימי שלי ושיתפתי אותך,לא רק כי היית החבר הכי הכי, לא כי המצפון הציק,פשוט הייתי חייבת זאת לעצמי. לפני, כאילו הלבה תפרוץ מתוכי, לפני שאפגע בך וגם בי. החופש בתוך קירות מוחי התפרץ למציאות רחוקה הממך... ואתה לא איתי אתה לא מבין אתה לא מרגיש אתה פשוט לא איתי פתאום חיינו לנו במקביל. וישבתי איתך ועל בירכך ליטפתי פנייך ברוך והכנתי את האגרוף... היה לי רומן בעלי היקר,והוא....חייך אליי "את רוצה שאקנא מתוקה שלי,צריכה תשומת לב"?...המשיך לחייך... לא התעקשתי להסביר אפילו להוכיח ואתה התעקשת לא להאמין לברוח... למה לך אין עולם שכזה? חשבתי. למה אתה אינך מתרגש? שאלתי. אני רוצה שיהיה לך את כל זה אמרתי שתרגיש שוב,שתוולד שוב טענתי התעקשתי,הסברתי,שתבין אותי התפללתי התחננתי ואתה... בעולמך הסגור הקטן של בית משפחה ופרנסה הייה שלום אמרתי והלכתי.

הרהורים בנקאיים למדיי לצהרי שבת

מחשבות שמפקידים בידיים שלה אינן תמיד הפקדה לטווח ארוך לעיתים יכול להיות מילווה קצר מועד מפקיד את המחשבות בלילה ומשאיר לך העתק בכספת שלך בכל מקרה. ומי שמפקידים בה את זרעך אפשר אולי גם להפקיד את המחשבה פתיתים שלה, הרהור קטן. ואולי גם לה יש קופת חיסכון מחשבות מסודרות כמו צ´קים בנקאיים או כביסה בערימות מקופלות יפה מחשבות של יום סגריר מחשבות של בוקר שמש מחשבות על אהבה מחשבות על שחיקה. אולי גם לה יש פיקדונות מאורגנים שמאפשרים לה את שביל הבריחה או הבחירה. לפעמים, רק לפעמים, יותר יעיל לאחד חשבונות בנק יש יותר ריבית ורווחים ופחות משיכות יתר. ולעיתים-חשבונות נפרדים זו הדרך לשרוד את חייך.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif הכל תלוי,,,,,,

מי מנהל ההשקעות באותו בנק, ומי הסגנית שלו (הושאל ממגי)
ושבת לך, אחותו של, ולכולם

לא מנסים-לא יודעים

"ועכשיו נשארנו שנינו, אני מתבונן בך ואת נשארת אותו הדבר" "אני גם לא יכול לספר לך על קיומו, כי הרי לא תביני" "ואני, אני בכלל לא אתך" אז עכשיו, כשהילדים גדלו, ונשארתם רק שניכם, אולי הגיע הזמן שתהיה איתה, תספר לה על קיומו של העולם הזה, אולי תופתע לגלות שהיא כן מבינה, שהיא בכלל לא נשארה אותו דבר. איך תדע אם לא תנסה ??? הכי קל לקום ולברוח ...

אש לי

New member
כמה שהמשפט לא נכון...קל לברוח

הרי קל להמשיך גם בקושי הוא מוכר,הוא בטוח,הוא שלך כמה קשה רק המחשבה "לקום ולברוח" להתחיל מהתחלה ואת כבר לא נערה רווקה ואת תוהה אם בכלל תימצאי אהבה ודיי ברור לך שתזדקני לבד ואי הידיעה,אחותי זו טראומה לשעצמה הפחדים עלייך סוגרים ומה יהיה על הילדים? איך אסתדר לבד עם הכספים? ואולי בכלל לא אעמוד בזה לבדי? ושוב נירגעים,ושוב ימים יותר מחייכים ושוב את ממשיכה כי כל כך נוח להישאר בפינה הבטוחה שהיא שלך שאת בנית ורק אותה את מכירה!

בריחה

אש לי בריחה אינה רק "לשבור את הכלים" בריחה היא גם|בדגש| מציאה של "השלמת חוסרים" בחוץ, במסגרת אחרת/מקבילה פיתרון קל ל"מצוקות הפחד" מפני הלבד/מה יגידו/כסף (ועוד כל מיני) "את ממשיכה כי כל כך נוח להישאר בפינה הבטוחה שהיא שלך שאת בנית ורק אותה את מכירה!" נוח???????? פינה בטוחה??????? כשאין תקשורת, כשאין עוד רגש, כשפשוט אין ... הפינה כבר בכלל לא פינה, עובדה, היא "מתעגלת" והנוחיות ... היא רק שירותים. ואז .... בורחים, כל אחד בשביל הבריחה שמתאים לו

אש לי

New member
חושבת שהבנתי אותך.

דיברת על בריחה ולהישאר במקום כל אחד בונה לו את עולמו אני יזמתי פרידה היה צריך המון המון אומץ וכוחות היום להתמודד עם זה פיסית משהו ברגש אליו...מת לא רוצה להיות בחיים ולהרגיש מוות רוצה כשאמות לדעת....חייתי ,הרגשתי! יו אמא´לה איזה משפט כתבתי

softy

New member
אבל

גם אם נעלה על שביל הבריחה וגם אם לא נתפס ולא נחזור לכלא הישן, וגם אם נמצא בית כלא חדש, יותר נוח מהקודם, גם אז עדיין לא נפסיק לתכנן לנו את שביל הבריחה. תמיד נעים לדעת שיש פתח חירום שדרכו נוכל להמלט על נפשנו בזמן מצוקה. את הפתח הסודי הזה, אנו משאירים כאופציה לימים טרופים. סופטי

אש לי

New member
זו דרכם של פחדנים סופטי

אם אדם חושב שהוא בכלא אם הוא בונה לו כלא חדש אם הוא מתכנן בריחה כאופציה ממי מאיפה שאני באתי במקום שאני גדלתי בשפה שלי קוראים לזה כבר: מ צ ו ק ה .

softy

New member
את

אולי לא יודעת אבל בעצם כל היקום בנוי ממכלאות. תנסי לחשוב על זה שאת יוצאת מהמכלאה של הבית, ונכנסת אל המכלאה של האוטו, כדי להגיע למכלאה של העבודה, כדי להכנס אחר כך שוב למכלאה של האוטו, כדי לחזור למכלאה של הבית, ששם מחכה לך הכלאי הראשי שהוא בעלך, שבעצם לא יודע שהוא לא הסוהר, אלה הוא עצמו האסיר שכלוא במכלאה של הבית, ויוצא כל יום אל המכלאה של האוטו, שלוקח אותו אל המכלאה של העבודה ששם מחכה לו הכלאי של העבודה, שלמעשה הסוהר של העבודה הוא עצמו אסיר שנמלט מבית הכלא של הבית, כדי לבוא אל המכלאה של העבודה..... וכך הלאה עד אין קץ הדורות, אני מניח שהרעיון הובן. סופטי

אש לי

New member
ביתי ארמוני ../images/Emo3.gif

ביתי היה הארמון אושר וכייף בכל חדרון הוא היה לי אדון שסגדתי באהבה כמוצאת מטמון ביקום של חלום בחרתי בעבודתי כך התמזל מזלי הייתי כמלכה בעולמי שניסגרו עליי החומות והתחילו החלומות החלו הדמעות ניקיתי את כל החדרים ולא הצלחתי למחוק כתמים שיפשפתי ושיפשפתי עד שעייפתי שהרגשתי כלואה,נילחמתי על שיחרורי

עוד פעם בונה

ומפרקת. דיייייי. הפעם תתכנני. לכי על טווח ארוך. אל תרוצי למצוא פתרון להיום. קחי דף ותכיני לך שרטוטים. שימי אותו בקלסר. רישמי עליו - חיי. והניחי אותו על החזה. כי זה קרוב ללב. דניאל בשטויות.

אש לי

New member
אישה בונה אישה הורסת../images/Emo66.gif

מעולם לא פתרתי משהו זמני אל תסתכל על הבלונד וואלה אני רצינית.:) איימי חולה על השטויות שלך

למעלה