מחשבות

מחשבות

כבר שנים אני מחכה לה, מצפה. היא לא מגיעה... ככל שחולפות להן השנים, קצת קשה לי להאמין כי תופיע ביום אחד. במרוצת השנים הללו נתקלתי באין סוף גברים. אפילו נשאתי לאחד מהם. אז חשבתי שהיא קרובה, אך דווקא אז היא היתה התרחקה ממני יותר ויותר... מהרהרת בכל הקשרים הסתמיים שהיו לי עד כה, חלקת הכאיבו, בחלקם פשוט לא מצאתי עניין..נשחקתי. בשנה האחרונה השתלטה עליי אדישות מוחלטת. עובר יום, חולף לו גם חודש. עובר אחד ועוד אחד בשולי הדרך , פעם מימין ופעם משמאל... אך אף אחד מהם לא עובר בדרך המלך, דרך הלב, חודר אל תוככי נפשי.... אף אחד לא קשוב ורגיש מספיק להביט אל תוך נשמתי. אם הם רואים אותי, הם רואים רק את גופי..... ואני משתוקקת לאחד שיבחין ויאהב את הפנימיות שלי ולא רק את החיצוניות. אני רוצה להרגיש חיה, ובעיקר - אהבה. אהבה מעל הכל. ואין הכוונה לפוזות המתייפייפות של אהבה, אלא אהבה שמטלטלת את החיים, לא צפויה, לא ניתנת לשליטה, כמו מהומה אדירה בלב שאין לעמוד בדרכה, שתגרום להתעלות הנפש ..... אהבה שמעולם לא הוצגה באף סרט.... אני רוצה אושר והרפתקה בחיי. פוחדת שאסיים את חיי בריקנות ובתחושה של החמצה אם לא אזכה לה. חוששת כי כבר שכחתי מה זאת אהבה, שכחתי איך זה להרגיש נאהבת, או לאהוב מישהו עד כלות. לפגוש מבט של רוך ורגש, במקום מבט של....עיניי עגל ? ואני פוחדת. פוחדת שאולי בפרק ב' של החיים קצת מוגזם לבקש, לייחל, לחלום ולהעיז בכלל.. ואולי כבר החמצתי את המועד ? ואולי היא מעולם לא תגיע ?

יאיר 33

New member
אם אני לא טועה

כל מי שעונה נכון להיום להגדרה של "לבד" מהנהן בראש למקרא הרצון שלך. רק על הפסימיות אפשר להתווכח. אם נצטט מהכרטיס שלך "גלה דברים הידועים לך מכבר ותמצא את הדרך לעוף. וזכור תמיד: השחף המגביה עוף, הוא השחף המרחיק ראות...." זה יספיק? אם לא נוסיף עוד משהו מאותו מחבר, הפעם מ"תעתועים": "לעולם לא ניתנת לך משאלה בלי שיינתן לך הכח להגשימה. אולם ייתכן שיהא עליך לעמול לשם כך" אופטימיות, זה צו השעה. הכל מתחיל ונגמר שם.

כל אשר נכתב יפה ונכון

ואכן השכיל באך לכתוב על השחף. משפט זה היה נר לרגלי בדרכי הרצופה מכשולים ומהמורות, בעיקר בשנתיים האחרונות. רק באהבה אני מעט ספקנית. יודע, השחף הזה עף כבר הרבה זמן במירוץ אחר האהבה. הדרך לאהבה רצופה מכשולים סבוכים ומפותלים. לא תמיד ניתן למצוא את הדרך לעוף. כנפיים שבורות.... אולי עליי לעמול קשה לשם כך ? ואולי לא יהא די בעמלי ?
רוצה להיות אופטימית כמוך ככל האפשר. בעצם חייבת.

המחשבות הללו

כל כך מוכרות יכולתי לכתוב כמעט את אותן שורות למעט הסיום - לא , לא חושבת שזה מוגזם לבקש לא חושבת שהחמצתי את המועד ומאמינה שתגיע בטח זה יהיה במפתיע ולו בשל העובדה שעייפתי לחפש בערמות השחת

לצערי

יש כאלה שעוזרים לדכא את האופטימיות. את התקווה. גיחוך , בוז, לעג פה ושם. "גברת עורי נא, אינך עוד נערה מתאהבת, את בתחיל שנות השלושים אולי ?" "אימא קטנה, תנחתי...., עודך חולמת על אהבה ? כוכבים בעיניים ? כן !

הלו תתעוררי שם

אהבה אינה ענין של גיל היא קיימת בגיל עשרים , שלושים ואפילו שבעים ודאי אלו שלועגים מצויים בתוך עולם אפרורי כך שאינם יכולים לראות מה קורה מעבר לאפם...

יאיר 33

New member
סליחה? מה הפסימיות הזאת על הבוקר ?

אופטימיות זה עניין של החלטה. ולאהבה אין גיל. גם אם את בת שלושים, וגם אם נולדת בשנות השלושים... לצופה מהצד האופטימיות יכולה להראות מגוחכת אולי, אבל הוא ממש לא חשוב. הצופה מהצד לא מבין איך את יכולה להיות אופטימית, שיבושם לו. האופטימיות הזאת היא שלך, היא באה מבפנים, אל תתני לאף אחד להרוס לך אותה
(למרות גילך המופלג ...) "בין האפל לנסתר בעולמנו המר אומרים שיש עוד תקווה קוראים לזה אהבה ומחכים לבואה... יש בי אהבה והיא תתעורר ותיגע יש בי אהבה והיא תנצח" (אריק איינשטיין כמובן)

*יערית

New member
את צודקת...

אנחנו בנות השלושים ארבעים לא מגיע לנו אהבה
אנחנו בנות השלושים ארבעים כבר זקנות מידיי לכוכבים בעיניים.. הכי רחוק שיכול להיות זה צלליות שחורות בעיניים... הלוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו? לא מאמינה שאני שומעת את זה? בטת תנחתי!בטח ובטח! למי מעניין הסבתא או הסבא מה אחרים חושבים עלינו? הם ישנים איתנו בלילות ? הם מחבקים אותנו כשקר לנו? הם..הם..הם...הם תמיד דואגים לעצמם ומשום מה דואגים לכופף לנו את מצב הרוח ,אבל כשלא הולך להם הם מבינים מהר מאוד שהחוסר אונים הוא שלהם. אנשים ללא תקווה אנשים ללא חלום אנשים בלי זיק בעיניים אנשים שמזלזלים ברגשות וחלומות של אחרים. ואת...תחתרי אחר החלומות שלך,יש חלומות שלא ניתנים להגשמה ויש חלומות כמו אהבה שהם מזמן עברו כבר לגדר של מציאות "והלחמניא "שלנו. אל תאבדי את התקווה.....את כ"כ צעירה ורוח התעוזה עוד בנפשך!

antigone

New member
לאהבה פנים רבות ושונו../images/Emo23.gif../images/Emo14.gif../images/Emo23.gif

אם נצא מתוך הנחה שהאהבה צריכה להופיע כמו הוריקן בחיינו, לא ניתנת לשליטה שאי אפשר לכמתה, אין לה מטרה מלבד מה שהיא עוצמתית, סוחפת ,מסחררת אבסולוטית ונצחית.... יש כאלה שיאמרו שזה פתתי להאמין, רק מה צריך לזכור שאחרי כל גאות בא השפל , ויש את האהבה המתונה מושתתת על חשיבה רציונלית ויש בה המון אבל אנחנו שולטים בה ולא היא בנו... והתהיות שלך מוכרות לרובנו , רק שהן מתחלקות לשתי קבוצות אנשים אלה שמייחלים לאהבה העילאית שתופיע כבר לפני שנזדקן ואלה שחוו אותה ונשאר להם רק הזיכרון להזדקן איתו... ולמה התהיה שאם לא חשנו אותה אז לא מצינו את קיומנו בעולם הזה? לא דיי בתרומתנו המזערית? לא דיי בביאת ילדים לעולם ? אבל מה היה לנפש שלנו ???

אהבה שכזו

תגרום לי גם לתחושה של שייכות סוף סוף. חיבוק חם ותחושה שהגעתי הביתה לאחר מסע ארוך.
Seagull carry me" over land and sea ..To my own folk, that's where I want to be Every beat of my heart Tears me further apart I'm lost and alone in the dark ".. I'm going home
(Rod Stewart)

blonda3

New member
אהבה טובה../images/Emo24.gif

שתתן לך באמת תחושה של שייכות ושל בית חם ולאוו דווקא של ניצוצות וברקים וחוסר ווודאות ועליות וירידות ופיצוצים ופרפרים בבטן אני דווקא מעדיפה אהבה טובה ושקטה ורגועה שנותנת לי תחושת בטחון...ולא של פרפרים שאצלי הם מתקשרים לתחושת חוסר בטחון.... מאחלת לך שתמצאי. בכל גיל.

למעלה