מחשבות..............

me mu ma

New member
מחשבות..............

נשואים...... אוהבים.......אבל........ לא רוצה יותר! די, מספיק שבעתי, הבנתי את הפואנטה, ולא בא לי עליה יותר אבל............. אוהבת אותו, דואגת לו, לא רוצה לפגוע בו וגם............. מה יהיה איתו לכשאעזוב? האם יפגע? האם הוא יכנס לשוק? וגם............. מי ידאג לו? איך הוא יסתדר? ולא שלעצמי אני לא דואגת, אני פשוט יודעת שלי יש גב (משפחה חברים), אבל לו אין אבל אולי זה יעבור לי............ לא יודעת

s h o o s h a

New member
אל תמהרי

"נשואים...... אוהבים.......אבל......" רק כשה"אבל" הזה יתחלף במשהו מוחלט תדעי מה עליך לעשות ואיך לפעול "אבל אולי זה יעבור לי............" חכי עד אז, אל תמהרי לשום מקום איש לא רודף אחריך המשיכי לאהוב המשיכי להיות נאהבת לא בכל יום זוכים לאהוב מישהו באמת לא בכל יום זוכים שמישהו באמת יאהב אותנו זהו "מצרך" (האהבה) מאד נדיר במחוזותנו בימים אלו שמרי עליו מכל משמר

שושה, פיספסת קצת

קיראי בין השורות - אוהבים.........אבל די....... מספיק שבעתי = כבר לא רוצה הבנתי את הפואנטה = כבר לא מעניין לא בא לי עליה יותר... זה לא פשוט להגיד די חד ונקי. היא כן דואגת ואיכפת לה ואת שושה מיעצת לא למהר, נכון יש לה את כל החיים לפניה, שתקריב את חייה וגם את חייו לדעתי, אז שימשיכו לדאוג אחד לשני ויגיעו לשיבה טובה, אל תמהרי, חכי ... באמת??????????

s h o o s h a

New member
פיספוסים

אני מאחרוני הדוגלים בהקרבה אני מאחרוני המיעצים להישאר כשלא טוב אבל אני גם מאחרוני הממהרים לייעץ לקום וללכת ולעזוב בעיקר כשיש התלבטויות וייתכן סיום אחר. (למעט במקרים "חריגים" ולא נראה לי שזה המקרה). מכאן שאינני "מייעצת" לא לכאן ולא לשם אלא רק "מבקשת" שתפעיל שיקול דעת בטרם תעשה מעשה. ואם "ימשיכו לדאוג אחד לשני ויגיעו לשיבה טובה" - אולי כך צריך להיות ואם בכל זאת "פיספסתי", זאת הבנתי וזו דעתי לא חייבים לקבל אותה שבת-שלום

בת כמה את?

אני חושבת שהדברים שהיא כתבה מאוד ממוקדים וברורים. יש כאן תמצות של מצב, לכן התחושה היא שהיא כבר לא רוצה ואם אין רצון שום יעוץ לא יכול לעזור. ממה שאני קוראת, אין כאן תמונה מבולבלת, אין כאן מחשבות, יש כאן דברים ברורים וחדים המשפט היחידה בדבריה שהוא בעיקר מביע תחושה לא של התלבטות קשה , הוא שאולי היא נמצאת במצב הזה באופן ארעי, אז השאלה עוברת שוב אל ME MU MA- כמה זמן את נמצאת במצב הזה? התחושות הללו חדשות? יתכן והיית כבר בנקודה הזו ובאופן טבעי כשיש לנו התלבטות אנחנו נעים קדימה ואחורה כדי לבדוק את עצמנו ואת התחושות שלנו... האם יש סיכוי לדעתך שישתנה משהו? הנקודה הנוספת שמועלית כאן ואולי היא הבעיה המרכזית, היא דאגתה לבן זוגה. ME MU MA - למה את בטוחה שהוא לא יסתדר? נוצר הרושם שבן זוגך הוא אדם תלותי, מה שמאוד מעיק עם הזמן. את מוכנה להקריב את עצמך? ולמה את חושבת לכשייווצרו תנאים חדשים מבחינתו, הוא לא יקום וישקם את עצמו ואת היחסים שלו עם סביבתו? אם יש לו בעייה ביחסים, אז את הפתרון שלו? לדעתי, כל עוד את בסביבתו ואין איום ממשי שזה ישתנה, הוא לא יעשה שום אקט לטיפול בבעייה שלו. אם יש לו בעייה ביחסים, את מוכנה להיות הפתרון שלו?

me mu ma

New member
אני אנסה לענות

בתקווה להבין את מחשבותי, או נכון יותר את עצמי נמצאת במצב הזה כבר הרבה זמן, עם עליות וירידות אבל לאחרונה (מזה כשבועיים) המחשבות האלו פשוט לא עוזבים ובמקום העליות שהיו בעבר, אני רק חולמת בהקיץ על חיי שאחרי, או הדאגות כלפי בעלי לכשאעזוב האם בעלי תלותי........ לא יודעת לענות, כי אין לי תשובה חד משמעית, אני מודעת לעובדה שלי יהיה על מי "ליפול" ברגעים קשים ולו לא....... מצד שני, כואב לי להרוס אותו, הוא כאילו קורא את מחשבותי מעניק ואוהב יותר מתמיד, המחשבות האלו שלי לא באות לידי ביטוי באופן מעשי עד כמה שאני יודעת, ובכל זאת יש לי הרגשה כאילו חלק מהן דולף החוצה מבלי שארגיש אני עדיין שוקלת, עדיין רוצה לוודא שזה בדיוק מה שאני רוצה, לוודא שבאמת לא בא לי יותר על זוגיות איתו ובכלל, ואולי זה בא לאחר קריאת ספרים בנידון, וקריאת הפורום הזה, ופשוט המחשבות הן האם באמת לא טוב לו האדם לבדו, כל ההשקעה הזו כל המאמץ הזה בלקיים זוגיות טובה, והרי זוג הוא שני עולמות שונים שמנסים לחיות בהרמוניה, והעניין דורש ויתורים, ואולי אני לא רוצה לוותר ורוצה לחיות בהרמוניה עם עצמי........ שוב, אני עדיין שוקלת, עדיין מחפשת את התשובה הכי נכונה, לא יכולה להגיד שאני מקווה שזה יעבור לי, זו פשוט אחת המחשבות- "אולי יעבור לי" אולי אמצא שהזוגיות אכן ממלאה אותי באופן שאני לא מרגישה אותו כרגע, או אולי באופן שאני מתעלמת ממנו כרגע עדיין לא מרגישה כקורבן, רק מרגישה שאולי מיציתי את העניין הזה שנקרא זוגיות, טובה או לא טובה, בכל מקרה מאוד אוהבת רק שרוצה לבדוק אם לא יהיה לי טוב יותר לבד, אם מחשבות אלו נכונות או לא, אם אני לא עושה טעות שאתחרט עליה וכן...... המחשבה הראשונה שעולה במוחי ובליבי שנייה אחרי זה, היא כמובן- ומה יהיה איתו? רק שלא יפגע, רק שלא יכאב לו ולדבר איתו על רחשי ליבי פשוט לא בא בחשבון כרגע, מכירה את ה"סחורה" שלי, הוא פשוט לא יוכל לעבוד ולבדוק את זה איתי כי הרי "אין טעם, אם כך את חושבת" יענה לי כשליבו מדמם........... ולזה אני לא רוצה להגיע עד אשר אהיה בטוחה בעצמי. (מצטערת אם יצא מבולבל או לא ברור, אינני מתכוונת לעשות "הגהה" על הודעתי כי אז אעשה הגהה על מחשבותי)

domdom1

New member
רוצה אבל.......

קחי פזק זמן ,את לא צירכה לחשוב אל אף אחד ,רק ורק אל עצמך.חיים פעם אחת בלבד . אז אם לא טוב , קמים ולא מחכים ,הימים רק עוברים ולא חוזרים. אם יש אהבה אז הכל משבר שיחלוף. בהצלחה !!!! דום

האם זהו משבר חולף?

זו באמת השאלה, האם זהו משבר חולף או מצב שמתמשך עם עליות וירידות שלרוב נובעות מדילמות מוסריות\רגשיות ותהיות שונות אם התשובה ברורה לך יש דרך אחת שאציע בהמשך...

אשטרה

New member
את צריכה למצוא דרך

לשתף אותו במחשבות האלה. לדעתי הוא הראשון לדעת את המחשבות האלה. ועדיף עכשיו כאשר את מתלבטת. תאמרי מה שאמרת כאן. מה הרגשות שלך כלפיו, ממה את חוששת אם תפרדו. לפי מה שאת כותבת יש לו תלות חזקה בך. אולי זו הסיבה? את לא רוצה להיות "מטפלת" של מישהו אלא לדאוג לעצמך? אם-כן אפשר לשנות זאת גם בתוך מסגרת הנישואין. לא משנה מה הקושי - הוא ילך ויגבר אלא אם לשניכם תהיה מודעות לקושי וביחד תנסו למצוא את הסיבות לו ולהתגבר עליו. ייעוץ זוגי בהחלט במקום כאן בהצלחה

seeyou

New member
רחמים?../images/Emo4.gif

לא כול כך הבנתי את הקשר שלכם אבל להשאר במערכת יחסים המבוססת "אהבה" על בסיס רחמים? ברור שהוא יפגע,פחות או יותר איך יסתדר? ישנה תקופה קשה בהתחלה-אך אם רוצים להתקיים מתחילים דף חדש-לא חייב להיות באותו איכות

me mu ma

New member
לא רחמים

פשוט פועל יוצא של אהבה= דאגה ומצד שני הרצון לפרוש מזוגיות (בכלל, לא בפרט) שני דברים שמתנגשים האחד בשני מנסה להגיע לידי הבנה מה באמת אני רוצה ומחפשת דרך תגובותיכם......... דרך תשובותי............

seeyou

New member
להגיע לידי הבנה ?../images/Emo54.gif

מי כמוך יודעת כול הפרטים? מכמוך הרגשת את הקשר לטוב ולרע? את באמת חושבת שיש אנשים שיכולים להחליט מה טוב לך?

me mu ma

New member
לא להחליט

שהרי זהו לא פורום אינפורמטיבי, אין כאן עשה ואל תעשה אבל למצוא את השביל להבנה............. לראות דרך עיניים אחרות את המצב, לחשוב באופן שכלתני ללא אותם רגשות שקיימים אצלי............ הסכם איתי שרוב הדורשים בעזרה ויעוץ יודעים בדיוק מה הם הולכים לעשות עוד לפני שקיבלו את היעוץ אותו הם דרשו, אם במודע ואם בתת מודע ולפעמים העלאת הנושא הדרוש בעזרה מביאה לתובנות, מעלה את התת מודע למודע נכון שאני יודעת את כל הפרטים, ונכון שאני היא זו שמרגישה את הקשר לטוב ולרע, אבל התיעצות כאן היא לא במטרה שאנשים אחרים יחליטו מה טוב לי, אלא שייעצו מניסיונם מהרגשות שדברי עוררו בהם, את ההחלטה ואת דרך המחשבה הלאה אעשה בעצמי, מתוך כל אותם שיקולים ורגשות הידועים לי.

אכן, אף אחד לא יוכל להחליט במקומך

גם אם יביע דעה נחרצת ומנומקת היטב למה עליך לעשות מעשה זה או אחר. בדבר אחד אני בטוח - אם את אכן מאסת בנישואייך באופן סופי, הרי שלבסוף תפרקי אותם ותעזבי את בעלך לנפשו והוא יצטרך להתמודד עם המציאות עם כל הכאב הכרוך בכך. השאלה שאני שואל אותך היא אם אכן מאסת בנישואייך באופן סופי ואם אין במשבר הנוכחי שלך בהם אלא משהו חולף. אני שואל זאת מכיוון שיתכן שהימנעותך מלעשות מעשה הינה בהצדקה של מניעת פגיעה בו אבל הצדקה זו, יתכן שהינה רק תירוץ המאפשר לך להעביר זמן כדי לעכל ולגבש באופן ברור מה את רוצה באמת. על השאלה מה את רוצה באמת תצטרכי לענות (לעצמך בלבד) בגילוי לב ובכנות. כשתעשי זאת, תדבר הבטן ולא הראש ואת תרגישי בבירור אם זו אכן התשובה האמיתית לשאלה. אם אכן התשובה האמיתית תהיה "להתגרש ממנו", תמצאי בעצמך את הדרך לומר לו זאת, גם אם תדעי שכאבו יהיה גדול. כמובן שיתכן כי התשובה האמיתית תהיה שונה. לכן אשאל אותך: מה את רוצה באמת? בהצלחה

adam33

New member
בחינה מחודשת

בהנחה שבעלך אינו גור קטן שאת פוחדת לעזוב אז אני בעצם רואה כאן אהבה עדיין ולכן אם יש עוד ניצוץ שכזה היתי ממליץ לנסות לשקם מאשר להתגרש...

למעלה