מחשבות

תגובה

1. לדעתי האנלוגיה לא ממש טובה בין האפרוח לאדם כי כמו שאפרוח יוצא מהביצה כך האדם יוצא מהרחם, ולא מהגוף. אבל זו רק אנלוגיה, אז לא משנה..., למרות שלי זה כן.
2. "צמיחה כלכלית בלתי מוגבלת בעולם שבו יש משאבי טבע מוגבלים, חייבת להסתיים בהתמוטטות" הציטוט מהסרט - משפט שטמונה בו תפיסה של חוסר ועוני. מי שכתב את התסריט של הסרט הוא בן אדם מסכן או מניפולטיבי ואני מרחמת עליו. יש בו השפעה שלילית על ציבור וזה מגעיל אותי. אין דבר כזה "משאבי טבע מוגבלים" ואי אפשר למדוד את זה בכלל. אתה יכול לומר עוד כמה שנים העולם יתקיים? או אילו משאבים יתגלו בו בעתיד? זה בדיוק כמו לומר "ילד משגשג ממשפחה חסרת כל, חייב להכשל בכל דרכיו".
3. האינטרנט לפי תפיסתי - תפקידו בעולם הוא לא להרחיק בין בני האדם, אלא דווקא לקרב בינהם. כל המטרה היא רק להרחיק כדי לקרב. לגרום לבעיות בתקשורת כדי לחוש את החוסר בתקשורת. אני צופה שתהיה קריסה של כל סוג התקשורת הוירטואלית הזאת וחזרה לאינטימיות הטובה.
4. בתור אדם שהטבע זו האהבה הכי גדולה שלו אני לא מאמינה שיש מישהו שנתן לטכנולוגיה כוח גדול יותר מכוחות הטבע. אבל זו תפיסתי.
5. אם הייתי צופה בסרט בעצמי, אני מניחה שהוא היה משעמם אותי או גורם לי להתפוצץ מצחוק ולא להיות עצובה. אבל אנחנו אנשים שונים. קח בקלות. אלה רק החיים.
6. מוות - כולם מתים - הכל זמני, ואז בא משהו טוב יותר. אפילו ממני.

ינוקא1

New member
הי חמניה

1. ברמה הפיזית האדם יוצא מהרחם , ויש לו איזושהיא "שליה" שבזמן שהוא ברחם היא המעטפת שלו.
אך מה שאני רואה זה שברמה האנרגטית , גוף האדם בעצמו הוא מעין "שליה" והוא מגדל בתוכו "גוף" אחר - אפשר להגיד שזו המודעות שמתפתחת.

2. אינני חושב שלהזהיר זה בהכרח "השפעה שלילית" או תפיסה מניפולטיבית. אם אדם הולך על פי תהום אז לא נזהיר אותו כי זה "שלילי" ?
הסרט בא להזהיר שניצול משאבי הטבע היום הוא חסר פרופורציה , והוא נוצר לא בגלל שאנחנו באמת צריכים , אלא בגלל הצטרכותינו למותרות (מה שקוראים "תרבות הצריכה")
בתקופה קצרה יחסית בני האדם ניצלו משאבים ברמה שלא היתה מעולם. הכחידו מינים לא מעטים.
הסרט בא להזהיר , ואני חושב שהאזהרה במקום.

3. האינטרנט מבחינתי הופך אותנו לרשת תודעתית , ופותח בין בני האדם סוג חדש של חיבור.
אני מקווה שהאינטרנט יום אחד יהיה אנרגטי ולא רק נשען על חוטים ומחשבים , אלא ישירות בין התודעות שלנו.
אני חושב שזו ההמצאה הכי נפלאה ב50 השנים האחרונות.

4. עובדה.
למשל , מינים רבים של בעלי חיים נכחדו בגלל הטכנולוגיה , ובגלל ההפיכה של איזורים חקלאיים ומיוערים לערים גדולות.
יערות הגשם באמזונס מצטמקים כל הזמן.
ים המלח שלנו כמעט ונעלם.
קרחונים נמסים ....
כנ"ל כל כדור הארץ יכול להיעלם בפיצוץ אחד קטן של איזשהו כוכב בסביבה שלנו , מטאוריט וכו' - אפילו שגם זה "טבע".

5. אולי.

6. משהו יותר טוב ממך ?
לא יכול להיות !

למעלה