מחשבות

יורם93

New member
מחשבות

שלום רב,
אני לא יודע מאיפה להתחיל.
אני סובל מכמה בעיות/קשיים או איך שאתם קוראים להם.
מאז שאני ילד קטן אני סוג של ילד מצליחן אני מקבל את הכל בקלות, ציונים מעל ומעבר בלי שום קושי ובלי הרבה למידה, חייתי במשפחה מאוד מחונכת ומלומדת אך לצערי עם קשרים לא הדוקים, אבא צועק על אמא, שתי אחיותי לא דיברו במשך שנים ארוכים בגלל שטויות ואבא שלי התערב רק כשהן התחתנו, אח שלי מבוגר ממני ב 13 שנה וכמעט אין לי זכרונות איתו כולל אחותי הגדולה ואחותי היותר צעירה שמבוגרת ממני ב 6 שנים, אין לי הרבה זכרונות יפים מהילדות, כל מה שאני זוכר מהילדות שלי היא כמה פעמים שאבא שלי היכה אותי (היו כמה פעמים בודדות) שכל הזמן חייתי בלחץ בבית בין אם להצליח במבחנים ובין אם שאבא שלי יראה אותי קורא כל הזמן למרות שאני סתם בוהה בספר רק בשביל שלא יצעק עלי (ובינתיים מקלל כל רגע בחיים), אני זוכר כשהייתי עוד ביסודי איך שאני שומע שאבא שלי חונה את המכונית ליד הבית הייתי רץ לספר הקרוב. העניין הזה של הקריאה הסתיים עם תחילת הלימודים בחטיבת הביניים ומאז הרגשתי שאבא שלי מתחיל לראות בי אדם בוגר יותר (אבל לא לחלוטין) והתחיל קצת יותר לסמוך עלי ומאז לא היכה אותי אבל היו לפעמים צעקות וכו' שזה קורה בין כל הורה לבן שלו. אבל עם כל זה אני אף פעם לא אהבתי אותו אהבת אמת כלומר אהבת בן לאבא שלו.
מהילדות שלי אני זוכר שהיה לי חברים אבל אף פעם זה לא נמשך להרבה זמן.
היום אני במצב דומהה שאין לי חברים! אני אדם לא ביישן בכלל להפך אני אדם מאוד מרשים באופן הדיבור שלי (ואת זה אני לא אומר סתם אלא מביקורות של אנשים אחרים) ויש לי הרבה ידידים והמון מכרים אבל אף חבר אמיתי אחד, ויותר מזה אני לרוב מתחילשיחות ושובר את הקרח ומכיר אנשים אחרים שלא הכרתי מקודם בכלל, אני אדם עם ביטחון עצמי גבוהה.
בתיכון התחלתי להרגיש שיש לי בעייה כלשהיא הזנחתי והתעלמתי מהבעיה למרות שידעתי שיש בעיה עד שהגיעו מים עד נפש והתחלתי לחקור ולקרוא ולחפש בסוף הבנתי שאני סובל מ-OCD ומז הספקתי לקחת כדורים ועבדתי על הפן ההתנהגותי והיום אני יכול להגיד שהבעייה נפתרה בכ- 70%.
ומאז התכיון הספקתי לעשות הרבה דברים: לעבוד, לנהל בחברת מזון גדולה ללמוד מקצוע היי-טק (אני עכשיו לקראת סיום התואר) וכמעט שנה אני עובד בחברת היי-טק גדולה.

לצערי הרב עם כל הבעיות לעיל אני בבעיה גדולה אחרת: במהלך הלימודים הכרתי מישהי, ומאז התפתח הקשר ואנחנו היום מאוד מאוד אוהבים אחד את השני וזה סיבך אותי מהרבה בחינות, הראשונה שתכננתי כל הזמן לעבור לגור בחו"ל (להגר) מהסיבה שאני לא מרגיש שייך לסביבה שאני נמצא בה ורוצה לעוף כבר מפה, אלא שאהובתי לא מסכימה לגור בחו"ל, היא לא רוצה להיות רחוקה מהוריה ומקרוביה ומבחינתה זו לא אופציה,אבל אני אוהב אותה ויכול להגיד שבלעדיה החיים שלי היו נראים אחרת לגמרי, היא זו שעזרה לי להתגבר על הרבה בעיות, היא זו שתמכה בי, והיא זו שקיבלה אותי למרות שידעה שיש לי OCD (אני סיפרתי לה את הסיפור) והיא זאת שעזרה להתגבר על ה- OCD ולהעלים אותו כמעט לגמרי, והעניין שהיא גם כן דוחפת לאירוסין (אבל לא לחתונה בינתיים). אבל שוב אני לא יכול יותר בא לי לעזוב את המקום הזה מכמה סיבות: אני מרגיש שאני לא שייך למקום הזה ואני מרגיש שהסובבים אותי לא מבינים אותי ושאני חיי בעולם משלי. ועוד סיבה שאני מרגיש שעושקים אותי במדינה זו, רמת חיים נמוכה מבחינת רמות המחירים המטורפים, מחיר הדלק המטורף, המיסים שמשלמים על מכוניות ועל מכשירי חשמל,השכר הנמוך למדינות אחרות במקצוע שלי ועוד ועוד ועוד הרבה דברים.

אני נמצא בין הרבה בעיות ואני לא יודע מה לעשות, בא לי למות מכל המחשבות האלה + ה- OCD שעדיין אני סובל ממנו, להגר או לא (מה שאומר האם להמשיך את הקשר היחידי הרגשי שיש לי בחיים), וכל השאלות שהעלתי לעיל.
בבקשה בבשקה עצות.

תודה רבה

גרא.

New member
יורם93,הדילמה שאתה מציג,בחירה בין בח"ל לבין

הגירה לחו"ל אינה קלה.כאשר הבחירה באחת מהשתיים,משמעותה וויתור על האחרת.דילמה דיסוננסית מוכרת.
השאלה היא אם אתה חייב באמת להציג כך את הדברים.שכן התרומה הסגולית והרגשית של החברה שלך,לך
משמעותית הרב יותר מאשר כניסה לפנטזיה מציאותית לא בהכרח כי את האושר החברתי והכלכלי אתה יכול
למצוא רק בארצות הכר.חז"ל כבר אמר מזמן,מוטב ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ.ונניח שתוותר על
אהבתך ותמיכתה של חברתך דהיום.תצא לחו"ל ולתעשה מיליונים,תהיה לך רמת חיים גבוהה,דלק זול
מיסים נמוכים וכל מה שחסר לך היום בארץ.מי יתקע כף לידך ויבטיח לך שתמצא אהבה חדשה? האם אתה
תוכל למצוא את האחת שתעזור לך להתמודד עם ה-OCD שלך,כפי שעושה כיום החברה הנאמנה שלך?
ראה,ההחלטה היא בידך,וגם המחיר שאתה עלול לשלם כתוצאה מכך.אם אתה מוכן בלב שלם לעשות את
זה,תפאדל.לך על זה.אני מאמין שאפשר גם בארץ לחיות ולחיות טוב,למרות הקשיים,גם עם ליטר בנזין
ב-8.15 ש"ח.עובדה יש קרוב לשמונה מיליון כאלה.נכון.זה לא נוח,זה לא קל,אבל כשיש לידך חברה
המשלימה,תומכת ומחזקת אותך.זה דבר שלא כל כך מהר מוותרים עליו.הצלחה במה שתבחר.

הי, כמה מחשבות משלי -

מציעה לך מאוד לא לעזוב את זו שאוהבת אותך ותומכת כל כך, וזה אומר להירגע בינתיים עם המחשבה לעזוב את הארץ. אהבה כזו לא עוזבים כל כך מהר והתמזל מזלכם למצוא אחד את השניה. לא רבים מוצאים, לכן תחזיק חזק במה שיש.
לגבי המצב בארץ - נכון, גם אני וגם רבים מאוד מתקשים להכיל את מה שקורה בארץ, את ניצול האזרחים ובמיוחד ניצול האוכלוסיות החלשות, את חוסר הסבלנות, חוסר האכפתיות, את הקשר הון-שלטון, וכל מה שמשתמע מכך. השינויים שחלים, חלים לאט מאוד, אבל יש תקווה. ונקווה בקיץ הקרוב לתנועת מחאה חזקה.. שלמדה את לקחי הקיץ הקודם.

לגבי תחושת הבדידות ושהסובבים אותך לא מבינים אותך- מה גורם לך לחשוב שגם במקום החדש שתבחר לא תחוש את אותה תחושה? לרוב ההרגשה הזאת היא פנימית ובעצם היא מעגל סגור - אנחנו יוצרים מצבים בחיים כדי ללמוד מהם, איך שאנחנו מתייחסים לאחרים כך זה משתקף בתגובת הסביבה אלינו. זה מתחיל מבפנים ויוצא החוצה, וחוזר אלינו. כך שלרוב, אופי הקשרים שאנחנו יוצרים מסביבנו לא משתנים גם כשאנחנו משנים סביבת מגורים, אבל כמובן שיש יוצאים מהכלל. לאור זאת אני מציעה לך להיעזר בטיפול פסיכולוגי שבעזרתו תוכל להבין טוב יותר איך אתה משפיע על הקשרים החברתיים שאתה יוצר, איפה אתה נמנע ומדוע, ואולי גם תוכל ללמוד איך לשנות את המצריך שינוי ואיך ליצור ולשמר קשרים חברתיים עמוקים ומספקים יותר.
כאשר קיימים קשרים עמוקים ומספקים יותר, יש להם משמעות עמוקה בתחושה האישית ואלי אף יהיה לך קל יותר להכיל את מה שקורה בארץ ולחוש קצת פחות מתוסכל, ותתחזק תחושת השייכות למקום, ובכך תהיה פנוי יותר לקשר עם בת זוגך.

יורם93

New member
איומים

תודה רבה על תגובות.
אכן לא כל יום מוצאים מישהי שתאהב אותי איך שאני ותקבל אותי עם כל המגרעות והבעיות שלי, ולא כל יום מוצאים מישהי שתתמוך בי לסיום הבעיה. הקשר נבנה במהלך 3 שנים כשבהתחלה זה התחיל כחברות ואז אט אט הפך להיות קשר יותר ויותר חזק, ומה שיפה שהיא קיבלה אותי עם ה- OCD וסיפרתי לה זאת לפני שהקשר יתהדק ובכל זאת לא עזבה אותי, לזה אני קורא אהבת אמת. קשר זה נבנה על אימון ועל זה שאני יודע מה הבעיות שלה והיא יודעת מה הבעיות שלי וכך יצרנו סוג של הגמוניה ביננו.
אין מה לעשות אני אוהב אותה ואין מצב שאני אפרד ממנה ואני רוצה להתארס איתה באוקטובר (אחרי סיום הלימודים).
ניסיתי לגרום לה לחשוב שנהגר לחו"ל אבל איכשהוא היא הסכימה לצאת לאיזה שנתיים ולא יותר (אם זה תואר שני או רילוקיישן) אבל גם בזה אני לא בטוח כי היא בחורה מאוד רגשית וקשה לה לעזוב את הוריה ולהיות רחוקה מהם.

בהמשך למחשבות שלי יש עוד בעיה רצינית: בקשר לענייני מס כסף וכו' אז יש תקווה עם המחאות ועם התקווה שיבוא פוליטיקאי חזק ומשפיע שיותר קרוב לעם, אבל הבעיה הגדולה היא המלחמות, אין מצב שלא תהיה פה מלחמה ועוד מלחמה אז איך אפשר להיות בשקט ואיך אפשר לחשוב על קריירה והתקדמות בחיים אם אנו כל הזמן תחת איומים?!

ובעניין ה"איומים"

אתה שואל איך אפשר לחיות ככה, ולחשוב על התקדמות.
וכן התשובה שלי היא:
אתה כבר בן עשרים ומשהו, סיימת פה תואר, ואתה עובד אז -- כנראה שזה אפשרי -)

אולי אם תשכור עם חברתך דירה עם ממ"ד תרגיש יותר בטוח.

ייתכן שתחושת חוסר השייכות שאתה מתאר היום, קשורה יותר לעבר שלך (הבית), מאשר להווה או לעתיד.

בהצלחה!

ובעניין ה"איומים" ב'

כולנו חיים את המציאות הזו. אולם במדינות אחרות, מעבר לתחושת הזרות שהיא הרבה יותר בולטת, כפי שציינה עופרה, קיימים גם גילויי אנטישמיות, גלויה או סמויה, תלוי איפה, ובאיזו רמה כמובן.
לגבי מלחמות, ברור שיש גרעין של אמת בחששות שלך, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיו פה מלחמות, אבל האם יהיו עוד מלחמות? מבחינה סטטיסטית ייתכן וכן, אבל אולי גם לא. אין חוק כתוב שעוד תהיה פה מלחמה בימי חיינו, ובכל מקרה.. מניסיון העבר אולי אפשר לרחרח רוחות מלחמה לפחות במשך שנתיים לפחות וזה מספיק זמן להתארגן ולברוח מפה, למי שיכול מבחינה כלכלית.

שלום יורם.אני מתרשם שאתה מחפש שלוות חיים מכל

הקשיים והסכנות הקיימים בארץ ,שנראים לך כבלתי נסבלים .ראה,בכל מקום אשר תחשוב לחיות מחוץ לארצינו יש בעיות מסוגים שונים.ראה למשל את תושבי ניו-יורק - ב-11

בספטמבר... - חיו ו - הופ - נרצחו בבניינים שם ללא כל עוול מצידם.ראה מה שקרה בטולוז בשבוע שעבר...,חשוב על האנטישמיות "הפורחת" בכל העולם ולא רק באירופה. חשוב על המהגרים הרבים מהמזרח התיכון הפושטים ומשתלטים על מדינות אירופה,שכבר לא יודעות איך להתמודד עם השפעותיהם השליליות על הכלכלה,התרבות ואורח החיים במדינותיהם.
יש לנו כאן את ארצינו (קצת ציונות לא תזיק) שבה אנו יותר בטוחים מאשר מחוץ לה .נכון שחלה הרעה משמעותית וכואבת בהוויה החברתית במדינה במשך ה- 15, 20 השנים האחרונות,בחוסר הסובלנות,אלימות ותרבות קלוקלת.גם לי הדברים לא קלים ולא נעימים,אך אני בחרתי להמשיך לחיות כאן למרות הכל.
נכון ששינויים יכולים להתרחש עם החלפת הנהגת המדינה,אך גם לכך אין ערבות כך שיחול אכן שינוי לטובת העם בכל הפגום ודורש שינוי מהותי.

תהיה מאושר קודם כל ממה שכן יש לך כאן,וראשית כל - האהבה שמצאת לעצמך ,שהיא חשובה ותורמת לאיכות חייך כאן בארץ באופן אישי. לצאת ולחיות בחו"ל - תמיד תוכל

לעשות זאת כשתחליט,כך ששום דבר לא בוער.במידה ואכן בת זוגתך תינשא לך ותרגישו שאתם רוצים לנסות ולבדוק איך החיים מחוץ למדינה - תוכלו לעשות זאת.זו גם משימה לא פשוטה לעבור לחיות במדינה אחרת,אך הניסיון ילמד אותכם בצורה הטובה ביותר - היכן טוב לכם.

בהמשך לכל מה שכתבו מעליי:

אתה מרגיש קרוע בין האהבה לחברה שלך לבין הרצון שלך להגר.
ואיכשהו נראה לי שברור לכל מי שקורא את ההודעה שלך: שממש לא כדאי לך לעזוב!

אתה אומר שאתה רוצה לעזוב את הארץ כי אתה לא מרגיש שייך. ובכן, אתה חס חוסר-שייכות כאשר אתה גר בארץ בה נולדת, שאתה מדבר את שפתה, ושיש לך בה חברה שאוהבת ומקבלת אותך..
אז תחשוב איך תרגיש במדינה אחרת, בה אתה מהגר, לא מכיר את השפה, ואתה לא מכיר שם אף אחד.
האם שם תרגיש יותר שייך

נראה לי שהתשובה ברורה.

ommerl

New member
יש לך דילמה

כדי לפתור את הדילמה תבדוק מה חשוב בכל צד של הדילמה. איזה ערך מוביל כל צד של הדילמה?

מה חיובי בכל צד של הדילמה?

האם אתה מוכל לוותר על אחת האפשרויות?
האם יש דרך לשלב את אחת האפשרויות?

הגירה לחו"ל אינה האפשרות היחידה לממש את הכוונה החיובית שבהגירה לחו"ל. אתהה מרגיש לא שייך ואתה מרגיש שהסובבים לא מבינים אותך, האם יש לך דרכים להרגיש יותר שייך? האם אתה יכל לגרום לכך שהסובבים יבינו אותך יותר?

פתרון הדילמה יכל להיות חד משמעי- הגירה לחו"ל או המשך מערכת יחסים בארץ.
ויכולה להיות שילוב כלשהוא: למשל פיתוח תחושת שייכות, פיתוח מיומנויות חדשות כדי שיבינו אותך הסובבים אותך וכך יתאפשר לחיות בארץ עם אהובתך.

אני לא יודע מה הפתרון, אבל הוא קיים.

למעלה