מחשבות קדמוניות...

• פותח הנושא TUVIX
  • פורסם בתאריך

Chakotay

New member
אני סיימתי את ימי השיתוף :) אני ב

דאמפ פרטי של כמה אנשים :) יש שם הכל ובמהירות טובה כמובן(זה דאמפ), אין יותר חיפושי פאבים כמו פעם :)

Liam The Beast

New member
לא

לאנשים שמדברים בצורה מטומטמת (שמשקפת את מנת המשכל שלהם שתואמת את מנת המשכל של הסוליה של הנעל שלי בדרך כלל) והם גם בדרך כלל ילדים בני 12-14 מתלהבים ומסכנים שיושבים מול המחשב ועושים את עצמם עבריינים במירק - לזה קוראים ליימרים. כל זה אושר ע"י האקדמיה ל"איך לקרוא לאדיוטים מעצבנים".

[TNT]

New member
המממ...

שחיקה גנטית באמת קשה לי להאמין לא נראה לי שזה הגיוני בקשר לאובדן טכנולוגיה זה מאוד הגיוני עם באמת נשארו מעט אז הטכנולוגיה יכולה להתדרדר מאוד מהר אחרי מאה שנה אפשר לעבור מתרבות מתקדמת לתרבות פרימיטיבית. תחשוב למשל שתגיע לכוכב נטוש עם עוד כמה עשרות או מאות אנשים ברמת ידע כמו שלך אז נכון שאתה יודע מה זה מחשב ואולי אפילו תצליח לעשות גנרטור עם יהיה לך מגנט וסליל מתחת אבל אם לא?. אז נכון שעדיין תישאר תרבות מסוימת אבל תוך כמה שנים הכל יעלם. ובקשר לשחיקה גנטית אולי זה מכוון יכול להיות שזה היה הפתרון היחיד למחלה אולי המחלה הועברה בטלפתיה וכן היה צריך לעצב מחדש את הגנטיקה של הקדמונים רק כשעשו את זה זה היה מאוחר מדי והרוב כבר מתו נשארו מעת קדמונים בריאים ולא היה להם מספיק ידע או אמצעים להמשיך את התרבות

TUVIX

New member
בגלל זה אמרתי שתיהיה

תרבות כמו של רומא העתיקה בהתחלה ידע "מתקדם" בהנסדה וארכיטקטורה וזה דיי מהר יתפתח טכנולוגית יותר מ2000 שנה זה בטוח.

[TNT]

New member
לא נראה לי

התרבות הרומאית היא יחסית מתפתחת ויש שם הרבה דברים שצריך לדעת לעשות. אולי יותר בכיוון של ימי הבינים ששם הטכנולוגיה היתה פחות מפותחת מבימי רומא ולדעתי זה יכול לצנוח אפילו יותר.

TUVIX

New member
למה "הקדמון" הזה שהתאהב בקארטר

בנה סטארגייט מכמה חוטים וטוסטר ויצר אזמרגד ענקי דרך מיקרוגל.

deathcaster

New member
המממממ זה קצת תמים להגיד

שבימי הביניים הטכנולוגיה פחות מפותחת מבימי רומא , לדעתי ההפוך הוא הנכון , אך מכיוון שבימי הביניים מירב הידע הטכנולוגי הושקע בהרס , קולוניאליזם ומלחמה , זה נראה שאולי פחות , אבל למעשה בלתי אפשרי להגיד שזה פחות בתקופת האימפריה הרומית , אלא אם כן אתה מתסכל על תקופת ימי הביניים שאוטומטית מזדהה לך עם בריטניה/צרפת - שהן באמת השקיעו את רוב מרצם בבניין כלי נשק ומשחית . בתקופת ימי הביניים קרו כמה דברים מרכזיים בהתפתחות הטכנולוגיה והידע הנה מס' דוגמאות : עומר אל כיאם מגלה ומוכיח את הנוסחא המפורסמת לפתרון משוואה ריבועית ( שכולנו אוהבים לשנוא
) תחום השיט והספנות מקבל את התאוצה הגדולה ביותר , לראשונה הופיעו ספינות תותחים ולחילופין בספינות סחר החלו להופיע מנופים קטנים ואמצעים לשינוע מטענים האלכימיה הייתה בשיאה בימי הביניים ולולא היא לא הייתה לנו את הכימיה של היום לראשונה בהיסטוריה החלו לעשות שימוש בטריגונומטריה לצורך ניווט ימי ויבשתי - ומכאן טריאנגולציה - וללא ספק , לולא זאת תורת הוקטורים וחוקי ניוטון לא היו נולדים רנה דקארט המציא בשלהי ימי הביניים את מערכת הצירים , שבלעדיה המתימטיקה עדיין הייתה בחיתולים היום , לפחות לדעתי. לראשונה נערכו ניסויים באופטיקה והמצא המיקרוסקופ הראשון מרקו פולו קבע שיאים חדשים במסעות וגיאוגרפיה ועד היום ליצנים כמו אייל פלד מנסים לשבור שיאים אלו. בזכות פולו אירופה התוודעה לאטריות , תה , ורבים אחרים שיא האימפריה הסינית הוא הימי הביניים בעשור הראשון של המאה האחת עשרה - שיא ימי הביניים ישנו תיעוד מדוייק של האדם הראשון שהצליח להתנתק מהקרקע - נזיר בנדיקטיני שהצליח לבנות דאון מספיק גדול שיוכל לשאת אותו - למרבה הצער הוא הצליח להתרומם ללדאות למרחק של 600 מטר ( שזה יותר ממה שהאחים רייט הצליחו לעשות עם המטוס הראשון שלהם - 120 מטר ) והדאון התרסק ולנזיר נשברו רגליו , כנראה מישהו אמר לו " BREAK A LEG " תיאופילוס שהיה נזיר גרמני בתחילת המאה ה-12 כבר אז עשה שימושים בגלגל תנופה ובארכובה שכידוע נמצאים כיום בכל מכונית המאה ה-13 הייתה ללא ספק המאה של הרפואה , שבה הרופאים המוסלמים היו מושא לקנאה של רופאי אירופה הגדולה , רופא ערבי מצא את התרופה ש"מגיפה השחורה" מיסוד הכסף והבנק הראשון בעולם התחילו באיטליה של ימי הביניים , אגב המילה בנק פירושה "שולחן" באיטלקית עתיקה אני מקווה שנהניתם ולו במעט הוכחתי שטכנולוגיה רווחה ושגשגה בימי הביניים תודה שקראתם

Chakotay

New member
הקדמונים התאוריה שלי!

אתם לא יודעים, אבל הקדמונים הם בעצם לוחמי ג'די עתיקי יומין שמתו והפכו לרוחות
ביניהם יש את אניקאן סקיווקר,בן קנובי, מאסטר יודה וכמובן לוק סקיווקר שהצתרף כמה שנים אחרי זה...בגלקסיה רחוקה...בסרט שעדיין לא נכתב...

CommandeRiker

New member
../images/Emo13.gif

לדעתי הקדמונים יצרו את הגואולד בטעות, כמו האסגרד והמשכפלים, למשל..

CommandeRiker

New member
כן נו , התכוונתי שהם תרמו לזה שהם

התפתחו כ"כ והפכו לאימפריה..

MajorGad

New member
לילדה קראו ריס..

ולאן שהדיון הזה לא יתפתח...אין מצב שבעולם שהקדמונים יצרו את ריס!

למעלה