נופל חופשי
New member
מחשבות (על) מפגרים
אתה נהנה ממה שאתה עושה? כיף לך? - אהה...ממ.. כן...מאד תגיד את המילים... "אני נהנה ממה שאני עושה" - אנ...ני נהה..נה מממה שאתה עושה.. לא לא!! תקשיב לי! תגיד... "אני נהנה ממה שאני עושה!" - אני נהנננה...
בוא'נה אתה! איך קוראים לך? - חיים אתה נהנה לרכב ככה על החמור? - בטטח אז תגיד "אני נהנה" - אנ.. אני עוגיה חח חח
טוב לך? - כן תגיד את זה...
סתם משתף אתכם בחלק מהחומר גלם שאני טוחן עבור סרטון למוסד לילדים בחינוך מיוחד. לפעמים במהלך צילומים, אתה מבקש מילד לעשות משהו בשבילך, משהו שילד רגיל לא היה עושה. פתאום הוא נועץ בך לכמה שניות מבט חד ואומר.. "אני נראה לך משוגע?" לרגע אתה נבהל, הוא לא נראה טיפש בכלל, אולי הוא נפגע ממה שביקשתי ממנו. ואז הוא פורץ בצחוק ואומר "חח איך כמעט עבדתי עליך.." כמובן שהוא מתרצן בסוף ושואל אותך אם אתה במקרה אהוד ברק? ואתה יודע שהוא כן דפוק אחרי הכל. זה סוג המקומות אליהם אפשר לקחת אנשים קטועי ידיים ולהרצות בפניהם - "הנה תראו! תראו את המסכנים האלו! יכול היה להיות לכם הרבה יותר גרוע, תגידו תודה שאתם לא אחד מאלו ותמשיכו בחיים שלכם" הם כנראה לא יזיינו או יתחתנו לעולם (כן, שמתי את שתי המילים האלו במשפט אחד) המסכנים. אף אחד מהם לא יהיה מנהל תאגיד, זוכה פרס נובל או איש שירות של בזק בנלאומי ואם תקחו אחד, ותשאלו אותו מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול (והוא בן 18) הוא יענה "להוציא רשיון נהיגה" כן, יש לו חלום. הוא רוצה לנהוג באוטו. לנהוג באוטו?? יותר סיכוי שיתנו לו לזיין. פחות נזק פוטנציאלי. הרבה רמות של מפגרים יש במוסד הזה, יש כאלו שאתה יכול (פחות או יותר) לנהל איתם שיחה בוגרת ויש שלגמרי מנותקים. המכנה המשותף הוא, שהם מאושרים בטירוף. פשוט מסתובבים כל היום עם חיוך מרוח על הפנים. הם מודעים לגמרי למצב שלהם, מודעים לכך שהם לעולם לא יהיו כמו האנשים שהם רואים מחוץ לסורגים... האנשים שרצים במהירות ממקום למקום, צופרים, צועקים וחורקים להגיע בזמן לעבודה, שם ימציאו פלאפונים דקים יותר, פצצות חכמות יותר וחלליות ומכוניות חסכוניות יותר, כדי שיוכלו להגיע לעבודה מהר יותר ולעשות אותם חסכוניים עוד יותר. או סתם שליחי פיצה עם חלומות להיות אחד האנשים הנ"ל. לא מטריד אותם משום מה שהם לא שותפים למירוץ, הם די מבסוטים מהמקום שלהם בעולם. אולי הם עלו על הסוד של המשמעות? אולי הם הבינו כמה דברים שאנחנו לא הבנו? ובזמן שאנחנו שוברים את הראש במחשבות על העתיד.. איפה אני רואה את עצמי עוד שנה? ועוד שנתיים? ומתוסכלים ולא נותנים לעצמנו מנוחה בגלל ממליון ואחד דברים כמו גודל האיבר שלנו, משקל עודף, בחורות, חשבונות ארנונה, אוטו שלא מניע, דד ליין מזדיין, עתיד מעורפל... הם נהנים מכל רגע, שנה הבאה הם יהיו באותו מקום פחות או יותר והם לא חולמים על יותר בכלל. הם לא רוצים יותר. הם רק רוצים לנהוג באוטו. צריך לקחת אותם לפקקים של הכניסה לעיר, להראות להם את הכרישים לבושי החליפות שכמידי יום ביומו, זורקים את הסיגריה ה40 שלהם לכביש תוך כדי קללה לההוא שעקף ולומר להם: נכון, אתם לא יכולים לנהוג, אבל תגידו תודה שאתם לא אחד מאלו.
אתה נהנה ממה שאתה עושה? כיף לך? - אהה...ממ.. כן...מאד תגיד את המילים... "אני נהנה ממה שאני עושה" - אנ...ני נהה..נה מממה שאתה עושה.. לא לא!! תקשיב לי! תגיד... "אני נהנה ממה שאני עושה!" - אני נהנננה...