מחשבות על מחשבות

נועם@בת

New member
כל כך מבינה את המילים האלה

עברתי מסלול אחר ממך, אבל הכאב לא נמדד במסלולים, רק במידת האין. אני חושבת שבשלב מאוד מוקדם זנחתי את ה"צריך" וריככתי את ה"רוצה". ננעלתי על הידיעה שהסוף יהיה טוב. הכאב מגיע בגלים. שלי גלים בינוניים עד גבה גלי
לא עצום וטוטאלי. רק מעצם הידיעה שעכשיו כואב אבל זמני, אחר כך זה נהיה לי קל יותר. אני חוויתי רק את האין, לא את האובדן, ולכן עוצמת הכאב אינה ניתנת להשוואה. אבל הפחד, והסטטיסטיקה הנבזית כל הזמן עושים לי מארבים. לא יודעת מאיפה לקחתי את האופטימיות האינסופית. אולי משנות רווקות ארוכות שבהן לא האמנתי שיגיע הנסיך, אבל הוא הגיע בגדול (עם
וגלימה). ואולי סתם מנסיון של שנים ארוכות, הרי צריך להיות לי איזשהו יתרון עם הגיל שלי
אדם חזק, יכול לצלול לתוך הכאב ולצאת ממנו חזק יותר. רק צריך לדעת לשחרר. לדעת איפה להיות חזק, ואיפה ליפול למטה. אני זוכרת פעם כשלמדתי שיאצו, עשו לנו תרגיל מעניין. כולם עמדו סביב במעגל צפוף, ואחת הבנות עמדה באמצע. קשרו לה את העיניים וביקשו ממנה ליפול בלי לבלום את עצמה. העומדים במעגל, היו אמורים לבלום אותה ולהעיף אותה הלאה, כמו כדור. האינסטינקט של כולם היה איכשהו לנסות ולבלום בכל זאת, כדי להגן על עצמם. אבל ככל שהעומד באמצע ניסה לשלוט על התנועות שלו, כך היה קשה לעומדים במעגל לבלום אותו ולכוון אותו. כשאני עמדתי במרכז בעיניים קשורות חשבתי לעצמי, מה הכי גרוע שיכול לקרות לי. ליפול על הרצפה שמכוסה מזרונים. זהו. הפכתי עצמי לבובת סמרטוטים חסרת התנגדות, ונתתי למעגל להעיף אותו לכל עבר. זה היה נפלא. את התחושה הזאת של "לשחרר- לא לנסות לשלוט- לא לכוון- להאמין- לבטוח" אני לוקחת איתי עד היום. ואני אף פעם לא הייתי פרפקציוניסטית, וגם לא ממש פריקית של שליטה. רק מאוד מפוחדת ומתגוננת. אבל הזמן לשמחתי עשה את שלו, ואני הפכתי חזקה יותר, בעיקר במקומות בהם אני יודעת לשחרר. זוהרת אהובתי, שהכאב יתלקח כמו אש של קוצים, ישרף וידעך. ישאיר רמץ ואפר, כתם כזה שקל לזהות, לא ממש נמחק, אבל כואב פחות ופחות עם הזמן.
אוהבת נועם

נועם יקרה

הרבה פעמים אני מרגישה פה כמו בשיעור השיאצו שלך. אני מרגישה שאתן מספקות לי את "המזרונים" האלה שמאפשרים לי ליפול. אני יודעת שהזמן הוא התרופה הטובה ביותר לכאב. הזמן שיחלוף יקרב אותי עוד ועוד לילד שאני כה כמהה לו ורוצה אותו. אני יודעת להעריך גם את ה"יש" שלי בחיים. זה לא מעט בכלל. אבל ה"יש" הזה זועק לכך שכן חסר משהו, ועד שהוא לא יגיע נסתובב עם תחושה צובטת כזאת שקמה איתנו בבוקר והולכת איתנו לישון. תודה יקירתי על מילותייך שתמיד נותנות התבוננות נוספת ומאירה על הדברים. אוהבת זוהרה

ושוב דברייך נוגעים במקומות כואבים

עד כמה אנחנו, באמת, מוכנים להורות? עד כמה אנחנו, באמת, חייבים להיות בשליטה? עד כמה אנחנו, באמת, "צריכים" ו"חייבים"? עד כמה אנחנו שוקעים ב"אין" במקום להתמקד ב"יש" ובמה שיהיה? אני יכולה לומר לך, שממקום ה"יש" אני עדין חושבת על תקופות ה"אין" ועיניי דומעות. ולא, אין לי שליטה על המחשבות הללו.

נועם@בת

New member
היי טק, הלילות הלבנים היו אמורים

להגמר אחרי השבוע ה42, לא?
פספסתי אותך ביום ששי אצל חנה וליאור, ופספסתי הזדמנות להסניף את שגיא.
נועם

love joy

New member
../images/Emo32.gif נועם,

נועם יקרה, זוהי תגובה למגילה שכתבת לפני כמה ימים, ואני פשוט לא מפסיקה לחשוב אבל גם לא בדיוק יודעת מה לכתוב. נתחיל בזה שאני מקווה שהכל יסתדר ולטובה. אז נכון שעשית הפסקה וייתכן שהיא לא הייתה הכי טובה לגוף אבל בטוח שלנפש היא הייתה נכונה. (והרי הילד שלך רוצה רק אמא שפויה
). לגבי השיתוף, אין שום חובת נוכחות, אנחנו כאן בשבילך מתי שאת רק צריכה וכשאת לא, זה מתקבל בברכה. מכל הלב מאחלת רק טוב ומחזיקה אצבעות, כי די חתרת מספיק והגיע הזמן לפנות את המקום. שולחת חיבוק חזק והרבה תודות על זה שאת פה בשבילי כשצריך. LOVE JOY

נועם@בת

New member
ככל שעובר הזמן

אני משתכנעת שההפקה אכן היתה טובה לגוף. לנפש בטוח היתה חיונית, אם כי לא חזרתי לעצמי, ולכן קבעתי תור לסוף החודש לרופאה נטורופתית ששמעתי עליה המלצה חמה חמה. אשלב הפעם את שני הטיפולים במקביל. תודה על החיבוק החם, הרגשתי אותו היטב
נועם

..נעמה

New member
זוהרית שלי ../images/Emo23.gif

כל מילה שלך כל כך ברורה ואמיתית. אני חושבת שלוקח זמן עד שמגיעים לרגע שבו אנו מצליחים להסתכל על עצמנו מהצד ולנסות ולהבין את הרגשות ומאיפה הם נוצרים. הקונטרול הזה כל כך מוכר לי, ומיום ליום אני עושה לעצמי הנחות ומשתדלת להתשחרר ממנו ולהתפרק. וכן, כל יום מקרב אותך לדבר הנכסף - לילד שלך. אוהבת נעמה לב|

נוג

New member
לזוהרה ../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif ../images/Emo24.gif

הי
, חמודונת תאוורי ותנערי חזק את כל הכאב, האכזבה, העצב, הכעס וכל התחושות המחשבות הרגשות שדחוסים ועצורים שם בפנים, תפני מקום ומרחב לצמיחה חדשה לאופטימיות ותקווה ועוד רגשות ותחושות חמות וחיוביות. להיות כל הזמן בשליטה וחזקה ולחשוב אני חייבת או צרכה זה לוקח הרבה כוחות ואנרגיות מיותרות. המחשבות על הילד האבוד והפנטזיות עליו זה חלק כל כך מוכר ולא משנה כמה אנחנו השליטה זה רודף אתנו כמו
, אני יודעת כאשר אני נתתי לזה לדיצמציה וזה פחות רדף אותי, אבל גם השנים עזרו אך עדין יש ימים שזה חוזר ואני נותנת לעצמי את המרחב להרגיש ולא נלחמת אז זה נרדם בחזרה . אני שולחת לך המון המון תקווה ואופטימיות, תורך יגיע, ועוד יגיע היום שתחבקי תינוק/ת. שולחת
נוג

זוהרה אהובתי,

מכירה את המעשה המוזר הזה שאנחנו עושים לעצמנו כשיש פצע כואב, ואנחנו לוחצים עליו, כאילו שאם לא נכאיב זה לא יירפא. אולי יש בזה משהו. אולי אנחנו צריכים להרגיש את תחושת הכאב עד תומה, כדי שנוכל להפציע ממנה ולצאת מחוזקים יותר. לא יודעת. יודעת רק שאי אפשר למנוע את הכאב. זה לא משהו רציונאלי, לא משהו שאנחנו יכולות לשלוט בו. אני מאמינה בצורך להוציא החוצה את כל מה שיושב בפנים כדי שיהיה מקום לתקווה חדשה לגדול. תקווה לא יכולה לגדול על מצע של כאב ותחושת אובדן. את איבדת משהו מאוד מאוד מוחשי. אני לא יכולה אפילו לדמיין את התחושה. כולנו מאבדות כל חודש משהו. אנחנו מאבדות את התקווה שזה יצליח הפעם. את איבדת משהו שכבר היה הרבה יותר מוחשי, ועוצמת הכאב היא אלף אלפי מונים גדולה יותר. אהובה שלי, את יודעת שכל יום מקרב אותך אל הילד שלך. כל יום את מתחזקת יותר. כל יום הגוף מתאושש יותר. כל יום הנפש מתחזקת. הוא יבוא הילד שלך. הוא יבוא.
מרב

רוני@30

New member
זוהרה -

בכל פעם שאני קוראת את דברייך, אני מתרשמת מעומק ההתבוננות העצמית, מהבחירות שאת עושה ומההתמודדות שלך עם עצמך ועם העולם. אני שולחת לך משענת, תמיכה, הבנה, זמן ואמונה. רוני

מרב.

New member
זוהרתי,

אני חושבת עלייך, איך מצד אחד את מציגה תדמית חזקה, מחייכת, כזו שהכל בסדר, ומצד שני, נשברת עמוק, וכנראה אין פה סתירה, כי את עדיין לא נרפאת, עדיין כואבת. ממחשבות של "הייתי צריכה" קשה להשתחרר, כמו גם מהצורך שלך בתכנונים ובחישובים, אבל באיזשהו מקום התהליך שאת עוברת עכשיו מרכך אותך, מעגל אותך (חלילה, לא במשקל, אלא בפינות החדות של הנפש), מכין אותך לחיים האמיתיים, אשר בהם לא תמיד אפשר לחשב ולתכנן, בוודאי לא כאשר יש ילדים. אני רואה את השינוי בכתיבה שלך, זוהרה, היא הפכה רכה יותר, כואבת יותר, מרגישה יותר, מהמשפטים הקצרים והמתומצתים שאפיינו אותך בתחילת דרכך. מעז יצא מתוק, והתהליך הזה מייפה אותך, עם כל הכאב שבו. לו היית בוחרת, וודאי שלא כך היית בוחרת, הריון שלא מתפתח לאחר טיפולים וניסיונות ארוכים, ולאחר מכן הפלה יזומה לאחר כל הזמן הזה- הרי זה בלתי נתפס. אבל התינוק שלך יהיה מתוק מתוק, לאחר כל העז הזה, והכמיהה שלך, זו שאפשר להרגיש אותה ממשית, תהפוך לאהבה שוטפת ומלטפת ואינסופית. תני לעצמך את הזמן, תחמלי על עצמך, תרפי קצת, ואולי הכאב ישרוף פחות- כואב לי כל כך לחשוב עלייך נחרכת בכאב הזה, הלוואי שלהבת הכאב הזו תדעך. ואני מחבקת אותך מפה, מנסה להרגיע את הכאב הבוער הזה, מרב

יקירתי

אין לי מילים. שיקפת כל כך לעומק ונכון את מצבי. כנראה ש"מכות" מעגלות את הריבוע ומקהות את הפינות החדות. אני כואבת ועד הסוף, אבל לא צונחת לתהומות של ייאוש ולא מתפרקת. נותנת לעצמי להרגיש את כאב האין, אבל גם חושבת ומעריכה את שיש. השריפה הזו תכבה, אבל תישארנה צלקות של כוויות, אלו בוודאי ידהו עם השנים והרגעים המתוקים שעוד יבואו. ותודה לך, המשובים שלך תמיד חשובים ומשמעותיים עבורי. אוהבת זוהרה

רינתילה

New member
זוהרה חמודה

טוב יותר לתת לכאב לצאת מאשר לנסות לדחוק אותו לפינות אפלים. תני לו לזרום, אבל נסי גם שלא להתמכר אליו...אני מכירה כאלו שהתמכרו לדיכאונות ושכחו לצאת מזה... אני אישית מאמינה מאוד בונטילציה ובבקשת תמיכה כשאני צריכה, ובדרך כלל די מהר לאחר מכן החיים שוב מחייכים אלי. עברת חוויה קשה מאוד של אובדן, ועוד בתוך סיטואציה קשה לכשעצמה של כמיהה לילד. ברור שהחוויה הזו צריכה להיות מעובדת איכשהו לפני שתוכלי להמשיך הלאה. רק תזכרי בתוך הדמעות שבחוץ יש שמש ושמיים כחולים (לרוב) וציפורים מצייצות, וכפי שסקרלט אוהרה אמרה - tomorrow is another day! מקווה שבקרוב מאוד תודיעי לנו על הריון, שיהיה תקין וימשך עד שיגיח החוצה תינוק מתוק ובריא! הרבה כוחות ואהבה ממני אלייך!
רינת

זוהרה´לה

את כל הדברים הנכונים כל-כך כבר כתבו האחרות. כל מה שנותר לי זה לתת לך חיבוקים
יש פה 100 - אם תרצי, תגידי ואני אשלח לך עוד. מגיע לך.

סוכריה מתוקה

עלו לי דמעות לעינים, של התרגשות. תודה אני אשלח לך מחר מייל מהעבודה, כי יש לי איזה רעיון למה שהצעת. נשיקות זוהרה

למעלה