גם אני מרבה להרהר בזה...
השאלה שלך קשה וחזקה מאד. אני (נדמה לי) כצת יותר מבוגר ממך, אמא שלי היא סבתא והלוואי שתחיה בבריאות עד 120. אבל אני לא מעט חושב על זה וגם על עצמי. גם יצא לי להתנדב עם קשישים ולראות כלמני מצבים ממשלא סימפאטיים. והשאלה זועקת לשמיים: "בשביל מה כל זה???" "אם ככה לסיים את החיים אז למה בכלל לחיות???". כמבון שאף פעם אין ליתשובה... מצד שני, להתאבד? שאני אפסיק את החיים שלי או של מישהו אחר? אני לא בטוח שזה טוב יותר? זה יכול, לדעתי להרוס לגמרי את אמות המידה המוסריות בחברה. זה עלול להפוך אותנו ממש לחבה מושחתת וקטלנית מאד (קראתי כמה ספרים על זה - אבל זה יכול להפוך למציאות). מי יכול לקבוע היכן זה יעצר. מי יהיה ערב לכך שזה תמיד יהי ברצון ובהסכמה. - סתם מצב לדוגמה: מישהו (נגיד בן זוג) רואה את השני בסבל ויסורים נוראיים, הוא/היא מחליט/ה על דעת עצמו/ה להרוג אותו. מה זה? חסד או רצח? (ועד כמה נוכל לבדוק אם לא היו שיקולים נוספים, תועלתיים למיניהם למעשה הזה?). מסתבר שעם כל הקושי הנורא והבלתי מובן הזה, אופציית ההתאבדות/המתת חסד לא ממש מהווה פיתרון עדיף!!! מה שעוד מתריט אותי זה - האם זה באמת עוזר? אין לי מושג מה קורה אחרי שמתים???!!! אני לא מדבר ח"ו לפי ההסברים של הדתיים. אני מדבר מבחינה פיזית/מנטלית גרידה. אנחנו לא יודעים כי רואים גופה מתה ללא תנועה ואינה מגיבה לעולם החיצון - אבל מי יודע מה אדם שמת מרגיש???!!! מי יכול להוכיח שבאמת לא סובלים אחרי המוות, ואולי הרבה יותר!!!!!! אולי אני נשמע מוזר, אבל תחשבי על זה רגע, את ממש בטוחה שלא? האם מדענים ומומחים שנמצאים בצד הזה של המתרס יכולים באמת לקבוע מה קורה בצד השני. פעם חשבו שצמחים לא מרגישים ולא מודעים, היום כולם יודעים שצמחים אפילו יכולים לחוש אם אדם רע (כזה שפגע בהם בעבר) נכנס לחדר בו הם נמצאים - מדהים! אז כל הספקות האלה שלי די מרתיעות אותי מלחשוב על התאבדות/המתה פתרון לצרות של החיים (בהתייחס גם למי שהגיב לך לפני...) ואני גם מחזק את דברי זה שעיר שצריך גם לחשוב על אנשים אחרים שמאד יצער אותם אם נברח להם פתאום מהחיים. ועוד דבר - כידוע שהתאבדות אחת גורמת לגל של התאבדויות אחרות, אז הנזק כבר לא אישי וקטן כל כך. כן, לפעמים אנחנו ממשיכים לחיות לא ממש בגלל שאנחנו מעוניימים בכך אישית אלא בגלל שאנחנו מבינים את האחריות שלנו כלפי הסביבה. ולאור עובדה זו - אולי כבר כדאי לנסות ולהתאמץ כן למצא הרבה הרבה סיבות טובות להמשיך לחיות כל עוד זה מתאפשר, ולהשתדל שזה יהי כמה שיותר חיובי ומועיל לסביבה האנושית שאנו חלק ממנה. מחשבות...