מחשבות על מוות

מחשבות על מוות

אתמול, אחרי הרבה מאד זמן, הלכתי עם אבי לבקר את סבתי בבית אבות. חטפתי את שוק חיי. אשה שהיתה לתפארת. יפה, חזקה, מלאת רוח חיים, תמיד עבדה, כעת מוטלת על מיטה במחלקה הסיעודית, הגוף היפה שהיה לה הפך להיות מצומק כשל ילדה בת 12, העיניים מזוגגות, בקושי מבינה את מה שאומרת. היא זיהתה אותי. המוח עוד עובד. לצערי (?) לצערה (?), כמה נורא. ואני חושבת, איך אפשר לשכב כל היום בחוסר מעש שכזה במיטה. או לשבת באיזו עגלה, לחכות למה? איזו דרך נוראה למות. דיברתי עם אבי. גילגלנו ביננו את נושא ההתאבדות. אני כמובן צידדתי לחלוטין בעד. הוא בדרכו: רק ה' קובע מתי ואיך נלך. "אבל אנחנו גם יכולים לקבוע, מי רוצה לחיות ככה?" אני אומרת, והוא מספר ששמע שעומדת כרגע הצעת חוק שמי שכותב צוואה שבה מבקש שכשיגיע למצב סופני, שלא יטפלו בו או יחיו אותו בכל מחיר. שיתנו לו למות. אני מרחיבה ואומרת: שיתנו לו להרוג את עצמו, ואם הוא לא יכול, אז שגם יעזרו לו! ככה אני הייתי רוצה.

בחור ע2i3

New member
גם אני מצדד בהתאבדות;

אבל גם של בחור צעיר שלא כל כך הולך לו והמצב רוח דפוק! בעצם למה לא?? רע לא, לא טוב לו, למה שלא יתאבד? תאמרי שלפחות יש לו תקווה.. גם לאשה הזקנה במצב סופני יש תקווה לעוד רגע של אושר! הרופאים יתייאשו? גם בחור צעיר מיואש! אין סיכוי שזה יקרה? כבר היו מקרים שחולים סופניים התעוררו! גם היו מקרים שבחור צעיר יצא מיאושו.. היו גם מקרים שלא.. אז אוף למה אני חי כאן בעולם סבוך שכזה?

בגלל ש...

מותו של יחיד זו טרגדיה.מותם של רבים זאת סטטיסטיקה.וחוצמזה אתה צריך גם לחשוב על האנשים שאכפת להם ממך.

מישהי זכתה בלוטו?

אחלה דרך להעביר מחשבות על מוות..

babylon_a1

New member
הייתי אתמול בבוקר בעזראלי

והרעש של האנשים היה חזק, והזכיר לי לול, רק הרעש הרבה יותר חזק

אבזץ

New member
נשבע לך!

נשבע לך שטרחתי ובאתי אצל פידל-קסטרו-סייל ומדדתי מעילי דובון לבן ואדום ושחור, ולא נמצאה המידה הנכונה (תמיד הייתי צריך לעבוד על המידעס...). ועוד חיפשתי במקומות אחרים ולא מצאתי. פתאום מוכרים מעילי צבא בחנויות אזרחיות.... ב-צה"ל לובשים סטרפלס (של רוולי)?! אולי אחכה מעט עד שסערת האפנה תרגע ותחזור לטעמי המוזר. ובכלל, הרעיון של חיכוך בתאי המדידה (בגברברים כרסתניים ומיוזעים, אנחנו בעד חיכוך דו מיני) והמתנה ממושכת בתור להצצה במראה (למה לא עושים יותר מראות בחנויות בגדים?) גורמים לי לחפש אפיקי השקעה סולידיים יותר (פלאפל בפיתה למשל). אוקי, אחרי הודעה אפנתית שכזו - יצאתי הומו - אלך לגרבץ ולהפליץ, כדרכי.

בחור ע2i3

New member
לאן אתם ממהרים?

ישנו מושג הקרוי פרופורציות.. את אותה תחושת תקוה שמרגיש נער בודד מרגישה גם אשה מבוגרת.. כך שהסטסטיקה אינה משנה.. אגב, רוב העולם מתים לאחר רוב חיים ללא אושר! רק שהחיים מלאי תקוה.. אז גם לאשה ולסביבתה יש תקוה, בעיקר למאמין.. הוא מאמין בכל רגע של חיים, לכן יעשה הכל שאמו תשאר עוד קצת.. נאמר שהוא מאמין בהבל? אבל אם אין משמעות לחיים והערך העליון הוא הנהנתנות, אז גם לאמונה תפלה יש מקום! לכן אם אני מבין את הנער העצוב, אני מבין גם את הזקנה ובני משפחתה! >< אגב, אני כבר לא עצוב.. זה רק נשאר כסלוגן..

בחוריקו, מה קורה לך?

מה אתה משווה את עצמך למישהי שאפילו לשירותים כבר לא תלך?? למות! ויפה שעה אחת קודם!

בחור ע2i3

New member
פרופורציות!

ילד בן 13 בטוח שהוא מכיר את החיים! בגיל 16 הוא צוחק על הילדודת בני ה13, בגיל 22 הוא בטוח שגם בן ה 20 עדיין מתלהבן באזור הטיפש עשרה! איפה הוא טועה? ילד בן 13 ממשפחה דתית מבקש מהוריו `תנו לי לחיות להכין מדורה..` בגיל 16 `תנו לי לחיות תפסיקו להתערב` אשה בת 80 מבקשת תנו לי עוד רגע למשש את האויר שנלחמתי בו על עצמי 80 שנה ואת זה רוצים ליטול ממנה? היא חושבת על עוד רגע של צפיה בנכד.. עוד רגע של הנאה, קורת רוח.. ואת זה ניקח ממנה?

אל תיקח מה שיש לה

אבל כאשר הסבתא שוכבת וכבר לא מכירה את הנכד שלה, מה נשאר לה? כאשר המחלמה היא שלא יהיו לה פצעי לחץ, מה זה כבר שווה? ואל תטחן לנו כאן דמגוגיה של מחב"ת בשקל ועשרה. בוא נסכם שכאשר אתה תסבול וכל מה שתרצה זה למות כבר, אנחנו נתעקש על זכותך להמשיך ולסבול. אבל קדושת החיים הזאת שאתה מדבר עליה כך, מאיפה הבאת את זה?

בחור ע2i3

New member
מאותו מקור שלך!

מאותה סיבה שאתה רוצה לחיות אני למד שלרגע של חיים יש משמעות! אם התקווה היא עוגן מספק להשעין עליו את המשך החיים, כי אתה מבין שהתקוה היא גם הנאה.. תן לאותו סבתא שסובלת (גם אתה לפעמים סובל נפשית כמו כל אדם.. לא תמיד הכל טוב..) את ההנאה הכי גדולה דוקא כשהיא על ערש דוי `עוד רגע של תקוה`! מאיפה לקחתי את זה? מההגיון שהסברתי

justchip

New member
איזו תקווה?

אדם שיודע שמצבו רק יתדרדר, שהוא יאבד את הצלילות שעוד יש בו וסבלו רק יגבר, או אדם שכבר לחלוטין חסר יכולת חשיבה- האם יש לו תקוה? אם כן שיחליט לשמר את חייו אם לא זכותו להפסיקם, אתה אולי יכול לדבר בשם התקווה שלך יש, אבל אם תתעלל בשביל זה באדם חולה ותביא לו לסבול יותר, רק כדי לשמר את התקווה שלך ואת נוכחותו אתה חסר מצפון ואנוכי.

למעלה