מחשבות על האתר

jewish master

New member
מחשבות על האתר

שוטטתי כהרגלי באתר סטארגייט ישראל המהולל, וכמובן ששמתי לב למחסור בתוכן. אני זוכר שאחרי המפגש באייקון אמרתי לא זוכר למי "שיש לי זמן ואני אכתוב דברים לפרוייקט האותיות" ואפילו האמנתי לעצמי אבל בסוף יצא שלא עשיתי כמעט כלום, ישבתי וניסיתי להבין למה לא עשיתי כלום אפילו שרציתי לעשות, והגעתי למסקנה שזה בגלל שאף אחד לא אמר לי לעשות. לפני שאני ממשיך חשוב להבין שאני לא מנסה להאשים אף אחד בשום דבר בכלל ואני מעריך מאוד מאוד את מה שהרבה אנשים עשו בשביל קהילת סטארגייט בישראל. טוב נמשיך. אני לא יודע אם הבעיה הזאת היא רק שלי אבל אם לא חשבתי שאולי נוכל לרכז פה אנשים עם זמן שירצו לתרום ומישהו שתפקידו יהיה להטיל משימות(זאת לא בדיוק המילה המתאימה, אני מתכוון בסגנון של "אתה תעשה על "הטבעות שיגור" וכו'") אני הייתי מתנדב לתפקיד אבל אני חושב שאני אהיה ממש גרוע בו. בכל מקרה אלו רק מחשבות שעברו לי בראש, ככה שאם זה רעיון גרוע אל תפחדו להגיד לי שזה רעיון גרוע(כאילו הייתם מפחדים). ואם ייסתבר שרק אני מוכן לקחת על עצמי תפקיד קבוע כזה (ואם תרצו אותי) אז אין לי בעייה לפעול לבד כל עוד מישהו יגיד לי מה לעשות. אני מקווה שזה לא ייצא מסורבל מדיי.

kinspirit

New member
על תרומות

חשבתי רבות מה לכתוב, באמת. התגובה הראשונה שלי הייתה התגוננות, ורגע לפני שהתחלתי לכתוב עצרתי את עצמי - ידעתי שאני צריכה לחשוב על זה עוד קצת ולרשום משהו יותר בקור רוח... תראה, העניין מאוד פשוט. בניגוד לאתרים כמו gateworld וכל חבריו הנחשבים מחו"ל, האתר שלנו אינו מרוויח כלום ממעשיו, ו4 האנשים אשר מפעילים אותו הם סטודנטים/חיילים אשר די עמוסים בחייהם הפרטיים. יש לנו רשימה של דברים שאנחנו רוצים לעשות לאתר, אולם חוסר הזמן הוא הגורם אשר משאיר את הרשימה הזו ללא תזוזה. הרעיון של האתר פשוט מאוד - הוא בשביל הקהילה בישראל, ובידי הקהילה בישראל. קהילת המדע בדיוני בישראל בכלל, לא בהכרח סטארגייט בפרט, היא בעייתית. אני מסתובבת מספיק שנים בקרב הקהילה הזאת כדי לדעת את האמת הפשוטה - אנשים מחכים שיעשו בשבילם, הם לא באים ועושים בעצמם. אם יש משהו אחד שלמדתי זה שאם אתה רוצה לעשות משהו - אתה צריך פשוט לקום ולעשות אותו ולא לחכות שאנשים יזמינו אותך לעשותו. כך גם לגבי האתר - אם אתה רוצה לתרום - אנחנו יותר מנשמח. אנחנו נפרוש בפנייך את השטיח האדום וננשק כל מה שתביא לנו. ואני רצינית, לא צינית. אני חושבת שכל מי שעשה דבר זה או אחר לאתר יעיד על כך (וכן, אני יודעת שישנם אחד או שניים בפורום אשר אני עדיין חייבת להם תגובה על מה שהם שלחו לי, אני רק יכולה להתנצל ולהבטיח שישמעו ממני בקרוב). אני מצטערת, אני לא חושבת שמתפקידי זה לבוא ולחלק לאנשים משימות. מספיק פעמים פניתי בקריאה לאנשים לתרום לאתר או לפורום. יש אנשים אשר באמת נענו לאתגר וקיבלתי מהם חומרים לפרסום. תודתי העמוקה נתונה לאותם אנשים - אנשים שקמו והחליטו שהם רוצים לתרום, אז הם תרמו. מה השורה התחתונה? רוצה לעשות - עשה! אל תחכה שיגידו לך מה. אם אתה באמת רוצה לעשות משהו אבל לא יודע מה, אתה תמיד יכול לפנות באופן אישי לאחד מהאחראים על האתר (האימיילים של כולנו נמצאים בתחתית העמוד הראשון באתר) ולשאול במה אתה יכול לתרום. אם אין אני לי - מי לי...

morada

New member
אני אנסה להמשיך

את מה שאמרה kinspirit - האתר, כאמור, נבנה על ידי 4 אנשים, בעזרה של חברים אחרים כאן בפורום, ומטרתו היא להוות מרכז מידע בעברית לצופי סטארגייט הישראלים (בנוסף לפורום, שהוא קהילתי יותר). אין לנו כל רווח מהאתר, והתוכן בו נאסף, נכתב ומאורגן בזמן הפנוי של חברי צוות האתר. לצערי לארבעתנו התקופה הנוכחית ממש עמוסה והיכולת שלנו להוסיף תוכן ולחדש את האתר מוגבלת. אני יכול לומר שיש לנו רעיונות לתוכן נוסף לאתר (בנוסף לדברים שהתחלנו ולא סיימנו עדיין), וכמו שאמרתי הבעיה כרגע היא זמן. ובקשר לתרומת תוכן - קודם כל אני רוצה לומר, מבלי לפגוע באף אחד, שדיברתי עם הרבה אנשים בקשר לכתיבת חומר לאתר, ולצערי, מרובם עדיין לא קיבלתי תוכן כלשהו. (ובאותה הזדמנות - להודות שוב לאלו שכן כתבו, ותרמו חומר לאתר). מבחינתי, יש יד חופשית לכל מי שרוצה לפרסם תוכן באתר (שקשור בסטארגייט, כמובן) ונשמח לקבל כל תוכן מקורי. אם בכל זאת ישנה בעיה וצריך "להטיל משימות", אני מוכן לעזור לך למצוא משהו מעניין לכתוב עליו. וגם אם נקבל משהו לא גמור או שאינו מסודר/מנוסח היטב, נשמח לעשות בו שימוש באתר. ד"א אם לעוד אנשים יש זמן פנוי - יש אצלי רשימה ארוכה (מאוד) של מילים מהסדרה שישמחו להצטרף לפרוייקט האותיות.

Echelon

New member
באותה נימה של דיבור

קודם כל, אני חושב שאתה צודק, האתר קצת חסר תוכן, אבל אני לא מנסה ולא רוצה להפנות אצבע מאשימה לאף כיוון. אחרי הכל האתר הזה הוא זכות בשביל קהילת סטארגייט, וכמו שאמרו המנהלים שלו יותר עסוקים. יש לזה כל מני השלכות - בין אם לצפות ליותר תרומה מהקהילה או לגייס אנשים עם יותר זמן ויכולת לעזור לפרויקט באתר. כמו כן, לדעתי האישית האתר קצת מסורבל ולא נוח לבדוק בו דברים. כאילו הכוונה טובה אבל הביצוע קצת פחות. אם יהיה צורך לעדכן את האתר או לחדש אותו אני אולי אוכל לעשות את זה בPHP. אבל זאת לא הבעיה כרגע והתוכן הוא יותר בעייתי לנו עכשיו. בסופו של דבר הכל תלוי בקהילה, ואני מכליל בזה גם את עצמי. אני חושב שפותח השרשור צודק שצריך איזה גוף מארגן או אחראי שידחף אנשים קצת קדימה ויתן להם מוטיבציה.

subatoi

New member
לא מבין את פותח השרשור ולא אותך...

כאילו, מה, אתם מצפים שצוות האתר יתפוס אנשים אקראיים שעוברים בפורום ויטילו עליהם משימות? נראה לכם הגיוני?! הם (צוות האתר) טורחים להדגיש מדי פעם בהודעות שלהם שמי שרוצה לתרום מוזמן, מזכירים שניתן לשלוח דברים ולעזור בכל מיני ענינים. מי שבאמת רוצה לתרום, שירים יד ויגיד משהו, יכתוב לבד וישלח לאחראים, ויכתוב להם ושיאל במה הוא יכול לעזור. יש שישה מיליארד בני אדם על הפלנטה הזו, אתם לא באמת מצפים שצוות האתר יעבור אחד אחד וישאל אותו "שלום אדוני/גברתי, האם אתם מעונינים לעזור לנו במשהו?", נכון?! (נכתב גם מתוך ניסיון דומה עם אתר אחר)

Echelon

New member
תן לי להסביר את עצמי

אני לא מצפה שצוות האתר יטיל על אף אחד משימה, אחרי הכל תרומה לאתר זה בגדר בחירה, אבל יש (ואני מניח שיש) קבוצה של אנשים שיכולה לעזור ולתרום, ועובדה שהאתר כמעט ולא מתעדכן. צריך מישהו שיתן קצת יותר מוטיבציה, ויכוון אנשים למה לעזור. זה כמו לסדר את החדר. אם לא יגידו לך, בד"כ לא תעשה את זה למרות שאתה יודע שזה נחוץ (לפחות אני ;), אבל אם ההורים באים ואומרים לך, סביר להניח שתעשה את זה.

subatoi

New member
לא הסברת כלום -

ממה שכתבת, אני מבין כמו קודם, בדיוק שתי אופציות. ליתר דיוק שלוש: 1. שתהיה תמיד הצעה פתוחה מטעם הצוות, שמציעה לאנשים לעזור, לתרום, להציע וכו'. 2. שהצוות יציע (בעזרת החוש השישי שלו?) לאנשים שמעונינים לעזור, שיעזרו ויתרמו בזמנם החופשי. 3. שהצוות יעבור אחד אחד, את האנשים בפורום/במדינה/בעולם, ויציע להם שיעזרו ויתרמו בזמנם החופשי. עכשיו בוא נראה: 1. היה קיים, קיים כרגע ויהיה קיים גם בעתיד. 2. לא רלוונטי. 3. בלתי אפשרי לביצוע. אז בוא תסביר שוב, כי כנראה שלא הבנתי מה שהסברת.

kinspirit

New member
תגובה

אף אחד מאיתנו הוא לא ילד קטן שצריך להגיד לו לסדר את החדר כדי שהוא יעשה את זה. כולנו אנשים בוגרים אשר יודעים מה אנחנו רוצים ומה אנחנו לא רוצים לעשות. אני מאמינה שמי שבאמת רוצה לעשות - עושה, גם מבלי שיחזרו אחריו יותר מדי. מי שהעניין מספיק חשוב, שסטארגייט והאתר והקהילה מספיק חשובים לו והוא רוצה לתרום ולקדם - לא צריך שיחזרו אחריו. הוא זה שיקום ויעשה ואם כבר ינסה לסחוף אנשים אחריו. זה בדיוק מה שקרה עם קומץ האנשים אשר אכן עושים למען. מי שצריך שישכנעו אותו ויעמדו לידו עם סטופר ויזכירו לו כל שנייה שהוא צריך לעשות את מה שהוא הבטיח - א) מהר מאוד ימאס לו ובמקום להנות מהעניין הוא ירגיש מועקה ויפתח רגשות של אנטי. ב) כנראה שזה לא מספיק חשוב לו כדי לעשות את זה בעצמו מלכתחילה. ואם הוא עושה טובות, אז ממש לא צריך. השורה התחתונה בשבילי היא שמי שבאמת זה יושב לו בלב ורוצה לעשות משהו לא צריך שידחפו אותו באופן קבוע לזה. הזמנה פתוחה, כפי שנעשתה יותר מפעם אחת, מספיקה בהחלט. מי שכן צריך את הדחיפה הזו, כנראה שהעניין לא מספיק בוער בעצמותיו, אז למה אני צריכה לשבת לו על הראש ולהזכיר לו ולנדב לו משימות... אני לא פה כדי להכריח אנשים לכתוב ולעשות דברים רק על מנת שיהיה תוכן לאתר.

subatoi

New member
ומניסיון

לשבת למישהו על הראש כדי שיעשה מה שהוא התחייב לעשות ולא עושה, זה אחד הדברים היותר מתסכלים, מעצבנים, מטרפים, משגעים, מחרפנים ומתסכלים (כבר אמרתי?) שיש בעולם. אז סתם חבל על הבריאות של מי שאמור לשבת על הראש של האנשים. זה לא כל-כך שווה את זה, מניסיון. אז לפעמים צריכים טריגר, צריכים איזשהו ניצוץ בשביל לקבל השראה, רעיון או מוטיבציה. בשביל זה יש את ההצעות הפתוחות האלה שמתפרסמות פעם ב... אני יכול לומר שגם אני פרסמתי פעם דברים כאלה. זה לא גורם להתנפלות היסטרית, אם בכלל. מי שממש רוצה, מגיע. אבל שלא יצא מהשרשור הזה שאם רצית לתרום לא תתרום בסוף. רק תציע את עצמך ותתקבל בברכה.

Gleichman

New member
שכחתי...

הנני מגיש בזאת באופן רשמי את התפטרותי כמבוגר! הגעתי להחלטה שמהיום אקבל על עצמי את האחריות של ילד בן 8 שוב. > אני רוצה ללכת למקדונלדס ולחשוב שזו מסעדה 5 כוכבים. > אני רוצה להקפיץ אבנים בכנרת ולשחק בבוץ שוב. > אני רוצה לחשוב ששוקולד יותר טוב מכסף כי שוקולד אפשר לאכול. > אני רוצה לשכב מתחת לעץ במגרש המשחקים וסתם להתבטל כי בא לי. > אני רוצה להנות מגלידה קרה ביום חם עם החברים שלי מבלי לדאוג לקלוריות או לחורים בשיניים. > אני רוצה להנות מסרט מבלי לשים לב שהעלילה לא הגיונית ושהתסריט די דבילי. > אני רוצה לחזור לזמנים שהחיים היו פשוטים יותר, כשכל מה שידעתי זה את השמות של כל הרובוטריקים, לוח הכפל ושירי ילדים, וזה לא הפריע לי כי לא באמת ידעתי שלא ידעתי וגם לא היה איכפת לי מה ידעתי או לא. > אני רוצה לחשוב שהעולם הוא פייר, שכל האנשים טובים והגונים, אני רוצה להאמין שהכל אפשרי. > אני רוצה לחזור ולהיות לא מודע למורכבות הגדולה של החיים. > אני רוצה לחוש שוב התלהבות גדולה מהדברים הקטנים שבחיי. > אני רוצה שהדברים יהיו פשוטים שוב. > אני רוצה שסדר היום שלי לא יכלול נפילות מחשב, הררי ניירת, כותרות מדכאות, חשבונות, רכילויות, מחלות, ואובדן של אנשים קרובים ואהובים. > אני רוצה להאמין שוב בכוחם של החיוך, החיבוק, מילה טובה, אמת, צדק, שלום, חלומות, דמיון, אנושות, ובמלאכים השומרים עלי. > אז זהו זה, הנה פנקס הצ`קים שלי, כרטיס האשראי, המפתחות לאוטו, המשכנתא, המינוס בבנק וכל האחריות שיושבת על כתפי כבר שנים. > בכל מקרה, אם אתם מעוניינים לדון איתי על כל זה בהמשך.. > אתם צריכים לתפוס אותי קודם! > נה נה נה נה נה!

subatoi

New member
פשוט גאוני! ../images/Emo13.gif

לקחת את זה מאיפשהו, או שהכל מקורי שלך?

subatoi

New member
עזוב אותך לראות סטארגייט. מי צריך

את זה

Echelon

New member
לא הבנתם אותי.

תראו, ברור שכולנו אנשים בוגרים ומי שבאמת רוצה לעזור יעזור. אבל יש ים של מידע. סטארגייט זה עולם עצום עם המון נושאים לכתוב עליהם. בין אם לתרגם מאמר, לעזור לפרויקט האותיות ועוד אלפי דברים אחרים - צריך לדעת מאיפה להתחיל. אני בשמחה הייתי עוזר אבל אין לי מושג אפילו על מה להתחיל לכתוב. אני מסכים שאני לא צריך דיקטטור שיגיד לי מה לעשות, אבל הכוונה מסוימת בהחלט תעזור. או למשל אם אני רוצה לכתוב על משהו, לדעת האם זה נכתב כבר, האם צריך לעשות משהו מיוחד מבחינת אתר ועוד כל מני כאלה. זה די פשוט סתם להגיד "תכתבו ונקבל את זה בברכה". אמנם זה מה שקורה בפועל ואני לא חושב שזה לא בסדר, אבל אני יכול לכתוב על 1001 נושאים כאשר יהיה להם רק קורא אחד. אם הייתי יודע מה מעניין אנשים, או למה האתר זקוק - בטח הייתי פועל לקראת המטרה הזאת.

jewish master

New member
באמת לא הבנתם

אבל אני מבין שהרעיון שמישהו יישב לכולם על הראש וילחץ עליהם הוא רע. לא התכוונתי שיכריחו אנשים וגם לא שיתחילו לשלוף אנשים אקראיים מהרחוב ולהטיל עליהם "משימות". התכוונתי יותר בסגנון של מישהו (שאני אשאל אותו, זאת תוספת של עכשיו) יגיד לי מה צריך לכתוב (לא מה אני צריך אלא מה האתר צריך) ואז אני אעשה, בעצם כמו שמורד אמר. לשלוף מילה מרשימה. בלי לוחות זמנים או משהו כזה, רק הכוונה קלה.

nzkiwi

New member
../images/Emo20.gifאני ממש לא מבין מה הבעיה!

אם למישהו מאיתנו - חברי הפורום בא לעזור ויש לו את הזמן אז שיציע את עזרתו לאחד ממנהלי האתר או כאן בפורום, ואני בטוח שלא יבקשו ממנו יותר ממה שהוא יכול להציע.
אם למישהו מאיתנו - חברי הפורום יש רעיון לכתבה/פרוייקט/תמונות או כל דבר אחר לאתר, שיכין וישלח למנהלי האתר (ולא לשכוח לשים לינק כאן בפורום).
אם מנהלי האתר צריכים עזרה בדבר ספציפי שיפרסמו כאן בפורום הודעה כללית, ורוב הסיכויים שלפחות חבר פורום אחד יוכל לעזור. אם אף אחד מהדברים האלה לא יקרה, המצב ישאר כמו שהוא וזה לא יועיל לנו, לא לצוות האתר ולא לגולשים מזדמנים שעדיין חושבים שהם היחידים בישראל שיודעים מה זה סטארגייט.
אז בקיצור מי שיכול שיתנדב ומי שצריך שיבקש ומי שלא יכול לא יכול. אני חושב שזה צריך להיות ברור לכולנו שמנהלי האתר סטרגייט ישראל הקימו ומקיימים את האתר כדי שיהיה יותר מידע זמין על הסדרה בעברית והם עושים זאת ללא קבלת תמורה כלשהי חוץ מסיפוק אישי, בדיוק כמו שכל אחד אחר פה מקבל סיפוק מקבלת תגובות לכתבה, שיר, סיפור, שאלה או תמונה שהוא פרסם או הגיב עליהם. מה אנחנו ילדים קטנים? (אל תחשבו על זה אפילו...!) וכן, נכון שהתמימות של ילדים זה דבר מקסים, אבל (עדיין) אי אפשר לחזור אחורה בזמן, וזה מה יש. תתבגרו!

subatoi

New member
אני בכל זאת חייב לציין

שזה בדיוק מה שהיה - יש הזמנה פתוחה לכל העולם, אחותו, דודתו ואשתו לתרום, מי שרוצה לעזור (ואין לו רעיון משלו) צריך לפנות ולהציע את עצמו, וזהו. אז על מה היה כל הדיון והויכוח? אלוהים יודע...

למעלה