מחשבות על הארה

מן הסתם הנקודה היתה חייבת להתגלות

אבל זה שמדברים עליה פה ושם, לא אומר שיש לה פיתרון מהותי כלשהו.
הראה לי בבקשה כיצד, באמצעות טכניקה, מתבטלת ההפרדה. אני טוען שאין כזה דבר, ושהדיבורים הם דיבורי סרק. לא פתרו את הבעיה ולא יכולים לפתור כי כל הטכניקות הן במהותן הפרדה. כל תנועה מחשבתית רק מחזקת את ההפרדה, וכל הטכניקות הן תנועות מחשבתיות מתוכננות מראש (אחרת לא היו נקראות טכניקות).

lightflake

New member
שני מורים ערים מנסים להסביר

תראה בעיון בערך מדקה 5:00
http://youtu.be/jCH1EkpEwnU

ואתה בהחלט יכול לומר שמשלב מסויים מדיטציה חייבת להפסיק להיות טכניקה ואני מסכים לגמרי
הטכניקה של מדיטציות יכולה רק לקרב אותך למצב שיאפשר לך לשחרר את כל הטכניקות, בסופו של דבר ההוראות הגבוהות ביותר של מדיטציה (דוגמת זן) הן לא טכניקות בכלל, איך אתה יכול לומר ש"רק לשבת" או "רק להיות" זו טכניקה?

רק לאפשר לחיים להתרחש מעצמם בלי להתערב
זו טכניקה ללא טכניקה שכן זהו כבר המצב בהווה כפי שהוא כבר קיים מתחת להפרעת המחשבות שלנו (רק ברמת המחשבות אנחנו קיימים כיצור נפרד מהחוויה)

ובסופו של דבר בשביל להתעורר לגמרי כנראה שגם צריך "חסד"
- משהו שלא יכולה להיות "לי" שליטה עליו כי ה"לי" הזה הוא אותה אשליה שאמורה להתמוסס...

annandi

New member
מאוד אהבתי את התיאור שלך

"טכניקה ללא טכניקה": רק לשבת...

לא ראיתי שום פיתרון בדבריהם

ולמה החלטת שהילדים האלו הם "מורים ערים"? נראה יותר כמו תעלול סטודנטים שהחליטו לחרבש משהו על רוחניות מול המצלמה וראו שיש לזה צפיות ביוטיוב אז המשיכו עם זה.

lightflake

New member
כי אני מכיר את שניהם

ועם בנטיניו (הבלונדיני) אפילו למדתי באמסטרדם
הם מסבירים את העניין כדי שלא ליפול למלכודת הצופה המנותק מהחוויה
אין לי מה להוסיף על דבריהם
אולי אתה מחפש שיגידו לך משהו פשוט בסגנון של מתכון להכנת עוגה רק שהעוגה היא הארה... אבל זה לא בדיוק פועל ככה לצערי כי במקרה שלנו העוגה כבר מוכנה, הבעיה היא כל מיני מלכודות שצריך ללמוד להתחמק מהן ולהשאר כמה שיותר "רק הווה"
אם אתה לא מודט רציני (לא בעל יכולת גבוהה להיות בהווה בלי להיות מסונוור ממחשבותיך באופן חולני כרוני כמו רוב האנושות) אז לא תועיל לך כל ההתפלספות בעניין
יש חשיבות עליונה לפרקטיקה, אז גם מגיעה הבנה יותר עמוקה לגבי התהליך.

בקיצור, זה לא כמו להכין עוגה.

neophile

New member
השאלה היא אם אתה זאת התאווה ?

לא רק תאווה , בעצם כל דבר ש"עולה" בתודעה שלך - האם זה אתה ? או שיש לך קיום בנפרד ממה שעולה לך בתודעה ?
כי רק אז ניתן לומר שיש לך בכלל תודעה .

אם יש תודעה , אז יש מי שמהרמן את התאוות .

המאמץ המדיטטיבי הוא לא בהכחשה של התאוות אלה בקבלה שלהן ב"סובלימציה" - זאת לא הכחשה של שום דבר ,
זאת יצירה של העצמי !

זאת בכל אופן הגישה שלי , שאנחנו מכונה שמסוגלת לייצר תודעה .

lightflake

New member
עכשיו אני מבין למה כל כך קשה לנו לתקשר

"אנחנו מכונה שמסוגלת לייצר תודעה"
זה כל כך רחוק מההבנה שלי את כל העניין
שהתודעה היא הקבוע הקיים מעבר לזמן (לכן היא "נצחית")
שום דבר לא יכול לייצר אותה, היא הבסיס להכל והיא גם מה שאנחנו
אבל כשהתודעה עוברת פילטרים של מה שאתה מכנה "המכונה" היא הופכת להיות המודעות האנושית המצומצמת שפועלת דרך המיינד ומנסה להבין את העולם באמצעות מושגים מטאפיזיים (באמצעות מחשבות) אז רק עולים מושגים כמו גוף, מיינד, מכונה, תודעה... האמת היא חסרת מילים לחלוטין וחסרת מושגים כלשהם לחלוטין

neophile

New member
זאת גישה תיאורטית

הגישה שלי מעשית - היתה התעוררות או לא היתה התעוררות , זה מה שמשנה .

זה שתיאורטית יש איזה שהיא תודעה קבועה מעבר לזמן זה טוב ויפה אבל באותה מידה אפשר לומר כל דבר אי-רציונלי אחר והוא יהיה שווה ערך , כמו שמעבר לזמן קיימת רק מפלצת הספגטי .

החיפוש הרוחני הוא עניין מאוד רציונלי מבחינתי וגם אם יש בו מקום לאמונה , היא לא מחליפה בשום אופן את הוודאות .

lightflake

New member
אז אתה מודע לכך שאתה משתמש בסיפור מסויים

ככלי לעבודה רוחנית
ושכל הסיפור הזה הוא לא אמת מוחלטת כשלעצמו, הוא רק סיפור שהומצא כדי לסייע להתעוררות (על פי רעיונות של כמה אנשים מסויימים)

אם זה מסייע לך אז מצויין
אבל אתה צריך להבין שלא כולם הולכים בדרך הזו ואתה לא יכול לצפות ממי שלא הולך בדרך הזו, שיסכים עם כל אותן "תובנות" שהן פועל יוצא של הדרך הזו, ולכן הם בעיקר סיפורים שמתאימים לדרך ולא אמיתות אוניברסליות

אתה מודע לעובדה שהדרך הרביעית אינה הדרך היחידה נכון?
ויש דרכים יעילות ומהירות יותר לדעתי, דרכים ממוקדות כמו תרגילי זן וכמו הוראות של רמנה/ניסרגדתה

התודעה הקיימת תמיד והיא מעבר למושג הזמן זה ממש לא תיאוריתי... האם אתה יכול שלא למצוא אותה ברגע זה?
האם התחושות שאתה עכשיו מרגיש מתוך גופך, ומשב הרוח שאתה חש על פניך והאותיות שאתה רואה עכשיו על המסך שמול עיניך הם לא התודעה הזו?

לא זה לא תיאורתי, זה הדבר המעשי היחיד שקיים פה
בשבילך זה נראה תיאורתי כי יש בך כל כך הרבה תיאוריות לגבי איך הדברים מתרחשים שאתה כבר לא מצליח לראות את הפשוט ביותר שמול עיניך, הציפורים מצייצות, הרוח נושבת, ואתה פשוט נמצא כאן עכשיו,
מבחינתי אין יותר "רוחני" מזה.
השאלה אם אתה אמיץ מספיק בשביל לזרוק ולמחוק מהזכרון את כל מה שלמדת בנושא עד היום, כי אם לא, אז כנראה שתמשיך לסחוב גוויות כל חייך.

neophile

New member
חחחח הרגת אותי מצחוק

אתה מדבר על התיאוריות והסיפורים שלי ואז מנסה לשכנע אותי לקנות את הסיפורים שלך ...
הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו ?

"לא בגלל שאני מאמין בתודעה שקיימת תמיד והיא מעבר למושג הזמן אז זה ממש לא תיאורטי " ככה אתה אמרת
האם יכול להיות דבר תיאורטי יותר מזה ?!

אתה מניח הרבה מאוד , ובאופן שגוי .
אני בהחלט מאמין במה שנמצא מעבר לזמן ולמרחב , מתיאוריה שכזאת פחות או יותר התחלתי את המסע הרוחני שלי אבל היא הביאה אותי רק עד נקודה מסויימת ולא יותר .

כנראה שהרוח המנשבת והציפורים המצייצות מספיקות בשבילך ואני גם מאוד מעריך אותם אבל אין בזה התפתחות .

lightflake

New member
זאת בדיוק היהירות האנושית

בסדר אז תמשיך לתור אחר "מצבי תודעה גבוהים" ותהנה... אין לי בעיה עם כך, ואני באמת מאחל לך שיבוא היום שבוא תראה ש"הציפורים מצייצות, הרוח נושבת, ואתה שפשוט נמצא כאן עכשיו", זה כל מה שקיים וזה כבר מכיל בתוכו את כל מה שאתה מכנה עולמות עליונים ומצבי תודעה גבוהים...

neophile

New member
איך אתה יודע ?

הרי כל מה שמעניין אותך זה ציוצי ציפורים והרוח המנשבת אז מה אתה יודע מנסיון על מצבי תודעה גבוהים ?

lightflake

New member
כי זה אותו דבר

פשוט נראה לי שעדיין לא התנסית לרגע אחד במדיטציה
אם כן, לא ברור לי כל השאלות האלו

neophile

New member
איך אתה יודע שזה אותו הדבר?

כנראה שלא התנסיתי במה שאתה קורא לו מדיטציה ...

אתה לא קיים

במובן הפשוט ביותר- אתה פשוט לא קיים.
ההפרדה בתוך המחשבה, בין החלק המתבונן לחלק שהוא מושא ההתבוננות ושני החלקים האלו אינם "אני".
המושג "אני" התפתח מתוך צורך מעשי של הגוף לשרוד ולתפקד ולקבוע גבולות בחברה של גופים דומים לו. צריך להבין את המושג הזה בהקשר ריאלי טבעי ולא לייחס לו עומק רב מדי.
המושג "אני" הוא ביסודו מושג שיטחי. אין שום צורך לחקור "מי אני" כי אין אני.
אגב- המושג "כסף" לעומת זאת, הוא מושג הרבה יותר עמוק. לפיכך אנשים שמתעניינים בכסף נוטים להיות יותר עמוקים וחכמים מאשר אנשים שמחפשים את עצמם.

neophile

New member
אז לא באמת טרחת להתבונן בעצמך

כי אז היית רואה הרבה אניים שונים עם איזה שהיא אשלייה כאילו יש משהו אחד שמאגד אותם .

אני אחד מבטיח הבטחות ואני אחר צריך לקיים אותם ...
אבל אדם כנה יודע שהוא לא מסוגל להבטיח הבטחות .

אם היית חושב במקום לחזור כתוכי אחר גורדייף

היית מבין שגורדייף רק מאשר את דברי, ואצלו ה"אני" הרבים הם ביטוי להיעדר האני ואין להם קיום מעמיק. האינטגרציה האישיותית שהוא מדבר עליה, האפשרות ליצירת "אני" עדיין לא מוציאה את ה"אני" האפשרי הזה, המאוחד, מתוך הספירה של השיטחיות, אלא זו פשוט שיטחיות אינטגרטיבית יותר.
הוא בעצמו מודה שהוא עובד על "האישיות" ולא על "המהות". במהות הגופנית אין "אני" בכלל. כל פיתוח של מושגיות ה"אני" הוא אפקטיבי בתחום האישיות ותו לא, בתחום פני השטח.
אני בכלל לא בטוח שאיחוד ה"אני" הוא בריא. מדובר הרי ביצירת מצפון, ומצפון הוא אליל. אני דוחה על הסף את הערך של פיתוח מצפון וטוען שמדובר באקט של חילול התום, באקט ביזיוני של יצירת אח גדול פנימי שמביא לתהליך נוירוטי והרסני.
זו התעללות עצמית "איזוטרית", ברוח הנצרות. היא לא יותר טובה מהאינקויזיציה או שאר המצאותיה של הנצרות.
ביסודו של דבר גורדייף הנוצרי שאף ליצור מפלצות מוסר. ספק רב אם הצליח בכך וגם אם הצליח- מפלצת מוסר זה לא דבר נעלה, אפילו לא מבחינה מוסרית, שהרי המוסר עצמו הוא בלתי מוסרי בעליל, והפרזה בו מביאה לתוצאות הרסניות לאוחז בו ולסביבתו.
מה שאני לא אוהב אצל גורדייף הוא השימוש המניפולטיבי שלו בידע של המזרח הרחוק כדי לחזק את הדוגמטיות הנוצרית. בידע של המזרח הרחוק טמונים הרבה דברים מעניינים, ומכל אלו הוא בחר דווקא באפשרות החולנית והאפלה ביותר.

neophile

New member
נכון , ריבוי האניים

הם ביטוי להעדר של אני אחד ואכן יש את החלוקה לאישיות ומהות אבל אתה לא משתמש במונחים האלה נכון .
מהות זה מה שאתה נולד איתו , אישיות זה מה שמתפתח בך במהלך הזמן מהשפעות החברה .

אניים יכולים להיות גם גופניים , כלומר אינסטנקטיבים ומוטוריים .

בהתחלת העבודה ה"אני" האחד הוא עוד אני או ליתר דיוק זה כשקבוצה של אניים מחליטים להשתלט על העסק ולהעמיד מחליף לממונה על המשרתים שלא נמצא ...

ההגעה של הממונה ולאחר מכן של האדון עצמו היא שלב מאוחר יותר בעבודה .

לגבי חזרה כתוכי על דברי גורדייף , בינתיים אני מרוצה מאוד מהדרך שלו , מה גם שהיא מתאימה במיוחד ואפילו רצוי להגיע אליה אחרי שכבר ניסית הרבה שיטות אחרות שלא הובילו אותך לשום מקום .

למעלה