מחשבות על הארה

תקלוט דבר חשוב

כל ה"אני" הם בתחום האישיות והאישיות בלבד. כל התפתחות של האני היא התפתחות בתחום האישיות והאישיות בלבד. אין שום נגיעה למהות.
לגבי החלוקה למרכזים- זוהי חלוקה של צורות המחשבה שיתכן שיש להם קשר מסויים למהות, כלומר לגוף. זה כמו שהיית רואה שבמחשב שלך יש קבצים גרפיים, קבצי קול, קבצי טקסט וכ"ו והיית מנסה לגזור מזה שיש רכיבי חומרה גרפיים, כרטיס קול, וכ"ו
אבל צורת הגזירה הזו היא לא מושלמת כי יכולים להיות קבצים מסוג מסויים שהשיוך שלהם לא מעיד דווקא על רכיב החומרה, למשל קבצים בינאריים.
ובאותה מידה יכולים להיות תיפקודים מנטליים שאינם מעידים ישירות על המבנה של המוח\מהות.
כל הנושא של תיפקודים מנטליים הוא סבוך מאד ויש תהליכים רבים שרצים מתחת לפני השטח. החלוקה למרכזים אליבא דגורדייף מפוקפקת משהו.
מעבר לכך, יתכן שהחלוקה הזו, יותר משהיא באה לתאר את הקיים, באה להציג אפשרות לעתיד, כלומר באה לומר שקיימת אפשרות להפריד בין המרכזים:
כמו לחשוב בלי להפעיל רגש ותנועה, לחשוב באופן קר רוח, כמו להרגיש בלי לחשוב וכ"ו
זאת אומרת- זאת שאיפה ליתר הפרדה, שאיפה שאינה לאחדות דווקא! שאיפה להעמקת הניגודים הפנימיים.
פה מצויה באמת התפתחות פוטנציאלית כי שמץ של לימוד התבוננות מצוי בחלוקה הזו, גם אם במצב פרימיטיבי מאד.
ובכלל- גורדייף זה משהו די פרימיטיבי. מספיק לקרוא את הספרים שהוא כתב בעצמו (ולא אלו שתלמידו המחונן אוספנסקי כתב בשבילו) כדי להבין שהבן אדם היה שימפנז, ושמי שברא אותו וכתב אותו היה אוספנסקי הפסיכוטי והגאוני שטווה את הפנטזיות והציפיות שלו לתוך דמותו ואף לתוך משנתו.

neophile

New member
אתה מחפש לקטלג

את הדרך הרביעית בתור "איחוד" או "הפרדה" אבל יש מגוון של תהליכים בתהליך האלכימי .

אתה יכול להמשיך ללכת על פני השטח של הדברים ולכתוב דעות או שאתה יכול לקחת צעד אמיץ ולנסות...

dalya1231

New member
הי רועי החושב

אתה כותב כאן הרבה דברים,
ולהבנתי נראה שיש לך ידע רב והבנה חדה,
אם לא אכפת לך, אשמח אם תשתף איתי פעולה,
ברצוני לדעת איך אתה רואה את הדברים,
ואולי כדאי שנתחיל מההתחלה,
האם אתה חושב שיש מטרה, תכלית שלשמה אנו חווים את המציאות הזאת
במידה וכן, מה היא
המידה ולא - אז מה כן?
אשמח לתשובתך

היי דליה

אני לא חושב שיש לי ידע רב מהרגיל. מה שאולי כן- אני מוצא שלעיתים קרובות אני מסנן מידע לא רלוונטי שאחרים לא מסננים, כך שבעצם יש לי פחות ידע מהרגיל, מה שמאפשר לי לחשוב בפשטות.
לשאלתך- אני סבור שיש תכלית יחסית לחוויה של בני אדם, אלא שתכלית זו אינה יכולה להיות מובנת בתוך המסגרת של החוויה עצמה אלא היא יכולה להיות רק עיקרון מופשט ומנותק.
התכלית היחסית היא הכוח להשפיע. כל יצור חי שואף להיות בעל כוח השפעה וגם איברי התפיסה שלו, החושיים והמנטליים, כולם מכוונים לתכלית יחסית זו ומעוצבים על פיה.
השתמשתי במושג תכלית יחסית- תכלית יחסית, לעומת תכלית מוחלטת היא תכלית שלא כל היקום שותף לה. כאשר אנשים מדברים על תכלית הם לעיתים קרובות שוגים בהנחות מגלומניות, כאילו שהיקום כולו נוצר בשביל שהם יגשימו איזו תכלית. זו עבודת אליל ממש ואני מסתייג מזה. האדם הוא יצור קטנטן על פלנטה קטנטנה בתוך גלקסיה קטנטנה. תכליתו היא ביחס לחיים על פני הפלנטה שרוצים להתעצם. הרצון לעוצמה הוא ביסודם של החיים.
כמו כן המילה תכלית אינה ברורה לחלוטין-- יכול להתקבל הרושם כאילו מישהו קבע במודע את התכלית. לא כך הוא- אני משתמש במילה תכלית באופן דטרמיניסטי לחלוטין, ואפשר להחליפה במילה סוף, כמו שסוף הנהר הוא בים ואף אחד לא כיוון את הנהר לים.
כמו כן- כאשר האדם יגשים את תכליתו זה באמת יהיה סופו והוא יוותר לאחר מכן ככלי ריק. כאשר הוא ירכוש את הכוח להשפיע וישתמש בו- הוא יתרוקן מכוח ויהפוך להיות קליפה של עצמו. כל חייו עד לרגע רכישת העוצמה יהיו נטולי ערך ורק שלב מקדים. זהו רגע שבו יש חיוב גדול של ערך חדש אך גם שלילה של כל הערכים שהיו לפניו.
לכן אני, שרואה ערך בחיים בהווה, לא מתלהב מדיבורים על תכלית קיומנו ומשמעות חיינו. הרי אני יודע שברגע שנשיג תכלית זו, תהא אשר תהא, היא תהיה כמו פצצה אטומית ששורפת אותנו ומביאה על חיינו רק הרס.
אין שום דבר טוב בתכלית שלשמה נוצרנו והמשמעות שלה היא סופנו.
הטוב הוא בהווה, ולא בתכלית שהיא בעתיד. הטוב הוא עכשיו. הטוב הוא בנהר. הים, אשר אליו נשפכים כל הנהרות, יכול לחכות.

dalya1231

New member
הבנתי ממך, שערך בחיים - בהווה

וכול תכלית שנשיג היא כמו פצצה אטומית שתביא הרס על חיינו,
אני מסכימה אם מה שאמרת, אבל,
אני שואלת איך בהווה?
אתה יודע, אני למשל רוצה להאחז במשהו, משהו שאני אהיה בטוחה בקשר אליו, האם בכלל יש דבר כזה?
רק בהווה?
ותמיד גם יש את השאלה, האם אני לא מפספסת?
אולי יש בכול זאת משהו שעלי להגשים, איך אדע שאין?
אשמח לתשובתך.
תודה

היאחזות

אם את חשה שאת צריכה להיאחז במשהו- זה מאד מעניין, את לא חושבת?
אני לא יודע אם תקבלי את דעתי בקשר לזה- סביר להניח שלא, אבל ברשותך אביע אותה בכל זאת-
אני חושב ששורש הרע הוא בהיאחזות!
יש לשאול- מה הגורם לצורך בהיאחזות?
ומהי בכלל ההיאחזות הזו?
לדעתי- הגורם הוא בריחה ממשהו. ההיאחזות היא הרס עצמי.
יש דברים כואבים בחיים, ככה זה. לכאב יש תפקיד מרפא. יש כאבים שצריך לעבור אותם בלי לברוח מהם. ככל שבורחים מהם מייצרים קונפליקט שגורם להתערערות נפשית.
אם תאחזי- תתערערי וזה יהרוס אותך. אם תניחי לעצמך לכאוב ולבטא את הכאב- תתרפאי.
זו דעתי- ואת לא חייבת לקבל אותה.

dalya1231

New member
אני מבינה מה שאתה אומר ואפילו מסכימה

אך יש בתוכי עוד מקום שאומר
אולי כדאי ללכת בדרך מסויימת,
אולי יש לאן להגיע,
זה בכלל לא קשור להרגשת כאב, או לתחושות רעות,
דווקא זה שמחפש אצלי, מגיע ממקום שעכשיו הכול בסדר,
כאשר עולות בי תחושות לא טובות, אני יכולה להתבונן, ואז אין בעיה
העניין מתחיל כשהכול בסדר, ואז עולה השאלה,
האם זהו?
אין משהו אחר?
אני מזהה רצון בתוכי שלא מסופק,
ואז אני שואלת את עצמי, האם את בטוחה שיש לאן להגיע, האם את בטוחה שאין לאן להגיע?
זה כמו נדנדה
וכאן השאלה, האם ניתן להגיע ליציבות, ואיך, ואולי לא?

העניין הוא

שההישגיות הזו, שיכולה ללבוש צורה רוחנית מאד, שיסודה בשאלה המלאכותית שהחברה השתילה אצלנו "האם זהו זה? האם אין משהו אחר?" מונעת ממך לחיות את החיים כי היא תוקעת אותך בעתיד, אשר הוא רק וריאציה של העבר, כך שאת תקועה בעבר!
מי שתקוע בעבר לא יכול להתמודד עם העתיד, כך שאת בעצם פוגעת בעתיד כאשר את מסיחה את דעתך מההווה אל העתיד שהוא, כאמור, וריאציה של העבר.
גם אי אפשר לשוב ולהתמקד ב"הווה" כי כל הווה שמתייחסים אליו הוא עבר, ולכן הוא מת- כך שאין שום תירגול ושום טכניקה שיכולה להחזיר אותך להווה וחשוב להבין את זה.
הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה לראות איך את מפרידה את עצמך באופן מנטלי (ולכן מלאכותי) ממה שיש כאשר את נפעלת על ידי שאלות מלאכותיות שהושתלו בך על ידי החברה כמו "האם זה כל מה שיש?".
אבל זו לא ראיה שהיא "טכניקה", זה פשוט לשים לב לעניין הזה ולו פעם אחת.
כל ניסיון להגיע לאנשהו מבחינה רוחנית מונע ממך לתפקד באופן שפוי ונבון בעולם הזה.

כתבת הכל בסדר

אבל אז פירטת איך הכל לא בסדר :)
אמנם בצורה יותר עדינה מאשר כאב נפשי בולט או תחושות רעות.
אבל אם תגרדי את פני השטח, הרצון הלא מסופק, השעמום והשאלות הקיומיות הן צורה של "לא בסדר".

בסדר? :)

dalya1231

New member
נכון, יש תחושה של חוסר

למרות שזה עולה כאשר לכאורה בחיצוני הכול בסדר,
אבל תחושת החוסר קיימת

למעלה