מחשבות על בן-גביר.

Sun of Nations

Well-known member
ראיתי בפורומים איש ימין קיצון מתגאה בהתעללות של בן-גביר בעצורים פלסטינים.

הסברתי לו, זאת לא גאווה, זאת בושה.

אפילו התביישתי בשבילו, ובשביל הימין הקיצון בכלל, שזה הגיבור שלהם.

ואני אפילו לא מדבר על ההפרה של החוק הישראלי והבינלאומי למרות שגם זה אישיו, אבל לא חשוב.

אני מדבר על זה שזה מה שנקרא בעיניהם "וואו" וזה מה שנקרא בעיניהם "גבר-גבר".

זה הבן-גביר שלהם?

זה הגיבור שלהם הגדול והחזק?

הם קטנו מלהבין שאפילו בלי קשר להפרה הבוטה של החוק המקומי והבינלאומי, אין מה להתגאות. הפוך. זה סימן לקטנותו.

כי מה, הימין, המזרחי ברובו, באמת לא הבין?

זאת כל יכולתו.

כל כמה שבן-גביר כביכול עושה הצגות של הגבר הגדול והחזק, וכל כמה שהוא כביכול עושה פוזה של אבו-עלי, בסוף, הנה הבן-גביר האמיתי.

זאת כל יכולתו האמיתית.

הוא כל-כך אפס שכל יכולתו היא התעללות בעצורים, שלא לדבר על הפשע שבשיא של שנים במהלך כהונתו, ועל השביעי באוקטובר שקרה תחת אחריותו.

אני נזכר עכשיו שהיה לו פעם גם איזשהו ויכוח עם איזשהו ערבי באיזשהו חניון.

שלח את ידו אל האקדח שלו.

כמה אפס אתה צריך להיות כדי להתווכח עם מישהו ולשלוח יד אל האקדח בלי סיבה?

ואם היית מתווכח עם יהודי ולא ערבי, עדיין היית שולח ידך אל האקדח?

באותה תקרית ובגלל ההתלהמות של בן-גביר, ברגע שהערבי עשה משהו אפילו הכי מינימאלי (למען הסר ספק, אחרי שבן-גביר הקצין את הסיטואציה שלא לצורך ובא לשלוף עליו אקדח), פתאום ובאותה השנייה יצא הבן-גביר האמיתי.

התקפל, בכה, אמר "איה, הוא הכאיב לי, איה, הוא עשה לי".

אפילו היה מערכון שצחקו עליו על זה ב"ארץ נהדרת".

איכס.

גועל נפש.

אז שוב, זה "אבו-עלי" וזה "גבר-גבר" בעיני הימין המזרחי?

לא בקטע שחצני, אבל אני, שאני רוסי לדוגמה, אני בשברירי שניות של הסתכלות על בן-אדם יודע מי חלש, מי חזק, ומי חלש שעושה עצמו חזק, ובשנייה שהוא ייתקל באופוזיציה אמיתית, באותה שנייה תצא לו השרמוטה, תצא לו הכוסית, וזה בדיוק אבל בדיוק בן-גביר.

למרות כל הפוזה שלו, ולמרות כל האבו-עלי שלו, בסוף אנחנו רואים בשנייה הראשונה שהוא נתקל באופוזיציה אמיתית שהוא מתקפל ובוכה, כמו מה שאנחנו רואים שכל יכולתו התעללות לא חוקית במזונם של עצורים שלא יכולים להגיב לו, כמו מה שאנחנו רואים שהוא נכשל בטיפול בפשיעה, נכשל במניעת השביעי באוקטובר.

אבל ת'כלס, בסוף, למה ציפינו?

גבר טיפש, שמן, ממושקף, לא עשה צבא, טרוריסט, עבריין.

באמת למה ציפינו?

באמת למה ציפינו?

אוי ואבוי לימין המזרחי שזה הגיבור שלו הגדול.

רק לא מובן לי איך הם נפלו בפח של כל ההצגות והפוזות שלו שזה גבר-גבר, ושזה אבו-עלי עאלק.

טוב, תקשיבו, לא חלילה בקטע גזעני או פוגעני, אבל הימין המזרחי הגיע בחציו האחד מהמזרח התיכון, בעיקר עיראק, איראן ותימן; ובחציו השני מאפריקה, בעיקר מרוקו, תוניסיה ולוב.

המזרח התיכון הוא האזור שהחליף הכי הרבה ידיים בהיסטוריה האנושית, למען הסר ספק כתוצאה מכיבושים אלימים, ועוד עשרות רבות של פעמים רק באלפיים השנים האחרונות, בזמן הגלות.

באשר לאפריקה, במאה ה-19 היא נכבשה כמעט בשלמותה על-ידי אירופה, ולמען הסר ספק, לא במאמץ רב מידי.

הימין המזרחי הגיע ממדינות ומעמים של אנשים לא מרשימים במיוחד בלשון המעטה, ושכל זה בא לידי ביטוי יותר מכל כאשר מדינות ועמים אלו הוכנעו בקלות על-ידי אויבים חיצוניים עשרות פעמים, ולא נותר שלא אלא לתהות כמה מאותה רמה לא מרשימה במיוחד בלשון המעטה של אותם מדינות ועמים תפסו אחיזה, בכמה מבין אחינו המזרחים ששהו במחיצתם של מדינות ועמים אלו אלפיים שנים, מה שאולי הפך אותם לאנשים קלים להתרשם.

שוב, לא חלילה בקטע גזעני, או פוגעני או מעליב, אני באמת פשוט מנסה להבין את זה, אבל אולי העניין הוא שהימין המזרחי, בחלקם, בגלל ההשפעה השלילית שהיו מצויים תחתיה אלפיים שנה, אולי לא צריך כזה הרבה בשביל להרשים אותם.

גבר-גבר אבו-עלי במזרח התיכון ואפריקה:

jmr1c3uu.png

גבר-גבר אבו-עלי באירופה:

iskuq018.png
 
למעלה