מחשבות חולפות

EverMan

New member
פצה יקירי

א. לחתום על הסכם יציאה ? עם מי לחתום ? עם החיזבאללה ? עם ארגון טרור שהרג הרבה מילדינו ? איך היית יוצא משם עם הסכם ? באמת ... החיזבללה שם עדיין קיים כי הוא תפס נפח , והיום הוא מנסה לכבוש את ראשות המדינה שם. המחקר אומר שאם נספח את יש"ע תוך 15 שנה אין רוב יהודי , רק מה ? ביש"ע יש 3.5 מיליון ערבים. אף אחד לא מתכוון לספח אותה. וזו סיבה מאוד מאוד חשובה לתת להם את העצמאות שלהם , וזה האיזון הדמוגרפי הישראלי. אפשר לצאת עם הסכם , אבל הסכם אפשר לחתום במהלך יציאה , ואפשר גם לחתום לאחריה. קודם כל עוד הגדר שם , לא יהיו הסתנניות , שנית , הם יתקפו -זו מלחמה- לא כמו עכשיו ... ובמלחמה ואהבה , הכל כשר ... אני מאמין גדול בהסכמים , אבל במקרה כזה , שאין לך עם מי לחתום , צא , וחכה שיהיה לך עם מי ! ואם עוד 20 שנה יתקיפו את ישראל ... לא תהיה פלשתין.

.המוסד

New member
לחתום על הסכם?

עם אש"ף? עם אירגון שהרג הרבה מ"ילדינו", לא תהיה מדינה ערבית, גם אנשי השמאל הישראלי אמרו זאת על הרשות, הנה, חסיד העבודה, אינו מקיים את אשר הביטחו מנהיגיו אין לכעוס עליו יותר מידי, גם מנהיגיו אינם מקיימים

EverMan

New member
מה ????????

א. הפת"ח הרג בילדנו לא אש"ף. לא תהיה מדינה ערבית מהרשות ? אנשי שמאל אמרו את זה ? מה אתה מדבר ? כל המטרה של הרשות הייתה הכנה לקראת מדינה ? מה אתה מדבר ?

EverMan

New member
תיקון

כל המטרה של הרשות הייתה הכנה לקראת מדינה ! (אין פה סימן שאלה). על מה אתה מדבר (תוסיף : בכלל).

metal_slug

New member
פת"ח = אש"ף, מה ההבדל?

מה, האחד "זרוע צבאית" של השני? אז אם מחר אני מוריד למישהו אגרוף עם היד הימנית שלי, אני לא אשם כי זאת "הזרוע החזקה שלי"? יש להן אותו ראש.

Pacha

New member
היציאה מלבנון הייתה אמורה להיות

שצבא לבנון יכבוש את האיזור ולא חיזבאללה (משהו בסגנון הזה אני ממש לא זוכר) וכמו שאמרו הרי אש"ף והפת"ח גם הרגו ישראלים והרבה מאוד אז איתם לחתום את ההסכם ? ערפאת לא היה נחשב לטרוריסט פעם ? (וגם היום) וזה לא חוכמה להגיד "צא וחכה שיהיה לך עם מי לחתום" כאילו מה יוצא לך מזה מה מבטיח לך שהיציאה תביא ביטחון, תמנע פיגועים. פה זה לא שאלה של אם ניצא אולי הם יפסיקו כי אם לא ? בדברים כאלה צריכים להיות בטוחים לא להשאיר את זה לעתיד. ואתה אומר שניצא מקסימום עוד 20 שנה יתקיפו את ישראל לא תהיה פלשתין מאיפה אתה כ"כ בטוח ? אתה מודאג מפיגועי טרור אבל ממלחמה כללית לא ? כאילו אתה בטוח במאה אחוז שישראל תנצח בלי הרבה נפגעים ? ורגע אחרי שננצח במלחמה אז בעיקרון עוד פעם ניכנס לשטחים שלהם ועוד פעם תצעק די לכיבוש, כאילו איך אפשר לא להבין את הפלשתינאים הם כ"כ בעוני ויש להם הנהגה דפוקה אז בואו נצא מהשטחים בלי הסכם שוב..

EverMan

New member
איזה צבא לבנון ?

אין ללבנון צבא סדיר כמו שלנו , הוא לא יכול לכבוש את השטחים האלו. הוא גם לא כל כך רוצה , זה לא מהאינטרס שלו , השטחים האלו רישמית שלו. אין לו צורך לכבוש אותם. אש"ף נחשב כטרוריסט - אבל גם בגין וגם שמיר נחשבו, לא ניהלו איתם משא ומתן ? מה מבטיח לי ? כי ברגע שאני יושב על הגבול ומישהו מנסה לחצות אותו , יש לי כל לגיטמציה לירות בו. עכשיו אין לי , כי זה בתוך השטח שלהם. אם הם יתקיפו אותנו בשטח שלנו , כשאנחנו לא בשטח שלהם , יש לנו כל לגיטמציה לתקוף אותם (ולצאת מייד אח"כ!!!!). אני לא מודאג מתקיפת פלשתין על ישראל , כי יש לי את הבטחון בצה"ל. ואם ככה , אז למה הבריטים לא פחדו לתת לישראל מדינה לאחר שהיא ביצעה פיגועים כנגדה ? הרי אנחנו עלולים להכריז עליה מלחמה ?!?! אתה מבין , אם לא תתן להם את הסיכוי , אין סיכוי שזה יגמר. אם ננצח במלחמה הזו , לאחר שיתקפו אותנו, לי אין בעיה אתית להגיד : בבקשה ! תעיפו מפה את כל האנשים לירדן , תפזרו אותם ברחבי תבל. לסוריה מצרים ירדן וסעודיה ! כי אז הם באמת אשמים במה שקורה להם ! אבל עכשיו , שהם תחת כיבוש , יש לי בעיה לעשות את זה ! , כי אז לא משנה מה אני אעשה , זה אשמתי ! בקיצור נצא בלי הסכם וזהו !

Pacha

New member
לפי סדר

1. ללבנון יש צבא.. אני לא יכול להתווכח איתך ממש על זה כי אני באמת שלא זוכר את הכתבה הזאת, אני רק מקווה שהבנת את העיקרון. 2. בגין לא הורשה עד מותו להיכנס לבריטניה. 3. למה אתה צריך בכלל להגיע למצב שתצטרך לירות עליהם, חשבת על זה שגם אם תשים את כול ההגנה שלך בגבול תמיד יצליחו לעבור, חשבת על זה שאתה מסכן חיים של חיילים לחינם ? 4. אם אתה חושב שהבריטים פשוט נתנו לישראל את השטח אתה ממש ממש טועה, זה ידוע שהבריטים העדיפו את הערבים. 6. אני לא רוצה לתת להם את הסיכוי כי פה אתה מדבר על הקיום שלנו. צה"ל צבא חזק ואני מאוד מאמין בו ומעריך אותו. אבל באמת צריכים לשים אותו במבחן ? 7. אני רוצה לראות אותך מעיף את האנשים אחרי שכבשת את השטח שוב.

EverMan

New member
לפי סדר.

1.הצבא של לבנון לא סדיר , הוא צבא מבורדק שמבוסס על כוח סורי. 2.בגין לא שמיר כן , והם היו מוכרים כראשי ממשלה לכל דבר (!!!). 3.למה צריך להגיע למצב הזה ? כי היום אני במצב כזה שהחיילים שלי מסוכנים סתם ככה בשטחי אויב ! 4.הבריטים לא נתנו סתם ככה ,הם נתנו אותו בשל כתב המנדט וההכרחה של האו"ם ! 5.אין חמש ... זה מוזר
6.תתן להם את הסיכוי כי גם היום צה"ל במבחן כל יום שמתים לנו ולו חיילים ! 7.אני אעיף כמו גדול , כי אז יש לי כל סיבה לעשות זאת !

Pacha

New member
די

אין לי כוח לויכוח הזה :) שורה תחתונה לצאת סתם ככה מהשטחים תחשב כבריחה ולחמאס יהיה עוד יותר מטויבציה לפגוע בנו. יציאה בלי הסכם תסכן את ישראל פי 100000000000000000000000 יותר ממה שהיא עכשיו סיכון שלא צריכים לקחת ותסלח לי אבל אני מאמין לאריק שרון לרמטכ"ל ולראש צד"ל מאשר לך :) אתה יודע אין חכם כבעל ניסיון

EverMan

New member
ראש צד"ל , פששש :)

אדם עם גאווה ואומץ רב ... אם אתה מאמין שהרשות היא ארגון טרור , אז עם מי תחתום על הסכם במקרה הזה ?

Pacha

New member
אני מקווה

שמה שאמרת על ראש צד"ל לא היה בציניות. הוא היה בן ברית טוב וחבל שברק עשה לו את זה ולצד"ל בכלל.. תראה, לחתום עכשיו עם הרשות זה בלתי אפשרי כי היא מפורקת אבל, כמו שאמרתי לך מקודם ואתה גם הסכמת איתי, כשיבוא אדם עם אמינות שיהיה רציני, שנוכל לסמוך עליו ושהוא מבין גם את הצד שלנו (לוותר על זכות השיבה) אז לא אכפת לי גם שהוא יהיה השייח יאסין. כי אם אתה יכול לסמוך על אדם אתה יודע איפה אתה עומד ולא תהסס לקחת החלטות

נגיד,

אבל מה עושים בנתיים???????????? ההבדל היחידי בין לנסות עכשיו ללנסות אחר כך הוא עוד מאות קברים טריים ועוד ילדים בני 5 שאומרים קדיש על אבא.

.המוסד

New member
דבר ראשון

צריך להודות שטעינו, כלומר, אתם טעיתם, העבודה כמובן צריך להרוג את המחבלים, כלומר, לשוב ליהודה שומרון ועזה ולהרוג ולעצור כל מי מחבל משלח מגייס זאת האפשרות, "ודרך אין אחרת" הילדים האלו מתים בגלל אוסלו, צריך להרוג את אוסלו, ומי שבא בזכותו אין אמין ואין כלום, יש רק הרוגים, בגלל הסכם אוסלו

EverMan

New member
תוכיח שזה בגלל אוסלו!

מה הקשר בין אוסלו להרוגים בדיוק ? (תגיד הבאנו להם רובים - לא הבאנו להם נשק שהשתמשו בו כנגדנו הנשק שלנו בידי המשטרה הפלשתינאית שכן יירתה עלינו , אבל הפעם פעמיים בה היא עשתה את זה כל כך משניים במצב היום...) זה מה שיש לך ! אני בעד להיכנס ליש"ע להרוג את המחבלים (ואז לצאת!!!) , מעולם לא אמרתי שלא. אבל להבדל ממך אני לא נותן סיסמאות ריקות : "הילדים האלו מתים בגלל אוסלו" "צריך להרוג את אוסלו" "יש רק הרוגים בעקבות אוסלו": בולשיט , בולשיט , בולשיט. אתה לא מכיר את התוכן של אוסלו , ואתה לא מכיר את ההשפעות שלו על ההווה אם אתה אומר משפטים כאלה. לך תקרא קצת : הכנסת - הסכמי שלום באתר של הכנסת. תקרא , תבין , ורק אז תעז לדבר ! (בלי בדיעבדים למיניהם)

MoOsHoN16

New member
יש לי רק שאלה אחת אליך..

אני מסכים עם חלק מהדברים שלך אבל יש לך מנהיג אחר? יותר טוב משרון? כי אין לי כל ספק שכרגע הוא המנהיג הכי ראוי שהפוליטיקה שלנו יכולה להציע...

EverMan

New member
רמון , בן עמי , פואד ...

כמה שאני לא אוהב את פואד , מבחינה הזו ... יש לו הרבה יותר פתרונות כלכליים משרון , והמדיניות הביטחונית שלו הרבה יותר טוב והרבה יותר ריאלית , כולל הדעות המדיניות שלו שכן צריך לדבר ולא רק להתקיף. רמון - מבחינת כל הדעות הוא נהדר , והבעיה היחידה שלי איתו זה ההסתדרות , מעבר לכך כל מה שהוא עשה הוא פיקס. בן עמי - מצוין לכל הדעות.

Johnny the Doe

New member
עם מי נדבר?

עם ערפאת? אתה יכול לחלום. עם אבו-עלא וחבריו הבכירים ברשות? דבר עד שתתייבש לך הלשון, לא תשיג מזה כלום. כל עוד ערפאת בשטח אין אפקט לשיחות עם אף אחד ברשות הפלסטינית. ==> דיבורים לא שווים כלום כרגע ואם אתה כל כך אוהב דיבורים (ואולי גם דיבורים שמביאים לתוצאות) אתה צריך לתמוך בגירושו של ערפאת.

EverMan

New member
אני לא אתמוך בגירוש ערפאת

רק מהסיבה שהוא יהפוך לקדוש מעונה ! וקדוש מעונה עושה לנו הרבה יותר נזק מאשר סתם מישהו. אנחנו רוצים אותו בתוניס שידבר עם כל העולם עד כמה הפלשתינאים מסכנים ? לא ! שירקב בעזה ! להגיע לשלום איתם , אנחנו לא נגיע ! אבל להגיע להפסקת אש , זה משהו ריאלי והגיוני מאוד .!

Johnny the Doe

New member
אז מה אתה מציע במטרה לבטל את

של ערפאת עד למצב בו הוא לא יוכל לתרום לליבוי הסכסוך? הרי כל עוד הוא נמצא בשטחים הוא נחשב כמנהיג הבלתי מעורער של הפלסטינים, אז חייב להיות פיתרון שיוציא אותו מהמעמד הזה. מה אתה מציע?

למעלה