מחשבות חולפות

EverMan

New member
אבל אתה מסכים

שהוא לקח אותה ימינה בצורה קיצונית. וההטפה שלו לטרנספר וכיוב´ היא יותר מקיצונית ?

אריאל1

New member
הוא לקח אותם יותר ימינה

אבל כמו שאמרתי אני חושב שעשו מהדברים שלו יותר מידי.

אריאל1

New member
ודרך אגב אני גם מטיף לשנאה

שנאה מוחלטת. כן בגלוי אני מצהיר שאני מטיף לשנאה. אני שונא את המחבלים, את האנשים שמגיסים אותם, את האנשים ששולחים אותם ואת האנשים שנותנים את הכסף שמאפשר את הפיגועים. ואני מטיף לשינאה אליהם.

EverMan

New member
יחי ההבדל

לשנוא רוצח זה מותר. לשנוא אדם בגלל מוצאו כמו שאפי איתם שונא את הערבם.

gilka

New member
אני מצטער להגיד לך

אבל בבחירות הבאות אנחנו נצביע (מי שיצביע) רק למפלגה. החוק הראשון שהעבירה הממשלה הזו (שרואים אתה מעריץ אותה
) הוא חזרה לרשימות...

EverMan

New member
זו הייתה כוונה מותק

שבהצבעה שלנו למפלגה אנחנו לא מצביעים רק למפלגה כי אם גם לראש ממשלה.

Pacha

New member
אני לא חושב

שהמצב הכלכלי תלוי רק בשרון. קודם כול יש שר אוצר בשביל זה.. נשכח מזה שהוא לא יעיל כ"כ. אבל לשרון אין ברירה אמיתית קשה לנהל משק יציב כשאתה מנהל מלחמה בבית קשה לנהל משק כשחצי מהחקלאות הייתה תלויה על עובדים ערבים קשה לנהל משק כשאנשים לא יוצאים לבלות בחוץ מחשש לפיגוע קשה לנהל משק כשכול אחד רוצה רק לעצמו אני חושב שאריאל שרון ראש ממשלה טוב דבר ראשון הוא אמין אכפת לו מישראל הוא לא מפחד מהדתיים (מקרה ש"ס) אבוי לישראל אם ביבי יחזור להיות ראש ממשלה המצב הכלכלי הרע התחיל בתקופה שלו אני חושב שגם האינתיפדה החלה בתקופה שלו הוא הרס את אוסלו הדבר היחידי שהחזיק את אוסלו לדעתי זה האמון שערפאת נתן ברבין והרי שביבי הגיע כול האמון הזה נהרס עד עצם היום. כדי להוכיח גם עד כמה ביבי היה רע לישראל אפשר לראות את הבחירות לראשות הממשלה. באותה תקופה כולם הסכימו שצריך להעיף את ביבי, ושמפלגת המרכז ראתה שהיא לא עומדת לנצח היא החליטה לפרוש רק כדי להעביר את הקולות לעבודה כדי שאהוד ברק יעלה לשלטון ולא ביבי. עכשיו אני לא מאשים את ביבי בכול דבר רע שקורה לנו היום אבל אני חושב שהיה לו חלק לא חסר בזה

EverMan

New member
אהה ?

המצב הכלכלי כן תלוי בשרון - מי ממנה את שר האוצר ? מי ממנה את הממשלה שמעבירה את החוקים ? מי ממנה את הועדות למיניהם ? מי צריך להרכיב את הקואלציה בכנסת ? -שרון , אז כן , זה אשמתו. קשה לנהל משק שיש מלחמה - אז בבקשה , על זה הוא נבחר , העם האמין לשלום של שרון , מה הוא קיבל בתמורה ??? איך שרון הוא ראש ממשלה טוב לדעתך ? הוא אמין ? איזה ראש ממשלה לא היה אמין חוץ מביבי ? -שאמר דבר אחד ועשה מישנהו ? ואם הוא לא מפחד מהדתיים למה הוא החזיר אותם לאחר שבוע ? כי הוא חייב אותם והוא זקוק להם , והוא הלך והתחנף לרב עובדיה בשביל שהם יחזרו. ואין אדם כמעט בפוליטיקה שלא אכפת לו מישראל , אבל כל אחד מראה את הצורה בה אכפת לו בדרך אחרת. וכל אחד רואה את ישראל בדרך אחרת , התנאי הראשון והשני שלך מייצג את כל הראשי ממשלה ואת רוב הח"כים שלנו. ובקשר לביבי ! אתה צודק במאה אחוז ! הסיבה היחידה שאוסלו לא החזיק , זה כי ביבי חתם על וואי שסתר את כל הטוב שהיה באוסלו , וכל האמון שהיה לערפאת בעבודה ובישראל נעלם יחד עם ביבי שהיה נחש שקרן ודו-פרצופי. הוא לא אשם בהכל , אף אחד ספציפית לא אחראי להכל , אבל הוא בהחלט חלק אינטגרלי מהמערכת הכל כך פגומה שבאה בזמנו ואחריו.

Pacha

New member
אהה!

הדבר שאני הכי אוהב אצל שרון זה שהוא לא משקר לעם, הוא כול הזמן מזכיר לנו שהוא הבטיח לנו ביטחון הוא אמר שזאת המחויבות שלו והוא באמת עושה הכול כדי שזה יעבוד. מהתחלה הוא קודם עשה ממשלת אחדות כי הוא צודק אחדות מביאה לכוח. בקשר לדתיים כולם יודעים מה הבעיה במדינה הזאת. הדתיים לוקחים כספים שאנחנו צריכים ואחרי זה עוד מתלוננים שהם צריכים עוד הם סוחטים את המדינה בכך שיש להם הרבה מושבים בכנסת ואשכרה מאיימים על ראשי ממשלה, אם לא תמלא את הדרישות שלנו אנחנו נוריד אותך. העם הזה צריך לפתוח את העיניים ולראות טוב טוב איזה פתק הוא מכניס לקלפי. אבל כמו שאני מכיר את העם הזה, אני לא מתפלא אם ביבי יעלה שוב בבחירות הבאות.

EverMan

New member
אבל ...

הוא מזכיר .. אבל הוא לא מקיים את הביטחון שלו ... או את השלום שלו ... והוא גם לא קיים את השריר נגד הדתיים והחזיר אותם כמו שפן.

Pacha

New member
אני מקווה

שאתה יודע שאין דבר כזאת נוסחאת פלא להסכם שלום שמתאים לכולם. עכשיו אני גם מקווה שאתה מבין את המצב, כי להגיד די לכיבוש ולצאת מהשטחים זה לא ממש חכם. וגם לדכא עם שרוצה עצמאות זה לא ממש חכם. קיצר אין פתרון, עד שיהיה אמון..

EverMan

New member
אפשר לצאת משם חד צדדית

ואפשר להקים גדר (אמיתית , לא של גן חובה כמו ששרון בונה עכשיו באלפי מנשה). ובנוגע לשני אני מסכים. אבל בשביל אמון צריך לתת בשביל לקבל ...

EverMan

New member
לא מדובר על גדר בטון בגובה של 5 מטר

מדובר על גדר בעלת הגנה פרמטרית עם שוטרי מג"ב וצה"ל. 3 גדרות רציפות , שהחיצוניות הן תייל ובין לבין יש חולות טשטוש. הגדר האמצעית היא גדר חשמלית. מצלמות ומוצבים כל מרחק מסויים. ושדה מוקשים מסביב , ורק אנחנו יכולים לעבור במקומות בהם אין מוקשים (וכמובן את הכניסות האלה למגן טוב טוב). מבינה ? זה לא גדר של 5 מטר ...

סליחה על ההשוואה

אבל גם בשואה היו שלושה גדרות, חיילי אס.אס, כלבים ולפעמים גם גדרות חשמליים ומזה הצליחו לברוח לא מעט... לא רלוונטי! אי אפשר מבחינה כלכלית להקים כזה דבר סביב המדינה ולא מציאותי כי זה יתרום אבל לא כ"כ הרבה... בקשר לשוטרים ומג"בניקים- הם אחלה והם ממש משתדלים ואני מצדיעה להם! אבל אחרי הכל הם אנושיים... ד"א- שמעת מה אמר אתמול ראש עיריית ירושלים? אני לא זוכרת ציטוט מדויק אלא רעיון, אם מישהו יוכל להביא את הציטוט וזה יהיה מעולה!

EverMan

New member
אוקיי

כמה יהודים ברחו מגטאות ? כמה יהודים ברחו ממחנות ריכוז ? עשרות בודדים. וזה במשך 5 שנים של מלחמה. כמה ברחו מטרבלינקה ? ואושוויץ ? ומיידנק ? וסוביבור ? כמעט ואף אחד ! אולי אחדות ! והז בלי שרדפו אותם , ובלי שהייתה גדר. מהגטאות ברחו עשרות מעטות , שגם הם לא נרדפו כל כך ... אתה משווה בכלל ? (שלא לדבר על הטכנולוגיה וזה שסביב הגטאות לא היו מוקשים , או חולות טשטוש או חיילים בצורה מסיבית). רק שתדע לידע כללי , היו סביב הגטאות בקושי 100 חיילים. על כ50,000 יהודים לפחות ...

ענבר- הופתעתי!

המוני אנשים ברחו מגטאות! יש כאלה שנכנסו ויצאו בגלל הפעילות הפרטיזנית, והיו גם יודנרט (שלפעמים עזרו בלמנוע מהאס אס לתפוס יהודים).

EverMan

New member
המוני ?

מה זה המוני ?מתוך 10 מיליון כמה מאות בקושי ? רוב מי שניצל זה כי הוא לא היה גטו או שברח לפני שתפסו אותו. מי שברח מהגטו זה היה בדר"כ בזמן מעברים ועבודות. לא מהגטו עצמו. מהגטו עצמו אחדות או עשרות ברחו.

Pacha

New member
ברור שאפשר לצאת ולהקים גדר

אבל מה זה נותן לך ? אתה מתעלם מעבודות, או שאתה פשוט לא מכיר אותן.. כך לדוגמא את לבנון צה"ל יצא משם לכאורה הכול היה צריך להיות שקט שם לא ? אז למה חיזבאללה עדיין קיים ? למה הם עדיין מתקיפים ? כי זה לא העיקרון של תצאו מהשטח שלנו ונגמור עם זה. אתה יודע בכלל על מה חיזבאללה רבים עכשיו ? על איזה שטח של הר שהיה אמור להיות שלהם. וגם היה ראיון עם מפקד צד"ל אפילו הוא אמר שזאת הייתה טעות לצאת משם בלי הסכם, והדבר הכי מעניין מבחינתי זה שהוא אמר שגם אם ניתן להם את ההר הזה החיזבאללה ימצא סיבה לתקוף כי הרי גם "כבשנו" ב48 אז זה גם שייך להם. אותו דבר כמו בשטחים, הרי אתה לא באמת חושב שניתן לסלק אותנו רק בפיגועים. אבל לפי מחקר עוד 15 שנה רק 45 אחוז בישראל יהיו יהודים. אז תחשוב מה יקרה, אנחנו יוצאים בלי הסכם משם מקימים גדר. יש שקט כמה שנים (נגיד) מה ימנע מהם לתקוף אז ? מה ימנע מהם לתקוף ישר אחרי שניצא מהשטחים. הם ראו שברחנו אז למה שלא נברח הפעם אש"ף הרי הוקם עוד לפני 67 מה אז היה לשחרר ? את מה כבשנו אז ? ואולי גם שכחת את האמנה הפלשתינאית שלכאורה בוטלה.. אז תבין שאי אפשר לצאת בלי הסכם, זה לא יתן לך כלום. אני מעדיף שיהיו כמה פיגועי טרור ויחתם הסכם לבסוף מאשר שעוד 20 שנה יתקיפו את ישראל ונהיה במצב בהרבה יותר גרוע.

למעלה