מחשבות חולפות

EverMan

New member
מחשבות חולפות

לאחר שנה ויותר ששרון ראש ממשלה , ש72% מהעם מרוצה מתפקודו (וששאלו אותו למה הוא לא ידע להשיב) החלטתי לבדוק מה באמת הוא עשה , מעבר להיותו קואליציונר נהדר. הדבר היחיד שעלה לי לראש זה חומת מגן. מעבר לכך , הוא לא עשה דבר שברק לא עשה. ואם כך , האם ביבי היה ראש ממשלה מוצלח ? הרי הוא ביצע את ענבי זעם ... ובזמן ביבי היו כל כך הרבה צעקות כנגדו על זה שהוא לא עושה כלום. ועכשיו זה אף חמור יותר ! תסתכלו על הכלכלה שלנו ! היא מתחת לכל ביקורת ! האבטלה עלתה כמעט יחד עם הדולר ... הבורסה שלנו על הקרשים. עכשיו השאלה , האם שרון הוא ראש ממשלה טוב ? מה הוא עשה בעצם ? הוא לא עשה דבר ! הוא לא הראה קו תקיף ישראלי , הוא לא הראה קו תקיף מדיני (שהחזיר את ש"ס לאחר שבוע) , הוא לא הראה קו תקיף כלכלי , ואני מדבר פה על מראות , לא על ביצוע אפילו. לתמצות כל הפעולות הטובות שלו בכהונה שלו : חומת מגן. מעבר לכך , בכל מה שהוא נגע , הוא הרס. עולה השאלה , למה הוא כל כך פופולרי ? לדעתי עכשיו זה כי העבודה שבדר"כ עשתה הכי הרבה רעש כנגדו , נמצאת בממשלה. אך מעבר לזה , הסיבה היא שהוא קואליצניור מצויין. הוא הולך פה לטובת השמאל , פה לטובת הימין , ובעצם משמח על הנייר את כל הצדדים , אך בשורה התחתונה , אף אחד לא מרוצה , אף אחד לא בעל פרנסה , כולם נאלצים לשלם ולשלם ביוקר על הטעויות של הממשלה. החל מהתקציב הגרוע , וכלה במצב הביטחוני הירוד. מה יהיה ? -זה קטונתי מלהגיד. אבל מה שכן חייב להאמר , שרון לא עשה דבר טוב בקדנציה הזו שלו. יש לו עוד שנה להוכיח את עצמו , שנה וחצי אפילו , ובנתיים , אם עכשיו היו בחירות , אני יודע שהליכוד היה לוקח , אבל על מה ? מה שרון עשה ? אם העם הזה היה יושב וחושב , הוא בחיים לא היה מצביע לשרון. השרון הזה לא הורג אותנו , השרון הזה הורס אותנו מבפנים. הוא זאב בתחפושת שה. כל העם אוהב אותו כי הוא מתחנחן בדיוק לאנשים הנכונים , והולך לקראתם בדיוק שצריך. אבל שצריך לעשות משהו טוב, הוא לא עושה. בבחירות הבאות , לא יעלה ליידנו להצביע רק למפלגה , כי אם גם למנהיג. ועכשיו , האם נצביע לשרון ? שמוכיח לנו כרגע שהוא לא עושה דבר טוב ? במישור הכלכלי - דבר ! במישור החברתי - דבר ! במישהו המדיני - דבר ואף חמור מכך ! האם נצביע אולי לביבי ? אדם אשר מכר את האידיאולוגיה שלו ברגע שעלה לשלטון ? אדם אשר האינתיפאדה והפיגועים החלו למעשה ממנו ? אדם אשר הרס את הטוב של אוסלו וחתם על הסכם שנוגד כל אינטרס ישראלי ולמעשה נתן להם את חברון ללא שום תמורה ? ואני לא מדבר על כך שעצר את הגאות הכלכלית שהחלה בתקופת רבין-פרס. האם נצביע ליוסי שריד ? אדם שמוכן לתת יותר מדי , יותר מדי מהר , ומהר מדי לכל הדעות. אדם שמאמין שהשלום הוא ערך עליון ויעשה הכל למענו ? ודווקא פה אני אשבח את המפלגה שלו , כי במישור החברתי והכלכלי היא אכן מפלגה שעוזרת ועזרה רבות. לישראל ביתנו , מולדת , חד"ש אני אפילו לא אתייחס , קיצוניים דעתי עליהם לא נחה. אם זה שמאל קיצוני , שההצבעה לו היא בזבוז , כי הוא לא יפעל מתוך מערכת שאינה כמו שלו (קומוניסטית), ואם אלו מפלגות המטיפות לשנאה והרג. אולי לשינוי ? או לש"ס ? שתי מפלגות ששניהם מייצגות אך ורק את הציבור שלהן , לא את הדעות של הציבור שלהן , אם כי את הציבור שלהם עצמו , האחר מנסה להשיג רק את התקציב לציבור שלה ותו לא , והשניה מנסה להרוס את הציבור של השני. במישור החברתי אני לא אתייחס אפילו לש"ס , שהיא פצצת זמן מהלכת שפגעה בכל כנסת שהייתה בה. שינוי - חוץ מהח"כית האחת שלהם שאני מאוד מכבד (שממש צר לי ששכחתי את שמה) היא מפלגה גזענית שמטרתה היחידה היא לנגח אוכלוסיה אחרת. מפלגה שקמה על שנאה , תירד בשנאה. מבחינה כלכלית , לאף אחד מהן אין פתרון טוב כלשהו. למפלגות הערביות אני לא אתייחס, כי הציבור פה אינו הציבור הערבי וזה בזבוז של מילים על אנשי הפורום הזה. אז למי נצביע ? מי המפלגה היחידה שנותרה לנו , שכן יש לה ערכים ? שכן יש לה את הח"כים שמסוגלים לשנות ? שכן מסוגלת לשפר את המצב הכלכלי והחברתי , ואף את המדיני ! התשובה היחידה שאני מסוגל לתת לכם , היא העבודה. מפלגה שכן שמה את דעתה על מעמד הפועלים , וזה אחד העקרונות הכי חשובים שלה , ושהעבירה בכנסת הזו הכי הרבה חוקים סוציאלים. יש לה מספיק פתרונות מדיניים , אם זה גדר הפרדה , הפרדה חד סיטרית , ישיבה להסכם שלום פרקטי ואם זה השימוש בכוח כאשר הוא נחוץ. מבחינה כלכלית , יש לה כל פתרון אפשרי , ואני מדבר פה לאחר שדיברתי עם טובי המפלגה , שלמה בן עמי , איתן כבל , אופיר פינס , חיים רמון , יולי תמיר , ועוד רבין וטובים ! אכן , הטקסט הזה מגמתי , אך הוא מאוד אובייקטיבי. הוא מציג פה אולי את העמדות בדעה סובייקטיבית , אך כל מה שנאמר פה צמוד למציאות. קשה להישאר צמוד למציאות בימים אלו. שכל הפרשנים מדברים בקול אחד, לכן באמת , אני קורא לאנשים פה בפורום הזה , תקראו מצעים , תראו פעולות , תעשו ניתוח כולל. תתחשבו ברוח של התקופה , תתחשבו באנשים , אבל תעשו שיקול דעת נכון. הגיעה עת האמת

.המוסד

New member
מדוע העם מרוצה משרון

כי שרון נותן לעם תחושה של ביטחון יחסי לא בטחון מפיגועים או מתאונות דרכים, אלא איש שישראל חשובה לו שהולך בדרך כלשהי, אף שאינה נראית לאיש...גם לא לי אבל מה, הוא עשה המון דברים שברק לא עשה, נכנס לשטח איי, כבש את השטחים, אינני סוציולוג אבל אולי, אולי העם מבקש להסחף, כמו ילד מותש, שאין לו כוח, רוצה שמישהו יישא אותו, עיניו עצומות והוא איננו ממש יודע לאן, אבל נוח לו, הוא עייף האם ביבי מכר את האידאולוגיה שלו? נראה לי יותר שטעה, הוא מוכן לתקן את טעותו, האם רבין מכר את האידאולוגיה שלו? האם פרס מכר? אני הרי יכול לומר זאת על כל אחד אבל בניגוד לנתניהו, פרס ממשיך לסגת מהדרך הרעיונית שהוליכה אותו כל חייו האם עצר את הגיאות הכלכלית? או שמה עשה דבר למען הכלכלה? יש לך מקורות כלכליים או ידע כלכלי על כך? האם היה טוב באוסלו? לא, מעולם לא הראת לי דבר אחד "טוב" התשובה היחידה שיכול את לתת זה את מפלגתך, תעמולה מפלגתית זולה, סיסמאות ריקות? מעמד הפועלים, מי הוא אותו מעמד הפועלים? האם לעבודה יש איזו דרך כלכלית? לא, לא ולא, הייתי באתר העבודה ולא ראיתי שום מצע כלכלי, הייתי בזה של מרצ, והם תומכים בשוק חופשי...אבוי פתרון מדיני, הוא מסירת שטחים לידי מחבלים, זהו הפתרון המדיני בוא אתם תומכים, אל תמציא "שימוש בכח" העבודה כבר מזמן אינה יכולה להפעיל כוח במובן אמיתי אולי לירות טילים ממסוק, זה הכל, הכל נעוץ בתפיסה "שהכל נפתר בשולחן המו"מ" בשביל אחד שהאמת בשבילו אינה קיימת, הכל יחסי, אל תקרא לה, ואל תאמר שהגיע זמנה, כי היא לא בצידך נשאלו כאן הרבה שאלות, ונאמרו כאן הרבה אימרות, היש יסוד להאמין שתענה לגופן? נחיה ונראה

EverMan

New member
ביטחון יחסי ?

אה, מתפוצצים באוטובוסים רק פעם ביומיים ולא פעם ביום ? וואו ! ברק גם נכנס לשטחי איי , וברק הפציץ ועשה סגרים לא פחות משרון , וכל הכניסות לשטחי איי שלך , זה נקרא חומת מגן , וזה נתתי לו קרדיט. הילד הזה צריך למצוא כוח , כי מי שמוביל אותו , מוביל אותו למקום לא טוב ! ביבי מכר את האיד´ שלו , כי האיד´ שלו אוסרת בכל את אוסלו ומסירת שטחים , ודבר כזה לא בא בטעות , כי אם לאחר מחשבה. הוא מכר את כל הדברים אותם צעק , ואת כל הדברים בהם האמין לפני ואחרי הבחירות שלו. רבין מכר ? לא נראה לי ... פרס היום מוכר את עצמו בצורה קטלנית ואיני רואה אותו כמישהו שמייצג אותי יותר. הוא אדם שבא עליו הזמן , ולדעתי הוא היה צריך להיבחר לנשיא , רק בשביל שיוכל לפרוש לגמלאות בצורה יפה ומכובדת , ושיקבל את מה שמגיע לו לאחר שירות כה ארוך וטוב של המדינה (אע"פ שבשנים האחרונות הוא בהחלט מוכר את עצמו למען השלום). האם עצר ? ישראל בתקופת אוסלו הגיעה לשיאים כלכלים , וזה ידוע , בתקופת ביבי הכל התחיל לשקוע , ובשביל זה אני לא מספיק מבין בתהליכים כלכליים בשביל לענות לך , אני אשתדל להביא לך את ההסבר בקרוב. האם היה טוב באוסלו -כן ! הוא היווה את ההתחלה של הפתרון , בסופו של דבר כן נחתום על הסכם שלום , וההסכם שלום הזה שיתבסס על אוסלו כמעט אם לא לחלוטין. הוא גם נתן לנו את הדרך בה אנחנו צריכים להמשיך כדי לנתק את יחסינו מהציבור הפלשתינאי ולהתחיל ללכת בדרכנו העצמאית ללא העקב אכילס הזה. התשובה שלי , היא הדרך אותה חיפשתי , ובסוף בחרתי , לכן אני הצתרפתי לעבודה , לא קודם הצתרפתי ואז התחלתי לפרסם , אני מצאתי את מקומי ועכשיו אני מציע אותה לאחרים. א.אין אתר למפלגת העבודה מעבר לאתר בחירות של ברק , וכולנו פה מסכימים שברק לא היה כל כך טוב בשום תחום (כמו שרון וביבי !). ב.יש לה המון דרך , בכל בעיה שיש היום , יש לה פתרון, היה לי רק ביום שישי פגישה עם חיים רמון בה הוא פחות או יותר נתן לי פתרונות רבים , כמו למשל בניית מסילת רכבת אפקטיבית ומהירה בין הערים המרכזיות במרכז ולפריפריה דבר שיצור ויהפוך את הארץ למרכז תעסוקה אחד , ואז לא משנה איפה המפעל נבנה , יוכלו להגיע אליו אנשים מכל מקום. הפתרון המדיני הוא נתינת השטח בידיי הפלשתינאי לאחר שתינתן להם מערכת הצבעה אמיתית בה יוכלו לבחור את מנהיגיהם , דבר שממש אין בעיה לכפות , באמצעות ארה"ב או כל מדינה אחרת , שאנחנו לא שם , הם לא יבחרו בחיים ארגון טרור. העבודה תמיד יכלה ותמיד יכולה לבצע פתרון בכוח ! במישור הזה היא לא רחוקה מהליכוד המהולל שלך ! לא ניתן לנו מעולם מאז אוסלו ההזדמנות לבצע את זה , כי לא היה ראש ממשלה מטעמנו חוץ מברק שניסה לעסוק במגעי שלום והיה ממשלה של אדם אחד. הפתרון המדיני הוא הפתרון היחיד שישאר , לא פתרונות השנאה והצבא שהליכוד והקיצוניים מהם מציעים. אני עניתי לך פה הכל ענייני. לא בפירוט אדיר כי יש פה עודף נושאים. אבל אתה לא עשית דבר חוץ מלשלול במילה אחת ללא להביא הוכחות או דעות הפוכות ! א.האמת מאוד לצידי. ב.האמת במקרה הזה היא מה שיש בשטח. ואת זה כולם רואים ! כל האמיתות שאתה הבאת , הן הבעת דעה ותו לא , לכל "אמת" שאתה הבאת , תביא הסבר, תביא הוכחה ותביא תגובה למה שכרגע רשמתי לך. אל תפסול משפט במילה וחצי, כי זה לא מביא לדיון , אתה לא הסברת שום דבר ב: "האם היה טוב באוסלו?" , אתה לא הבאת פה דוגמא למה הוא רע , אתה לא הבאת דוגמא למה הוא טוב. אז בבקשה , פעם הבאה , בבקשה תביא דוגמאות לדברים אותם אתה אומר. והאמת תנצח !

.המוסד

New member
עכשיו אביא הוכחות

חלק מההודעה הזאת יוקדש להראות לך איזה חסר הבנה אתה 1)ענבר:"ביטחון יחסי ? אה, מתפוצצים באוטובוסים רק פעם ביומיים ולא פעם ביום" משפט זה נאמר כתגובה על המשפט הבא של המוסד:"כי שרון נותן לעם תחושה של ביטחון יחסי, לא בטחון מפיגועים או מתאונות דרכים" אחת אפס לטובתי 2)צה"ל נכנס לשטח איי לפני חומת מגן, הרבה לפני, האם ברק נכנס לשטח איי? נבדוק עדיין אחת אפס לטובתי 3)ביבי לא מכר את האידאולוגיה שלו, נתניהו מודה שטעה, הליכוד בעד ממשל עצמי לערבים, אבל נגד ממשל עצמי למחבלים, לכן הוא סבל וסובל כל כך מהליכוד ומהציבור הישראלי(בעיקר בזכות העיתונות) הוא מודה שטעה, לכן טעה ולא מכר, הוא מאמין ברעיונות הימין שתיים אפס 4)רבין מכר הרבה דברים, "איני נותן אגורה שחוקה תמורת תכנית האוטונומיה" "מי שמוסר את הגולן מפקיר את בטחון ישראל" רבין היה נכון למו"מ עם הסורים...שלוש אפס? 5)מדיניות כלכלית, נחיה ונראה (הצטרפתי) 6)רכבת תפתור את כל בעיות הכלכלה, וואלה גדול, איך לא חשבו על זה קודם 7)מסירת ארץ ישראל, לא שטחים באינדונזיה, מסירת ארץ ישראל ארצו של העם היהודי, לידי כנופיות רוצחים 8)למה אוסלו רע? כי הוא לכאן אירגון טרור חימש אותו ונתן לו בסיסים, ארבע אפס 9)למה לישראל זכות מוסרית להתיישב בשטחים? לכל מדינה זכות מוסרית להגנה עצית על כן לכל מדינה זכות מוסרית לנהל מלחמה כאשר היא מותקפת או כאשר נשקפת לה סכנה ברורה ומיידית, במהלך מלחמה מוסרי לכבוש שטחים, התיישבות היא מוסרית בכל שטח שהושג בצורה מוסרית על כן ההתנחלויות הן מוסריות, חמש אפס שחק אותה

EverMan

New member
כן ?

ל1 שלך אני לא אתייחס , כי הביטחון היחסי שהוא מקנה לעם הוא מזוייף. תו לא ! 2. כן ? איך בדיוק הוא נכנס ? במטוסים ? הפצצות ? כאילו ... מה שברק עשה ... 3)ביבי מכר מאוד , בדיוק כמו שהיום ברק יחזור ויגיד , טעיתי , אף אחד לא יחשוב שהוא טעה , כי הוא כן ייצג את הדעות שלו וכן ייצג את מה שהוא חושב , והוא עשה את זה במשך הרבה זמן. להבדל מביבי שהיה ראש ממשלה גרוע לכל הדעות ומכל הבחינות. ויכול להיות שהוא זה שהביא ישירות לפרוץ האינתפיאדה. גם ברק מאמין בעקרונות השמאל , והוא מאמין שצריכה להיות קואלציה ... אז מה , ההבדל בין אמונה לביצוע ... ביבי לא ביצע שום דבר ממה שהבטיח ובכל מה שנגע רק הרס. הכלכלה , החברה , המצב המדיני ! 4)גם אם רבין כן היה מוכן לחתום על הסכם שלום עם סוריה , לא , הוא לא היה חייב לוותר על רמת הגולן. הסכם שלום לא חייב להיות שטחים תמורת שלום. אבל באופן כללי , כן , אם זה היה שלום חם , אני הייתי גם מוכן למסור את רמת הגולן , אבל שלום חם בחיים לא יהיה עם הסוריה הנוכחית. 6)לא רכבת כי אם תשתיות עבודה. היום למשל למעלה מ4 אלף איש מהרצליה לא עובדים בהיי-טק בירושלים כי אין להם גישה מהירה לשם. ברגע שאתה הופך את הארץ לתשתית תעסוקה אחת אתה פותר את בעיות המרחק בארץ הזו שגם ככה לא גדולה במיוחד. ויש עוד פתרונות רבים וטובים, אם זה בנוגע לחרדים ואם זה בנוגע לגרעון , אבל זה כבר תוכן להודעה חדשה ושרשור אחר. 7)הכנופיית רוצחים הזו היא עם שמורכב מאיכרים ופועלים , שבסה"כ עומד להם בראש אדם דפוק. תתן להם את המדינה בתנאי שיהיו בחירות כל 4 שנים , וזה חוק שלא ניתן להחלפה. תוך שתי קדנציות מהרגע שיש להם עצמאות , הם יראו שהטרור לא טוב להם. הם כבר לא יוכלו להאשים את ישראל אז , הם יצרכו להאשים את עצמם. ובשתי קדנציות האלה , הם יהיו רחוקים מישראל באמצעות חומה נחמדה כזו עם אנשים עם רובים עליה. 8)למה אוסלו טוב -הוא נתן לנו אפשרות להיכנס לשטח מתי שאנחנו רוצים ולקחת את הרובים ,הוא גם אפשר לנו לפרק את הבסיסים. מה שוואי שביבי הגאון חתם עליו כבר לא אפשר ! 9)ממתי התיישבות היא זכות הגנה עצמית ? אני מסכים שצריך ליישב את הארץ כמה שצריך. ההגנה עצמית קיימת , אבל צריך לדעת איך לבצע אותה. אי אפשר להיכנס לשטחים כמו ענק ולהגיד : אני פה עד לנצח. צריך להיכנס , לתת תנאיי יציאה שהם יוכלו לקיים , ביניהם כליאת מחבלים והסגרתם לישראל , רפורמות ברשות ועוד. אבל השטחים שאתה כובש , הם שטחים שלך. אז מה אתה כובש אותם בדיוק ? הם שטחים בשליטה צבאית שלך כבר. זו לא מלחמה , מלחמה לא מתבצעת כנגד אוכלוסיה אזרחית. להרוג ילדים ונשים , במלחמה על שטחים , זה פשוט דבר כל כך טיפשי. ההתנחלויות מציבות "עובדות בשטח" שישראל נמצאת בפלשתין , ובעצם רק יוצרות מרמור ולא מאפשרות שלום ! איך הם יחתמו או בכלל ירצו , לחתום איתנו על שלום כשאנחנו נמצאים צבאית ואזרחית בשטח שלהם ? מילא צבאית , זה עוד אפשר לסגת. אבל העובדה שאנחנו בונים שם , רק מוכיח להם שאנחנו לא רוצים שלום בעתיד בכלל. הנקודות שלך ממש לא נכונות , וגם לא הגבת לחצי מהטענות שלי. (רק לידע כללי). ואתה כרגיל לא מפרט את התוכן של ההודעות שלך : רק פוסל בחצי משפט , כי זה כנראה הכי טוב שאתה יכול לתת. כי אין לך פתרונות משלך להציע , גם אני לא משהו להוסיף לנושא. אתה יכול לנסות וגם זה בקושי לפסול.

Pacha

New member
אני אתייחס רק לזה

"הכנופיית רוצחים הזו היא עם שמורכב מאיכרים ופועלים , שבסה"כ עומד להם בראש אדם דפוק. תתן להם את המדינה בתנאי שיהיו בחירות כל 4 שנים , וזה חוק שלא ניתן להחלפה. תוך שתי קדנציות מהרגע שיש להם עצמאות , הם יראו שהטרור לא טוב להם. הם כבר לא יוכלו להאשים את ישראל אז , הם יצרכו להאשים את עצמם." אם אני לא טועה גם לגרמניה לפני עליית הנאצים היה ממשל דמוקרטי כפוי.. ואם אני לא טועה גם המצב הכלכלי אצל הפלשתינאים לא מזהיר..

EverMan

New member
?

אתה רוצה שכל משטר בעולם הזה יושווה לגרמניה ? גם בישראל הדמוקרטיה לא כל כך מבוססת ... כל דמוקרטיה חדשה אתה יכול להגיד עליה שהיא בסכנת דיקטטור ... זה הסיבה שאנחנו פה לעזור להם!

Pacha

New member
דמוקרטיה

צריכה לבוא מהעם ישראל מהתחלה הייתה דמוקרטיה..

Pacha

New member
אל תגזים

בישראל לא היה משטר צבאי. אבל החלק של הצבא הוא חלק בלתי מעורער מהשילטון בארץ עד היום.. לפי דעתי הצבא בארץ זה מה שמחזיק את המדינה באמת איך אומרים עמוד התווך של המדינה

EverMan

New member
הוא היה כמעט צבאי.

זהו משטר שאילו היה רוצה היה עושה מה שהוא רוצה. ללא שום עקרונות דמוקרטים. המשטר בארץ היה יכול להיות בקלות סוציאליסטי או קומוניסטי. (אילו השמאל פה היה רוצה בכך)

CANDY MAN

New member
או קצת לפני זה... (רבין ז"ל)

כבר בתקופותו היה משהו מסריח בכל העסק... הרי לא יכול להיות שפתאום ביבי עלה לשלטון ואז הכל נעשה חרא... מכיוון שאז הייתי קטן ואין לי מושג מה ביבי עשה כדי "להרוס" את הכלכלה שלנו אתה מוזמן לכבד אותי בידע שלך...

EverMan

New member
בקלות

הוא הרס לנו מסחר חוץ עם מדינות שהיו חברות עד כה. הוא סגר לנו לנו את המסחר עם הפלשתינאים בתקופת רבין לא רק שהיה משהו מסריח אלא הייתה עליה חדה מעיין כמוהה בסחר ובכלכלה.

אריאל1

New member
אפשר תמי להצביע מפד"ל

או האיחוד הלאומי... מעניין שבזמן הארון שוכחים את הציבור שלנו יותר מידי. אנחנו חייבים לעשות משהו בנושא הזה. ויפה שעה אחת קודם.

EverMan

New member
אריאל

כל הכבוד שהיה לי למפד"ל הלך שאפי איתם נבחר ליו"ר שלהם. הבן אדם קיצוני ומטיף לשנאה. האיחוד הלאומי לא פחות קיצוני ממנו.

אריאל1

New member
כל אחד רואה מה שהוא רוצה

או ליתר דיוק מראים לאנשים מה שהם רוצים לראות. אתה לא כל כך מכיר את את אפי איתם לכן אני לא בטוח שזה שווה את זה. האמת שהבחירה של אפי איתם לראשות של המפד"ל זה הדבר הכי טוב שקרה להם, מכיוון שזה הוציא את המפד"ל מהקיפאון הארוך והעסקנות הקטנונית שהיא הייתה עסוקה בו.

למעלה