מחשבה

קשרים צריך ליצור לאט ובעדינות, להתעניין וליצור עניין. לא למהר, למשל עם נשים. היום נשים מאוד רגישות לניצול גופני מצד גברים. אם אישה חושדת שגבר רוצה לנצל את גופה, היא יכולה מאוד לפחד. צריך להיות עדין, לא להתקרב מהר מדי. אם אומרים לאישה שאני יכול להתחיל אתה, היא עלולה לחשוב שיש לי כוונות כלפיה ולהרגיש שלא בנוח. לא כדאי למהר להגיד לאישה שאני רוצה או יכול להתחיל אתה. צריך לגשש, לחזר, להתקרב ולהכיר, להתעניין ולדאוג לשלומה ולכבד. עם חברים בכלל יפה לדבר על נושאים רגשיים ואישיים שחשובים לאדם כמו תחביבים, כדי לחזק את הקשר. דיבור כלי חזק, והיגיון של דיבור הוא חשוב. דיוק מאפשר אסרטיביות שיעילה במקומות כמו בית משפט. בעזרת הדיבור אפשר להסביר לאדם את טעותו ולפתור עימותים ואי הבנות. אמנם גם הנאות החיים חשובות ותורמות מאוד למצב הרוח, אבל האהבה חשובה יותר.

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
מאחר והבנת את חשיבות הדיבור תן לי לתת לך עצה. כבר הבנת שלא נכון להגיד לאישה שאתה יכול להתחיל איתה. בכל קשר (גם עם נשים אך בכלל באופן כללי) אתה תצליח יותר אם לא תתחיל את השיחה ב"אני...", "אני יכול...", אלא באת. את מעניינת אותי יצליח יותר מאשר אני יכול להתחיל איתך. את מענינת אותי, את נראית רצינית/בעלת הומור/שמחה וכו'.

משתפרת1

Well-known member
תודה, עצה טובה אבל מה עם להיות כן ולהגיד "אני אוהב אותך" "אני מחבב אותך"?
יופי של התבטאות, אבל לא כמשפט פתיחה או כהתחלת היכרות. הבנת ש"אני יכול להתחיל איתך" לא מתאים, "אני אוהב אותך" מתאים כשמערכת היחסים כבר קיימת ומתבססת.

חשבתי על כך אולי לא רלוונטי שאני יכול להיות חבר של מישהו, אם אני לא רוצה להיות חבר שלו. ולכן אם אגיד לו שאני יכול להיות חבר שלו, יחשוב שאני רוצה להיות חבר שלו ואם לא ירצה אולי ירגיש לא נוח.

למעלה