יש הרבה במה שאתה אומר, ומצד שני
יש גם כמה תפיסות מוטעות. אני יכול לספר ללך על מוקד התמיכה שאני עובד בו. מדובר במוקד מאוד גדול עם כמות תומכים גדולה. רמת הידע והמקצועיות של התומכים אינה אחידה, למרות שכולם עושים את אותה ההכשרה. הסיבה העיקרית לפערים בידע נובעת מהוותק שלהם בתפקיד, מה לעשות תומך בעל וותק בשנתיים לא דומה לתומך בעל וותק של שבועיים, ובנוסף גם נק' הפתיחה שלהם שנובעת מידע טכני מוקדם שרכשו במקום אחר. מעבר לזה מדובר בבני אדם, שלכל אחד מוטיבציה, שירותיות, אכפתיות, יכולת למידה ותושייה שונות. היו מקרים שבהם חזר אלי לקוח לאחר שקיבל תמיכה מתומך אחר לפני, בסוף השיחה התומך הפנה את הלקוח לטכנאי. מדובר היה בתקלות שפתרתי תוך 20-30 שניות ואני לא מגזים! אז מה המסקנה שלי ?התומךבאמת האמין שצריך להפנות לטכנאי והוא עשה שלוש טעויות. דבר ראשון- הטעות נבעה מחוסר ידע. אם הוא לא ידע- הוא היה צריך להתייעץ. טעות שנייה- הוא לא עבר על מסמך לגבי פיתרון לתקלה- פה כבר לא צריך לדעת, פשוט צריך לפתוח את מערכת הידע של החברה ודקלם מתוך מסמך. אין דבר יותר פשוט מזה. וזה עובד מניסיון! טעות שלישית- אסור לתומך אצלנו לפחות בחברה להפנות את הלקוח לטכנאי ללא אישור של תומך בכיר ממנו, וזאת כדי לוודא שהוא לא עשה אחת מ-2 הטעויות הקודמות. אז אתה יודע מה? אתה כן צודק בזה שקיימים תומכים כאלה שלא מגיעה להם הזכות לתת שירות. אבל לעומת זאת יש תומכים מקצועיים, שישר בתחילת השיחה חוטפים משפטים כמו "שלא תעז להאשים את המחשב שלי/בזק/USB/ הקארמה שלילית שלי בבית " למה? כי יש להם טראומה מתומך סוג ז' שטיפל בהם פעם קודמת. עוד משהו שקיים זה תומכים בכירים שאין להם ידע מקצועי מספיק! כן, גם אלו שאמורים להתייעץ איתם לא תמיד יודעים לספק את התשובה הנכונה. למזלנו הם נדירים מאוד, ובתור אחד שמכיר את כל מי שעובד במוקד בדרג הניהולי תקופה לא קצרה, אני יודע בדיוק למי לפנות כשיש לי תקלה מסובכת שאין לי פיתרון אליה, מי ייתן לי תשובה רצינית ומקיפה ומי ייתן לי "תשובה מהשרוול" שרוב הסיכויים לא תעבוד. מה לעשות? כולנו סובלים מתומכים גרועים, גם הלקוחות וגם התומכים שמרוויחים את לחמם ביושר. עוד תסכול שלי בתור תומך היא שיכולת התמיכה הטלפונית היא מוגבלת. יש דברים שאני כן יכול לעשות עם לקוח בטלפון ואסור לי כי מדובר בדברים שהם מעבר להגדרות חיוג גלישה ודואר, ובאמת צר לי שאני לא יכול לעשות אותם איתו והלקוח מצידו אין לו את הידע הטכני לעשות את זה גם אם אני אתן לו הוראות כלליות מראש. יש גם תקלות שאי אפשר לסדר דרך הטלפון. פשוט אי אפשר. יש תקלות שכן נובעות בUSB לא תקין, וזה נקבע על ידי רק אחרי שביצעתי את כל הבדיקות שקיימות. וכן אני לא מתבייש גם אחרי שנתיים בתמיכה להתייעץ עם תומכים אחרים סתם בשביל לשמוע חוות דעת נוספת, כי לפעמים מפספסים משהו או לא חושבים על כיוון חדש. יש בדיקות שאפשר לעשות כדי לוודא שלא מדובר בתקלה אצל הספק, למשל חיבור לספק אחר ובמקרים רבים יוצא שהתקלה נמשכת, ואז באמת הלקוח שהאשים במשך ימים את הספק שלו יוצא מופסד במלחמת ה"כבוד" שהוא בעצמו פתח. יש תקלות שנובעות מתקלה בתשתית, ויש כאלה שייתכן שנובעות מתקלה בתשתית ולכן מפנים לקוחות לספק התשתית, לא בשביל לנפנף אותו אלא בשביל לבצע בדיקות שישללו קיומה של בעיית תשתית או שכן יתנו פיתרון למקרה שקיימת כזו. מה לעשות, העבודה בתמיכה היא לא קלה מהרבה בחינות. אבל זה מה שיש כרגע ועם זה ננצח!