אני לא חושב שכל הלקוחות מטומטמים
בכנות, מי שאני מחשיב ללקוח מטומטם זה אלו שמקובעים לעמדתם ולמרות הסברים חוזרים ונשנים נשארים מנותקים מהמציאות ובאים בדרישות מוגזמות ולא מוצדקות בעליל. לקוחות שאין להם רקע במחשבים תמיד תמיד מתקבלים אצלי בברכה, מקבלים הסברים מא' ועד ת' על כל הצעדים שהם צריכים לנקוט, הסיבה לתקלה, איך להימנע ממנה בעתיד וכו' וכו' בשיא האדיבות. יעידו על כך מכתבי התודה שקיבלתי מהם. למה אני כזה? הסיבה היא פשוטה. מפני שלפני שעבדתי במוקד תמיכה הייתי בדיוק אחד מהם. לא הבנתי מהחיים שלי במחשבים, עד כדי כך שכשהייתי צריך להתקשר אל מוקד התמיכה הייתי מבקש מחבר שיעשה את זה. וגם המחשב שלי אכל וירוסים והתפגר כל שבועיים. אצלי זה לא היה טכנאי זב חוטם אלא חברים זבי חוטם עם ידע נרחב במחשבים שברוב טובם פירמטו לי את המחשב כל פעם מחדש. לקוח מטומטם הוא לא נפוץ כמו שאוהבים לחשוב, רוב הלקוחות בהחלט מבינים את מה שאומרים להם לפחות באופן עקרוני וזה בתנאי שהתומך יודע להסביר את ההסברים הנכונים. זה למעשה ההבדל בין תומך שעושה את עבודתו לבין תומך שעושה את עבודתו באופן מצויין ויוצא מן הכלל. ההסברים שימנעו מהלקוח בעתיד לחזור על טעויות ולהימנע מנזקים נוספים. בהחלט יש לקוחות לא מבינים, שתענוג לדבר איתם ולהסביר להם גם אם השיחה לוקחת עוד 5 או אפילו 10 דקות נוספות מאשר לקוחות מבינים אבל גסים וחוצפנים. אני לא משתגע משאלות של חוסר ידע במחשבים, מהסיבה שאני רגיל לשמוע אותם יום יום ואני יודע שאף אחד לא נולד עם מחשב ביד ולא כולנו גדלנו בסביבה ממוחשבת. לגבי גילאי הלקוחות- יש לקוחות מבוגרים מאוד שהם פריקים של מחשבים. שולטים ברמה שלא תאומן בכלל. היה לי פעם לקוח עיוור ששלט במחשב באמצעות תוכנה מיוחדת בצורה שלא מביישת אדם רואה בעל ניסיון עשיר בשימוש במחשבים ואינטרנט. עוד דבר שבולט מאוד בעבודה שלי, שלקוחות מהמגזר הערבי הם מנומסים ואדיבים מאוד לעומת חוסר נימוס משווע אצל חלק (רק חלק!!! בלי הכללות!!!) אחיהם מהמגזר היהודי (שגם אנוכי משתייך אליו). סתם משהו שמאוד חוזר על עצמו. אולי הדו קיום בשלום יתחיל הלקוח המטומטם, בחזרה אליו, הוא זה שקובע עובדות טכניות ללא כל ביסוס, נאחז בהם ומקבע אותם במחשבתו, גם לאחר הסברים חוזרים ונשנים מגורמים מקצועיים (התומכים), ובנוסף מאשים את הספקית אינטרנט שלו בזה שהיא לא רוצה לעזור לו, בחוסר מקצועיות, תאוות בצע וסיפוק שירות ומוצר לקוי, למרות שהסיבה לאי תקינות של המוצר היא בגלל שימוש לא נכון. דוגמא פשוטה בעברית: לקוח התקין אנטיוירוס עם פיירוול, בלי לקנות את התוכנה. התוכנה גרמה נזק לווינדוז ולכן הוא איבד את יכולת הגלישה. תמיכה על הווינדוז אין לו כי הווינדוז לא חוקי. תמיכה על האנטיוירוס ופיירוול אין לו כי הוא לא רכש אותם. את ההתקנה הלקוח ביצע (או טכנאי זב חוטם). את מי הלקוח מאשים? על מי הוא צועק מאיים ומקלל? ניחשתם נכון. זה אני. אני אשם. לפחות בעיניו. גם אחרי רבע שעה של הסברים ושיחת מנהל. עדיין זה אני.למרות שאני לא טכנאי בהכשרתי ולא מתיימר להיות. למרות שאני לא התקנתי לו את התוכנה. למרות שהווינדוז הוא לא של אבא שלי. למה אני אשם למרות ההסברים המפורטים והברורים שנתתי? לדעתי כי הלקוח מטומטם. כי כל מי שלא מטומטם כן היה מקבל את ההסברים שלי. לכן אני חושב שהצעת החוק בנושא תגרום ליישור קו בין אלו שקיים אצלם פער בידע, תוסיף הנאה מוגברת משירותי האינטרנט וגלישה בטוחה ומהירה לאתרי פורנו לכל המעוניין ללא סכנת הידבקות של המחשב ברוגלות מרושעות או וירוסים שטניים.