מחשבה/ תהייה/ הגיג

מחשבה/ תהייה/ הגיג

כמה פעמים קורה לנו שאנחנו שופטים או מגבשים דיעה על אנשים אחרים מבלי לזכור שגם לנו זה קרה/קורה או יכול לקרות. ולמה אני שואלת ? אני קוראת מייל מהידיד החרדי שלי בו הוא מספר לי על הנכד שלו שנולד לביתו , זאת שאך לפני שנה ילדה בן וכבר בן שני לה, אני יודעת שהבת הזאת הביאה את הילד מרצונה החופשי ובאהבה אבל בכל זאת כאם וכאשה אני מרחמת עליה ואף קצת כועסת על החברה החרדית כולה שרואה בזה נורמה מבורכת בלה בלה בלה . עוד מחשבותיי רצות ופתאום אני קולטת את עצמי שבעצם היא בת 24-25 בערך בעוד שאני הייתי בת 20 כשהיו לי כבר שתי תינוקות ואני לא משתייכת לשום חברה שכפתה עליי מצב זה , איך אני יכולה לשפוט אותה ולרחם עליה בזמן שאני עברתי את החוויה הזאת עוד כשהייתי צעירה ממנה . עם כל הקושי של אז , הייתי מאושרת וגם היום אני שמחה בתוצאות כשהילדים גדולים. סיפרתי את הסיפור בכדי להמחיש כיצד באה לי התהייה שבמשפט הראשון בקטע זה. הייתי רוצה שלא תתייחסו לעצם הדוגמא שהבאתי אלא לעצם התהייה והשאלה : האם אתם מוצאים את עצמכם לפעמים כועסים/ שופטים/מרחמים וכו...על אדם אחר כשבעצם אתם יכולתם או הייתם בדיוק במצבו ? במילים אחרות : האם אנחנו רואים את הדבשת שלנו ? אמנם לא קשור להכירויות אבל רציתי לשתף אתכם במחשבותיי לפני שאני רצה לאוטובוס ..

ש ר ה לה

New member
לצערי הגדול, מעטים מאוד האנשים...

הנוהגים להניד ראש ו/או למתוח ביקורת על מצבים בהם גם הם עצמם היו נתונים.שכלל לא רואים את עצמם כשהיו באותה סיטואציה בדיוק. זה יכול לקרות לכולנו. אולי לא בצורה גורפת....אבל כן, זה בהחלט קורה. זה בערך כמו אותו משפט אלמותי אותו כולנו נוהגים לומר: "לי זה לא יקרה"

תמיד חושבת על זה

שאני אומרת משהו לאדם/ אישה חושבת על האחר/ת כדי שלא להכנס למצב של שיפוט כי שופט אחד בעולם יש והוא בורא העולם זה נדיר שקורה שאני פוגעת באדם כלשהוא , אני מאד זהירה בעניין מאז שנתקלתי בספר "4 ההסכמות ", התחדדה המודעות למשמעות המילה האמת שהספר מאד עזר לי להבין את התקשורת בין בני האדם תודה העלאת נושא חשוב , הוא קשור מאד להיכירות בין האנשים

אוהוהו...כמה פעמים שזה קרה לי...

לא אין לי נדודי שינה פשוט נשפכתי אתמול מוקדם אז התעוררתי פעלתנית להחריד הבוקר... נכון...לא אחת נו נוטים לשפוט, לבקר, להביע את זה בקול, ואף למתוח בקורת..בעוד שלנו קרו וודאי יקרו תרחישים/ מצבים כאלו...ואתן כהרגלי דוגמה..במשך השנים האחרונות כשהייתי לבד ללא זוגיות,,וחברותי /מכרותי אט אט זווגו ,התווזגו, הזדגוו,,ואני כך מביטה בהם הייתי מהצד ...אודה ואתוודה עמוק בליבי לא פירגנתי ב100% הייתה בי קנאה סמוייה...למה לי זה לא קורה..ואז ניסיתי "לנחם" את עצמי למתוח בקורת לעיתים נוקבת, ושיפוטיות...והנה אני מוצאת את עצמי בתקופה זו עושה בדיוק ואף אפילו יותר ממה שבעבר כביכול "הוקעתי" וטענתי ..לא בבית ספרי..ונתתי אלף ואחת סיבות להצדיק את טעוניי.... המסקנה שלי לעניין שאולי לשפוט, לגבש דיעה, לקטלג כבר מהתחלה נובע בעצם מהצורך שלנו במגננות \וזו דרכינו בעצם להגן על עצמינו שבשורה תחתונה שלא ניפגע....

צלליתה

New member
יש לי חברה

שכאשר היא מתלוננת בפני על משהו לא נעים שעשו לה, ישר אני יודעת שאני אחטוף את זה ממנה. למשל, התלוננה בפני על חברה משותפת שלנו שהתקשרה אליה, ואז התברר שתוך כדי שיחה המשותפת קוראת עיתון. שבוע אחרכך החברה שלי התקשרה אלי, ואחרי כמה דקות שיחה פתאום אמרה לי, אוי, תשמעי מה כתוב כאן בעיתון, והקריאה לי. היא אישה טובה, ואני לא כועסת עליה. להפך, אני "משתמשת" במקרים האלה להזכיר לעצמי שמן הסתם גם אני עושה דברים כאלה. והיא כנראה השיעור שלי שבא ללמד אותי שגם אני צריכה לראות אצל עצמי היכן אני נופלת. לא סתם אומרים הפוסל במומו פוסל.

למעלה