מחשבה/ פתיחת דיון

grizelda

New member
מחשבה/ פתיחת דיון

מדי פעם בא מישהו חדש לפורום עם הודעה כגון: אני רק מתחיל/ה עזרו לי לעשות כישוף ראשון יש לכם כישוף ל....? אני יודעת שזה כך מאז הקמת הפורום ואני לא מתפלאת. זה גם לא משהו שניתם לשנות אותו. אבל להסביר פעם אחרי פעם שמאגיה זה יותר ממה שחושבים רוב האנשים וכל פעם להסביר מחדש שללא ידיעה, רצון בלה בלה בלה לא ניתן להתחיל להתעסק בתחום ברצינות... אתם יודעים לאן זה מוביל. הקישורים המומלצים למתחילים לא מספקים לדעתי. הם לא מסבירים (עד כמה שאפשר להסביר) בבירור את הרעיון בו צריך ללמוד ולנסות להבין קודם כל את התחום ואחרכך לגשת לחלק המעשי. או קודים מסויימים על פיהם כדאי לעבוד (לשתוק, קודם כל). הקישורים האלו רק מורים למשתמש המתחיל לקרוא מאמרים בפורום ובקישורים השונים שלאו דווקא הוא ירצה לקורא או להתעניין בהם. המאמרים לא מסבירים תחילה את הבסיס האתי והמאגי לעיסוק המורכב הזה. אילו שכן נמצאים במצב צבירה של ספרים אינטרנטים ארוכים שלרוב אין כח להתחיל לקרוא. כי הרי הכל מלהיב וחדש ורוצים כבר להתנסות ואין שוב דבר או אף אחד שיעצור את ההתלהבות הזאת ויסביר באמת מה זה. וזה חבל, כי אז מגיעים למצב שהפחות מנוסים "מחלקים" לחדשים יותר פיסות מידע שלא אמורות להגיע בשלב כזה או כישופים למיניהם שלא מומלץ לנסות כבר בשלב הראשוני ביותר (שלב בו יש 0 ידע). אני לא חושבת שלכך נועד הפורום. בקיצור... האם אתם חושבים שכדאי להפנות את החדשים למאמר מסודר מכל מני דברים קטנים שנאמרו בפורום וממאמרים אחרים? האם אתם חושבים שכדאי להשאיר את זה כך ולתת למישהו אחר כל פעם להסביר מחדש שמאגיה זה לא מה שהיה בסרט כישוף (למשל)? האם אתם חושבים שהקישורים שניתנים כעת מספקים? לדעתי זה נושא מאוד חשוב. אני מצפה לתגובות

cosette

New member
תגובתי

אני מאמינה שהדרך להראות לאנשים שהתחום חדש ומלהיב אותם היא להראות מה כל אחד ואחת עברו כדי להגיע לידע ולהתפתחות העצמית שעברה עליהם במשך הזמן, להראות להם שמה שעומד מאחורי כל אחד מאיתנו זאת פרמידה שנבנת ועוד תמשיך להיבנות. כל אחד לטעמו ירשום את הדברים התאימים לו שהוא רוצה שאנשים ידעו, ככה גם משתתפי הפורום הוותיקים ידעו קצת יותר מה עומד מאחורי היישות שמדברת מאחורי עולם האינטרנט. קישורי אתרים, מאמרים וידע כללי מתאימים למי שהבין מה עומד לפניו ולא לאנשים שהחליטו בין רגע שמאגיה זה העולם החדש שהם רוצים להיכנס לתוכו. כשאותם חברים יקראו את העבר והווה של הוותיקים הם ידעו אם זה מה שהם באמת מחפשים או שאולי זה לא באמת בשבילם וזה לא לאפשר לבוא ביום ירח מלא להגיד מילות קסם ולקבל כמה מתנות מאחד שקוראים לו מנון (ע"ע הסרט כישוף). מצד אחר אני גם מאמינה שאנשים שהמאגיה באמת נגעה בהם לא יבואו וישאלו שאלות חסרות טעם, ככה שהנושא עבוד מראש. בתקווה לצמיחה מחודשת של פורום שבאמת יכול להיות מרתק וסוחף. קוזט.

itai90

New member
לדעתי

צריך להפנות את החדשים למאמר מסודר אני יודע שבתחילת דרכי בדכתי באינטרנט וזה מאוד לא עזר לי מאוד רציתי שיהיה משהו מסודר כול הזמן קראתי רק בספרים לא שזה רע אבל לפידעתי צריך להיות משהו מסודר בברכת האור פם

simba00

New member
אני חושב שצריך להשאיר את זה ככה...

כי ככה הם עובדים כדי להשיג את המידע וכאלה והם מדברים עם אנשים קצת ואז מחפשים הרבה ואז גם הם בונים את הפירמידה של עצמם... אגב הפירמידה של עשויה מ13 שלבים ועין נמצאת בראשה...(((;

cosette

New member
להשאיר ככה?!

האם שאלות כגון-"אני רוצה לעשות כישוף, מה אתם מציעים לי לעשות?" נקראת-"עבודה"? הפורום מתחילת דרכו לא מתפתח בגלל שאלות כאלה שמורידות את ערכו.

simba00

New member
אבל ככה הם לומדים...

שהם צרייכם ללמוד ולחקור בעצמם וא על הכל יענו להם ובעיקר ישלחו להם ואז הם ידעו אם הם באמת רוצים להיות בעניין...

cosette

New member
דווקא לא...

לפי מה שאני ראיתי במהלך השנה האחרונה אנשים שמקבלים תשובות של-"קודם כל קרא מאמרים, דפדף בדפי אינטרנט וצפה בדיונים שונים" בורחים מהר כי הם רוצים לקבל תשובה מהירה שתספק אותם והם מקבלים את ההפך ממה שהם חשבו עליו. חקירה של כל דבר במהלך החיים באה אחרי משיכה מיוחדת וכאן קשה לספק את הסחורה.

L e s t a t

New member
תראי

בהתחלה, הפורום לא היה ממש ידידותי למתחילן שרוצה ללמוד את החומר הבסיסי על המאגיה. אבל בהתחלה, עוד לא התחילו לשאול כל יומיים איך משנים צבע עיניים ולכן הודעות כאלו קיבלו לא רק יחס רציני אלא גם תשובה ארוכה ומפורטת (שלמתלהב הממוצע אין כוח לקרוא כי הוא רוצה שהכל יבוא אליו בין לילה בלי מאמץ), עם הזמן אותן שאלות החלו לצוץ שוב ושוב והחלו לקבל פחות יחס רציני ופחות תשובות ארוכות ומפורטות ומאוחר יותר גם פחות יחס. בזמניה של נפטיס (אחת המנהלות) נוספו כל הקישורים שלה לפורום וזה הוריד בערך כ20% מהשאלות החוזרות על עצמן והשתיק עוד כמה אנשים. אחרי עלייתו לשלטון של אילן הפורום השתפר מאוד אבל משהתחיל להיות עסוק הפורום החל שוב להתדרדר, אז קפצה בחורה בשם מעיין ועזרה לאילן בניהול ומאוחר יותר כשמעיין נתקפה בתקופת הבגרויות עוד בחורה בשם ליה קפצה גם היא לעזרת השניים ושלושתם עזרו מאוד לפורום, אבל עדיין - לא משנה מה קרה - הופיעו אנשים שלא יטרחו להיכנס למאמרים ולקישורי הפורום או אנשים שלא יודעים על קיומם של דברים כאלה וישאלו את השאלה המעצבנת "איך אני משנה צבע עיניים?" מה לעשות ותמיד יהיו אלה שישאלו את זה. אין לאף אחד מהוותיקים בפורום בעיה לענות על שאלות שחוזרות על עצמן אבל לרוב השואל גם לא טורח לשוב ולקרוא את התשובות וגם אם כן לרוב הוא משאיר הודעה אחת אחרונה שהראתה בבירור שהוא לא הבין את התשובות. המוטיבציה שלנו לענות על השאלות האלה פוחתת עם כל הודעה שחוזרת על עצמה. אמרתי כבר בעבר - אני לא מאמין שF.A.Q יפתור את המצב, תמיד יהיו אלו שלא יטרחו להיכנס למאמרים, קישורים או לF.A.Q עצמו וישאלו שאלות שיכלו למצוא את התשובות אליהן לבד בקריאת הF.A.Q. לכן, גם אין לי באופן אישי הרבה מוטיבציה לסיים את הF.A.Q. אז הצעתי לעשות שינוי במאמרים, שינוי שלפי דעתי כאדם שלומד עיצוב יעזור מאוד לאלו שרוצים ללמוד ומכוונים אותם למאמרים ואז הם מתבלבלים כי הם לא יודעים איפה להתחיל. (עד עכשיו, הרוב בעד השינוי) באופן אישי, אני לא חושב שמה שיש לנו עכשיו הוא מספיק למתחילים - עובדה, תביטו מסביב. בברכה, לסטט

למעלה