מחשבה לעת בוקר...

אבל לא מדובר פה במצב שהילד מתפאר על עצמו

אלא שאחרים מפארים אותו (גם במקרה של הגננת וגם במקרה של בר-מצווה - זה לא הילד אומר שהוא עושה את זה).
הגננת לא עושה את זה רק כדי להטמיע התנהגות טובה - כי היא (למעשה הן, כי היא לא הגננת הראשונה של הבת שלי, ולא הגננת הראשונה שמדברת על העניין) מדברת איתי על כך גם כשהילדה ל-א נוכחת. כלומר, זה מעין דיווח על המצב של הילדה, איך היא מתנהלת בגן - שהוא גם סוג של פיאור / מחמאה.
אני בטוחה שגם הורה שיש לו ילד כזה מתגאה בו, ולכן לא נראה לי שמי שאומר את זה בבר מצווה זה אומר שבהכרח הילד שלו ל-א כזה, אלא שיש הורים שאכן מתפארים בילדים שלהם שבאמת כאלה (ויש כנראה גם כאלה שמתפארים שלא בצדק).

אם יש משהו שגורם לי לפריחה

זה הורים שמשוויצים כמה הילד שלהם מהמם בבר- מצווה.

ימות העולם, אין מצב שאעשה זאת. לא בגלל שאני צנועה גדולה
, אלא בגלל שזה פשוט מביך.

זה משהו אחר. אני די איתך בעניין הזה.

אבל זה לא אומר שאם הם כבר משוויצים, הם משוויצים במשהו שהם לא חושבים שהוא נכון.

adif11

New member
זה מזכיר לי את הסיטואציה

בה את מתקשרת לאמא של המרביץ הכיתתי, זה שמציק לכולם, אלים בצורה בלתי רגילה וכבר בכיתה ג' הושעה
פעמיים מהלימודים על רקע האלימות שלו, וכשאת מתלוננת באזני האמא הזו שהבן שלה מכסח ת'צורה לבן/בת שלך היא עושה
קולות של מופתעת נורא ונשבעת לך שהילד ממש מלאך ואין לה מושג על מה את מדברת

קודם כל זה מצחיק אותי לחשוב...מה יגידו??

הבן שלי בן 16 וחצי. בבר המצווה שלו כתבתי ביחד עם בעלי ברכה מרגשתתתתתת מהלב.
השקענו המון זמן ומחשבה בכתיבת הברכה ולקח לנו כחודשיים לציין את כל הדברים וההקשרים שרצינו לציין בברכה.

אני רוצה לצאת להגנת הנוער כיום כפי שאני תמיד נוהגת לעשות. הרבה מאוד מהם אדיבים וטובים ומקסימים ורק מעטים מנצלים לרעה את הצדדים השליליים שלהם.
כמחנכת אני מאוד אופטימית ורואה תמיד הזדמנות לייצר אוירה חיובית ואדיבות עם בני הנוער שאיתם אני עובדת. בעלי טוען שאני כניראה קצת עיוורת או פוזלת למציאות שמסביבי. (כנראה שזה קצת נכון לצערי).
ביום שבו אני אפסיק להאמין כי בני הנוער הם מדהימים, יוצרים בעלי תושייה וכן יכולים לרתום אותם לעשייה חינוכית , זה יהיה הזמן בו אגיד שלום להוראה.

בכל מקרה לעניין בר המצוות, העיקר בברכות, הללו זה להתמקד בדברים החיוביים וגם לעגל קצת פינות על מנת שאולי זה ייצור מצב של נבואה המגשימה את עצמה. (את מקסים! אתה אדיב! אתה בעל חוש צדק מפותח! ואולי באמת זה מה שיהיה בעתיד חח).

למעלה