מחשבה לעת בוקר...

מסכימה מהצד השני

היה מאד כיף, כילדים, לשמוע ולראות הערכה ואהבה מובעת בפומבי, מבלי טיפה של הגזמה או התלהבות מזויפת ומנופחת. סתם, תשבחות כנות, אמיתיות, ואהבה שנראית ונוכחת גם באופן לא פרטי.

אבל כולם אומרים אותו דבר בערך? מביך ומזוייף..

כשזה אישי לגמרי ויוצא מהלב ולא מאיזה "שטאנץ", מסכימה איתך שזה לא מביך, אבל זה לא הקייס במקרים רבים, ומכאן הערתה המבודחת של אמאyyy, ותחושת ה"מביך" שגם אני חשתי בכמה בר מצוות שהייתי נוכחת בהן.

אני לא חושבת שהורים לא צריכים לשבח ברבים

אבל שיהיה לשבחים בסיס במציאות...

בואי נאמר שאני קצת מתקשה להאמין שהרבה ילדים היום הם "בעלי חוש צדק מפותח ונחלצים תמיד לעזרת החלש" (לא זוכרת את הניסוח המדוייק שאמאyyy ציינה). זה די שונה ממה שאני רואה סביבי.
והם לא חייבים להיות ילדים "רעים" כדי לא לענות על הדרישה לעיל. פשוט נראה לי שהרבה ילדים/נערים היום פשוט אדישים. אולי לא רעים, אולי לא ינסו לפגוע בכוונה (לפחות הנחמדים מביניהם), אבל גם לא ממש יעשו משהו מעבר.

גילוי נאות: השנה, כמו גם בשנה שעברה, אני מתנדבת בפרוייקט עם ילדי כיתה ט', אותם אני רואה על בסיס שבועי. ילדים טובים דווקא, אבל שוב - לא רואה אותם יוצאים מגדרם כדי לעשות משהו לטובת מישהו אחר. הם בעיקר אדישים.
כך שאני אומרת את זה לא בגלל שאני מוזנת מתקשורת עויינת, אלא כי כך התרשמתי מהפעילות הבלתי אמצעית שלי איתם בשנים האחרונות. כמובן שאני מניחה שיש ביניהם גם כאלה שכן יעזרו ויתרמו ויהיו קצת פחות אדישים. אבל נראה לי (לצערי) שהם מיעוט.

ההקשר היה דבריה של אמאyyy אם זה לא היה מובן

כי אכן, השבחים הם (כמעט) תמיד אותו דבר, וצר לי- אותי זה מביך לשמוע כמה שהילד הוא גאון/ מוצלח/ נדיב כל בר מצווה מחדש.

אמאyyy

New member
...

כנראה עדיין עדיף על "גאון ונדיב ואכזר"

אמאyyy

New member
מחשבה לעת בוקר...

אם בכל המקרים בהם הורים/סבים אומרים לילד בבר-מצוה "יש לך חוש צדק מפותח ואתה תמיד נחלץ לעזרת חלשים", זה אכן היה נכון, העולם או לפחות החברה שלנו היו נראים קצת יותר טוב...

פרמלה

New member
מה יגידו?

חלק כאלה לתמיד
חלק כאלה בזמן האמירה, אבל זה עובר להם או מתעמעם.
חלק לא ואין משהו אחר להגיד.

זה כמו שאחרי מותם כולם צדיקים גמורים.

באמת זה משהו שמרבים לומר?

אני לא נוהגת לפקוד בר-מצוות עדיין (הבכורה בת 9, והילדים של החברים שלנו בסביבות הגיל הזה ומטה). משעשע.

אמאyyy

New member
נראה לי ששמעתי את זה יותר פעמים

מכפי שניתן לצפות מאחוז הצדיקים בחברה. כולל מכאלו שכמה מקרוביהם הבליעו גיחוך לשמע הקומפלימנט...

פחחח....

לא ממש הייתי בבר מצווה/בת מצווה לאחרונה, אבל אני יכולה לראות איך ההורים הופכים את הילד שלהם למלאך.

אתמול הייתי עם בן זוגי בחנות מסויימת, והיה שם תיכוניסט עם אבא שלו. חיכינו בתור ארוך והם היו לפנינו, אז קצת קשקשנו. ילד ממש חמוד. אמרתי אח"כ לבן זוגי שממש נחמד לפעמים לראות נער חמוד ולא ערס דוחה וקולני כמו שבדרך כלל יוצא לי לראות (ואנחנו גרים בעיר ממש בסדר, לא איזה מעוז ערסים).

פחחח כמה ציני שזה נאמר דווקא בחברה אלימה

בהמית ושדורסת את חלשיה, כמו החברה שלנו.

אמאyyy

New member
אני רוצה לקוות שלגבי חלק מהילדים זה אכן נכון

אבל זה ודאי לא באחוזים כל כך גבוהים...

ברור שלגבי כמה מהם זה נכון, אבל מי שעוזר

לחלשים ממנו בד"כ לא משוויץ בזה, או שלא מרוממים ומפארים אותו על כך, נכון?
(עוד סוג של אבסורד).

למה שלא יפארו אותו על כך?

זה לא נראה לי נכון. אצלנו הגננת, למשל, מדווחת לפעמים איך הבת עזרה לילד אחר שנפצע וכו', ובהחלט משבחת ומפארת אותה על כך.

הגננת לא עושה זאת כדי להשוויץ, אלא כדי להטמיע

התנהגות טובה.

אני מניחה שאם תעזרי למישהו עני או חלש או במצוקה, לא תרוצי להתפאר על כך, לא?

למעלה