מחשבה בראשי

• פותח הנושא jbu
  • פורסם בתאריך

jbu

New member
מחשבה בראשי../images/Emo2.gif

חלפה מחשבה בראשי, בו נצא מנקודת הנחה שכול הקטע עם חוק החזרה ושהיקום מנסה להתאזן הוא דברי כזב. האם האמונה בחוק הזה בתרבויות שונות במשך מאות שנים לא אמורה לתת לו קצת כוח? כמו סמלים מאגים אחרים? או שהם נסתכל על סה מנקודת מבט של מיקרו\מקרוקוסמוס, האם כישוף רע (במונחים אישיים) שאנחנו עושים, מעצם הגדרתו (בראש) כרע גורם לכך שהוא יחזור? האם זה חזרה של ממש או פשוט תגובת הגוף לקח שהעברנו משהוא רע דרך המערכת שלנו? (כמו הקאה ואלכוהול). מה דעתכם?

צלמגור

New member
שתי שאלות

האם אכן האמינו בחוק החזרה בתרבויות שונות במשך מאות שנים ? האם יש לך מקור כלשהוא לקיום אמונה בחוק הזה לפני גרדנר ? האם יש בכוחה של אמונה בתרבויות שונות במשך מאות בשנים בכך ש E=Mc^Pi במקום E=Mc^2 לא יגדיל במעט את הקבוע ויקרב אותו מ 2 ל Pi ?

jbu

New member
אם תשים לב אמרתי "חוק החזרה"

1.אם תשים לב אמרתי "חוק החזרה", ולא חוק השילוש או איך שלא קוראים לזה, אני מדבר על קרמה האמונה שמה שתעשה תחזור אילך. 2.אם זואת דעתך אז היא נרשמה, המטרה היא לפתוח דיון שלצערי אין לי זמן לנהל, כך שאני מקווה שמישהוא אחר יביא דעה מנוגדת לשלך.

THE gray

New member
אני אנסה...

זה טיעון שעלה לי בראש לפני כמה זמן, אין לי מקורות להסתמך עליהם אבל יש בו היגיון כלשהו. - כשאתה מבצע כישוף והוא פועל אז התת מודע שלך נמצא במצב שונה מהמצב הרגיל שלו. וכמו כשהוא במצב רגיל הוא קולט דברים רק שבמצב של כישוף הוא קולט אותם בעוצמה רבה יותר ועמוקה יותר. - כשאתה עושה כישוף "טוב" התת-מודע שלך קולט את הטוב ואולי נותן לך על זה בונוס ואולי לא (בונוס= קארמה\דברים טובים). - כשאתה עושה כישוף "רע" (כלומר מגדיר אותו לעצמך כרע) אז התת-מודע שלך עושה את אותה פעולה וקולט את הרע הזה ואומטית הוא מתישהו יפגע בך. כלומר זה חלק מהתכנות שלו כאילו זה מצפון משודרג שלא רק גורם לך להרגיש רע אלא באמת גורם לך רע מכיוון שהיכולות של התתמודע חזקות ויכולות להשפיע על העולם הפיזי או על העל-מודע ואז הוא גורם לשינוי בעולם הפיזי. ויכול להיות שאנשים שבאמת מאמינים בחוק השילוש או דומים לו אצלם הדבר הזה קורה בעוצמה חזקה יותר והם בקלות רואים קשר ואצל האנשים שלא מאמינים בו זה אולי גם קורה ואולי לא, אבל אם זה קורה אז בעוצמה הרבה יותר קטנה שלא תמיד אפשר לראות את הקשר בין המקרים.

חוק ה"החזרה" הוא תצורה מסויימת

של מה שידוע בתור "חוק הקארמה". תרבויות שונות פירשו זאת בצורות שונות. אם למשל במזרח (הודו, טיבט וכו') - "קארמה" בסנסקריט, היא כלל ה"סיבה והתוצאה" - מה שתעשה, ישפיע עליך, לטובה או לרעה (תלוי בכוונה ובתוצאה) בגלגול אחר (ללא תלות באלים כאלה ואחרים). ביהדות התפתח מושג ה"גמול והעונש", בנצרות ובאיסלם - גן עדן וגיהנום, אצל הנורדים - הלוחמים האמיצים מגיעים לוואלהלה, פושעים מגיעים לממלכתה של Hell, בעלילות גלגמש גם מתוארת ענישתם של חוטאים לאחר מותם, אצל המצרים היה משפט לאחר המוות, מי שנמצא ראוי המשיך לעולם הבא ומי שלא נשמתו נאכלה, אצל היוונים - "איי המבורכים" מול "טארטרוס", בקבלה - "תיקון" וגלגולים וכן הלאה - כך שבתרבויות רבות הייתה קיימת התפיסה של "עשית מעשה רע, האלים יגרמו לך לשלם". ז"א, הרוע חוזר אליך...

שאלה יפה ומעניינת

ואפשר לענות עליה בצורות רבות. אני אכן מאמין, שבסופו של דבר, הכל בראש - אפילו כל היקום, בצורה כזו או אחרת, הוא אצלנו בראש. כך שבעצם, גם הרעיון של ההחזרה נמצא אצלנו במודע ובלא-מודע, רעיון שנמצא שם לא רק מההתגלמות הנוכחית שלנו אלא גם מגלגולים קודמים (כן, אני מאמין בגלגול נשמות). חלק מתהליך ההארה, ובעצם סופו, הוא התשחררות מאותה "קארמה", מאותו כלל של "סיבה ותוצאה".

THE gray

New member
ויש דרך להתנקות מהרע שעשינו..

בגלגולים הקודמים או שזה נשאר איתך עד שתגיע לעולם הבא לפי התאריה שלך?

לפי האמונה שלי

שהיא לא ממש תאוריה שלי, אלא יותר אמונה ששאלתי מהבודהיזם הטיבטי, אין "עולם הבא". אתה ממשיך להתגלגל ולהתגלגל עד ש"ניקית" את כל הקארמה ה"שלילית" וכך הגעת להארה. כמה זמן זה יקח? אצל כל אחד זה שונה...

THE gray

New member
לי...

בזמן האחרון קרה משהו מאוד מוזר- תמיד הייתה לי האמונה שאין גילגולים אתה מגיע לפה, חיי ועובר לעולם הבא (שהוא לא בהכרח עדן או גהנום) והיה לי טיעון מאוד טוב שכאילו ברח לי מהמחשבה ועכשיו אני כאילו יודע שיש גלגול נשמות, אני חושב שאני צריך אופי יותר חזק כי אני משתכנע מדברים מהר מדי! אני עדיין מאמין שמה שקורה פה זה הכל בחירה של הנשמה וכל גלגול הוא קצת שונה וזה ארוך ולא לעכשיו. אור ואהבה לכולם (מה קורה לי?:)

חוק החזרה..בלה בלה בלה

הכותרת לא מביעה דעה..פשוט התחרז לי. אני מאמין בקארמה...למה?לא יודע...אני מאמין שאלוהים הוא חיובי(לפחות במובנים שלנו). אני לא יכול להסביר את זה...זה כמו להסביר איך אני מאמין באלוהים למרות שאני לא רואה אותו. אהבתי את הטיעון של האפור.זה יכול להשתלב גם באמונה שלי בקארמה...נשמע הגיוני...אני אחקור את זה(עם עצמי). חביב הקסם

למעלה