מחשבה אחת לפני.

איך את יכולה להגיד

שזה לא הפתרון?? איך את יודעת?? אני בטוחה שיש אנשים שהתאבדות היא אכן הפתרון-חד משמעית-!!! וכל התמיכה וההבנה והעזרה שבעולם לא יעזרו להם! אז מה עדיף?? שהם יחייו,אבל בסבל??? אני לגמרי נגד זה!! כמו הקטע הזה,שיש בן אדם שנמצא בחיים רק בגלל מכשיר,ואז יש את הדילמה אם לנתק את המכשיר או לא...אז אני אישית בעד,מה הטעם לחיות,אם בעיקרון אתה *מת*,גם אם מעשית אתה *חי*,מבחינה נפשית-אתה מת! פשוט ככה! ואני חושבת כך בדיוק לגבי התאבדות-אם רע לבן אדם כל כך בחיים,והתאבדות נראית לו האופציה האולטימטיבית-אז שיעשה את זה! וזה לא דבר אנוכי! לפי דעתי,זה אנוכי לחשוב שזה אנוכי!

E2K

New member
אני לא יודעת שום דבר

מה לעשות, אף פעם לא יצא לי להתאבד. ויכול להיות שיש מקרים מאד קיצוניים שפשוט אין אבל אין מה לעשות. שוב, תלוי איך מסתכלים על זה. אני חושבת שתמיד יש ברירה. לא משנה מה - תמיד יש איזושהי ברירה. ואם אפשר לעשות משהו שיעזור לבן אדם, אז זה עדיף מלהתאבד. מה, חסרים אנשים בעולם שרגע אחד נראה להם שסוף העולם הגיע, ועם קצת, או הרבה ואפילו המון עזרה הם עמדו על הרגליים? אני לא רואה התאבדות בתור פיתרון. זה לא פותר לך כלום. פשוט אין אתה יותר, אז מן הסתם אין מה לפתור...

flowr..

New member
נכון.

או כמו אמא שלי אמרה פעם: ``בתור אדם חי אתה יכול לעשות הכל כדי לנסות לשפר את מה שרע לך בחיים. בתור אדם מת אתה שלד שמתפורר מתחת לאדמה``. בערך. אני מנחשת שהניסוח היה קצת שונה. אבל הבנתם את הכוונה. flowr..

flowr..

New member
המממ... שני דברים שונים. לדעתי.

הזכרת אדם שחי רק בזכות מכשיר. ילדה אחת מהבי``ס הקודם שאחותי למדה בו נוכחה בפיגוע שהיה בדולפינריום. היא איבדה חצי מוח ושתי עיניים והיא צמח. במקרה כזה אני הייתי מעדיפה למות מאשר לחיות בצורה כזאת. כאן כבר אלו לא חיים. אבל התאבדות, כשיש רק זיק של אפשרות לצאת מהמצב הנפשי הקשה שגורם לך לרצות למות.., זה אגואיסטי ועוד איך. את לא חושבת שזה אגואיסטי לגרום סבל לאנשים שאיכפת להם ממך, בגלל שאת רוצה למות, למרות ש*יש לך* אפשרות לנסות לשפר את המצב הנפשי שלך? flowr..

flameable

New member
משהו יפה שקראתי

ואני אנסה לתרגם עבורכם ``להתאבד זה לבחור בפיתרון הקל`` או ``להתאבד זה לבחור בפתרון הקל לבעיות``. משהו כזה. flame

flowr..

New member
והפתרון הקל הוא

טוב או רע? אני לא חושבת שמספיק מועבר שם המסר ש``להתאבד זה לבחור בפתרון הקל, עקב חולשה``. או שאני מטומטמת ולא הבנתי את המשפט כראוי. גם יכול מאוד להיות. flowr..

flameable

New member
לא, הבנת את המשפט בסדר

התרגום גרוע :) (אני תירגמתי, מהזיכרון) אני לא זוכרת איפה ראיתי את זה.. יש כמה אתים אפשריים. אני אחפש את המקורי ואפרסם אותו. והפתרון הקל הוא הפתרון הרע ואת לא מטומטמת. תפסיקי :) יכול לךהיות שלא מועבר המסר מספיק טוב, תלונות אלי :) flame

^nurv^

New member
משפט עוד יותר נחמד

Suicide is man`s way of telling God, ``You can`t fire me, I QUIT!!!``

אולי ...

אותו בן אדם שמחליט לשים קץ לחחים שלו,אולי הוא חושב משהו כמו: Goodbye, cruel world, I`m leaving you today. Goodbye, goodbye, goodbye. Goodbye all you people, There`s nothing you can say, To make me change my mind. Goodbye. אני חושבת שעוברים לו יותר מידי דברים בראש מכדי לחשוב,עד שהוא מצליח לעשות סדר בראש,זה מאוחר מידי

E2K

New member
שלום...

אני לא יודעת מה בן אדם חושב שניה לפני המוות אבל זה בטח לא משהו טוב. אם בן אדם הורג את עצמו זה לא יכול להיות משהו טוב (מעמקי יאוש וכאלה) הוא סתם מפחד שיכאב לו, ורוצה שזה יגמר כמה שיותר מהר. יותר מזה אין לו מה לעשות. או שאולי הוא רואה את כל החיים שלו חולפים מול הפנים כמו בסיפורים. ואז הוא נזכר כמה החיים שלו היו מסריחים וכמה טוב שהוא מת (או שלא...) אבל בעיקרון מתאבד הוא הבן אדם הכי אנוכי שיכול להיות. איזה מן פתרון זה להתאבד??? כולם מסביב כואבים ומסכנים, כל מי שאוהב אותך, ולך בכלל לא אכפת. זו מן שמחה שכזו לראות את כולם מתאבלים עליך??? פשוט לא מבינה... (ד``א, איך מצטרפים לפורום???)

LuNaTiC

New member
אוקיי....

היי לכם... היום למשל ישבתי בחדר וחשבתי על אם אני אתאבד, איך ההלוויה שלי תיראה... זה לא היה ממש נחמד.... אז אתה די צודק, בעצם... אבל מה עם כאלה שלא אוהבים אותם? אז אם הם רוצים לסיים את זה... למה שלא יעשו? זה כבר לא אגואיסטי... בכלל, אולי מי שמתאבל.. הוא האגואיסט? הוא מצטער שהבנאדם מת לא בגלל שהוא מת, אלא בגלל שהוא חסר לו!!! ת`ינק אבאוט איט...

epitaph

New member
ברכותיי

מה שכתבת כרגע הצליח להכנס לרשימת הדברים הכי מפגרים שאי פעם קראתי...ועשית את זה בלי הרבה מאמץ ניכר לעין...

LuNaTiC

New member
אוו איזה יופי!!

מה, בדיוק, בהודעה שכתבתי, נראה לך מפגר??? כתבתי, בערך, את מה שחשבתי. אני מבקשת לא לזלזל.

Shizik

New member
אוףףףף...ביקשתי את השקט שלפני הסערה

לא את הדיון של ה-למה??, את מה אתם חושבם שיעבר לכם בראש! קראתי פה ברפרוף... יכול להיות שמתאבד הוא אגואיסט או לחילופין אדם שחושב שאחרים הם כאלה(האמת העוגמת נפש שנגרמת לאנשים אחרים בכך שהם באים להלוויה שלו היא דיי מזערית לעומת החיים שהוא קיפד כמה ימים קודם לכן), למתאבד ממוצע בטח יש מיליון סיבות לסיים הכול ואני לא יודע עד כמה כול הפתרון קל, נכון שאומרים שהפרישה קלה כרוח והחובה כבדה כהר. אבל זה לא ממש פתרון קל, לפחות לא לדעתי. זה מין פתרון כשכול הברירות הן גרועות. לכול דבר יש המון צדדים, סבתא תמיד אמרה שהאמת היא דבר שמספיק לכולם ותמיד נשאר עוד קצת, אז אולי גם למתאבד יש צד. ואיזה צד יש למתאבד? (לא לא, לא הצד של הבניין) יכול להיות שהוא צודק איפושהו? אבל נעזוב שניה את המקרים שהמצב הוא כזה שכבר עדיף למות. יכול להיות שהמתאבד צודק איפושהו בהתאבדות שלו?

למעלה