מחר זה מתחיל

OrEl74

Well-known member
מנהל
מחר זה מתחיל

תכננתי כמה דיונים לתחילת העונה אבל לצערי אני מנפגעי חברת חשמל ורק עכשיו יש לי אפשרות לכתוב לפחות מהסלולרי, כי חשמל עדיין אין.

דיונים מושקעים מהסלולרי אין לי אפשרות להעלות אבל בכל זאת, רגע לפני פתיחת העונה אשמח לשמוע מכם קצת תחזיות ופרשנויות על העונה שבפתח.

שאלה שאותי מסקרנת...
איזה רוקי יתן את משחק הפתיחה הטוב ביותר?

rapgamer4ever

New member
בזיון

OrEl74

Well-known member
מנהל
נמאס לי לדבר על זה כבר

אבל מה שקרה בישוב שאני גר בו (צור יצחק שהיה הרבה מאוד בכותרות בימים האלה) זה לא פחות מפשע.
מילא חשמל, אבל אנשים בלי מים! לא יכולים להתקלח, חלק מהזמן גם לא היה מה לשתות עד ששלחו לנו לבתים ששיות מי עדן באדיבות וועד הישוב.
פשוט בזיון ואותי באופן אישי הכי עצבן שאף אחד משרי הממשלה הנכבדים אפילו לא טרח להתיחס לנושא.
ובואו נגיד את זה בעדינות, בתל אביב/ירושלים/חיפה...זה לא היה קורה

rapgamer4ever

New member
בדיוק היום חבר שלי סיפר לי על הסרט הזה

אצפה כשתהיה לי הזדמנות.

Cade Foster

New member
יצא לי בדיוק היום לראות את זה

סך הכל אני אוהב את איך שזה בנוי (ממש לא מוטה לצד אחד של המפה, יש שם דברים שיסכימו איתם גם בימין וגם בשמאל) רק חבל שחלק לא קטן מהתוכנית הזו מיועד לפולחן אישיות של עיתונאי ויח"צ לעיתון שלו.

לא עניין אותי איך זה בנוי

התייחסתי לגופו של עניין ולא לגופו של בנאדם כשראיתי את הסרט. מדינה שמנוהלת ע"י מאפיות וטייקונים. עצוב מאוד
ואם זה מעניין אותך אז חפש 'ירון זליכה שומר הקופה' ביוטיוב

fatnoam

Active member
צוותי החירום של חברת החשמל מחולקים לאיזורים

כל צוות אחראי על האיזור שלו. כשיש תקלה בסדר גודל כפי שקרה לפני מספר ימים, מה שקורה זה שמשנעים את כל הצוותים של כל האיזורים לכיוון איזור התקלה (ובסה"כ, רוב הפגיעה מהסופה היתה באיזור לא כזה גדול).
&nbsp
הפעם ועד העובדים (קראתם נכון), החליט שהוא לא משנע צוותים נוספים, והצוות שאחראי על איזור השרון צריך לטפל בכל התקלות. מכיוון שזה צוות אחד, ויש הרבה מה לתקן, אז הם עובדים, אבל הם מעט מדי אנשים. למה לא משנעים את כל הצוותים אתם שואלים?
&nbsp
כבר כמה שנים שהמדינה מנסה לעשות רפורמה בחברת החשמל. השנה דברים התקדמו וזה קרם עור וגידים. הרפורמה תפגע בתנאים של העובדים היום, ובכח של הועד (מהחזקים במדינה אגב). לכן, מה שקורה עכשיו, זה בגלל שהמדינה מנסה לקדם רפורמה שהועד לא רוצה, אז הועד "מעניש" את המדינה.
&nbsp
אז אין לך חשמל בבית מסיבות פוליטיות בלבד, שקשורות לזה שיש לך חרא של מנהיגים, וזבל של אנשים שיושבים בועד של חברה וחושבים שמישהו חייב להם משהו.

picki23

New member
צודק, בזיון תפקוד הממשלה המכהנת שמקורו בשמאל

מדהים שעל רקע כל מה שמדינת ישראל עברה בחודש האחרון, ההתבטאויות המביכות, ההתלהמות הבלתי פוסקת של רדיקלים משני הצדדים, הממשלה, הגוף בעל הכוח החזק ביותר במדינת ישראל (לא, לא בג"ץ, הם בסה"כ מטילים וטו) מסרב לעשות משהו בנידון.
&nbsp
מדינת ישראל מוצפת בחברות שברשותן וועדי עובדים, אשר קמו בשם ההסתדרות והצד השמאלי של המפה (בו אני תומך ככה שאני לא נותן יד לדמוניזציה אלא לוקח אחריות) על מנת להגן על זכויות העובדים ובמהרה הפכו למעוז שחיתות ותוקפנות בשם חזירות שלא ראינו כמוה עוד, בעיקר בחברות הציבוריות כמו חברת החשמל.
&nbsp
ואז מה קורה? שביתות איטלקיות. כל אחד יודע שכשאבא שלך עובד חברת החשמל הפנסיה שלו מוקדמת והתחת שלך במים, חי טוב. החליטו לעשות טיפה צדק ולקצץ בסבסוד חברת החשמל לטובת פתיחת שוק חופשי של מכירת חשמל. קצה המזלג של מה שכחלון עשה פה עם הסלולר.
יו"ר וועד העובדים כתגובה, מבכה על מחסור בכסף הודות לתקציבים כך שאין איך להפעיל כוח אדם והממשלה שותקת. למה הממשלה לא תוקפת את אגף ניהול הכספים של חברת החשמל? איפה השקיפות בנוגע לשכר הבכירים? איך תיקון תקלות לאורך שלושה ימים של גשם שהוא אינו כבד בהשוואה למקומות אחרים בעולם עולה כ"כ הרבה כסף ברזולוציה של סבסוד שנתי?
&nbsp
המדינה הזאת מדינת עולם שלישי לכל דבר ואני מבלה במדינות כאלה די הרבה
&nbsp
&nbsp

אכן, הגישה הסוציאליסטית/קומוניסטית נשמעת נחמדה

לייסד כל מיני גופים שידאגו לכולם, שכולם יקבלו מה שהם צריכים, שאנשים לא ייתקעו בלי מקור פרנסה ועוד.
נשמע נחמד מאד על הנייר, אבל בפועל יש מישהו שמופקד על כל אותם כספים, והמישהו הזה בדרך כלל הופך להיות או מושחת או שיכור מהכוח בידיים שלו. מנגנוני הבקרה תמיד יוצאים גם תלויים בגופים האלה, כך שהם לא עושים את העבודה שלהם ובכל מקרה אין להם מספיק שיניים.
גם אם למי שמציע כל מיני חוקים סוציאליסטים יש היום כוונות טובות, אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד, ולכן עדיף להמנע מהאשליות הסוציואליסטיות וללכת חזק יותר לכיוון הקפיטליסטי (המדינה שלנו תקועה איפשהו באמצע, ולכן אנחנו מרגישים בעיקר את החולשות של שתי הגישות).

picki23

New member
פה איבדת אותי

הבעיה היא שאנשים קפיטליסטים נמצאים בעמדות כוח

יושבי ראש הועדים הם לא קפיטליסטים

הם לא זה ולא זה. הם בדרך כלל סתם מושחתים או שיכורי כוח.
ראש הממשלה הוא קפיטליסט, כחלון איפשהו באמצע, שלי יחימוביץ' סוציאליסטית.
ראש הממשלה לא מצליח (וגם לא מנסה מספיק או שלא אכפת לו) להחיל מדיניות קפיטליסטית, כי כל פעם יש לו שותפים סוציאליסטים שמסנדלים אותו, ומיליוני ועדים ולוביסטים שלא מאפשרים לו לפעול בחופשיות.
כחלון היה משאיר את המצב בערך כמו שהוא, עם קצת משיכה לכיוון הסוציאליסטי, וכנראה רק היה מגביר את הבלאגן, אך המצב היה יציב.
שלי לא בקואליציה אז יש לה אפס השפעה, אבל סביר להניח שאם המדיניות שלה הייתה ממומשת, הבור הסוציאליסטי בו אנחנו נמצאים היה מעמיק, ועוד 20 שנה הכלכלה שלנו הייתה מתמוטטת לגמרי.

picki23

New member
מכבד את דעתך

בהצלחה עם הקפיטליזם הזה.
טכנית לגבי חיי שלי עצמם לא איכפת לי, במסגרת קפיטליסטית אני יודע להצליח.
אבל כשאני חושב קצת על אחרים...

סוציאליזם זה כשלון

ביחוד במדינות סקנדינביה וגרמניה. מי בכלל רוצה כלכלות כאלו? פחח, האירופאים האלו מה הם מבינים.
לא, אנחנו רוצים להיות כמו ארה"ב רק בלי היתרון העצום של הגודל (שמאפשר תחרות וקיום כלכלי גם לגורמי שוליים) והניידות החברתית (הגדולה יחסית), בלי נסיון להגן על הכלכלה המקומית (משהו שהאמריקאים מומחים בו) ועם הרבה יותר שחיתות שלטונית חוקית ולא חוקית. כי זו הכלכלה המוצלחת.
ביבי ממש מסכן, לא משנה מה הוא יעשה הוא לא יהיה אחראי לשום דבר כי תמיד יהיה מישהו לתלות בו את האשמה, אז עכשיו זה כחלון. העיקר שהוא יוצא בסדר.

Cade Foster

New member
יש לי שאלה אליכם

לא רק לסוציאליסטים או קפיטליסטים אלא לכלל האנשים שמגיבים בדיון הזה
&nbsp
מי מכם באמת יכול לשים יד על הלב ולומר שהוא מבין בכלכלה? כמה מכם עוברים על עיתונים כלכליים, בלוגים כלכליים למיניהם ומנסים ללמוד קצת בנושא?
&nbsp
אני שואל לא מהתנשאות אלא כי זה באמת מעניין אותי.

לא יודע מה זה "מבין בכלכלה"

אם אנחנו מדברים על הבנת מושגים בסיסיים, קריאת עיתונות ובלוגים אז אני.
אם מבין בכלכלה זה תואר אקדמי אז לא.
אבל הגישה שלי לכלכלה היא עקרונית, את המספרים המומחים יקבעו. לדוגמא: יכול להיות שעדיף להיות 2% גרעון ולא 5%, זה עניין לכלכלנים. אבל השאלה האם צריך להיות בגרעון או לא (השאלה העקרונית) היא לא שאלה של מספרים אלא שאלה של איזו חברה אנחנו רוצים לראות כאן. בדיוק כמו השאלה האם צריך לפרק את כל וועדי העובדים ולפתוח את כל השוק לתחרות. זו שאלה חברתית ולא כלכלית, כי האמת היא שאין דרך אחת טובה לעשות דברים אלא יש כל מיני דרכים שכל אחת מהן טובה למישהו אחר. אם מפרקים את וועדי העובדים ופותחים את כל השווקים לתחרות אז אנחנו טובים מאוד ליבואנים ומאוד רעים לייצור הישראלי, וגם מאוד טובים לבעלי החברות ופוגעים בעובדים. השאלה היא את טובת מי המדינה צריכה לראות לנגד עיניה וזו לא שאלה כלכלית אלא של חברה אנחנו רוצים שתהיה כאן - אחת עם פערים גדולים, משכורות גבוהות למעטים והרבה כח וכסף לטייקונים למיניהם או חברה שוויונית יותר ובעלת ניידות חברתית גבוהה יותר.

Cade Foster

New member
אני לא מגדיר את עצמי מבין בכלכלה

לכן אני לא נחרץ לכיוון שום צד. אבל אי אפשר להתעלם מזה שאתה מציג את הנושא בצורה מאוד... שחור לבן נקרא לזה.
&nbsp
קודם אתה מביא כדוגמה את סקנדינביה וגרמניה (ובתור אחד שחי בגרמניה וקיבל יופי של סקירה על סקנדינביה מקרובים שלו אני יכול לומר שא. למדינות האלה יש משאבים שונים וצרכים שונים מישראל וב. לא זו ולא זו היא גן עדן כמו שאתה מציג) אבל אתה מתעלם לגמרי ממדינות סוציאליסטיות שנכשלו טוטאלית - כמו יוון, ונצואלה, ברה״מ לשעבר וכו׳. עכשיו אתה מציג את זה כאילו יש בחירה בין גן עדן לגהנום ואנחנו בוחרים בגיהינום. יש עוד הרבה שאלות עקרוניות שאפשר לשאול והתשובה עליהן הרבה פחות חד משמעית: האם עדיף ששתי זקנות יקפאו מקור כי שתיהן מחוברות לאותה חברת חשמל וכל זה בשם השיוויון או שעדיף שרק אחת מהן, כי השוק נפתח לתחרות וקפיטליזם זה פיכסה. אם תשאל את ח״כ מיכל רוזין ממרצ היא בוחרת באפשרות א׳. ויש עוד הרבה דוגמאות שמראות שהבחירה היא ממש לא פשוטה כמו שאתה מציג אותה.

מעניין שרק צד אחד מקבל ביקורת על כך שהוא "מציג את הדברים

בשחור ולבן".
כשרשמו קודם על הכשלונות של הרעיונות הסוציאליסטים לא קפצת לתקן אותם על השחור והלבן. אבל כשמציגים עמדה אחרת פתאום כולם נזכרים שבעצם המציאות מורכבת. בעיני זה קצת צבוע.
גן עדן? שום מקום איננו גן עדן, מדובר במדינות מוצלחות מאוד מבחינה כלכלית.
אשמח לשמוע אלו משאבים יש לדנמרק ולשבדיה. היחידה מבין אלו שיש לה משאבים היא נורבגיה. שלא לדבר על זה שגם לנו יש משאבים - המון שמש שאפשר לנצל לחשמל, גז בזיל הזול, ופוספטים.
"צרכים אחרים" - אין שתי מדינות בעלות אותן צרכים. משום מה הנושא של צרכים אחרים לא עולה כשמוצעים פתרונות ניאו-ליברליים אלא רק כשמציגים עמדות אחרות. הייתי חושב שזה שיש לנו צרכים אחרים אמור להשפיע על כל התיאוריות הכלכליות ולא רק על צד אחד של המשוואה, זה שאתה מתנגד לו.שוב, הטענות הללו בעיני הן צבועות.
זה נחמד להביא מדינות קומוניסטיות כדוגמא לכשלונות, אבל אף אחד לא מציע קומוניזם אז בריה"מ לא רלבנטית. אין לי מושג מה קורה בוונצואלה, אבל קשה לי להאמין שמנהלים מדיניות סוציאל-דמוקרטית מבוססת עובדים חזקים כמו בסוציאל-דמוקרטיות האירופאיות. יוון לא נכשלה בגלל המדיניות הסוציאליסטית שלה, למעשה הסוציאליסטים עלו לשלטון, עכשיו, בעקבות הכשלון של הניאו-ליברלים.
אם אנחנו עושים רשימת כשלונות אתה מוזמן לספור גם את הכשלונות של הצד השני - ארגנטינה וברזיל שהתדרדרו לשפל המדרגה בעקבות פתיחת השוק לתחרות.
אני לא הזכרתי את המילים גן עדן או גהנום זאת לחלוטין קריאה סובייקטיבית שלך. הוזכר הכשלון של המדיניות הסוציאל-דמוקרטית ואני הצבעתי בפני האומר זאת שמדובר בכלכלות מאוד חזקות וששוק חופשי בלי התערבות ממשלתית לטובת הכלכלה המקומית היא מדיניות שאף מדינה לא באמת נוקטת בה, גם לא ארה"ב. ואם כבר אנחנו מעתיקים מודלים מארה"ב אז לזכור שיש שם את יתרון הגודל מה שהופך תחרות ליותר אפקטיבית, ובבקשה לא לדלג על החלקים של הניידות החבתרית והתמיכה מסיבית בשוק מקומי.
לגבי תחרות בחשמל - חשבתי שיש לנו צרכים מיוחדים וכו'. מסתבר שתחרות היא טובה תמיד, לא משנה מה הצרכים המיוחדים של המדינה.
אתה מציג דיכוטומיה כוזבת, כי יש הרבה יותר משתי אופציות. יש למשל אפשרות שתהיה חברת חשמל אחת והיא תטפל בכל הבעיות במהירות האפשרית ותדאג במידת האפשר שאף אחד לא יקפא מקור. זו האופציה שאני מעדיף ואני מניח שגם מיכל רוזין (לא יודע מה אתה רוצה ממנה). גם אף אחד לא טוען שקפיטליזם הוא פיסכה, זו לגמרי המצאה שלך. עד כמה שאני יודע אין כמעט קומוניסטים בישראל, אפילו בקיבוצים. מיכל רוזין, שלי יחימוביץ' וכל אותם סוציאליסטים שאתה משמיץ הם קפיטליסטים, בדיוק כמו שגרמניה, שבדיה ושאר המדינות הסוציאל-דמוקרטיות הן מדינות קפיטליסטיות. אתה כנראה לא סגור על משמעות המושג קפיטליזם.
אם יש לך רעיון מצויין איך לעשות תחרות טובה בחשמל אתה מוזמן להציע אותו. אתה תהיה הראשון בעולם שיש לו רעיון מצויין בנושא, דרך אגב. סתם להכריז "תחרות וקפיטליזם" לא באמת עושה עבודה הסברית טובה בנושא.
בינתיים מהנסיון שיש בעולם בנושא הזה עולה שאין דרך נורמלית לעשות תחרות בחשמל. אתה מוזמן ללמוד היסטוריה לראות את התוצאות האיומות של הפרטת החשמל בארה"ב, תוצאות איומות שגרמו לכך שזקנות קפאו מקור כשהחברות היו פרטיות (שומו שמיים, חברות פרטיות שלא דואגות ללקוחות שלהם, לא יתכן שיש כאלו כי "תחרות וקפיטליזם"), שגרמו לזה שהם נסוגו מרעיון זה.

למעלה