מעניין שרק צד אחד מקבל ביקורת על כך שהוא "מציג את הדברים
בשחור ולבן".
כשרשמו קודם על הכשלונות של הרעיונות הסוציאליסטים לא קפצת לתקן אותם על השחור והלבן. אבל כשמציגים עמדה אחרת פתאום כולם נזכרים שבעצם המציאות מורכבת. בעיני זה קצת צבוע.
גן עדן? שום מקום איננו גן עדן, מדובר במדינות מוצלחות מאוד מבחינה כלכלית.
אשמח לשמוע אלו משאבים יש לדנמרק ולשבדיה. היחידה מבין אלו שיש לה משאבים היא נורבגיה. שלא לדבר על זה שגם לנו יש משאבים - המון שמש שאפשר לנצל לחשמל, גז בזיל הזול, ופוספטים.
"צרכים אחרים" - אין שתי מדינות בעלות אותן צרכים. משום מה הנושא של צרכים אחרים לא עולה כשמוצעים פתרונות ניאו-ליברליים אלא רק כשמציגים עמדות אחרות. הייתי חושב שזה שיש לנו צרכים אחרים אמור להשפיע על כל התיאוריות הכלכליות ולא רק על צד אחד של המשוואה, זה שאתה מתנגד לו.שוב, הטענות הללו בעיני הן צבועות.
זה נחמד להביא מדינות קומוניסטיות כדוגמא לכשלונות, אבל אף אחד לא מציע קומוניזם אז בריה"מ לא רלבנטית. אין לי מושג מה קורה בוונצואלה, אבל קשה לי להאמין שמנהלים מדיניות סוציאל-דמוקרטית מבוססת עובדים חזקים כמו בסוציאל-דמוקרטיות האירופאיות. יוון לא נכשלה בגלל המדיניות הסוציאליסטית שלה, למעשה הסוציאליסטים עלו לשלטון, עכשיו, בעקבות הכשלון של הניאו-ליברלים.
אם אנחנו עושים רשימת כשלונות אתה מוזמן לספור גם את הכשלונות של הצד השני - ארגנטינה וברזיל שהתדרדרו לשפל המדרגה בעקבות פתיחת השוק לתחרות.
אני לא הזכרתי את המילים גן עדן או גהנום זאת לחלוטין קריאה סובייקטיבית שלך. הוזכר הכשלון של המדיניות הסוציאל-דמוקרטית ואני הצבעתי בפני האומר זאת שמדובר בכלכלות מאוד חזקות וששוק חופשי בלי התערבות ממשלתית לטובת הכלכלה המקומית היא מדיניות שאף מדינה לא באמת נוקטת בה, גם לא ארה"ב. ואם כבר אנחנו מעתיקים מודלים מארה"ב אז לזכור שיש שם את יתרון הגודל מה שהופך תחרות ליותר אפקטיבית, ובבקשה לא לדלג על החלקים של הניידות החבתרית והתמיכה מסיבית בשוק מקומי.
לגבי תחרות בחשמל - חשבתי שיש לנו צרכים מיוחדים וכו'. מסתבר שתחרות היא טובה תמיד, לא משנה מה הצרכים המיוחדים של המדינה.
אתה מציג דיכוטומיה כוזבת, כי יש הרבה יותר משתי אופציות. יש למשל אפשרות שתהיה חברת חשמל אחת והיא תטפל בכל הבעיות במהירות האפשרית ותדאג במידת האפשר שאף אחד לא יקפא מקור. זו האופציה שאני מעדיף ואני מניח שגם מיכל רוזין (לא יודע מה אתה רוצה ממנה). גם אף אחד לא טוען שקפיטליזם הוא פיסכה, זו לגמרי המצאה שלך. עד כמה שאני יודע אין כמעט קומוניסטים בישראל, אפילו בקיבוצים. מיכל רוזין, שלי יחימוביץ' וכל אותם סוציאליסטים שאתה משמיץ הם קפיטליסטים, בדיוק כמו שגרמניה, שבדיה ושאר המדינות הסוציאל-דמוקרטיות הן מדינות קפיטליסטיות. אתה כנראה לא סגור על משמעות המושג קפיטליזם.
אם יש לך רעיון מצויין איך לעשות תחרות טובה בחשמל אתה מוזמן להציע אותו. אתה תהיה הראשון בעולם שיש לו רעיון מצויין בנושא, דרך אגב. סתם להכריז "תחרות וקפיטליזם" לא באמת עושה עבודה הסברית טובה בנושא.
בינתיים מהנסיון שיש בעולם בנושא הזה עולה שאין דרך נורמלית לעשות תחרות בחשמל. אתה מוזמן ללמוד היסטוריה לראות את התוצאות האיומות של הפרטת החשמל בארה"ב, תוצאות איומות שגרמו לכך שזקנות קפאו מקור כשהחברות היו פרטיות (שומו שמיים, חברות פרטיות שלא דואגות ללקוחות שלהם, לא יתכן שיש כאלו כי "תחרות וקפיטליזם"), שגרמו לזה שהם נסוגו מרעיון זה.