מחרותיים ה-1 במאי !

niva99

New member
מחרותיים ה-1 במאי !

נו, אז איך חוגגים את חג הפועלים ?

מֵירַב

New member
מישהו עוד חוגג את זה?../images/Emo6.gif

אני זוכרת שבביצפר תמיד היו כמה תלמידים ניסו לשנורר יום חופש, אבל המורות לא הסכימו בלה בלה. חוצמזה, שאלה - אם אני מורה לשיעורי עזר... אני גם פועלת?

niva99

New member
פועלת עמלנית ממש כמו../images/Emo55.gifמאיה

מעניין איך ה"חג" הזה נשמע במיבטא ערבי

מֵירַב

New member
אוייייייייייייייייייייייייייייי../images/Emo67.gif

הרגת אותי!!!!!!!!!!!!

deathcaster

New member
חחח אני זוכר שהיה הדבורה מאיה בערבית

לצרצר פליפ קראו שם "פור-פור"

niva99

New member
א-הה

אז מישם המילה פורפרה...! [ סתם מסיקה מסקנות נמהרות - או שאולי יש בזה ממש] אלה היו 60 שניות עם אבשלום קור...

deathcaster

New member
60 מילים עם זוהר על "פורפרה"

פורפרה הוא כינוי לסביבון עם חוט (מדהים שהמקור האמיתי של הסביבון הוא משחק הודי בצורה של צלב קרס !!! איך הדברים והסמלים מקבלים משמעות שונה לאורך ההיסטוריה) הפירוש המילולי של "פורפרה" הוא "חרסינה" בערבית, אך נוטים לחשוב כי זהו שיבוש של המילה הערבית "פוררה" (כך קוראים עד היום לסביבון בירושלים, "פוררה" ולא "פורפרה") אשר פירושה "בריחה" או "לברוח" - כלומר הסביבון בורח שאנחנו משחררים אותו מהחוט. אז אולי יש ממש... כי גם צרצר "קופץ ובורח" .... יעני "פור-פור"
ובגלל תחום הלימוד שלי "פורפרה" תמיד מזכירה לי "פורפיריה" - מחלה נוראית ונדירה שמהווה את המקור למיתוס הערפדים.

deathcaster

New member
תיקון קטןטן

מחלה נוראית ונדירה שככל הנראה מהווה את המקור למיתוס הערפדים

niva99

New member
מה מאפיין את המחלה

אולי אני "מפורפרת" ובכלל לא מודעת לזה... ניבה שהיסודות ההיפוכונדריים מתחילים לתת בה את אותותיהם.

נראה לי שהיה פרק עם אחת כזאת ב CSI

היא הייתה הורגת בחורים צעירים בעזרת כלבים ואז עושה שייק מהאיברים הפנימיים שלהם כדי לקבל משהו מהדם

יאמר שכתבתי את ההודעה

לפני שראתי את ההודעה של זוהר בה אומר שהיה על פרק ב CSI וגם אני פריקית של טריוויה

niva99

New member
../images/Emo12.gif מאיפה כל הידע הזה....

ואני חשבתי את עצמי לפריקית של טריוויה... הולכת לי להתבייש בפינה...

deathcaster

New member
יאללה טריוויה !

האמת היא שבפורפיריה נתקלתי במהלך הלימודים אך זכורים לי גם פרקים ב-HOUSE ו-CSI LV שדנו במחלה...

למעלה