מחקר גיקיות

קונקה

New member
מחקר גיקיות

שלום לכולם! שמי גבי מנדלסון(קונקה זו אישתי), אני שחקן מו"ד נלהב לשעבר וחנון גאה בהווה ובעתיד. בנוסף לכך אני גם מסיים תואר בפסיכולוגיה קלינית ואת עבודת המאסטר שלי אני כותב בנושא גיקיות. אני נפגש עם גיקים וחנונים למיניהם (חלקם גיקים לשעבר) מקשיב לסיפורי החיים שלהם ללבטיהם לקשיים שעברו עליהם בעיקר בגיל ההתבגרות ולאופנים בהם התמודדו עימם. בעבודה אני מתייחס לדרכים שונות בהן אנשים מספרים את חייהם ומצאים להם משמעות. מאחר ואני לקראת סוף המחקר שלי , אני זקוק לעוד מספר קטן של מרואיינים. המרואיינים שלי צריכים למלא שני תנאים: עליו להיות גבר, עליו להיות אדם שנחשב ע"י אחרים לגיק או חנון בגיל ההתבגרות. הראיונות מתמשכים בד"כ כשעה-שעתיים (ולכמה דברנים לקח יותר...),דיסקרטיות מובטחת. אם מישהו מתלבט או חושש אני יכול להפנות לאנשים שעברו את הראיון ויעידו שזו הייתה חוויה ייחודית ונעימה. המייל שלי [email protected]

JuffoWup

New member
בכל פורום שהתלהבו מהאוטמיקון ../images/Emo191.gif

יש בו חנונים. חוצמזה, לא אכפת לי להיות חנון אם הוא משלם על הראיון הזה סכום סמלי.

קונקה

New member
תמורה לראיון

אין לי כסף לשלם למרואיינים שלי, אבל ככלל, מאחר והמרואיין בא לעזור לי ולא להפך, אני מסכים שתמורה סמלית היא כאן בהחלט במקום. שלח לי מייל אם אתה באמת מעוניין!

JuffoWup

New member
לא נראה לי, תודה

כמה שהייתי שמח לעזור לך, מניסיון המר של אחרים בד"כ הדברים האלה לא נגמרים טוב. זה לא מכוון אליך אלא לאן שהמחקר יכול להתגלגל (מאותה סיבה לא הייתי מוכן להתראיין אחרי צבא). בהצלחה בכל אופן.

מירטל

New member
זה האייקון של הגובלינים.

אתה מתבקש לא להשתמש בו על טרול...

ogmios

New member
שיניים בולטות ועין אחת?

זה ציקלופ שאכל יותר מידי חסה

מירטל

New member
לא, לא...

האוזניים גדולות מדי, ואני לא חושבת שמישהי תהיה מוכנה לערוך עיתון שלסמל שלו יש כזו תסרוקת מזעזעת.

קונקה

New member
הבהרות

חתולה לא ברור לי לאן בציטוטים וההערות שלך מכוונים. הסבר?

מירטל

New member
אין כאן גיקים - או חנונים -

או כל אחד אחר שיאמין שאתה מסיים תואר בפסיכולוגיה אבל מתקשה כל כך לנסח שאלה נורמלית בפורום.

BluePrint

New member
זה לא SOD קשה כל כך...

הוא טוען לתואר בפסיכולוגיה, לא בלשון והגהה. ומה שאני רוצה לדעת, זה: מה אני שולח לו, אם אני משתמש בשיטה המטרית?

Nihau

New member
הסבר

ההודעה שכתבתי הייתה מהסוג "ללא תוכן" המסומנת בעיגול כחול ריק והכילה למעשה רק את שורת הכותרת כתשובה המיידית שלי אל הודעתך. הציטוטים שלי מהווים את החתימה שלי כפי שתוכל לראות בהודעה זו שמוגדרת כ"בעלת תוכן" ולכן לידה יופיע סימן עיגול כחול מלא המציג את קיומו של תוכן בהודעה אותו ניתן לקרוא לאחר פתיחת ההודעה.

ננסק

New member
ובכן, אני עברתי את הראיון הזה, ו-

זה יופי של דבר. בתור התחלה, *סוף סוף* עד שכבר יש מחקר רציני על ענייני גיקים\חנונים וואטאבר, לדעתי כדאי לעודד אותו. הראיון ארך בערך שעה וחצי נטו, וגבי עוד הגיע אלי הביתה אז לא היתה שום טרחה בעניין. נהנת? המלץ לחבריך! וברצינות, זה גם היה נחמד (גבי הוא סבבה, וזה *כיף* לדבר על עצמך כשמישהו נורא רוצה להקשיב) וזה גם למען מטרה טובה. אני מציע ללכת על זה.

Nihau

New member
כמה אבקת שמחה לבנה הוא נותן?

כי אתה נשמע תחת השפעה כבדה... אולי תוכל לספר קצת יותר לעומק על הראיון ולמה אתה חושב שיש צורך במחקר על "גיקים\חנונים וואטאבר" ומה הופך את המחקר הזה לרציני, או לפחות רציני יותר מכל השאר? למה שמישהו כאן יגדיר את עצמו כ"גיקים\חנונים וואטאבר" כדי להשתתף במחקר? ולמה רק נחקרים מהצד שלך של האנושות? ומה הקשר בין גיק לוואטאבר?!? ועכשיו ברצינות: לי קצת קשה להעריך מחקר שמגדיר מראש קבוצה חברתית שהינה סטריאוטיפ שקיומו מפוקפק, מצמצם את קבוצת המחקר לצד אחד של המין האנושי ומצמצם אותה עוד יותר ע"י חיפוש שחקני תפקידים שעונים על שתי ההגבלות הנ"ל. זה די מטה את המחקר לכיוון של "שחקני תפקידים גיקיים" ובעצם הגדרות היסוד של קבוצת המחקר מתווה קשר מזוייף בין סטריאוטיפ חברתי מפוקפק, כרומוזום Y ותחביב לשעות הפנאי. עוד לא קיבלנו את התוצאות של המחקר האחרון שנרתמנו לו כאן בפורום. כמי שמחקר הוא המקצוע הראשי שלי, זה צורם. לפחות החתימו אותך על כתב הסכמה מודעת לפני שצורפת למחקר? לפחות הוא יותר מנומס מהחוקרים הקודמים ולא דורש אאוטינג בוטה כאן ועכשיו.

ננסק

New member
ובכן,

זה מחקר פסיכולוגי, לא סוציולוגי, וגם בשאלות שלו גבי כמעט בכלל לא מסתכל על גיקיות כתופעה חברתית. הוא שואל מה אני חושב על זה לגבי עצמי, איזה חוויות עברו עלי - אחד שמגדיר עצמו כגיק - ובכלל, איך אני מגדיר את עצמי. מעניין אותו לדעת איך הדברים מנקודת המבט שלי כאישיות, לא כתופעה בשטח. אין לי מושג למה הוא בחר להתמקד דווקא בגברים, או דווקא בגילאים בוגרים יחסית, אבל זה לא ממש משנה לי. יש בוודאי לא מעט שיקולים שיגרמו לחבירה בקבוצת מיקוד על פני קשת רחבה של מרואינים, במיוחד במחקר מהסוג הזה, שמתבסס על ראיון אישי ולא למשל על סקר. אין לי מושג עד כמה משמעותי יהיה המחקר - אם אני לא טועה, זה "רק" פרויקט הדוקטורט שלו, ולא איזה מחקר אוניבריסטאי רק פרופסורים - אבל כל התייחסות מחקרית *שהיא* לעניין התרבות שלנו הוא לדעתי צעד בכיוון הנכון. זה נראה *שיש מה לחקור*, בתור התחלה. ממש כמו במשחקי מחשב, שעד לפני כמה שנים אף אחד אפילו לא דמיין לעצמו לחקור אותם בצורה רצינית, ועכשיו זה אחד הנושאים החמים החדשים. כמו כן, גבי לא משחק רק שחקני תפקידים. אני המלצתי לו על הפורום הזה באופן אישי, כי קיוויתי שימצאו כאן אנשים נוספים שירצו להשתתף. המלצתי גם על פורומי מדע בדיוני מפורסמים, באותה נשימה. מטרתו של גבי היא לא ליצור סטריאוטיפ, לאמת סטריאוטיפ, או אפילו להתייחס לסטריאוטיפ - מאחר שזוהי מילה בהקשר חברתי, ולא פסיכולוגי. הוא שואל כאן "האם אתה חושב שאתה גיק?" ואז בראיון בא לברר את השאלה הגדולה יותר - *למה* אתה חושב ככה? מה החוויות שעברת, שבגללן אתה מגדיר את עצמך ככזה? מהי השקפת העולם שלך? אני לא בא להכניס שאלות מחקריות לפיו, אבל זה הרעיון הכללי. אני מבין את החשדנות שלך, אבל בדיוק בגלל זה אני מביא התרשמות אישית. זה בסדר, זה אפילו נחמד.

Nihau

New member
בעיות של שעה מאוחרת

"יש בוודאי לא מעט שיקולים שיגרמו לחבירה בקבוצת מיקוד על פני קשת רחבה של מרואינים"- מה זה חבירה? איך מיקוד יכול להתפרש על קשת רחבה? "אבל כל התייחסות מחקרית *שהיא* לעניין התרבות שלנו"- איזה תרבות? של שחקני תפקידים או של מי שמגדיר עצמו כגיק? האם קבוצה של self proclaimed geeks ממין זכר שאחד מתחביביה הוא משחקי תפקידים יכולה להחשב "תרבות"? "יש מה לחקור" - ככה חשבו כבר יותר מחוקר אחד או שניים, רובם למאסטר כך שכנראה אחוז יפה מהם השלים את המאסטר ועכשיו מנסה את כוחו בשלב הבא, דוקטוראט. לי אין בעיה עם דוקטוראטים, 4-5 שנים של מחקר מונחה הם השקעה לא קטנה של מאמץ ומשאבים והידע הגלובלי מורחב עם כל דוקטוראנט שמצטרף לשורות הדוקטורים בעולם. כן ירבו. עדיין זה לא מקנה הצדקה למחקר כל כך מוטה עוד בהנחות היסוד שלו. אשמח אם גבי יסביר על זה יותר. לא שיש לו מחוייבות כלפי, אחרי הכל *אני* לא עברתי את הקריטריונים שלו לקבוצת המחקר- אני ואלר שאיננה גיקית. "כמו כן, גבי לא משחק רק שחקני תפקידים."- ? הוא לא מה? ברור לי שזה נחמד לשבת עם מישהו לראיון אישי מנומס במשך שעה או יותר, זה תמיד נחמד לחלוק חוויות ודעות. אבל זה לא מבטיח לך תוצאות שהשלכותיהן יהיו חיוביות על חייך. מסקנות שגויות לא עוזרות לך לקדם את ההבנה האמיתית על ה"תרבות" הזו שאתה מדבר עליה.

ננסק

New member
נו בחייך

כן, כנראה הייתי קצת מטושטש כשכתבתי את זה, ובטוח שמיהרתי. אז למה לנטפק על שטויות? נו, קדימה: "יש בוודאי לא מעט שיקולים שיגרמו לחבירה בקבוצת מיקוד על פני קשת רחבה של מרואינים" בחירה, לא חבירה. לבחור בקבוצת מיקוד על פני קשת רחבה, כלומר העדפה של הראשון על השני. תרבות של גיקים, לא של מי שגבי מבקש בשביל המחקר. ג'יז, איזו קריאה סלקטיבית. תרבות שמורכבת ממי שאני מגדיר כגיק (שאותו אני לא רואה ככינוי גנאי, אלא פשוט כך: כמי ששייך לתרבות גיקים). מי שבעיניו חולצות עם ציטוטים מוובקומיקסים זה מגניב, מי שאוהב לקרוא מדע בדיוני, מי שמשחק משחקי תפקידים, או מי שעושה את כל הדברים האלו ביחד - זהו גיק, לפי הגדרתי וגם לפי הגדרתו של גבי. לא ממש איכפת לי אם זה הגדרתם בעיני עצמם, לפחות לא למטרת המחקר *הפסיכולוגי* הזה. הערה: אולי את לא יודעת, או מסרבת להסכים עם זה, אבל אנשים רבים מהקהילה הרחבה של מ"ת\מד"ב\טולקין\באפי וכל שאר המועדונים השונים, קוראים לעצמם גיקים בגאווה ובלי שום בעיה עם זה. זה עניין של הגדרה עצמית מאוד פשוטה: גיק זה חנון בלי הקונוטציות השליליות המטופשות, שנוצרו בידי טיפשים. גיק הוא מעמד חברתי *ראוי*, בניגוד לחנון. "זה לא מקנה הצדקה למחקר כל כך מוטה עוד בהנחות היסוד" וואלה. אבל לא קראת את המחקר ואת הנחות היסוד, אלא רק את בקשתו של גבי. אולי לפני שאת נעשית מרוגזת לאללה ומתחילה להתקיף כל מי שזז בעץ הזה, תבררי מה הולך כאן *ולמה* נעשו הבחירות האלה. "גבי לא מחפש רק שחקני תפקידים". כאילו שלא יכולת להבין את זה מההקשר. "זה לא מבטיח לך תוצאות שהשלכותיהן יהיו חיוביות על חייך" ארר, מה? מי אמר משהו כזה? מי הבטיח לך אושר נצחי בתמורה לשעה וחצי ראיון? גבי לא אמר שום דבר דומה, ואני בסך הכל אמרתי שזה נחמד ולדעתי גם תורם למטרה מוצלחת. לתפיסתי, מסקנות שגויות *עוזרות* לקדם דברים. לא את ההבנה של התרבות (במיוחד לא במחקר פסיכולוגי. אהמ), אלא, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, את חשיבות העניין בעיני החוקרים עצמם. אפילו עם מסקנות שגויות, יש לפחות מחקר כלשהו שמבוצע על הנושא. אולי מישהו יחשוב "רגע, יש עוד מה להגיד על זה", ויעשה מחקר בעצמו. זה יתפתח רק אם ידברו על זה. אגב, קפיצה למסקנות - כמו שאת עושה כאן לכל האורך - גם היא לא עוזרת לקדם שום דבר.

למעלה