מחקר בנושא אוטיזם

נו אז אנחנו לא קונים את זה.

סתם שאלה ומצטער על הגסות, את מנסה בכול להוציא מאיתנו מלוי שאלונים? רק כדאי שאני יבין מה את עושה.
מה שהכי מעצבן אותי שלא מבינים מזה לא. את תסברי לנו אנחנו נבין נשתנכ נענה מובן? תפסיקו לקחת כל דבר
ללב. אנחנו סובלים הרבה יותר סבל נוראי. לא אתם שיושבים לכם רגל על רגל וקובעים את החוקים ,אנחנו אלו שלא מקבלים
אותנו .ונדחקים בצד, הילד האוטיזט יושב בצד בזמן שאיזה ילד שמוק שלא מבין מה " הדפקה שלו" ומתעלם ממנו, אנחנו

עלו שמסתכלים ברחוב עם עין רעה. אנחנו אלו שמתפללים לא היו עוד כמונו לא אתם, אנחנו אלו שתמיד מנסה להיות
בסדר ושרק יאהבו אותנו ויקבלט אותנו ואנחנו חוטפים סכין בלב, ואתם החברה הכי מחוברנת בעולם, אין רצח נשמתי יותר מאקדמיה, כל
חלקה טובה הרסתם, הישוע לא תגיע לא ממך ולא מנחה שלך כי אתם רוצים לשמור על המנופל על הכוח, על השליטה, תרצו
לדבר בשפה שלנו, שנבין שנוכל לתרום בצורה שהיא מתאימה לנו שהיא משרתת אותנו, מה את רוצה שנלך כנגד השקפות
שלנו כדאי שלך היה ציון 90 או השד יוודע מה. אין הערכה לטיםפול הקיים פשוט אין, ילדים בני יומם מקבלים כדורים

פסכיטרים. למה? ירשעים למה?! ילד בגיל 5 קצת משתולל דחופים לו כדור לוע שיתוק ויחנק', אין את לא הקורבן, ואנחנו
לא נחמדים ויש לנו סיבה. לא סתם את מבינה? י אתם עשיתם דברים נוראים ואין מחליה יש אולי דרכים לנסות לתקן
מחליה לא תקבלו לעולם מערכת מחורבנת צמאת דם, פסיכופתים אחד אחד גם אם לא לפי האבחנה המקובלת.

נמאס לי כבר מכל מיני מטפלים שבאים, ומציקים. לא רוצה לתת פתרון או אלנטנטיבה אחרת כמש אמר שייך למעןוט
הם שונים ומצלחים כי הם בעלי עמדת כוח מאה אחוז, תבינו תשפה את המכניקה, יודעת איך בונים מטוס? צריך להבין
כמה וכמה נושאים ,פיזיקה, מתמטיקה, ועוד הרבה אז תבינו את הפיזיקה או תנסו להבין ונדבר איתכם מלוי שאלונים
שווים לתחת זה דעתי.

arana1

New member
לדעתך זה חשוב לקידום הטיפול לדעת אחרים כאן זה דווקא מעכב

הבעייה ברוב המחקרים מהסוג הנ"ל שהם מניחים מראש בדיוק את מה שהכי דפוק כאילו היה כלל.

זה בסדר, תמשיכו כך, נשמח מאוד לראות איך האקדמיה מאבדת לחלוטין את הרלוונטיות שלה לעיסוק אמיתי בחיים, כאלה שמושתתים בניגוד להנחותיה על אהבה ורגישות לאנשים אמיתיים

arana1

New member
אני הורה מאובחן ואני לא אשתף פעולה עם מחקר כזה

nitzanbrk

New member
על בסיס מה את שופטת את המחקר שלי מבלי לדעת מה הבסיס שלו

אני לא יודעת על בסיס מה המתקפה הזאת, אבל אני לא מבינה למה אתם צריכים להניח את הרע מכל עלינו ועל המנחה שלנו, ולא לצאת מנקודת הנחה שהמטרה שלנו בסך הכל חיובית. אנחנו לא מניחים שום דבר רע על ילדים אוטיסטים ולא על ההורים שלהם, בבקשה אל תניחי עליי דברים מבלי להכיר אותי

מה הקשר עליך? את לא הסיפור ולא מחקרך.

הגישה הכללית היא הבעייתית. זה פורום שהוא תמיכה/ אידאלוגיה מובהק יש פה דיונים עמוקים עד היסוד.
אנחנו אנשים דעתניים מה לעשות אז שאנחנו רואים דברים שלא מוצאין חן בעניינו אנחנו מגיבים. אנחנו לא חייבים
כלום אנחנו אלו שעושים לכם טובה. תאמיני לי אוטיסט או הורה לא בא לו להתחיל למלאות שאלונים. את בא בגישה
לפחות מראיתי הצרה כאלו חייבים לך. ואז מתפלא למה כך אנחנו מגיבים. אנחנו רומזים שזה לא מתאים, אז זהו טוב
תודה שלום להתראות. לא צריך לנסות בכוח. לא מתאים מי שכן ימלא זה הכול, לא באנו עליך בטענות ולא למנחה שלך
זה עניין אידאלוגי גרידא, ועניין רגשי תו לו. מבינה? את סטודנטית תואר שני את מכירה את מה שמלמדים אותך בעברית.א
אנחנו יש לנו פילסופיה משלנו יפה וחכמה, זה כמו להתווכח על אלוהים אותו דבר מבינה? כנראה שמה שכתבת שם לא מתאיםן.
לא צריך להיפגע אלה להבין שהנושא רגיש זה הכול. אני לא נגדך ולא נגדו לא מכיר אותו וגם לא רוצה להכיר. זה הכול יש שני
צדדים למטבע, מקווה שאני ברור, ואני לא מנסה להיות רע ולפוגע אני פשוט כנה.

arana1

New member
כותרת המחקר "חומרת סימפטומים" זה לא הנחה ?

האם לא די בה על מנת להעיד על כוונתו ויעודו ?

לא יודע מי הכשיר אותכם כחוקרים אבל אם אתם לא מצליחים לזהות את ההנחה המוקדמת בגישה שלכם אז אולי אתם אמורים לבוא אליו בטענות

אני לא אוהב אנשים שקוראים למרכיבי האישיות שלי, או לתוצאות של המפגש בינם לבין המציאות, סימפטומים ?
מה דעתך על חוקר שיניח שמאפיינים נשיים הם סימפטום של לקות או מחלה ?
צריך לשתף פעולה עם חוקר כזה לדעתך ?

ברור לי שהמחלקות לפסיכולוגיה באקדמיה נשארו תקועות בימי הביניים אבל מציע לכם להתחיל להתעורר שם כי באמת ליותר וליותר אנשים נמאס מכם לחלוטין
מצד אחד את מתלוננת על אלימות ומצד שני אפילו לא שמה לב לאלימות המזוויעה שבעצם גישתך לאנשים שאינך מכירה ואינך יודעת עליהם דבר
אני, כסימפטום, לא אשחק במשחק שלך
חלק מהשאלות הן טובות ונכונות ונוגעות לעניין אבל עצם גישתך מבטיחה שלא רק שלא תעשי שום דבר טוב עם המידע אלא שתעשי איתו רק רע

חוץ מזה
לדעתי מי שלא שונא פסיכולוגים ופסיכיאטרים הוא מטורף
אבל זו רק דעתי האישית
שנוצרה במשך שנים של מפגשים עם התוצרים הכל כך פגומים של המחלקות להכשרת אנשים רעים באקדמיה

arana1

New member
אה, ותמסרי לחברים המנותקים שלך שבשטח הדברים משתנים

שבזמן שאתם לועסים שוב ושוב חומרים שמייצגים את כל מה שהכי דפוק במבני הכח הכי מחרידים בשטח דברים קורים
ואנשים מתחילים להבין את עצמם למרותכם ולמרות ה"עזרה" שלכם
ונקווה שאולי במקרה של אוטיזם,בניגוד למקרים אחרים, המימסד הפסיכולוגי-פסיכיאטרי, שמייצג בדיוק את כל מה שהכי דפוק בקונפורמיזם חסר שאלות, יצליח לפגר אחרי המציאות רק ב50 שנה ולא במאה.

אם היית מפרסמת את ההזמנה שלך כאן לפני 10 שנים או אפילו לפני חמש שנים אז כולם היו מתגייסים לעזור לך בלי שאלות ותהייות והתנגדויות בכלל
אלא שיש פרט אחד קטן וחשוב בזהות האנושית שאותו הפסיכולוגים והפסיכיאטרים תמיד מחמיצים
לפרט הזה קוראים התפתחות
אנשים לומדים להכיר את עצמם, לפתח רגישויות, תובנות, ללמוד לזהות טוב יותר מי בא באמת לעזור להם ומי משרת אינטרסים שיזיקו להם
אנשים, בניגוד לפסיכולוגים, מנסים להתפתח, להשתנות, לשנות, לשאול שאלות עמוקות על קיומם וזהותם
וחלקם, למרותכם, אף מצליחים בכך במידה כזאת או אחרת

anti is back

New member
השינוי שאתה דורש הוא שינוי פרדיגמטי

לא סתם התפתחות. המחקר שלה דווקא עשוי לאפשר "התפתחות" - יאספו נתונים חדשים, ובהתאם לכך, ישורטטו קשרים חדשים, שעשויים גם לשפוך אור מעט אחר על הנתונים שנאספו. אבל השינוי שאתה מבקש הוא כזה שיחליף את עצם המבנה שלתוכו נאספים הנתונים ושלאורו משורטטים הקשרים ביניהם, שגם ייתר חלק גדול מאוד מהנתונים שכבר נאספו והקשרים שכבר סומנו. פרספקטיבה אחרת לגמרי, מוטיבציות שונות, מערכת ציפיות חדשה - זה שינוי שדורש הרס כמעט טוטאלי של הקיים, ולכן הוא מתרחש רק לעתים רחוקות מאוד הן באנשים הן במדע.

anti is back

New member
ובטח לא משהו שתלמידת תואר שני יכולה להשתעשע בו

אם היא מקווה לייצר לעצמה סוג כלשהו של קריירה אקדמית...

arana1

New member
זה מובן לי

אלא שנדמה לי שהדרישה המתמדת מהאוטיסטים להתחשבות בגבולות המימסד, האקדמי והאחר,ובנכונות ובצורך של תלמידי מחקר לדרוס את האתיקה והמוסר פן יבולע להם אקדמית, איכשהו סותרת את היומרה לעזרה, בוודאי במיוחד בהקשר של אוטיזם, שמהותו, ומה שמופלא בו, זה שבניגוד להנחת הלקות, תנועת התפתחותו זקוקה בדיוק להדדיות שאותה, גם לגירסתך, דורשי טובתנו הכי מדכאים.

בקיצור, שום דבר טוב לא יצא מהאקדמיה, להפך, רק נזקים, אז למה שאתמוך בזה, אוטיסטים לא אמורים להיות קדושים

anti is back

New member
לא צריך להרים ידיים מהאקדמיה

פשוט להפנות את המבט לאותן מובלעות ואזורי תפר שבהם כן מתאפשרות פרספקטיבות אחרות - למשל, עיסוק באוטיזם בתחומי מחקר אחרים, לשון, ספרות, פילוסופיה, שבהם השדה והיחסים בתוכו עדיין אינם מוגדרים באופן נוקשה, או אפילו בעבודות של תלמידי מחקר שוליים, כאלה שלא נמצאים שם כחלק מהמרוץ אחר משרה אקדמית אלא סתם מתוך עניין. בסופו של דבר, ההצטברות של מחקרים כאלה, על אף שוליותם, עשויה להוביל ברגע הקריטי, בצירוף עם גורמי לחץ אחרים, חוץ-אקדמיים, גם לשינוי פרדיגמטי.
והאמת היא שגם המחקרים הקונבנציונליים, בגלל ההצטברות ההדרגתית של סתירות ופרדוקסים, שאתה מיטיב להצביע עליהם שוב ושוב, לוקחים חלק בתהליך הזה, בלא יודעין. אבל אני בהחלט מבינה את הסירוב שלך לקשור את עצמך לסד של הנחות היסוד הזוועתיות שלהם למען איזה תהליך שאלוהים יודע מתי הוא בדיוק יסתיים וכמה עוול עוד ייגרם עד אז.

arana1

New member
דווקא בגלל שאיני מרים ידיים אני מגיב

אם הייתי בטוח שאין שום סיכוי לא הייתי מגיב בכלל, בדיוק כשם שאיני מגיב לאנשים נורמטיבים, אבל חשוב להבין, לדעתי, ש99 אחוז מהחומר שהאקדמיה מפליצה לנו בפרצוף אינו סתם טעות תמימה אלא יש לו בסיס גזעני כל כך עמוק עד שאפילו ההיבט הזה נסתר לחלוטין מעיניה, והתוצאה אינה גישה מוטעית או לא מדוייקת אלא נסיון חוזר ונשנה לדחוף באלימות בדיוק את התפישות הכי מהפכות קרביים, בדיוק את הפרשנות הכי הפוכה למהותו של האוטיזם

אני לא אדם אלים אבל ממש יכול להבין את נתנאל בעניין הזה כי לדעתי כל תגובה לגישה האקדמית שאינה יריקה בפרצוף של הפסיכולוגים והחוקרים נוטה להם כבוד שאינם ראויים לו בכלל
במצב שבו עליונות הגזע הנורמטיבי מובנית במה שנקרא בטעות מחקר כמובן מאליו כל תגובה שמוכנה לקבל את המחקר הזה כלגיטימי כמוה כשיתוף פעולה עם כוחות החושך שמייצגים את כל מה שהכי מתועב בזדון האנושי
ולמדנו להכיר שלזדון הזה יש פנים הכי נוראיות דווקא או לפחות גם כשהוא לובש פנים מלומדות

ממתי פילסופים עסקו באוטיזם? והאם יעסקו?

ממתי בכלל יש גישה אחרת חוץ מהגישה הפסיכלוגית הקיימת? אני כבר מלא זמן אומר שצריך לפתח דישה פילסופית.
אבל מה לעשות הפילוסופיה דועכת. מה שכן יש פה זה את השיטה הממסדית העלובה שלא מובילה לשום דבר אלה שימור
הקיים. את מציע דבר שהוא חשוב השאלה האם הוא אפשרי כיום? האם יש אנשים שכן רוצים לחקור את מהות האוטיזם?
והאם הם מוכנים להלחם מול המערכת? אני לא מתכוון להתנגשות אלה ליצירת אלנטרנטיבה אחרת, האם זה קיים? אני לא
ראיתי עד היום שום ספר פילסופי אוטיסוטי אפילו אחד. אני מחפש בנורות משוררים אוטיסטים או אנשי מדע אני לא מוצא.
איפה אנחנו בשולי החברה נכון? החברה שבעני הכי חכמים יותר מכל איש אקדמיה מדופלם ומלא גאווה, ואנחנו בתחתית.
בעני האמת היא כזאת. פיתוח גישה אוטיסטית מבפנים, כמו שאומרים אם אין אנלי מילי מכירה? אם אנחנו לא נלחם על הזכיות
שלנו הם ירמסו אונו עוד חמש מאות שנה מבינה? זה בעני הפתרון לא אנשי אקדמיה ,לא חוקרים אלה מבפנים, נחכה עוד
&nbsp
שלושים שנה, נראה מה היה, אז אני אהיה בן 52 כנראה אני אהיה במקום שונה לגמרי, ואם כל התכניות שלי יתגשמו היה
לי את הכוח ( הכספי/ המעמדי) לנסות לשנו תיחס הדוחה לאוטיסטים, אני רוצה להיות מאלו שמובלים לשנוי, אני לא פולטי.
אני לא ימין ולא שמאל ,לא מעניין אותי מהפצצה הארנית או פיגועים. אכפת לי מדבר אחד האוטיסטים, זה הפולטיקה שלי
זה ובעלי החיים. והחלשים האחרים. את מבינה? בעני מהפכה בא מבפנים ,שאוטיסטים יתפכחו וילמדו שהם לא חולים.
ואיזה נבלה טרפה, שקץ איזה רמס ותולעת, אז נוביל לשנוי ,לא מאמין לאדמיה לא באוטיזים ולא בכלל. אקדימה טובה
אבל מי שעשה בעני מהפכות היה אנטי ממסדי, אני יכול למנות הרבה שמות, החל מדה וינצי ועד דנטה שהיה נגד מה
שהיה מקובל, מהפכה אמתית משנה זדרי עולם שוברקת גדרות ,מנפצת ללים בשפתו של ליבוביץ, מבינה?זאת המפכה
שבירת כל המסכומות, זוהי דעתי.

arana1

New member
בשנים האחרונות יש פילוסופים שמתחילים לעסוק בכך

כחלק מהמגמה של חזרה לפילוסופיה קונקרטית, מעשית, ובכלל כחלק מתחושות שהולכות ומצטברות, גם באקדמיה, של קשרים לא ידועים בין החושי והמופשט, יש פה ושם פילוסופים שמצליחים או לפחות מנסים לזהות בתופעות כמו אוטיזם סוג מאוד מיוחד ואפילו מבטיח של מאבק קיומי

הפילוסופיה לא דועכת, בדיוק להפך, הקשקושים המטריאליסטית שנמצאים כרגע במוקד ובשיא מתחילים להיתקל גם בזעם חברתי, לאנשים ממש נמאס מזה
וגם למדענים הראויים לשמם היחס העימותי והמתנשא לרוח נראה כפגום ופוגם בעצם השליחות המדעית

בזמנו התלהבתי ששמעתי שיש דבר כזה יעוץ פילוסופי שהולך ומחליף את מה שנחשב בטעות לטיפול פסיכולוגי
אבל כשראיתי כמה מכוכבי המגמה ברשת הבנתי שלצערי הם כופים בדיוק את כל מה שהכי מסריח בפסיכולוגיה גם על הפילוסופיה
פשוט מגעיל
אבל עצם קיומה של המגמה מעלה את הסיכוי שמשהו ישתנה

אתה טועה טעות מרה אם נדמה לך שמעמד כספי או אחר יקנה לך את ההשפעה הרצויה
בדיוק להפך
המהלך לקראת סוג כזה של השפעה הוא שמבטל מראש את כל היופי והיושרה והתועלת בנסיון לחשוף אמת אנושית ומהותית יותר

מה שחשוב זה האמת, ושום מעמד או הכנסה לא יקרבו אותך לאמת אלא רק הדרך שבה אתה מתנהג ביום יום ובוחר כל הזמן יכולה לקרב אותך לשם

אין, ולא יהיה, אדם בעל מעמד או רכוש או כסף שהוא לא זבל מוחלט
אין מצב
כל הבחירות שאתה עושה על מנת להגיע למצב כזה יבטלו מראש את יכולתך לגעת באמת של האהבה

אני ממש הכי לא דתי ובוודאי לא נוצרי אבל לישו היו כמה יציאות לא רעות בכלל
ובאחת מהן הוא אמר "נקל לגמל לעבר בנקב המחט מבא עשיר אל-מלכות האלהים" ואין לי שמץ של ספק שהוא ידע על מה הוא מדבר

דברנו על זה זוכר?

אני שמעתי את אותה טענה. אבל בסופו של דבר ממה שאני יודע ( ואולי א ני טועה) הפילוסופיה היא לא בתקופת הזוהר.
אבל אני לא בקיא כמוך בפררטים. שאני חיפשתי ספרים בגישה פילסופית על אוטיסטים לא -מצאתי אפילו אחד. בקשר
לחלום שלי. זה פריוקט שאני עובד עליו זה בכלל לא בטוח ( מכשיר רפואי) אז זה טוב גם מבחינה פרקטית מציל חיים.
אותי לא מעניין הכסף ואולי אתה צודק שזה לא יעזור לי ואולי יעוור כה- האוטיסטית. ללא כסף או השפעה. כי זה נראתה
לי-הדרך הנכונה, אבל שאני חושב על זה זה לא מתאים לי אני לא אוהב עסקים ,ולא יודע לנהל שום דבר. אז גם כך אני
לא יצלח. אבל אותו שאיפה היא דבר חיובי מאוד זה מכשיר רפואי שיכול להציל חיים, אז נראה לי שגם אם אני לא יעשה
כסף זה שווה לא? גם שהסיכוי שזה יצלח לא גבוהה לפחות יש סיכוי שאולי זה כן יצלח ,וזה המטרה שלי...

arana1

New member
דברים הם תמיד בתנועה, תמיד בשינוי

הנסיון לשפוט דברים רק מתוך נקודת המבט של ההווה הוא הכי מוטעה ומטעה
נסיון כזה גם מוביל לתפישות אופורטוניסטיות, צרות מוחין ורעות לב

נכון כי נו תנוע הגלגל.

הכל הוא דניאמי משתנה מישאומר שאין סיכוי הוא טיפש אין ספק...

לטעמי השינוי יבוא מפנים.

שאוטיסטים יתיחילו לחקור והיו בעצמם מטפלים אם באופן מקובל ואם באופן עצמאי פשוט פילסופים/מדענים אוטיסטים.
אני מציע מאז שאני פה כבר שנתיים +כמעת מאז שבאתי ,וכולם שמים עלי זין וחושבים שהרעיון דיבלי, אבל אני מאמין שהשנוי
יבוא רק מאוטיסטים. לא מאקדמיה אלה עם אוטיסטים היו חלק םפעיל מאקדמיה, כי אוטיסט יכול להבין אוטיסט ולהזהות באמת
ולכתוב מכל הלב. זוהי דעתי.

אנסה להסביר

קודם כל צריך להניח בצד את הפוזה החברתית הנחמדת.
אז ככה. בכל תחום לימודים מקנים ידי תיאורטי שהקשר בינו למציאות בעייתי בלשון המעטה.
בגלל זה יש מושג שנקרא התמחות. ככה מנהלי חשבונות, רואי חשבון ועורכי דין לדוגמה.
בעלי מיקצוע בראשית דרכם בכל תחום עושים טעויות כך שרואה חשבון שלמד 4 שנים ועשה התמחות
יודע ומבין פחות ממנהל חשבונות שעשה לפני מספר שנים קורס של 4 חודשים ועובד במקצוע עם נסיון.
בגלל הניסיון. מי שרוצה ללמוד ימחל על כבודו ושנות לימודיו וילמד ממנהל החשבונות הזוטר ויחכים.
הרוב לא.
זה ידוע מובן ומקובל. מטעמים אינטרסנטים בדר"כ ההתמחות לא נותנת כלים אמיתיים.
רק לאחר מספר שנות עבודה במיקצוע מתחילים להבין את הדברים.
גם ברפואה זה כך.
עכשיו מה קורה בהקשר האוטיסטי היום ?
יש אנשים שלמדו לפני כמה עשורים, נעשו מומחים מטעם עצמם ויש תיאוריות שלמות המתבססות על מה שכתבו.
אבל הכל מתייחס למציאות מסויימת, המציאות אותה ראו הם, לא המציאות האוטיסטית היום.
כי מה זה אוטיסט ?
שוני מהמקובל בגלל שוני נוירולוגי.
הוא שונה, חריג, פריק איש הפיל ועוד.
לא רואים את השוני חיצונית, רק בהתנהגות אז נתאים אותו לתלם המקובל.
או במילים אחרות סוג של גזענות חברתית מבדלת.
ולמה ? כי מי שמתיימר לדעת לא מאמין שישנה אפשרות אחרת מדעתו.
בעצם גם הוא סוג של חריג אבל כזה שהחברה נתנה לו כוח.
זה הסיבה לתגובות כאן, יחס המערכת שאת עומדת להיות חלק ממנה.
בהתחלה זה האגו שלהם. אח"כ הם מתחברים לשאר בעלי הכוח.
בסוף מגלים שבעצם העולם מונע ע"י מספר מצומצם של בעלי אינטרס והם עושים כך שהרוב יהיה בממוצע, בכאילו טוב, מספיק עסוק כדי לא לראות את המציאות ולהתמרד.
להאכיל את כולם בלוקשים של המציאות.
ובעצם זהו.
אוטיסט מאפשר לראות את המציאות האחרת, השונה.
קראת פעם את קרוי לדוגמה, או אחרים שכל עוד זה התאים היו מומלצי ויקירי החברה,
וכשהבינו והתרעמו סיימו את החיים בקשיים או התאבדות ?
חיים במחיצת אוטיסטים מאפשרים למי שרוצה את הגילוי הזה.
יש הורים שמוכנים לצאת למסע הזה
ויש הורים שעושים את ההתאמות הדרושות, חברתיות וכאלה, שמנציחות את השוני.
למי תלכי, איש מקצוע עם נסיון מוכח שניתן למדוד את הצלחתו או לאיש מקצוע עם נסיון
שלא ברור מהי ההצלחה שהוא מציע ?
מה זה מהצלחה לדעתך בנושא ?
מה את מצפה שיקרה למטופל עתידי שלך ?
ניקח דוגמה, מה את יודעת על קשר עין ומה דעתך על זה ?
בבקשה אל תתפסי לפן האישי אחרת זה שוב יהפוך לשיח חרשים.

למעלה