דוגמא קטנה
אני מתנצל שכרגע אני לא יכול להיכנס לפרטים רבים (גם לי יש מבחן. לשמחתי אני רק צריך לכתוב אותו...) אבל אשמח להשלים אח"כ. דוגמא קטנה מהאבסטרקט: Osteoporotic bone fracture rates are highest in countries that consume the most dairy, calcium, and animal protein. (יש גם section שלם במאמר המלא) so? זה אומר לנו משהו על העובדה שחלב גורם לאוסטאופורוסיס, או שאולי מדובר ב- 7000 גורמים אחרים ששונים בין האוכלסיות של אותן מדינות? רוב (לא כל) הציטוטים שהיא עושה הם לדווחים והמלצות מארגונים שונים ואלו, מכובדים ככל שיהיו, אינם מחקרים, אלא המלצות. אני מרגיש מוזר להגן על "מוצרי החלב" כי אני לא חושב שחלב בריא במיוחד. הבעיה פה היא לא שהחוקרת צמחונית. הבעיה היא שהחוקרת מתעלמת כמעט לגמרי עם המחקרים שלא מתאימים לה, לדוגמא אותו מאמר שהיא מנסה לסתור. כמעט לסיום, שים לב בבקשה שמדובר פה ובמאמר השני בחשיבות/אי חשיבות החלב לדיאטה טבעונית ולא באופן כללי, כלומר על רקע של מחסור יחסי ברמות סידן, לא על רקע של תזונה בשרית (וביצים) שבהם מדובר באספקת סידן מוגברת, לא רק ממקור חלבי. שהו, באמת צריך לסיים. אה, שכחתי, ללמוד למבחן בחדו"א אני לא ממש אוכל לעזור, אבל אם יהיה משהו בביולוגיה, שלח לי מסר אם יש שאלות (זו לא עקיצה, אני מתכוון באמת).