מחקרים נגד חלב

• פותח הנושא dckur
  • פורסם בתאריך

dckur

New member
מחקרים נגד חלב

אני רוצה לרכז קצת מידע במקום אחד, כדי שכל פעם שישאלו אותי למה חלב זה לא בריא, לא אצטרך לחפש מחדש http://vegin4o.blogspot.com/2011/07/blog-post.html אשמח אם אתם מוצאים משהו שאין שם... אני אוסיף... לצערי אני באמצע חרישה בתקופת הבחינות באוניברסיטה, ואני לא יכול לתת יום לטובת הנושא כרגע

Gidi Shemer

New member
אתה רוצה רק מאמרים נגד או גם בעד?

לא שאני מעריץ גדול של חלב, אבל אתה מחפש רק מאמרים עם קו מסוים, או גם את אלו שמראים את ההיפך (לדוגמא שאין בריחת סידן מהעצמות בעקבות שתיית חלב)?

dckur

New member
אני מחפש את אלו שנגד

המטרה להראות שחלב זה לא מה אנשים חושבים בד"כ. פרסומות לטובת החלב יש בשפע, בטלוויזיה, ברדיו, באתרי החדשות (בפרט כתבות ממומנות) וכו', אני בא להציג את הצד השני בסיפור(כי הצד האחר כבר "ידוע" לכולם, וזה לא מחדש.). וכמובן שיש לי אינטרס אידיולוגי להראות דווקא את הצד הרע, כמו שלפרסומות יש אינטרס כלכלי להראות את הצד הטוב

Gidi Shemer

New member
אם יורשה לי

אני מבין את כוונתך ואני מעריך אותה, באמת. למען האמת, גם אני לא אוהב את העובדה שדוחפים חלב באופן כל כך מסיבי. אני מתגורר בארה"ב ופה זה אפילו גרוע יותר. הבעיה היא שאתה עלול לתקוע לעצמך גול עצמי. אתה החלטת שאתה מתמודד מדעית עם הנושא, אבל אתה עושה את הדבר הלא-מדעי כאשר אתה בוחר את המחקרים עפ"י האג'נדה שלך. אתה מנסה להציג את הצד המדעי אבל משווה אותו לפרסומות בעד החלב. העניין הוא האנשים שיענו לך הם לא רק אלו שמקשיבים לפרסומות, אלא גם אלו שיודעים לקרוא מאמרים (ראיתי את הפוסט שלך ב"תזונה ודיאטה"). מי שקורא מחקרים יודע שיש ספרות רבה שטוענת שחלב בריא (או לפחות לא "לא בריא") ויש גם מחקרים שמראים שבחלב יש סיכונים. לדעתי הצנועה תהיה הרבה יותר אפקטיבי (וכן עם עצמך) אם תבוא בגישה אחרת: יש מחקרים בעד חלב, אבל יש גם ספקות מגובים מדעית אם חלב באמת תורם. יש אפילו מחקרים שטוענים לקורלציה בין חלב לסרטן מסוגים מסוימים. יש תחליפים מצוינים לחלב מבחינת אספקת הסידן, כך שממש לא חיבים ראותו. שים לב שהשתמשתי במילה ספקות. זה מצויין להטיל ספק. זה במיוחד מצוין אם הספק הזה מקבל תימוכין מדעיים. זו טעות להפוך את הספק לעובדה. ולבסוף, אני מתרשם מהעובדה שאתה קורא מאמרים, אבל תמיד תנסה לנתק את האידיאולוגיה ולהיזהר מלחפש את מה שאתה רוצה. לא רק בשביל אחרים, אלא גם בשביל עצמך. זה ההבדל בין מדען טוב ללא טוב. בהצלחה

dckur

New member
העניין הוא

שבפועל על כל מחקר בעד יש מחקר נגד, לכן בלי לנקוט עמדה לא ניתן להגיד כלום. אין סיבה בריאותית אמיתית לא לצרוך מוצרי חלב מדי פעם, ואגב זה נכון גם לדגים, וגם לבשר, ובפרט ביצים. לכן אם לא להכניס אידאולוגיה, אז אחרי קריאה של מחקרים, אפשר להעסיק שתזונה מאוזנת הכוללת מדי פעם מוצרים מהחי, בריאה לא פחות מתזונה טבעונית מאוזנת עם תוספים. כאשר בפועל תזונה טבעונית אידאולוגית לרוב מפסידה לתזונה צמחונית וגם לכזאת שיש בה מדי פעם מוצרים מהחי. מכיוון שטבעוני מאידיולוגיה לרוב לא יקפיד על תזונה נכונה, ולא יקח תוסף. למשל אם לקחת את epix oxford 1 מתוך 250 אוכלי-כך סובלים ממחסור ב בי-12, כאשר 150 מתוך 250 טבעונים שלא לוקחים תוסף סובלים ממחסור. עובדה שהם מצאו המון המון טבעונים שלא לוקחים תוסף .... בגלל זה קשה באמת להעריך עד כמה טבעונות יותר בריאה או פחות בריאה מתזונת אוכלי-כל או צמחונות. כי סטטיסטית - זו תזונה פחות בריאה, אבל בפועל לא פלא, אם לא מקפידים על תזונה טבעונית נכונה. --- לסיכום - כיום אין מחקרים שיוכיחו שתזונה טבעונית היא הטובה ביותר, והסיבה (שאגב עוד צריך להוכיח את זה, אבל לפחות הרושם הוא) היא שבתזונה טבעונית מאוד חשוב לבנות אותה נכון, יותר מאשר תזונה צמחונית או "קרניבורית", ובפועל הרוב לא מקפידים מספיק ולא עוקבים אחרי ההמלצות, ומפסידים סטטיסטית. ולכן זה נכון שיש מחקרים נגד בשר, ונגד חלב, ונגד דגים(בעיקר הבעיה של המתכות הכבדות), ואפילו ביצים (אם כי עוד לא ראיתי משהו אחד שישכנע אותי שחלבון זה רע). אבל בפועל יש גם הרבה בעד, וגם המציאות בשטח לא מראה הבדלים גדולים. צמחונים וטבעונים מקטינים סיכוי להתקף לב - אבל מגדילים לעצמם את הסיכוי למחלות אחרות הקשורות לחוסרים הפוטנציאליים שבתזונה הזאת.

dckur

New member
אז מה לבחור?

אז כאשר מחקרית בסוף מגיעים לזה שלא משנה בתכלס התזונה, אז אם לא היה את הצד האידאולוגי - אז זה לא היה "שווה את זה"! כי אם לא תרוויח מזה משהו בריאותי שמוכח מחקרית, אז למה לעשות את זה?

Gidi Shemer

New member
מי אמר שצריך?

אם אין למישהו שום בעיה אידאולוגית, הוא יכול לקיים תזונה לא טבעונית ובריאה, כל עוד היא מוקפדת וחכמה. הפואנטה היא כדאי לך להיזהר מהלביות "מסביר בריאותי" כנגד חלב ( או כל דבר אחר), אם אתה לא מגובה ומשוכנע מדעית. זה יכול לעבוד מול אנשים שלא מבינים, אבל לא מול כאלו שכן

dckur

New member
דווקא יש מספיק מידע כדי להימנע מחלב בריאותית

כל היתרונות שלו בספק - ויש הרבה עדויות לכיוון הרע.

dckur

New member
קיצר, חבל על הוויכוח

נראה לי השרשור מיצה את עצמו, אני חוזר ללמוד למבחן שיש לי ביום ראשון, חבל על כל שניה שאני כותב פה משהו.

dckur

New member
זה יהיה דפוק מצידי

להתחיל לענות על שאלה "למה חלב לא בריא?" בלנסות למצוא דוגמאות למה דווקא כן, לא רואה סיבה הגיונית לזה, לא מוסרית, ולא סביבתית. אין שום דבר רע בלהציג את הצד שלך בסיפור. זה פורום תזונה, אבל בטכלס אם השאלה הייתה "תגיד לי למה לא כדאי לי להרוג את הכלב שלך?", היית מספר לי למה כדאי כן לעשות את זה? אני די בטוח שלא. ואם ואני גם לא רואה סיבה לענות על שאלת "למה לא" בלמה כן, כאשר למה כן זו הדעה של הרוב.

דידי שי

New member
גישתך היא סילוף מדע, אל תיכנס לזה

אתה רוצה לעשות מעשה לא יעשה. אתן לך דוגמה תחשוב שהיה קם אתר אינטרנט תימהוני כלשהו, שרוצה להוכיח שצמחונות מזיקה הרבה יותר מאכילת בשר. לשם כך היה בוחר האתר מוצר צמחוני יקר - נגיד סם כמו אופיום או קוקאין שמופקים מן הצומח - היה מראה שיקר להפיק אותו והוא הורס בני אדם, משפחות, מגביר פשע מעשי נבלה - בעוד שבאכילת המבורגר אין זה כך. לפיכך, היה מביע למסקנה שאכילת בשר עדיפה על צמחונות. אתר זה לא היה מסתפק בכך ומוסיף מאמרים, וקישורים, למשל על מישהו שאכל חמאת בוטנים ומת מאלרגיה, וכאלה שנפגעו קשה מאלרגיה לקמח.... ומראה שאלרגיה לבשר הרבה יותר נדירה, לכן זה אומר שאדם בנוי לאכול בשר באופן טבעי, וזה המובן מאליו, ואילו הצמחוני לא מובן מאליו. כמובן באותו אתר היו מאמרים ארוכים מאוד שמסבירים למה שמים או אלרגיה לבוטנים זה מאוד מסוכן, כולל ראיונות עם דוקטורים ופרופסורים... והיו שמים באותו אתר גם תמונות זוועה של אנשים שלקחו סמים או היו בהתקף אלרגי עם סכנת חיים מאלרגיה לבוטנים... מבין, כשכותבים רק צד אחד של "האמת" אתה גם מציג את עצמך כטיפש וסלפן וגם חוטא באופן חמור לאמת אל תעשה את זה

dckur

New member
אתם עושים מזה סיפור חלב על הזמן!

כולה אוסף מאמרים ומחקרים בשלוף, מה עשיתם מזה? סילוף המדע, גול עצמי? בחיית דינאק - לא חבל על הזמן שאני אגיד לא, ואז אתם תגידו כן, ואז אני אגיד שוב לא?
אפשר לחשוב אני כותב מאמר ועוסק בשאלה אם כדאי לצרוך חלב או לא

dckur

New member
מה הקשר בין אוסף מחקרים לסילוף?

אני רוצה שכששואלים מה הסיבות שחלב יכול להיחשב ללא בריא - שתהיה לי תשובה בשלוף כדי לא לחפש כל פעם משהו -וזו זכותי. סילוף זה כשממציאים משהו, אני לא ממציא כלום. אולי תיכנס ותראה באמת במה מדובר http://vegin4o.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

squalus

New member
ביקשת מחקרים מדעיים שמראים רק צד אחד

וקיבלת תשובות שלהביא רק צד אחד של הסיפור זה לא אתי ולא מקצועי. לא חסרים מחקרים שמראים יתרונות בריאותיים רבים לחלב ומוצריו. אז אם שואלים אותך מה הסיבות שחלב יכול להחשב לא בריא, לא יותר פשוט להגיד שאין שום מסקנות חד משמעיות, ולשנות נושא לטיעוניים אידיאולוגים, שם הדיון הוא פילוסופי? הבלוג שאתה מפנה אליו נראה כמו רוב האתרים הטבעוניים, המסלפים מידע, מראים רק המידע שתואם לאידיאולוגיה, ומתעלמים מכל המידע שסותר. זה לא רציני. אגב, סילוף: יצירת רושם לא נכון על-ידי הצגה לא נכונה או זיוף זה בדיוק מה שאתה עושה. אז לצורך איזון, הנה מחקר עדכני שמראה את היתרונות הבריאותיים של חלב אתונות ועזים.

dckur

New member
לכל צורכי החלב הצמחונים אגב מומלץ, תראו מה מצ

Should dairy be recommended as part of a healthy vegetarian diet? Counterpoint. ומהסקנה dairy products should not be recommended in a healthy vegetarian diet. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19321571

Gidi Shemer

New member
הנה דוגמא מצויינת למה שכתבתי למעלה

תקרא לא רק את האבסטרקט, אלא גם את ההערה למטה שמתקנת ומגיעה למסקנה ההפוכה.

למעלה