מחצית שניה ב-L.A

NadavG

New member
אכן אפשר היה לשרוק עבירה לקובי

אמנם לא בטוח שהוא ממש "פגע" בפירס בחטיפה הזו, אבל נהוג לשרוק על נסיונות חטיפה מאחור כשהמגן לא נוגע בכדור. האמת שגם אם המגן נוגע בכדור נותנים על זה עבירה, בעיקר באירופה

OrEl74

Well-known member
מנהל
ניצחון ללייקרס, הולכים למשחק שישי

מישהו חושב שהלייקרס ינצחו את המשחק השישי?

קיר קמט

New member
השיפוט הכי בזיוני מאז תקרית סקרמנטו

השופטים הדביקו לגארנט 3 עבירות על כלום (ואני אומר את זה רק כי אני לא זוכר מה היה ב-2 העבירות הראשונות אז אני לא יכול להאשים אותם גם בזה), נותנים לקובי להתחמק מעבירה בחטיפה הכי קריטית במשחק, ונותנים ללייקרס שוב רשיון להרביץ מתחת לסל. פירס הלך 17 פעם לקו? היה צריך לקבל לפחות עוד 3 פעמים 2 זריקות. איך ייתכן שבוסטון, שדחפו המון אל תוך הסל, היו דווקא אלו עם בעיית העבירות של הגבוהים? לא גאסול, לא אודום, אף אחד לא נכנס לבעיית עבירות. בזיון שמשחק כזה מוכרע על שיפוט. אני אפילו לא אומר טעויות שיפוט, כי אי אפשר לטעות כ"כ הרבה, יש פה משהו מלמעלה ושלא יגידו אחרת.

תום116

New member
אומנם ניצחו, אבל

נפסיד בבוסטון, אין לי כמעט ספק לגבי זה. בוסטון תנצח ותסגור 4-2.

NadavG

New member
מעניין מה אתה חושב על השיפוט במשחק 2

(וגם משחק 1) משום שבאותה מידה במשחק 2 הדביקו ל LA עבירה על כל נשימה, לפעמים גם בלי לנשום, ולזה התווספו עשרות טעויות שיפוט לטובת בוסטון. מסכים שהיו היום מספר שריקות לטובת LA שלא היו צריכות להשרק, כולל עבירה לקובי בחטיפה מאחור (גם אם שפשף את הכדור), וכולל 2 עבירות על גארנט שלא היו (אחת היא הגג על גאסול). אבל מפה ועד "לטעות כל כך הרבה" יש מרחק גדול. אם כבר במשחק 2 היית יכול לטעון להטיית משחק כלשהי לטובת בוסטון. אמנם אני אוהד לייקרס לא אוביקטיבי מדי, אבל מבטיח לך שאם תצפה שוב במשחק 2 תיזכר בכל השריקות המוזרות.

קיר קמט

New member
אמרת את זה בעצמך

אתה אוהד לייקרס. לי אין צד בעניין הזה. מודה, בריאנט הוא ממש לא כוס התה שלי וגם לא אודום, אבל היי, אני לא אוהד של אף אחת מהקבוצות. וראיתי את המשחקים הנ"ל, שום שריקה שם לא הייתה חריגה כמו היום. הלייקרס אוהבים להתבכיין כי זה פיל ג'קסון וזה קובי (שלא יכול להעביר 5 דק' משחק בלי לתקוע מבט בשופטים גם כשהוא מקבל מהם כל מה שהוא צריך וגם יותר), אבל מה לעשות שבמשחקים בבוסטון הם פשוט נתקעו ולא הלכו לסל כדי להוציא את העבירות האלו.

עכשיו במסיבת העיתונאים ( 5 פלוס LIVE)

פול פירס אמר : לא חושב שהיה מגע (מתייחס לחטיפה של קובי) לדעתי זה היה מהלך הגנתי מצויין אז מה לנו כי נלין ?

NadavG

New member
אם זה נקרא מצידך להיות אוביקטיבי...

הרי ברור שיש לך סלידה מהלייקרס, משום שאתה משתמש במילה "להתבכיין". ואגב אני לא רואה "גדולה" בכך שקבוצה לא דורשת את מה שמגיע לה, רק כדי לצאת בסדר עם השופטים ולא לצאת בכיינים (להטות את דעת הקהל למעשה). תבדוק היטב את ההקלטה של משחק 2, ואם כבר אז גם את משחק 1, תריץ בהילוך איטי. מי שטוען המשחק (משחקים) ההוא היה סביר ביחס לאתמול, מצידי יכול לעשות מנוי לאופטיקה הלפרין. ושוב אני מדגיש למען הסר ספק שאני מסכים לחלוטין שהיו לפחות 3-4 שריקות שגויות לטובת LA אתמול. לגבי המבטים של קובי בשופטים, לא מבין מה פסול בזה אם הוא הרגיש שהיתה עבירה. קצת שכחת אולי שזה קובי, ושההגנה של בוסטון מתמקדת בו במיוחד כשהוא נכנס לסל, כך שזה לא כזה רחוק מההגיון לטעון שבכל 5 דקות מתבצעת עליו עבירה. ואגב אני מעדיף את קובי נותן המבטים מאשר את פירס שזורק עצמו ועושה הצגה כאילו זה הרגע ירו בו, גם אם בקושי נגעו בו. לא שהוא עושה את זה כל הזמן כמו ג'ינובילי למשל, אבל ראיתי מספר הילוכים חוזרים שפשוט רואים בבירור את ההצגה. (ואין אף שחקן אחר בבוסטון שעושה את זה)

וקובי אף פעם לא עושה את זה?../images/Emo6.gif

קובי יודע טוב מאוד גם הוא לעשות את ההצגות האלו להוציא עבירות מהשופטים, הוא עושה את זה לא פחות מפירס. ואם אתה באמת חושב שהשיפוט במשחק ה1 היה יותר גרוע מהשיפוט במשחק אתמול אז זה רק מראה כמה שאתה לא אובייקטיבי, אין פה ממש ויכוח. ועל המשחק ה2 (שהיה די קרוב למשחק הזה מבחינת שיפוט) חשבתי שכבר "החזירו" לכם עם השיפוט הגרוע של המשחק ה3. או ששכחת לגמרי מהמשחק ה3?

NadavG

New member
מחזק את מה שטענתי בעצם

ברור שהשיפוט היה ביתי עד כה, ולא רק בסדרה הזו. 2 משחקים ראשונים לטובת בוסטון, משחק 3 לטובת LA (נניח לשם הויכוח), ואתמול. השאלה היא עד כמה, ובאילו משחקים היתרון מהשופטים היה משמעותי יותר. אז ברור כאן שאוהדי בוסטון יגידו ככה ואוהדי LA הפוך. אני לא יכול להכנס איתך לויכוח עקר שכזה, הרי אתה רק מציג טענה הפוכה מבלי להכנס לפרטים. וכן, יש צורך בפרטים עד לרמה של כל מהלך ומהלך במשחקים האלו. ומן הסתם אני מודע לכך שאני מציג טענה באוויר באותה מידה, ללא "הוכחות". משום כך אני אומר שכל אחד צריך לקחת את הקלטת (אוקי שיהיה קובץ mpg) ולראות בהילוך איטי play by play ורק אז להחליט. אני יכול להעיד על עצמי שאני משתדל לראות גם לפחות שידור חוזר אחד של משחק שראיתי בלילה, על מנת שאהיה יותר אוביקטיבי ומרוכז במהלכים, בלי האדרנלין. להגיד שהשופטים החזירו במשחק 3 ? לדעתי גם הטעויות אתמול מתגמדות לעומת משחק 2, אבל שוב כאמור הויכוח הזה עקר. ולגבי ההצגות של קובי, יש הבדל עצום. זה תמיד מכעיס אותי לשמוע כמה חוסר פרגון יש לפחות כאן בפורום על השחקן הזה. והכל בסופו של עניין רק בגלל ההשוואות עם מייקל, שהרי אם הוא מייקל, למה הוא לא מנצח כל משחק בשניה האחרונה וקולע כל משחק 40 נקודות עם 15 אסיסטים (לא שמייקל היה עושה את זה). בקצרה רק אגיד שהזכרון הקצר של אנשים רק מתקצר עם השנים ובמיוחד במהלך עונה. כמעט כל מה שאוהדים זוכרים כרגע הוא ההופעה של קובי בגמר, שכידוע לא מרשימה ברובה (למרות מקרים יוצאי דופן כמו הרבעה ראשון אתמול). שוכחים לו את כל הפלייאוף, ובטח את כל העונה הנהדרת שלו. ויודע מה? שוכחים לו את 3 השנים האחרונות שלו, בהן עשה דברים שאף אחד לא עשה בעבר, כמובן מבלי להגיע להשגים קבוצתיים בפליאוף (וזו הסיבה לאלצהיימר של האוהדים). אנשים כמעט מזלזלים ב 81 נק' שקלע בזמנו, או ב 65 מול פורטלנד. או בכל השג אחר. בדיוק באותה מידה שהיה פרגון גלובלי למייקל בתקופתו, כך יש חוסר פרגון לקובי (לא משווה ביניהם, מבטיח). מייקל קלע את הסל ההוא מול יוטה לפני עשור, אחרי שספק דחף את המגן (כבר שכחתי את שמו). קובי ניצח אתמול אחרי שספק עשה עבירה. מה ההבדל? את קובי שונאים על טעות שופטים, כפי שאצל מייקל כולם שמחו שהשופטים לא שרקו וכולם אוהבים אותו על שניצח את המשחק (במשחק שבו מייקל לא היה קיים ברוב המחצית השניה, עד לחטיפה על מלון והסל האחרון) אז אחרי כל זה תרשה לי לחזור לנושא ההצגות של קובי. כשקובי נכנס לסל, וכולם יודעים שהוא ייקח על עצמו את המהלך, כל ההגנה של בוסטון מתכווצת ורוצה לעשות הכל על מנת למנוע ממנו מהלך שייתן לכל הקבוצה בטחון (כי סל של קובי = עוד 2 סלי מומנטום בד"כ). הגנה יותר אגרסיבית מאשר בחדירות של פארמר או פישר, או אפילו אודום. ואני לא מדבר על ההגנה האגרסיבית על פירס אחרי שהוא כבר נכנס לזון, ומבצע חדירה. כי אז ברור שיש סבירות גבוהה לעבירה. אני מדבר על ההצגות שלו כשאין אף אחד בסביבה, במיוחד כשהוא באזור קו השלוש, ממש בתחילת מהלך, כשיש עליו רק שומר יחיד. לשני השחקנים מגיעה עבירה כשהם חודרים ומקבלים שמירה כפולה או משולשת, משום שעם כל הידיים שעפות שם אין כמעט ספק שאחת פוגעת ביד הזורקת (כנ"ל לגבי עבירות עם הגוף).

NadavG

New member
ואיך בכלל הכנסת את קובי לענין?

אני דברתי על ההצגות של פירס, זה הכל. עכשיו הכנסת את קובי, נניח. יכולת להוסיף גם את ההצגות של פישר לא? הרי זה דרק שארפ גרסת LA. הבעיה שלי היא לא בזה שפירס עושה הצגה, או יותר נכון לא בזה שהוא דורש עבירה שלא היתה. את זה הרבה שחקנים עושים. הבעיה שלי היא ההצגה עצמה, התנועות והבעות הפנים של שחקן תאטרון שעושה סצנה של התקף לב עם אובר-אקטינג. לא כל כך שמתי לב לזה עד לאחרונה, חייב להגיד. במיוחד כי לא ראיתי משחקים שלמים שלו מזה שנים עד לחצאי הגמר האזוריים השנה. חולה באותה מחלה הוא גם מאנו ג'ינובילי, עם כל הכבוד שיש לי לשחקן הזה. ויש עוד כמה האמת. פירס לא משתמש בטקטיקה הזו כל כך הרבה, אני מודה. אבל לא מקובל עלי שבכדורסל תהיה התאטרליות של הכדורגל (מה גם שאין צהוב על התחזות), זה חולי ששייך לכדורסל של שנות ה-80, וכמובן גם לכדורסל האירופי, עדיין.

נשמע לי יותר היגיוני להגיד שדרק שארפ

הוא דרק פישר גרסת מכבי ת"א...

כי לברון, קובי וכל סופרסטאר אחר עושה את זה

ראית משחקים של לברון? בסדרה מול הסלטיקס זה היה מדהים איך כל דבר הופך להצגה גדולה כזאת. ככה זה בימים האלו, פירס עושה את זה, קובי (אמרת שאתה מעדיף את המבטים של קובי על ההצגות של פירס כאילו קובי לא עושה את זה, בגלל זה הכנסתי אותו) עושה את זה, כולם עושים את זה. בקשר לשיפוט ראיתי כל משחק בסדרה הזאת חוץ מהאחרון פעמיים בשידור חוזר (משחק 5 פעם אחת) כך שאני יודע על מה אני מדבר. שמעתי כבר את ההתבכיינות כמה פעמים. הוא קיבל בחזרה גדול (כצפוי) מהשופטים במשחק ה3 וגם ב5, החזירו לו אפילו יותר על המשחק ה2. אבל כמו שאמרת, כל אחד רואה את זה שונה...

NadavG

New member
לפחות יש הסכמה שהשיפוט גרוע בסדרה הזו

אפשר לומר שגם בכל הפלייאוף

cprog

New member
הסדרה מתפתחת ממש כמו שכתבתי.

כתבתי לפני הסדרה שבוסטון יקחו 4-2. היום פרקינס היה חסר בבוסטון, מה שאפשר לגאסול לחגוג. זה מה שעשה את ההבדל היום. מה שאמרתי זה שאני בספק אם ללייקרס יש קו אחורי טוב יותר מלבוסטון: נכון יש להם את קובי, אבל לבוסטון יש את פירס ואלן. ואם הקו האחורי בספק, הקו הקדמי של בוסטון טוב בהרבה. גאסול חור בהגנה והוא לא יכול לעצור את גארנט ופרקינס. הלייקרס יזדקקו לתרומה יוצאת דופן מאודום. אי אפשר לשחק עם טוריאף כי אז הלייקרס מאבדים המון בהתקפה. ההגנה של בוסטון טובה בהרבה משל הלייקרס. לכן, כשמסכמים את הדברים בוסטון טובה ומאוזנת יותר (וכן, כתבתי את זה לפני הסדרה). במשחק הזה פרקינס היה חסר וגאסול עשה את ההבדל בלייקרס עם המון ריבאונד התקפה ונקודות. האם פרקינס חוזר במשחק השישי? אם כן הלייקרס בצרות. אהה, ופול פירס ענק.

למעלה