מחזק את מה שטענתי בעצם
ברור שהשיפוט היה ביתי עד כה, ולא רק בסדרה הזו. 2 משחקים ראשונים לטובת בוסטון, משחק 3 לטובת LA (נניח לשם הויכוח), ואתמול. השאלה היא עד כמה, ובאילו משחקים היתרון מהשופטים היה משמעותי יותר. אז ברור כאן שאוהדי בוסטון יגידו ככה ואוהדי LA הפוך. אני לא יכול להכנס איתך לויכוח עקר שכזה, הרי אתה רק מציג טענה הפוכה מבלי להכנס לפרטים. וכן, יש צורך בפרטים עד לרמה של כל מהלך ומהלך במשחקים האלו. ומן הסתם אני מודע לכך שאני מציג טענה באוויר באותה מידה, ללא "הוכחות". משום כך אני אומר שכל אחד צריך לקחת את הקלטת (אוקי שיהיה קובץ mpg) ולראות בהילוך איטי play by play ורק אז להחליט. אני יכול להעיד על עצמי שאני משתדל לראות גם לפחות שידור חוזר אחד של משחק שראיתי בלילה, על מנת שאהיה יותר אוביקטיבי ומרוכז במהלכים, בלי האדרנלין. להגיד שהשופטים החזירו במשחק 3 ? לדעתי גם הטעויות אתמול מתגמדות לעומת משחק 2, אבל שוב כאמור הויכוח הזה עקר. ולגבי ההצגות של קובי, יש הבדל עצום. זה תמיד מכעיס אותי לשמוע כמה חוסר פרגון יש לפחות כאן בפורום על השחקן הזה. והכל בסופו של עניין רק בגלל ההשוואות עם מייקל, שהרי אם הוא מייקל, למה הוא לא מנצח כל משחק בשניה האחרונה וקולע כל משחק 40 נקודות עם 15 אסיסטים (לא שמייקל היה עושה את זה). בקצרה רק אגיד שהזכרון הקצר של אנשים רק מתקצר עם השנים ובמיוחד במהלך עונה. כמעט כל מה שאוהדים זוכרים כרגע הוא ההופעה של קובי בגמר, שכידוע לא מרשימה ברובה (למרות מקרים יוצאי דופן כמו הרבעה ראשון אתמול). שוכחים לו את כל הפלייאוף, ובטח את כל העונה הנהדרת שלו. ויודע מה? שוכחים לו את 3 השנים האחרונות שלו, בהן עשה דברים שאף אחד לא עשה בעבר, כמובן מבלי להגיע להשגים קבוצתיים בפליאוף (וזו הסיבה לאלצהיימר של האוהדים). אנשים כמעט מזלזלים ב 81 נק' שקלע בזמנו, או ב 65 מול פורטלנד. או בכל השג אחר. בדיוק באותה מידה שהיה פרגון גלובלי למייקל בתקופתו, כך יש חוסר פרגון לקובי (לא משווה ביניהם, מבטיח). מייקל קלע את הסל ההוא מול יוטה לפני עשור, אחרי שספק דחף את המגן (כבר שכחתי את שמו). קובי ניצח אתמול אחרי שספק עשה עבירה. מה ההבדל? את קובי שונאים על טעות שופטים, כפי שאצל מייקל כולם שמחו שהשופטים לא שרקו וכולם אוהבים אותו על שניצח את המשחק (במשחק שבו מייקל לא היה קיים ברוב המחצית השניה, עד לחטיפה על מלון והסל האחרון) אז אחרי כל זה תרשה לי לחזור לנושא ההצגות של קובי. כשקובי נכנס לסל, וכולם יודעים שהוא ייקח על עצמו את המהלך, כל ההגנה של בוסטון מתכווצת ורוצה לעשות הכל על מנת למנוע ממנו מהלך שייתן לכל הקבוצה בטחון (כי סל של קובי = עוד 2 סלי מומנטום בד"כ). הגנה יותר אגרסיבית מאשר בחדירות של פארמר או פישר, או אפילו אודום. ואני לא מדבר על ההגנה האגרסיבית על פירס אחרי שהוא כבר נכנס לזון, ומבצע חדירה. כי אז ברור שיש סבירות גבוהה לעבירה. אני מדבר על ההצגות שלו כשאין אף אחד בסביבה, במיוחד כשהוא באזור קו השלוש, ממש בתחילת מהלך, כשיש עליו רק שומר יחיד. לשני השחקנים מגיעה עבירה כשהם חודרים ומקבלים שמירה כפולה או משולשת, משום שעם כל הידיים שעפות שם אין כמעט ספק שאחת פוגעת ביד הזורקת (כנ"ל לגבי עבירות עם הגוף).