מחפש ריקאנבייקר

pazf402

New member
איפה הייתם...

...שאני דיללתי את האוסף שלי של הריקים???

יש איזה שני חבר'ה ביד 2 בארץ שראיתי שמוכרים כאלו אבל לדעתי המחירים קצת מוגזמים בשביל מה שהם מוכרים ועובדה שהם גם לדעתי מנסים למכור אותן לא מעט זמן ללא הצלחה...השוק לריקנבקר בארץ הוא מאוד מצומצם ואפילו יותר קטן משוק הגיטרות נפח/ג'אז מלא.

עובדה זו גם מביאה תופעה מסוימת שאני נתקל בה הרבה בארץ וכדאי לכם להיזהר ממנה מאוד שהיא כמובן תופעת הזיופים שבארץ, שזיופי רינקבקר מהווים את הרוב המוחלט של מקרי הזיוף שאני נתקלתי בהם לפחות אישית בארץ ואני די פעיל בשוק היד 2 כפי שחלק מכם יודעים.
תבדקו טוב את הגיטרות, תשלחו מס' סידורי לחברה לאישור שאכן זאת הגיטרה המדוברת לפחות...וגם אולי גם יותר לעומק מכיוון שפיקאפים טוסטרים אמיתיים עולים יחסית הרבה כסף ואנשים מנצלים את העובדה ושמים חלופיים עלובים...

בנוסף חשוב לי לתת חוו"ד על הגיטרות מכיוון שהתנסתי רבות, גם בתהליך הבדיקה וחיפוש אחר ריקנבקר(שהוא לא פשוט בארץ בכלל) וגם אני עדיין בעלים של אחת(360-12-1988). אני לא ניגנתי על כלי שלהם שנבנה ב-20 שנה האחרונות שהיה קרוב בסאונד ובאיכות לכלים הוינטאג' האמיתיים שהם מתיימרים לחקות...ממש מעליב לפעמים אפילו לנגן על מודרניות שגם עולות לא מעט...והבעיה מחמירה שעולים ל-12 מיתרים...לא ממליץ בכלל לקנות אחת מודרנית, לא ניתנת לנגינה רצופה יותר מדקה ללא יציאה מכיוון או בכלל זוועה במהלכה...

בסוף נתקלתי בכמה בחיפושי בארץ שהיו לפני שנת 90 שלבסוף היו לי : 620, 620-12 ו-360-12 כולן מהשנים 88-89...השארתי לי את ה-360, כי תכל'ס זאת הגיטרה שהתחילה בשבילי את החיפוש מלכתחילה, אבל אם לדוגמא לא היתה לי טלה טובה, הייתי גם משאיר את ה-620 אחלה גיטרה ואני בטוח שמי שעדיין יש לו אותה נהנה איתה...
המחיר הראלי לדעתי לריקים בארץ לא יכול לעבור את ה-9000 במצב הטוב ביותר לגיטרה "לא וינטאג' 60'S" עקב איכות הרכבה לא אדירה וגם מצב שוק ירוד בארץ - מה שניקרא גיטרת נישה...אבל איך שאני מכיר את הישראלים שקונים עם העיניים - רואים אביב גפן פתאום בדה-וויס עם ריק והולכים לקנות גם...עוד מעט יהיו יותר גיטרות ביד 2...כי האנשים שייקנו את המודרניות יבינו שזה לא זה...

דבר ראשון תודה על התגובה המושקעת

דבר שני, נתקלתי בכמה דן אלקטרו מזויפות ובהמון גיבסון אבל עדיין לא באייר, טוב לדעת...
אני בכלל נתדלקתי על הרייק מ 2 סיבות, הראשונה היא שאני זוכר שאיזה גיטריסט אמר שאם אתה רוצה להתפתח כדי שתנגן על גיטרה כמו רייקנבייקר, כי היא פשוט שונה פעם אחת ניגנתי, ומאז אני מחפש, באמת זה היה שונה, לא טירוף אבל גם לא מעט
השניה היא שחיפשתי בנרות את הגיטרה או הסאונד של הגיטרה של סיימון פוספורד, למי שמכיר יודע שנגן הוא לא מי יודע מה אבל סאונד הוא יודע טוב מאוד, עד שבהופעה בארץ הוא הוציע רייק שמצופה מראה כולה משהו מדהים! אחרי בירור התברר שגם איתה הוא מקליט.
החיפוש נמשך...

Rachtman

New member
תודה על התגובה המעמיקה

ואני מקנא בכמות הריקים שיצא לך לראות וולנגן. אני בכלל לא רואה בכלל כלים לשמוע
ואני ממש מתקרב לגבול (הנוראי) של להזמין מאייבי ללא שמיעה ולא ידיעה מה ממשלתינו תיקח ממני

רונסולD

New member
אתה מקנא?

סבתא של חבר טוב שלי קנתה לו מתנה ריק מארה"ב ליומולדת.
(פור דה רקורד - זו הייתה יום הולדת... 16 שלו)

Rachtman

New member
אכן כן

אני מקנא בכל מי שגר במדינה מתוקנת

ולא באיראן כמונו

pazf402

New member
הזמנה מאיביי...

...לדעתי היא לא אופציה ואני חושב שהסברתי את עצמי מה הסיבה לכך...קל מאוד ליפול על כלי לא משהו.

אין לדעתי משהו מיוחד באופן הנגינה בריקים אלא הרכב עצים וגישה אחרת לבניית גיטרות ממה שאנחנו מכירים אבל לא משהו קריטי שלדעתי שיקולי סאונד מובילים בקטע הזה ובשילוב עם שוק רע בארץ הייתי דווקא ממליץ ללכת על משהו סטייל טלהקסטר(אש בודי/מייפל נק) רק עם פיקאפים סטייל של ריק או אפילו כאלה כמו בגרטץ' שמזכירים אותם באופי...
בסופו של דבר זו, גיטרה פעמונית עם הרגשה של וינטאג' אבל הנק טרו-בודי נותן הרגשה אחרת מגיטרה שאתה בדרך כלל רגיל לנגן עליה שהיא סט-נק או בולט-און...בכל זאת אני מעדיף טלה ובשביל ה-12 מיתרים, לזה כבר אין מתחרים לדעתי מול האופי והסאונד המזוהה כל כך עם ה-360-12 וכאן באמת אין לי חלופה להציע לך כי אני בעצמי לא מצאתי...למזלי מצאתי אחת די מהר כאן.
עוד דבר קטן, יש אנשים בארץ עם ריקים די רציניות וישנות(טרום 69) אבל לא ירצו למכור אותן, אז אם פתאום אתם רואים אחת במחיר נמוך יחסית למכירה...לבדוק היטב את הכלי.

למעלה