מחפש פרוגרסיב פולק.

giloni

New member
לא רק הם

פיירפורט שולתים!!! באמת להקה שמיזגה מזרח (בריטניה) עם מערב (הדוד סאם) באלבומיה הראשונים. גדולי אושיות הפולק-רוק היו שם: סנדי דני, מנוחתה עדן; ריצ'ארד ת'ומפסון שהוא אחד המוסיקאים המוערכים ביותר בבריטניה עד עצם היום הזה - מה גם שהוא ממשיך ליצור ברמות הגבוהות ביותר); אשלי הצ'ינגס שהיה ועודנו פיגורת פולק בעלת שם עולמי ועוד. האצ'ינגס, אחרי שעזב את פיירפורט, הקים יחד עם מדי פריור וטים הארט את הרכב הפולק-רוק השני החשוב ביותר בבריטניה, והלא פחות מרתק - STEELEYE SPAN. סנגי דני עזבה את פיירפורט והקימה הרכב לאלבום אחד FOTHERINGAY שמומלץ מאד למי שמחפש צלילים מתקדמים בפולק-רוק הבריטי; עוד הרכב חשוב הוא כמובן PENTANGLE עם ג'ון רנבורן, ברט יאנש וג'קי מקשי. בלוז-ג'אז-רוק-פולק-פרוג: יש להם הכל כמעט ובדרך מאד מיוחדת ואקוסטית. ועוד: THE INCREDIBLE STING BAN

giloni

New member
נקטעתי ולכן אסיים...

הרכב פולק-פסיכדלי, שיש לו קהל מעריצים מובחר ופסיכי עד עצם היום הזה TIR-NA-NOG

giloni

New member
שוב נקטעתי...

הרכב אירי של שניים, שהוציאו שלושה אלבומים מקסימים בתחילת שנות השבעים MAGNA CARTA עוד הרכב בריטי עם מוסיקה פסטוראלית להפליא LINDISFARNE הרכב מניוקאסל שהיו שתלו בו תקוות להפוך לביטלס הבאים... וברצינות, יצרו פולק שמח וקופצני, עם אווירה של פאב ג'ורדי צפוף ומעושן. שני האלבומים הראשונים שלהם, NICELY OUT OF TUNE ו FOG ON THE TYNE הם פשוט יצירות מופת שמעטים כאן מכירים, לצערי... ויש עוד עשרות מהשוליים של היצירה הבריטית האקלקטית של ראשית שנות השבעים. ההרכבים האלה, ברובם, יכולים לענות על הדרישה לשמוע פולק-רוק מתקדם. כלומר, אלקטרוניקה ואקוסטיקה, תמלילים לא קונבנציונאליים ועיבודים מורבים בחלק מן המקרים. זה לא מה שמכונה כאן "פרוג" אבל זה ממש לא מעניין אותי... יקי

epitaph

New member
ולמה לא להזכיר גם את ג'ודי דיבל?

אני יודע שהיא היתה רק באלבום הראשון לפני שהיא החליטה לנסות את מזלה במקום אחר, ההחלטה הזאת היתה החלטה מאוד חשובה להקמתה של להקה אחרת אחרי הכל...

giloni

New member
הנה אנחנו מזכירים

TRADER HORNE לאלבום אחד מופלא וכמובן ל GILES, GILESַFRIPP רק לדמיין מה היה קורה אילו היא הייתה ממשיכה איתם לקרימזון?? אולי היינו מקבלים עוד להקת פולק-רוק נהדרת ונמנעים מכל
הזה??? יקי

epitaph

New member
האמת...

קשה לי לראות את פריפ מנגן פולק כל חייו, למרות שאחרי שבסוף שנות השבעים, שנות השמונים הוא הפיק וייעץ ל Roches, אני עדיין לא יכול לראות את הבן אדם תקוע במקום אחד. ובסופו של דבר, אם אלה לא היו קרימזון אז אלה היו להקות אחרות, זו היתה התפתחות כמעט בלתי נמנעת מהפסיכדליה לרוק מתקדם לע"ד. ב Brondsbary Tapes יש כמה שירים מעולים כשהיא שרה, ובראשם הגירסה הידועה שג'ודי שרה את I Talk to the Wind. באמת העסק היה יכול להיות מעניין, לפחות לאלבום או שניים.

יניבש16

New member
פולק ספרדי- Amarok

להקה שראיתי בפורטוגל ומאוד נהנתי מהמוסיקה שלהם. זמרת נפלאה בעלת קול חזק ועוצמתי ושימוש בכלים עממיים.

giloni

New member
עוד שתי להקות צעירות

ששווה לתת להן האזנה: CIRCULUS הרכב בריטי שמייצר אסיד-פולק פסיכדלי מורכב ורב שכבתי. מאד מיוחד, מאד לא רגיל. גם אותם זכיתי לראות בהופעה בלונדון. MOSTLY AUTUMN נחשבים הדבר הבא בפולק הפרוגרסיבי. לפעמים נשמעים שבלוניים למדי בלחנים אבל מייצרים מוסיקה מלאה, עם מגוון עצום של כלים אקוסטיים ואלקטריים. יקי

Groo V

New member
mostly autumn

בהחלט מעולים הגעתי אליהם דרך הערכתי הרבה ל HUMAN EQUATION של אייריון. אני בד"כ לא אוהב בנות שרות אבל מר לוקאסן עשה בחירה מושלמת!

למעלה