מחפש פרוגרסיב פולק.

ofekkehila

New member
מחפש פרוגרסיב פולק.

אשמח אם תוכלו לשרשר המלצות לפרוגרסיב פולק. יום נעים.

ofekkehila

New member
בדקתי את גריפון

די נחמדים, אתם יכולים בבקשה לתת לי שמות של אלבומים מההרכבים שכתבתם פה? תודה שוב.

פרוגיא

New member
המלצות גריפון

היום ניתן להשיג את ארבעת האלבומים הראשונים שלהם על שני דיסקים. ככל שהאלבומים שלהם יותר מוקדמים הם יותר פולקיים והם נעשים יותר פרוגרסיביים ורוקיים עם הזמן. כעקרון שני הדיסקים מומלצים מאוד ולא נראה לי שתתאכזב. אתה יכול לותר על האלבום החמישי שהוא גם פחות פולקי וגם פחות מוצלח.

ofekkehila

New member
הבנתי שהראשון והשני על אותו דיסק

אפשר להשיג אותם בקצת אחרת?

epitaph

New member
Traffic...

טוב נו, תכלס הם לא ממש פרוגרסיב לדעתי, אבל הם משלבים פולק והם מעולים, נסה את שלושת הראשונים, Mr Fantasy, Traffic ו- John Barlicorn Must Die.

Groo V

New member
טרפיק = ווינווד?

הם לא עשו את HIGHER LOVE? זה היה נורא מזל שאני לא שופט אותם לפי השיר הזה....אחרת מה הייתי אומר על ג'נסיס אם הייתי מכיר רק את I CANT DANCE....

epitaph

New member
אכן, ווינווד...

ובאמת נורא לשפוט אותם לפי שיר אחד, במיוחד כשהשיר שאתה מדבר עליו לא ממש מוכר לי, ולא נראה לי שקיים בכלל באף אלבום שלהם עד 74...בכל מקרה, מומלץ לך לבדוק את שלושת הראשונים.

פרוגיא

New member
לא ממש טראפיק

השיר המדובר הוא מאלבום סולו של ווינווד משנות השמונים (עם סאונד אייטיז טיפוסי) ולא ממש דומה לחומר של הלהקה משנות השבעים המוקדמות.

giloni

New member
במיוחד בשבילך

THE STRAWBS אני לא כל-כך מתחבר להגדרה של פרוגרסיב-פולק. אני גם לא שלם עם הגדרת יוצרים כ"פולק". פולק זו מוסיקה עממית. רוק זה שילוב של שני אלמנטים עממיים (קאנטרי ובלוז) והפיכתם למוסיקה פופולארית. שיולב של מוסיקה עממית ביצירה המורכבת מבלוז ורוק יוצר את הפולק רוק. פולק רוק מתקדם הוא כזה שנוגע באלמנטים הלקוחים מהתרבות המוסיקאלית הגבוהה - מה שמכונה מוסיקה קלאסית. הלהקה שמתקרב יותר מכל להקה אחרת להגדרות האלו (שעדיין הן לא חד משמעיות) היה הסטרובס. אני ידוע כמי שגרש את עצמו מכמה פורומים בגלל אהבתי ללהקה הזו. זו אהבה לא סבירה עבור אדם בגילי, אבל עם אהבות לא מתווכחים. בכל זאת אני יכול לומר לך שהרוב הגדול של האנשים שהכירו את הלהקה הזו בשנים האחרונות לא הבינו איפה הם היו אז-כשהלהקה יצרה את המוסיקה הנהדרת הזו. הם אמנם ממשיכים ליצור גם היום, אבל לפני שמגיעים לעשייה העכשווית שלהם מן הראוי להכיר את הבסיסי. האלבום שאיתו כדאי ורצוי להתחיל הוא:FROM THE WITCHWOOD - 1971עדיין עם ריק וויקמן על הקלידים - עדין ויפה מאין כמותוהבא אחריוGRAVE NEW WORLD 1972בלי ריק וויקמן אבל עם צליל הרבה יותר מעובה, ים של מלוטרונים וגיטרות אקוסטיות, דולצימר ואורגן האמונד, צ'מבלו וסיטאר - תשמע ותבין.לשאר האלבומים (ויש למעלה מ 30) נגיע אחרי שתתחיל עם שני אלה (או עם אחד מהם). אם תרצה לקרוא דברים שכתבתי בכל מני הזדמנויות על הלהקה ועל האלבומים שלה את מוזמן להכנס לקישורים הבאים: סקירה קצרה על הלהקה סקירות על אלבומי הלהקה ועל הופעות חיות שלה בה נכחו כמה חברים מקומיים אתה מוזמן להאזין ולהצטרף לעדה הקטנה, אך המתרחבת של חובבי הלהקה בישראל יקי

ofekkehila

New member
תודה על ההמלצות.

כמובן שפולק זאת הגדרה תלויית מקום זמן ובעיקר תרבות אבל אני מתכוון לפולק בקטע של מוזיקה אקוסטית בעיקרה, פסטורלית ונושמת. לא משנה אם זה בא מהודו או מאמריקה של המאה ה-17. אני אבחן את האלבומים.

giloni

New member
אם כך

סטרובס הם כוס התה האנגלי שלך... צא לדרך ותגלה A Glimpse of Heaven כמילות המשורר בשיר הפותח את האלבום From the Witchwood. יקי

RedCherry

New member
Hero and Heroine

קניתי את האלובם הזה לפני די הרבה זמן ודי התאכזבתי. בעיקר אהבתי את השיר Autmn ואת שיר הנושא. רציתי לדעת עם האלבום Grave new World דומה לשירים שהזכרתי או יותר דומה לשאר השירים באלבום.

giloni

New member
לא כל כך דומה

האלבום Hero&Heroine יצא בתחילת 1974, עם הרכב שונה לחלוטין. מההרכב שמנגן באלבומים שהמלצתי במהלך השרשור הזה שרד רק מנהיג הלהקה, Dave Cousins. באלבום הזה, הלהקה לקחה כיוון סימפוני הרבה יותר מאשר באלבומים הקודמים. בעיני חובבי פרוג, זה האלבום האהוב ביותר של הלהקה. מכיוון שאינני שופט טת הלהקה לפי מידת הפרוגיות של המוסיקה שלהם, אני מודה שגם אצלי האלבום הזה איננו המועדף. אם אתה חובב הצליל הסימפוני, דוקא האלבום הבא עם אותו הרכב, Ghosts הוא הרבה יותר מרתק בעיני. האלבומים שקדמו לאלבום שקנית שונים למדי. המוסיקה יותר אקוסטית, יותר פסטורלית. נכון שלמי שמשקיף על העולם המוסיקאלי דרך משקפי פרוגיסטאן (ואני מודה שגם אני הייתי כזה עד לפני זמן לא רב), אלה אלבומים פחות פרוגרסיבים, אבל בעיני הם פאר היצירה של הלהקה. SANDY DENNY AND THE STRAWBS - ALL OUR OWN WORK 1968 STRAWBS (S.T.) 1969 DRAGONFLY 1970 JUST A COLLECTION OF ANTIQUES AND CURIOUS 1970 FROM THE WITCHWOOD 1971 GRAVE NEW WORLD 1972 BURSTING AT THE SEAMS 1973 האלבום HERO&HEROINE הוא נסיון של הלהקה, בהרכב שונה, ליצור מוסיקה ברוח אריות הפרוג - פינק פלויד וג'נסיס. יש שאוהבים את הנסיון הזה ויש שפחות (אני אוהב את הלהקה גם באלבומים היותר סינטטיים שלה מהמחצית השנייה של שנות השבעים ומשנות השמונים והתשעים - כך שאני לא קנה מידה...), בכל מקרה באלבום הבא GHOSTS הם משלבים נהדר משני העולמות: הרוק הסימפוני לשמחתם של הפרוגרים, והרוק הפולקי הפסטוראלי - לשמחתם של הפולקיסטים. יקי

למעלה