מחפש עצות

bar666xp

New member
בוא אני יסביר לך בדיוק למה... ותקרא עד הסוף.

אני מנסה המון מערכות הפעלה כי אין דרך טובה יותר ללמוד מערכת הפעלה במיוחד ותוכנות גם... כמו לעבוד עם/על. 98 הייתה אז גרועה עד 98SE שהאמת היתה עדיפה על רוב גירסאות הלינוקס... הגיע ME שהיתה פשוט אסון... הגיעה XP שאיחדה משהו את השוק העיסקי והביתי ביגלל הKERNAL מבוסס הNT המעבר למערכת קבצים NTFS וכו'... אגב לXP היו מחלות ילדות פחות נוראיות מאילו שהיו ל98 ואפילו ל98SE... את ME אין מה לדבר יותר מדי היתה חרא מהיום שיצאה ועד היום נשארה חרא שלא זכאית ביכלל להיקרא מערכת הפעלה. ניסיתי את איכסטה בכמה מגירסותיה.. כחודש את BIZ והממ משהו אולי בפורום זוכר כמה זמן שרדתי עד שבפעם האחרונה איכסטה ULTIMATE 64BIT יצאה לי מכל החורים? לגבי ה""כעס"" על MS הוא נובע מכמה סיבות אף אחת מהן לא קשורה ללינקס אגב... 1. MS עברה על החוק הוגבלה ואף המשיכה להיתעלם ממספר חוקים שילמה קנסות העיקר להמשיך לסנדל את כל העולם ואחותו... {וכניראה שיש הרבה שאתה לא יודע על MS}. נ 2. כדי שמערכת הפעלה מבית MS תעבוד טוב/נורמלי אתה המשתמש צריך להתחיל לברור בין הSERVICES ואם אין לך ידע מה הוא מה יקח לך שעות וימים להבין שלדוגמה MESSENGER לא קשור לMSN MESSENGER וכדומה ושל99.9% מהמשתמשים הוא כלל לא נחוץ... אבל משהו בMS החליט שהוא מאוד מאוד חשוב וגם צריך להיות פעיל ולתפוס לא זוכר כמה מזיכרון המחשב... וזה רק דוגמה קטנטנה פיצית. 3. אם אני משלם על אחת כמה וכמה אני רוצה לקבל יותר!!! לי זה נשמע הגיוני לך לא? הבעיה היא שעם MS אתה משלם כדי לקבל פחות ועוד דורשים שתגיד תודה ביכלל שאתה יכול לעשות איזה מסמך/מיכתב ב3 שעות במקום בשעתיים וחצי אם תוכנה שלא היתה עולה לך סנט. ככה זה מובן יותר? אגב גם אני עדיין עובד עם XP HOME SP2 ולא מרצון אז אם כי מצורך לתאימות למספר מקומות שעובדים עם... איך לא WINDOWS.

Snir2121

New member
תראה

מה שהבנתי ממך הוא שהמערכת איטית ושיש פונקציות ושירותים מיותרים. אני רואה שיש לך ניסיון עם windows, בגרסאות קודמות דברים כאלו הסתדרו? (חוץ מ-2000...) ובמה מייקרוסופט עברו על החוק?

bar666xp

New member
יש גם ניסיון עם 2000 ועם 2003AV...

אבל תחלס 2000/2003 מכוונות פחות לשוק הבייתי ויותר לעסקים גדולים בהם יש שרת ו/או שרתים רבים והמון תחנות עבודה ולקשור כל תחנת עבודה לשרת שלה עם או בלי הרשאות ורמות וכו' וכו' וכו'... תסיר מXP כמה פיצרים תקבל +- את 2000 התקנת תחנת עבודה. לגבי מיקרוזיפט והעברות שלהן על החוק הדוגמה הטובה ביותר היא שעד היום IE משולב במערכת ההפעלה גם לאחר שהחוק הפדרלי הורה למיקרוזיפט כי התקנתו האוטומטית וקשירתו בתוך המערכת הפעלה אסורה... מיקרוזיפט אפילו לא טרחו להכניס איזו שאלת רוצה או לא רוצה להתקינו... הטענה שלהם זה שאפשר להסירו. כנס לכל מנוע חיפוש כתוב "microsoft break the law" תיראה כמה וכמה מקרים חלקם היו האשמות שווא חלקן עד היום מיקרוזיפט ממשיכה.. אגב בהתחלה השוק האירופי שקל לאסור ביכלל את השקת ויסטה באירופה סתם כדרך אגב.

LiranTheWizard

New member
הטעות שלך שאצלך כנראה יופי זה חזות הכל

השימושיות מאוד חשובה. אין לי צורך בהנפשות מיותרות ושאר אפקטים תלת-מימדיים. אני רוצה לעבוד! אני צודק אם אומר ש-MS עדיין גורמת לך לריגוש מסויים? פעם חשתי כך גם אני עד אשר גיליתי את העולם המופלא של הקוד הפתוח. היום אני עובד עם כלים פתוחים בלבד: Firefox לגלישה, Thunderbird לדואר אלקטרוני, OpenOffice למסמכים, גילונות אלקטרונים ומצגות. נכון - בארץ אי-אפשר להתסמך על גלישה ללא IE באתרים מסויימים: בנקים, חברות סלולריות, אתרים שמשדרים סרטוני וידאו. מודע למגבלה ולצערי הרב עובד על XP בשביל הדרעקים האלה. אבל! זה לא בגלל שלינוקס לא מסוגלת אלא בגלל עצלנות של בוני אתרים!

LiranTheWizard

New member
למה אתה כ"כ מצדד בויסטה? אנחנו אשמים

בזה שזה קורה לנו. אנחנו צריכים להילחם בתופעה הזו. אני מקווה שיקום איזה קונסורציום של יצרניות משחקים שיתחיל להשקיע בפיתוח של ה-OpenGL במקום ה-DirectX כדי שמשחקים רבים יפעלו גם על לינוקס תוך ניצול יכולות גרפיות מתקדמות. אני עצמי לא משחק אבל אני יודע שמדובר באבן נגף מאוד מאוד גדולה עבור רבים.

Snir2121

New member
גם אני נגד

זה שדוחפים את ויסטה. נראה לי לא צודק להפסיק את המכירות של XP בינואר 2008 ולאפשר את הרצת המשחקים הכי מתקדמים רק בויסטה. אבל אין מה לעשות, מייקרוסופט שולטת בשוק...

RoyBO

New member
מסכים לגמרי...

אילו לא הייתה הגבלה של DX10 שעובד רק על ויסטה הייתי מתקין XP.

LiranTheWizard

New member
אם ידחפו ללקוחות בכוח את המערכת

הזאת אז באמת לכולם יהיה לצערי ויסטה. אנחנו צריכים לעודד שימוש בלינוקס - מערכת הפעלה נהדרת שרק תוקעים לה כל הזמן מקלות בגלגלים. עזוב את ויסטה בצד. אני לצערי עובד עם 2 מערכות שמחייבות אותי גם לעבוד על XP. אחת בנויה על טהרת ה-ActiveX והשניה בנויה ב-HTML לא תקני. אחרת אין לי צורך מיוחד ב-XP או כל מערכת חלונאית. חוויית השימוש? זה סתם תירוץ שיווקי - מאוד חבל שהוא חל גם עליך.

Snir2121

New member
כנראה לא הסברתי את עצמי טוב...

תראה. לא כל מה שחשוב לי זה 3D. אני לא אשקר, ויסטה יפה מאוד בעיניי, יותר מכל מערכת אחרת (מן הסתם) וזה גם משפיע על הקנייה. באגים כמו חוסר תאימות וביצועים מתוקנים בחבילות עדכונים שיצאו ויוצאות בתקופה האחרונה, וגם ב-SP1. לאט לאט מייקרוסופט מודה בטעויות שלה ומשחררת עדכונים כאלו. לכן אמרתי שזה עניין של זמן... לפחות לגבי הרוב. כשאמרתי חווית שימוש התכוונתי למשל למהירות העבודה, ניווט, וגם נוחות כללית. לא לאותו טריק שיווקי.

LiranTheWizard

New member
טוב, נוחות עבודה זה עניין יחסי.

במעט הפעמים שיצא לי להתנסות במערכת הזו, איבדתי את הידיים והרגליים. היא די לוקחת לך את השליטה תחת מעטה כבד של ידידותיות (יתר). לא בשבילי. אני גם לא משחק כך שמשחקים זה לא פקטור בשבילי. ויסטה יפה בעיניך? אתה יודע כמה אייקונים וערכות נושא (themes) זמינים עבור לינוקס? אתה יודע כמה אתה יכול עלצב את המערכת כאוות נפשך? להוסיף כל מיני יישומונים על שולחן העבודה (widgets)? כל הדברים הללו זמינים עבור לינוקס והרבה. חלונות בשבילי היא סגורה וכוללת יותר מדי רכיבים שאין לי מושג למה אני צריך אותם. ה-Messenger Service ש-bar666xp ציין הוא רק דוגמה אחת ולא הכי נוראית. יש דוגמאות יותר גרועות של שירותם שמופעלים וגורמים לצרות צרורות ואין בהם צורך. אתה גם צריך להבין ש-MS בעצמה לא יודעת כיצד הכל עובד יחד כי הכל מורכב מצוותי עבודה. צוות שעובד על רכיב X לא בהכרח יודע את יחסי הגומלין של אותו רכיב עם רכיב Y שפותח ע"י צוות אחת ולא בטוח שזרימת המידע בין 2 הצוותים הינה אופטימלית. את זה אני אומר לכל מי שחושב שקוד סגור מיוצר בסביבה תומכת אשר מנפה שגיאות ודואגת למינימום של חוסר-תאימות (אחורה/קדימה ולצדדים...).

Jan22

New member
שאלה יפה

ראשית כל אתה צריך להבין שמחשב נייד הוא מכשיר עם חומרה קבועה. כמעט ורוב החומרה לא ניתנת לשדרוג ,ומה שאתה קונה יישאר איתך בעתיד. להבדיל משולחני ! כמו כן ,אחד היתרונות הגדולים בנייד הוא חוסר בחוטים ,חוסר במסורבלות ,מקום ..מצד שני אתה מקטין את הכוח של המחשב. מן הסתם שנייד יהיה חזק פחות משולחני (למרות שיש ניידים מסוימים עם ביצועים מדהימים ,אבל המחיר גבוה). ההתלבטות שלך לא במקום. אתה חושב לקנות נייד לא כי אתה צריך ,אלא כי זה נראה לך נוח ...'' נראה לי מאוד נוח להסתובב עם מחשב נייד בבית ובחוץ '' . זה אכן נוח ,אבל קח את הנקודות הנ''ל בחשבון. כמו כן תיקון של נייד שונה לחלוטין מתיקון שולחני. הוא יכול להגיע לאלפי שקלים (למשל תיקון מסך מגיע בשקט ל2K ויותר). אם נשרף לך הלוח/ זיכרון (וזה קורה לא מעט בניידים) כבר עדיף לך לקנות חדש מאשר לתקן.

Snir2121

New member
תגובות

קודם כל תודה על ההתייחסות. אני מקבל את מה שכתבתם, ואני מתכוון לחשוב על זה עוד. לחכות עוד קצת, או לקנות נייח (למרות שאין לי כל כך מקום). לגבי התקלות; אני מרחיב את האחריות לשלוש שנים או יותר ואני אדאג שהיא מכסה דברים כאלו. אם לא, אני פשוט לא קונה. לגבי השדרוגים; קח בחשבון שלדוגמה שדרוג של מעבד במחשב נייח יכול לגרור שידרוג של הזיכרון ושל ההארד דיסק ולפעמים משתלם יותר לקנות מחשב חדש. אבל זה נכון לשני המקרים. לגבי הסוללה; אחד השיקולים העיקריים שלי. אני באמת לא מוכן להיות עם מחשב מקסימום שעה בחוץ בעבודה רגילה. בקיצור. אני חושב שאני אלך על נייח. למרות שנייד נראה הרבה יותר נוח, אבל לא בַשל לעבוד עם ויסטה.

kobi 23

New member
הכי חשוב שניר

תחשוב מהן הצרכים שלך בדיוק : משחקים ,עריכה דיגיט' ,אופיס ואינטרנט. ייתכן ותוכל לקנות נייד גם ב3-4K.שישמש אותך נאמנה לשימושים שלך. חבל לקנות מחשב נייד ב8K רק בשביל ויסטה , אתה יכול לחסוך פול כסף

Snir2121

New member
חשבתי

ואני אוותר על הרעיון ואלך על מחשב נייח. עכשיו זה אפילו נראה לי טיפשי לחשוב על נייד. לגבי הצרכים שלי. אני עובד עם תוכנות גרפיקה כבדות, משחק פה ושם במשחקי תלת מימד, מוריד הרבה שירים וסרטים, ורוצה לעבוד עם ויסטה. אכן. נייד לא בא בחשבון. תודה!

Jan22

New member
תוכל למצוא נייח חזק בתקציב

סביר ממוצע של 5-6K .באותו תקציב תוכל למצוא נייד בסדר עבור אותן אופליקציות ...בקיצור ,עדיף לקחת נייח !

Snir2121

New member
גם אני חושב ככה.

אני גם כנראה אלך על מחשב נייח מוכן ולא אבחר את כל החלקים. פחות כאב ראש וזמן.

Jan22

New member
ושים לב שבנייח כמעט ותוכל להחליף

את רוב החומרה שאתה מתקין.בנייד המאקסימום שתוכל זה אולי זיכרון והארדיסק (צורב ברוב המקרים לא , מכיוון שרובם מגיעים BUILT-IT ,מעבד לעיתים מאוד רחוקות ...).

למעלה